Valentin Badea e acum liber de contract după o aventură episodică la Brasov. Locuieste in apartamentul lui Banel Nicoliță si iși caută o echipă la care vrea să redescopere ceea ce a avut la Steaua: "Nicaieri n-am avut increderea pe care o aveam aici!"
"Valiiiiii Badeaaaa marchează pentru Steaua!". Vorbele comentatorilor de la Steaua - Standard Liege au ramas in timp ca o etichetă a atacantului de 28 ani: "Pe stadionul 23 August, pe data de 23 august. Ce noapte! Am revazut meciul ala de nu stiu cate ori, mai ales atunci, la inceput. Acum nu mă mai uit, că nu vreau să-mi fac sange rau". Amintirile sunt incă proaspete, desi au trecut peste patru ani de cand "dubla" lui Vali trimitea formatia din Ghencea in Liga Campionilor: "Veneam spre stadion, cu autocarul, si vedeam cozile nesfarsite de suporteri. Eram in transa Nici nu mai stiu ce ne-a zis Olaroiu inainte să intram pe teren. Cred că nici nu l-am ascultat, ca să-ți dai seama cat de concentrat eram!", punctează atacantul.
L-a lovit pe Banel pentru a da gol!
Se ridică de la masă cand vrea să descrie fazele golurilor. Face o arcadă cu mana incercand să explice pasa lui Goian: "Uite, asa mi-a dat-o! Pe sus, peste toată apararea lor. Am facut preluare la marginea careului si am dat cu dreptul". Pe masură ce povestirea prinde contur, zambetul stingher din coltul gurii se mareste: "La golul doi a fost o fază tare! A fost un out pentru ei, a interceptat Banel mingea si eu mă duceam spre el. I-am dat un cot si i-am luat prim-planul, apoi am tras la coltul lung cu stangul. Mi-am lovit cel mai bun prieten ca să dau gol", povesteste razand.
"Iesi afară! Pentru tine au venit!"
"Șocul calificarii l-am simtit la cateva ore după meci, cand am ajuns in Piata Universității. Mă ascunsesem undeva in spatele autocarului, in timp ce colegii iesiseră să dea ochii cu fanii. A venit Oli la mine, m-a luat de mană si mi-a zis: Vali, iesi, ma afara că oamenii ăștia pentru tine au venit!", rememorează el, parcă rusinat de momentele sale de glorie. "Eu sunt mai timid. În prima lună la Steaua nu stiu dacă am scos vreun cuvant in vestiar", vine rapid si explicatia.
Emotii la conferinta de presă
Stelistii au adus Real Madrid in Romania, au batut la scor Dinamo Kiev si Vali Badea a fost mereu in prim-plan: "Aia a fost matematică pură la golul meu din Ucraina. Știam exact cum o să curgă faza aia, eu doar trebuia să incrucisez si să dau cu capul", mentionează cand vine vorba despre debutul in Liga Emotii? "După antrenamentul oficial pe Santiago Bernabeu, mi-a zis Oli să merg cu el la conferinta de presa Cand am vazut atâția oameni acolo, i-am zis că eu nu intru in sala M-a luat de mană si m-a bagat acolo... eram transpirat din cap pană-n picioare".
Despre Vali Badea s-a banuit că a ajuns la Steaua ca efect al bizarului meci de la Vaslui, câștigat de stelisti cu 4-0, in urma caruia echipa din Ghencea a devenit campioană in sezonul 2005-2006.
"De cand am plecat de la Steaua, parcă s-a terminat fotbalul pentru mine. Marele meu regret e că poate ar fi trebuit să raman in Ghencea" - Vali Badea, atacant
"Liga Campionilor nu se compară cu nimic! Atunci am simtit că am ajuns in varf. Visam să ajung la echipa natională si la o echipă mare din Vest. Dar... asta e acum!" - Vali Badea, atacant
"În meciul cu Standard putea să dea Cristocea vreo patru goluri, fară exagerare. Mai bine că n-a dat, că am ramas eu eroul. Ha-ha!" - Vali Badea, atacant
ProSport