Moyes mi se pare extraordinar sincer... cel putin la Everton a facut din rahat bici. Si a mai si trosnit. Acum , in caz ca vine, ramane intrebarea cum se descurca la un club mare cu pretentii la titlu si CL.
Moyes mi se pare extraordinar sincer... cel putin la Everton a facut din rahat bici. Si a mai si trosnit. Acum , in caz ca vine, ramane intrebarea cum se descurca la un club mare cu pretentii la titlu si CL.
Bela Guttman a fost mai bun.
In 48 de ore vom afla oficial cine este inlocuitorul lui Ferguson. Mourinho, Klopp, Moyes par favoriti.
Il Luce e singurul care il poate inlocui cu adevarat.
Sa-l compari pe Ferguson cu Lucescu..
Vad ca fanii United au intrat in stadiul de fetiscane sensibile... ![]()
Unii chiar sunt sensibile, Alexandru. Le e frica ca nu mai pupa titluri.
De fapt, vedeti, Webb a simtit el ceva. Inca din weekendul trecut a incercat sa se puna bine cu cei pe care pana nu demult ii fura in toate meciurile cu unitii.
Vine schimbarea...
Cum era aia.. Universul vostru se invarte in jurul nostru bla bla
Se potriveste perfect celor 2 de mai sus. V-ar sta bine si in eventualitatea unui cuplu daca ati participa la mireasa pentru fiul meu.
Vad ca fanii United au intrat in stadiul de fetiscane sensibile...![]()
Eu unul m-am intristat cand am aflat, sincer sa fiu. Desi ma asteptam. Poate e doar o forma de nostalgie, terminarea unei epoci si un nou inceput...
Eu zic ca e contrariul: dupa ce ati aflat ca pleaca Ferguson, universul vostru s-a prabusit. Sunteti distrusi ca va pleaca tatuca asa cum plangeau romanii in '53 cand a murit Stalin. Mi-e mila de urmatorul vostru antrenor: la prima infrangere, ii veti cere capul sub pretextul ca "Fergie ar fi castigat meciul chiar si legat la ochi". Mi-e mila de el si pentru ca va trebui sa asculte si sfaturile lui Ferguson, detasat ca director insa in mod clar decis sa arate ca el e in continuare seful la United.
Iar asta cu cel mai mare antrenor e ridicola. A castigat foarte mult, insa 2 CL e foarte putin la cerintele jobului... cat despre capacitatea sa tactica... e mai bine sa nu o amintim ca ma apuca rasul. Mourinho, cu 22 de ani mai tanar, are deja 7 titluri de campion si 2 CL-uri. Inca 5 titluri si il va egala pe Ferguson la numar. L-am pomenit deja pe Bela Guttman, un antrenor MULT superior scotianului...
Eu iti zic ce simt, ce crezi tu e altceva...Eu unul il prefer lui Mu oricand
@Alexandru H
Ferguson ramane cel mai mare pentru ca de 27 de ani este cam singurul care a ramas mereu la cel mai inalt nivel.
Ferguson este unul dintre cei mai buni dar eu, personal, cred ca nu este cel mai bun.
Acum sper sa nu para a frustrare sau ceva de genul asta dar eu cred ca cele 20 de trofee luate de Paisley in 9 ani (printre care 3 CCE si o Cupa UEFA) sunt o performanta mai mare decat 38 de trofee luate in 26 de ani.
Asta este parerea mea. Ronnie are alta parere, Alexandru H are alta parere. Adevarul este ca nu poti declara obiectiv pe un singur antrenor ca fiind cel mai mare.
In campionat, United a dominat, insa in Europa a obtinut foarte putin tinand cont de puterea financiara a clubului si loturile avute la dispozitie de-a lungul acestor ani.
Da, ii dau recordul de anduranta, insa in momentul ala intervine si mama ei de matematica... in sensul ca e mai favorabil pentru un antrenor sa castige 2 CL in 10 ani decat in 27. Anduranta e o calitate, nu zic, dar nu depinde decat initial de trofee castigate... dupa aceea intri intr-un soi de long-term relationship, in care trofeul e un bonus, vezi cazul Wenger.
Pentru mine cel mai mare antrenor trebuie sa constituie si un reper tactic, sa fie creatorul unui sistem. Or Ferguson exact asta nu a facut. Anduranta, rezultate... le are pe toate, din plin. Probabil ca un pic de inteligenta tactica i-ar fi adus nu numai locul 1 in istorie, dar si vreo 2 ligi in plus.
Edit: MoWeed, exact cazul Paisley ar trebui sa ne convinga ca pozitia de cel mai mare antrenor nu depinde in mod necesar de numarul de trofee castigate. Nici macar cei mai inraiti suporteri cormorani nu il considera pe Paisley cel mai bun antrenor al lor, daramite sa fie cel mai bun din lume.
Hai mai lasati-ma cu Ferguson. Ganditi-va un pic cate competitii incep in Anglia in fiecare sezon: Premier League, FA Cup, Capital One Cup + FA Community Shield. Mai pui aici si 2 trofee europene(CL sau EL) plus Supercupa Europei si Campionatul International al Cluburilor si observi ca in fiecare sezon o echipa ca United poate castiga 7 competitii diferite.
Cat e 7 inmultit cu 27? Va zic eu, 189!
Din 189 de cupe si campionate puse in joc, cate a castigat Ferguson?
Raspuns: NU DESTULE!
Eu nu discut statistici Adi, eu am parerea mea despre un om care a luat o echipa nu f buna, a dus-o in top si a tinut-o acolo atatia ani. Punct. Ca sunt altii mai buni de acord, cu Mu la United nu sunt de acord. E o parere subiectiva si atata tot.
Totul tine de bani. Oricine ar fi luat echipa si ar fi stat atata vreme acolo, ar fi facut macar la fel. Unu' ca Mourinho ar fi facut chiar mult mai mult.
Ferguson e ca Mancini. Stie sa antreneze dar, daca il pui la o echipa de 3 surcele, nu e cu nimic peste Lacatus. Pe astia 2 banii ii tin sus. Sparg sute de milioane pe multi jucatori si evident ca stau la un nivel inalt. Problema e ca la cati bani au, ar trebui sa fie in varf, nu doar in apropierea lui.
Daca se intampla cumva ca Mourinho sa ajunga la United, o sa bata ala tot. In maxim 3 ani il face uitat pe Ferguson.
Stie ala sa construiasca? Stie ala sa creasca jucatori? Daca da da-mi niste exemple
Edit: MoWeed, exact cazul Paisley ar trebui sa ne convinga ca pozitia de cel mai mare antrenor nu depinde in mod necesar de numarul de trofee castigate. Nici macar cei mai inraiti suporteri cormorani nu il considera pe Paisley cel mai bun antrenor al lor, daramite sa fie cel mai bun din lume.
N-am zis ca e cel mai bun din lume dar cifrele vorbesc de la sine. Stiu ca, pentru cormorani, nu se va compara cu Shankly, de exemplu (omul care a format echipa extraordinara a cormoranilor din acea perioada). Era doar un raspuns pentru cei care spuneau ca Ferguson a dominat PL. 20 de trofee in 9 ani, asta inseamna dominatie totala.
Nu am vazut Liverpoolul lui Paisley pe viu, drept urmare nu am ce vorbi din inregistrari sau din spusele altora. Tocmai de aia notiunea de "cel mai bun antrenor" nu poate fi obiectiva. In 100 si ceva de ani de fotbal nimeni nu i-a vazut pe toti la munca live...
Stie ala sa construiasca? Stie ala sa creasca jucatori? Daca da da-mi niste exemple
Doar pentru ca nu a stat 27 de ani la o echipa nu inseamna ca nu stie sa construiasca si sa creasca jucatori. De construit eu cred ca a demonstrat ca stie. Ca si la Chelsea si la Porto a construit.
Cand stai 27 de ani la o echipa, e imposibil sa nu dai peste un Beckham, un Giggs si un Scholes. Dar si aici e o problema. In afara de generatia acestor jucatori, pe cine a mai scos Ferguson? Wellbeck?! Asta e o gluma.
Mai judecam mult fotbalul dupa cifre? Nu e cumva o pasiune a noastra? Nu cumva ne place pe stadion, ne place echipa, jocul? Ma f.. in ele de cifre
Doar pentru ca nu a stat 27 de ani la o echipa nu inseamna ca nu stie sa construiasca si sa creasca jucatori. De construit eu cred ca a demonstrat ca stie. Ca si la Chelsea si la Porto a construit.
Cand stai 27 de ani la o echipa, e imposibil sa nu dai peste un Beckham, un Giggs si un Scholes. Dar si aici e o problema. In afara de generatia acestor jucatori, pe cine a mai scos Ferguson? Wellbeck?! Asta e o gluma.
De ce e Danny o gluma?
Pentru ca e un fotbalist bun care s-ar potrivi perfect la o echipa gen Sunderland sau Fulham. Dar asta nu inseamna ca are ce cauta la o echipa de nivelul lui United. Acolo joaca van Nistelroyii lumii. Cel putin ar trebui sa joace.
Wellbeck e ok, merge si la ceva gen PSV poate sau Schalke. Da' nu la United.
Cred ca e imposibil sa desemnezi cel mai bun antrenor din lume si din istorie... cum e imposibil sa desemnezi cel mai bun jucator din istorie... perioade diferite..alte stiluri..altceva se juca la 1920 ..altceva la 1960...si altceva in 2000 ...sau in ziua de azi... ideea e ca Ferguson cu bune si cu rele... este unul dintre marii antrenori ..ca a pus presiune pe arbitrii, ca a avut buget de transferuri mare mereu, ca a facut nu stiu ce... lucrurile astea au facut parte din stilul lui ... nu ar fi rezistat totusi 27 ani daca era slab.
Respect pentru tot ce a facut in cariera lui. Mi-ar placea sa mai vad antrenori ca Ferguson sau Wenger sa stea atatia ani la o echipa.
Chiar sunt curios cum o sa se descurce United sezonul viitor.
Au anuntat cine-i va lua locul ?