Foarte bine. Acum au sanse sa castige UCL si echipele care nu au un Ferguson antrenor sa castige campionatul in Anglia pe blaturi si furturi. Inainte castigau competitia doar echipele care erau obligate sa bage bani la arbitrii si sa castige campionatele.
Ha?!
Explica te rog ce ai vrut sa zici, ca eu nu pricep. Singurul lucru care imi vine in minte e ca ai gresit topicul.
Manchester cica castiga campionatul doar cu arbitrii da' in UCL e singura echipa din Anglia care mai ridica capul, desi participa 4.
Ce cap a ridicat ma? Un CL in 99(NOROCOS!) si inca unu' la 10 ani dupa(LA FEL DE NOROCOS!)? Hai ma!
Faptul ca in Premier League se baga cei mai multi bani se vede si in UCL. Din ultimele 9 finale, doar in 2 nu au participat minim o echipa din Anglia. Anul acesta si la finala dintre Inter si Bayern.
Asa, si?
A ajuns acolo Sunderland? Swansea? QPR?
Nu. Au ajuns aceleasi echipe. Chelsea, Arsenal, Liverpool, United. Si in curand li se va alatura City. Astia aveau bani si inainte sa se bage multi bani in PL. Stai tu linistit ca la fel se intampla si daca celelalte echipe din PL erau sarace lipite pamantului.
Si sa nu uitam nici de faptul ca Anglia are 4 locuri in CL.
Participarea echipelor mici, ca cele care le-ai enumerat mai sus, exista doar in prima parte a competitiei. N-am vazut de cand urmaresc o semifinala cu BATE sau CFR pana acum.
Exact. Pentru ca prima faza a competitiei e facuta degeaba.
Daca era tur-retur si eliminare, era mai greu. Nu o sa vezi niciodata un BATE-CFR pentru ca UEFA s-a asigurat ca in Primavara sa ajunga doar echipele cu bani multi.
Fotbalul s-a dezvoltat, era pacat sa vedem doar un meci tare, maxim doua pe sezon. Acum Real Madrid defileaza fara probleme cu campioana Belgiei sau Serbiei.
Pai tocmai, bai! Ca inainte Real Madrid nu defila fara probleme. Nu defila deloc. Ca o Steaua Rosie Belgrad le dadea cu terenul in cap si ii trimitea la plimbare. Tu crezi ca, doar pentru ca n-ai auzit de Anderlecht sau Steaua Rosie, alea erau echipe de rahat. Ia roaga-l pe prietenul tau Lorimer sa iti zica cine erau echipele alea in perioada aia.
Steaua Rosie Belgrad de la inceputul anilor 90 era un DREAM TEAM! Ce jucatori avea atunci...pfff... Cluburile bogate din ziua de azi pot doar sa viseze la o echipa ca aia.
Tu ai pus botul la ce-a zis nea Mircica. Ca se jucau mai putine meciuri, ca era usor, chiar la indemana oricui sa castige CL. Ca totul se facea pe bulan. Nu era asa. De aia dinam0 lu' nea Mircica n-a miscat in CCE. N-a miscat in primul rand pentru ca nu s-a calificat, ca le-o dadea Steaua peste bot. Da' n-a miscat nici inainte, cand castigau ei titluri peste titluri. Ca nu se dadea nimeni la o parte ca sa-l lase pe Dudu Georgescu sa dea gol. Intelegi?
Faptul ca inainte castigau competitia 15 echipe si acum 4-5 demonstreaza cat de greu este
WTF?! De unde ai ajuns la concluzia asta.
Pai ba! Inainte pentru un trofeu se bateau 30 de echipe, da? Toate 30 aveau valori aproximativ egale. Da? Toate 30 puteau sa castige. Nu era nimeni favorit clar.
Acum, cand incepe sezonul, ai o lista de 10 echipe si stii ca una din ele sigur va castiga. Cu ce e asta mai greu?
Explica-mi si mie sa inteleg.
Ca nu poate sa bata Anorthorsis pe Real? De asta e mai greu?
Deci daca din Liga 1 sunt retrogradate azi toate echipele in afara de Steaua si CFR si in locul lor sunt promovate doar echipe din Liga a patra si a cincea, campionatul devine mai greu?
Tu ai impresia, ma, ca Steaua a ramas la acelasi nivel din 86 si ca de fapt Man Utd a crescut la ceva nivel extraterestu? E ABSOLUT GRESIT!
Steaua de acum (impotriva echipelor de acum) cu formatul de atunci avea sanse sa ajunga intr-o semifinala macar cu un culoare lejer.
Indoctrinare de la MM via nea Mircica.
Honved Budapesta din 85 sau Anderlecht tot din acea perioada i-ar fi calcat pe cap pe baietii lu' Reghe.
Alea erau echipe nationale, batrane. Nu echipe de club.
Aia nu aveau un Chiriches si un Chipciu. Aia aveau doar Chirichesi si Chipcii. Intelegi?
Din nou, roaga-l pe Lorimer sa iti explice.
Acum depinde de gust. Eu prefer la orice ora formatul de acum decat cel din trecut.
Pentru ca vezi tot timpul echipa ta acolo. Crede-ma, toti fanii realului, ai lui united, ai barcei, etc., toti prefera formatul asta. Ca le aduce doar bucurii.
Da' uite ca in 86 fanii Barcei au plans...
Steaua Rosie Belgrad era o echipa buna atunci. Acum n-ai de unde sa stii ce se intampla. Nu poti compara o echipa din anii 80-90 cu una de acum. Metodele de antrenament s-au schimbat, recuperarea se face altfel, fotbalul a devenit mai tactic. Eu zic ca n-ar avea nicio sansa, da' asta nu se poate demonstra niciodata.
Evident!
Ce sanse sa aiba o echipa cu Belodedici, Prosinecki, Savicevic, Pancev sau Mihailovic in fata constantei lui United? Pai facea Ryan Giggs tot ce voia cu ei si le dadea Anderson cate 6-7. Pe Rooney il si odihnea Ferguson.
Bai Ronnie, vrei sa iti zic o chestie? Da' o sa te superi.
Ba, pe vremurile alea fotbalistii aia nu se drogau. Hagi nu baga in el nu stiu cate substante, Scifo nu facea transfuzii de sange, Belodedici nu facea rupturi musculare cand se intindea dupa telecomanda(sigur, il ajuta si faptul ca nu avea telecomanda).
Asta e o parte a fotbalului modern pe care tu o ignori.