Ma uit la clasament si beau si eu o bere. Ca baiatul.
Normal ca ma apuca dracii instantaneu, inca de la prima linie. 12 din 12!?... Da, 12 din 12!
Incerc sa rememorez de cand nu s-a mai vazut asa ceva si nu gasesc decat cliseul deja consacrat cu Mircea Lucescu si tot cu ham-ham... Si atunci cu dubii si cu suspiciuni...
Ca si acum. Dar nu la asta vreau sa ma refer. Vreau sa ma refer la cat de usor sau greu de recuperat ar fi aceasta diferenta. Si iata ce am constatat:
Cateii mai au cinci partide in tur dintre care cel putin patru sunt impotriva unor echipe taricele. Din pacate numai una dintre aceste partide este in deplasare - cea de la Cluj; tot din pacate, cred ca Clujul nu va mai fi la acea ora o echipa taricica, dar ma rog, la ora asta pare sa fie.
Debutul in UEFA nu are cum sa nu se resimta la ei; macar deplasarile lungi si tot le va fi greu. Noi jucam deja de trei etape in UCL, pe cand ei abia incep; si sa nu uitam ca, inevitabil, vor pierde macar un meci, ceea ce inseamna "pa invincibilitate" si ca atare probleme de moral. In plus, la noi revin pe final Mirel (cat ne-ai lipsit, capitane!), Victoras si Mihaita.
Este deci probabil (nu numai posibil) ca pana la sfarsitul turului sa recuperam vreo 5 puncte (daca pierd un meci si fac un egal mai mult ca noi): raman 7 puncte diferenta.
Vine pauza de iarna: se intaresc ambele loturi, sper ca mai mult la noi fiindca la ei, daca vor termina turul cu 7 pct. avans, nu cred ca se va grabi Borcea sa bage banii.
Mai iau o gura de bere si iata ce gandesc in continuare:
In primavara si noi si ei in Cupa UEFA; ei in premiera, adica stress mai mare. In returul campionatului se schimba treaba: gata cu programul bun pentru ham-ham: nu au acasa DECAT cu Clujul. Cam naspa', nu?!
Pai, ia sa vedem noi: 3 le pierd pe Ghencea, macar 1 pe Giulesti, 1 la Galati. Au mai ramas 2 puncte! Devine interesant.
De ce? Simplu: incepe lupta pentru evitarea retrogradarii; oricare dintre echipele disperate poate produce surprize, nu? Apoi mai e ceva: efectul de bumerang, adevaratul pericol atunci cand te joci cu blaturile. Ca sa fiu mai clar, vor fi nevoiti sa cedeze unele dintre punctele obtinute prin mangle acum. Asta e de cand lumea: iti dau - imi dai! Ce mai conteaza deci 2 puncte cand pe urmele tale este o forta ca Steaua?! Va zic eu: egal cu zero!
Plus ca mai e si Timisoara care s-ar putea sa creasca, mai e Craiova (desi e in groapa meciul) si asa mai departe.
Berea mea se apropie de sfarsit, dar nu si optimismul. Nu vrea deloc sa ma lase... Si acum inteleg ca tipul asta pe care nu-l simpatizez deloc, nea Mitica zis, stie el ce spune cand zice ca nu e nici pe departe jucat campionatul! Si mai inteleg si de ce am postat pe chat sub titlul "Anul acesta eventul"! Prietenii stiu de ce! Pentru ca vom lua si Cupa...
Aceasta este cronica anuntata a ratarii inca unui parcurs promitator de catre catelusi... Ca doar am inceput sa ne obisnuim, nu?!
FORZA Steaua!