- Sã trecem la duelul palpitant din acest final de sezon din Divizia A. Se va juca exclusiv pe teren?
- Mai întîi, vreau sã spun cã Rapid e un exemplu de comportament. Dar cred cã dupã incidentele de la Bistrița, campionatul s-a închis în mare mãsurã, arbitrilor li s-a dat o direcție clarã. S-a acreditat ideea cã Steaua a fãcut și a dres în Europa, iar acum este ajutatã! Dar așa a fost mereu.
- Puteți dezvolta subiectul?
- Așa se întîmpla și pe vremea lui Ceaușescu, iar acum e aproximativ la fel, nu mai cã s-a schimbat numele dictatorului cu alte nume. În perioada 1988-1989 la fel era: jucãtorii Stelei aveau cîte 10 cartonașe, dar nu erau niciodatã suspendați, Steaua juca meciuri de 100 de minute, pînã cînd dãdea golul victoriei, fotbaliștii Stelei se aruncau cu picioarele pe adversari fãrã sã fie penalizați. Apoi, arbitrii erau terminați dacã Steaua nu cîștiga, iar cei din Ghencea erau singurii care erau premiați în dolari, fiindcã erau ajutați financiar de patronul lui Panathinaikos.
- Veți fi acuzat cã țineți partea lui Rãzvan.
- Sã fie clar, sã nu-l amestecãm pe Rãzvan! Eu am trãit astfel de dezavantaje. Cînd am revenit în țarã ca antrenor, în '97-'98, m-au fãcut! Nu mai era Ceaușescu, era Hrebenciuc. ªi atunci s-a vrut ca Steaua sã iasã campioanã. Sã revenim la anul 1986! Steaua a cîștigat Cupa Campionilor Europeni, felicitãri pentru asta, dupã ce au jucat împotriva unor adversari fãrã nume, gen Vejle sau Kuusysi Lahti, doar ultimele douã echipe întîlnite aveau forțã în Europa. Cînd s-au întors de la Sevilla, i-am bãtut de douã ori: în campionat și în Cupã. Ce a urmat? M-au dat afarã de la echipa naționalã! ªi au fãcut schimbãri în toatã Federația și au pus steliști în toate comisiile. Nu întîmplãtor am reușit cu Dinamo eventul în 1990, dupã înlãturarea lui Ceaușescu.
"Am fost lovit de multe ori, nedrept, fiindcã performanțele mele ca antrenor pun în umbrã succesele Stelei în Europa"
Mircea Lucescu
"Niciodatã, în nici o țarã, nu s-a jucat doar pe gazon. ªi în România sînt intervenții din toate pãrțile. Steaua e deja campioanã"
Mircea Lucescu
"Pentru ca universul vostru se-nvirte in jurul nostru"
"Pentru ca fara noi ati fi mereu tristi"
"Pentru ca zilele voastre fericite ni se datoreaza"
"Invidiosilor! Sa strigam impreuna: Multumim Steaua ca existi"