Stiu ca o sa-mi iau cateva castane cu ce o sa zic, dar nu pot sa ma abtin. E doar o posibilitate, care poate foarte bine sa fie total neadevarata.
Va rog sa urmariti foarte atent faza primului gol luat de Carlos si miscarea acestuia; cel mai bine se observa pe reluarea din spatele portii. Urmariti momentul in care Carlos ia hotararea decisiva de a sari spre minge (se observa in miscarea corpului) si dati un stop cadru. Vedeti unde se afla mingea. Nu cred ca sunt eu nebun, la maxim 3 m de poarta (si da in acest moment imposibil de parat).
http://www.gsp.ro/index.php?a=51976&shift=1
Faza celui de-al doilea gol nu are elemente deosebite, Rapaici scapand destul de singur acolo, dar aflat totusi in unghi.
Aceasi impresie mi-o lasa aceasta faza, cu o interventie FOARTE intarziata a lui Carlos, din momentul in care jucatorul belgian atinge balonul. Deobicei asemenea faze sunt standard, balonul neputand fi trimis pentru a avea sorti de reusita decat la coltul lung. Plonjonul lui Carlos mi se pare intarziat si paralel.
http://www.gsp.ro/index.php?a=51989&shift=1
De ce conspiratie?
1. Sunt evidente problemele lui Carlos de adaptare in fotbalul romanes. Ele dateaza dinaintea atacurilor marsave ale presei. Daca ne aducem aminte, cu putin timp in urma, Carlos chiar ameninta ca nu se mai intoarce in Romania.
2. La Standard joaca o adevarata colonie portugheza, relatile cu Carlos sunt necunoscute, si nu putem exclude posibilitatea ca acesta ar fi putut fi contactat inainte de meci, mai ales acum cand pare f. scarbit de ce se petrece in Romania.
3. Golul 1, il incrimineaza foarte puternic. Eu nu pot sa-l pun decat pe 2 motive:
a) probleme oftalmologice ale lui Carlos;
b) rea-intentie.
Iar in ce priveste problemele oftalmologice, nu cred ca se cumpara un jucator de fotbal inainte de a trece anumite controale medicale, printre care si acesta, deci cam ramane b).
Argumente impotriva acestei teorii, ar reprezenta evolutii la fel de neconvingatoare ale lui Carlos si inainte de acest meci, dar asemenea argumente nu pot exclude complet aceasta teorie, eventual pot coexista cu ea.
De ce acest comentariu? Pentru ca ma tem pentru meciul retur, revazand faza primului gol de peste 50 de ori si declaratile lui Olaroiu dupa meci, care nu-i reproseaza nimic lui Carlos, ma tem. M-am saturat ca noi romanii sa fim tratati ca niste marionete ca intodeauna, numai datorita naivitatii si increderii orbesti acordate altora.
Sper sa gresesc, aceasta teorie sa nu aibe temei, si Carlos sa fie diar un portar lipsit de valoare (sau doar neadaptabil la fotbalul romanesc), dar macar fidel clubului unde joaca.