UPDATE 16:15 Judecatorii au admis proba cu inscrisuri la Rapid, si cea cu documentele de la Dinamo si au stabilit un nou termen pe 17 mai, ora 13:00.
UPDATE 15:50 Avocatii celor 8 inculpati au cerut un alt termen de judecata timp pentru a pregati apararea: "Vrem un scurt termen pentru analizarea aspectelor prezentate de ceilalti inculpati pentru intarirea recursului". Avocatii au mai depus la dosar o expertiză contabila Instanta s-a retras pentru a lua o decizie.
UPDATE 15:00 Ioan Becali a avut o rugaminte pentru instanță: "Apasă asupra capului meu deja o pedeapsă de 8 ani. De ce nu il aducem pe F. Luis? Avocatul cel mai renumit, cel mai barosan, il aduc eu de la Rotterdam. E ultima mea rugaminte, aduceti oamenii din Olanda, faceti o expertiză!"
UPDATE Giovanni: "Vreau să mă intrebe domnul procuror, că am venit să mă cert cu el, nu cu dumneavoastra doamnă judecator.
Da, am primit de la Deportivo Alaves in contul din Elvetia bani pe care trebuia să ii returnez domnului Contra, dar Contra a plecat la AC Milan, asa că nu si-a primit toti banii. Prin urmare Contra a primit doar trei sute. În afara de sumele transferurilor, FIFA controlează la singe orice tranzactie".
UPDATE 14:50 Giovanni si-a continuat discursul: "Singura faradelege facută de mine a fost in Spania. Pină in anul 2002, dacă un contract era de un milion de dolari, clubul mai platea doar 200 de mii impozit pentru că jucatorii aveau contract de imagine in afara țării".
Aceste afirmatii l-au nelinisti pe avocatul lui Ioan Becali, lucru semnalat de judecatoare. "Credeti că avocatul meu se duce pentru mine la puscarie?", a fost replica impresarului.
UPDATE 14:45 "Am fost in birou la Verluis (n.r. avocat). A spus că nu mă cunoaste dar stie doi colaboratori care lucrau cu mine. Unul e Peter, altul e George. Le-am spus celor doi ce cîștigam din eventualele sume incasate, dar nu ne bagam la pierderi. Aveau experiență in America de Sud. În contul Becali au fost platite sume de 500 de mii de euro pentru prestatiile lor", a mai spus Giovanni.
UPDATE 14:35 Desi initial refuzase să dea declaratii in fata instantei, Ioan Becali a tinut să adreseze citeva cuvinte.
"Aș vrea să vorbesc fară să se consemneze. Am fost chemat pentru că i-am spus lui Țuluș să nu fumeze? Țuluș si ai lui crezind că vor gasi o cutie postală plină cu scrisori. Firmele aduse de mine aveau relatii mai importante decit mine. Dacă au dat bani in stinga si in dreapta au vrut să recupereze bani. Eu am batut la ușă cu Mara, Mitea, no name...Cind l-am transfera pe Chivu, i-am zis lui Koeman că am un pusti, pe Mitea. De ce Parchetul n-a adus oameni din firme, din Olanda, să spuna Nu vreau să stau prin puscarie 8 ani pe nedrept!"
UPDATE 14:15 "E posibil să fi primit un cec de la Gică Popescu, trimis ulterior catre societățile olandeze. Nu există nici o legatură intre mine si societățile din Olanda si Insulele Virgine. Erau societăți care investeau in toată lumea in drepturi economice ale jucatorilor", a mai afirmat Victor Becali.
UPDATE 14:10 Victor Becali: "Am prezentat unor societăți oportunități de afaceri in Romania. La transferul lui Contra n-am avut amestec, la Cernat am fost prezent cind s-a semnat momorandum. Mitea a venit liber la Dinamo, iar Dinamo l-a cedat gratis pentru că n-a platit clauza. Am incasat comision de la Ajax prin dispozitie de plata Am achitat impozit, am urmarit interesul firmei mele.
La Sinmartean am semnat in locul fratelui meu in calitate de colaborator. Referitor la sumele primite de la fratele meu, ele nu au legatură cu aceste transferuri. În 1999 am primit in cont de la societățile olandeze comisioanele legale".
UPDATE 14:00 Audierea lui George Copos s-a incheiat. Urmează Victor Becali
UPDATE 13:50 Finantatorul Rapidului a continuat: "Am stiut de imprumutul catre Popescu-Becali pentru a recupera banii de la Galata. Ambii cunosteau foarte bine clubul turc, ne-au asigurat că vor recupera sumele. Am fost informat de contracte. Nu stiu dacă ne puteau ajuta si fară imprumuturi. Sumele au fost inregistrate la club. N-am avut nici drept de semnatură la Rapid. N-am primit bani de la Rapid. Din pacate, Rapid m-a costat zeci de milioane de euro".
UPDATE 13:40 Copos: "Am facut o eroare că am intrat ca finantator la Rapid! Am renuntat la 23 de milioane de euro pentru a salva clubul, erau imprumuturi si garantii".
UPDATE 13:25 "Rapid a inregistrat in contabilitate suma de 1,7 milioane de dolari, iar restul de 19 mii Galata i-a dat direct la Tractorul. Rapid a inregistrat pierderi pe 2003-2005, plus profit pe anul 2006 care a acoperit pierderile anterioare. Am vazut contractul dintre Rapid si Poohang. sunt 600.000: 450 de mii Rapid si 150 de mii pentru impresari.
La Tractorul s-au platit procentele aferente din 1.730.230 de dolari. Categoric nu e reală sustinerea celor de la Galata că s-a platit mai mult", mai spus patronul Rapidului.
UPDATE 13:15 Copos despre transferul lui Florin Bratu: "La 1 septembrie 2003 era transferat la Galatasaray. Suma e de 1.750.000 de dolari. N-a existat alt contract. Plățile erau in 2003 si alte două rate in 2004. Cum Galata avea probleme cu ratele, Rapid a parafat adendum de aminare a ratelor din 2004. N-am cunoscut si n-am fost parte la in intelegerea Popescu - Galata, nu e parte din transfer si nu imi e opozabilă".
UPDATE 13:15 Copos: "Nu puteam insela propriul club, sumele fiind distribuite cum am explicat. Despre evaziunea fiscala dacă o asociatie folosea sumele pentru activitatea sa, nu platea impozit pe profit. Rapid avea pierdere pe anul 1999 de 14,5 miliarde lei vechi. Ca atare nu puteam savirsi evaziune fiscală".
UPDATE 13:00 "A fost o eroare profundă cind Parchetul retine că in contabilitate a fost doar 120 de mii. Suma de 120 de mii e primită de Puscoci si el plateste prin bancă 145 de mii de dolari spre coreean. Acuzatia că mi-aș insusi acesti bani este nedreaptă", a continuat Copos.
UPDATE 12:50 Copos este audiat in aceste momente. "Cunosc acuzatiile si nu le recunosc. La Dulca, pe 30 noiembrie 1998, Rapid a mandatat un impresar corean reprezentat in Romania de Sică Puscoci, mandatat să-l vindă pe Dulca pe 450 de mii de dolari. Indemnizatia pentru ei era de maximum 20 de la sută din suma de transfer. Au semnat in Coreea contractul. Rapid primea in ianuarie '99, suma de 120 de mii si in februarie 330 de mii. Aceste sume au fost inregistrate in contabilitatea clubului Rapid", a spus patronul Rapidului.
UPDATE 12:30 Ioan Becali si Gigi Netoiu au profitat de pauza dictată de instanță si s-au intretinut cu Dinel Staicu. Fostul patron al Universității Craiova e prezent si el la Înalta Curte pentru un proces in care e inculpat.
UPDATE 12:15 Instanta a decis o pauză de o jumatate de ora George Copos va fi urmatorul audiat.
UPDATE 12:10 Borcea: "La Mihalcea, Dinamo a vindut drepturi economice in Olanda, 250.000 de dolari. Coreenilor le-am dat drepturi federative. Dacă exista o colaborare nefirească cu firmele olandeze si cu Becali, nu se intorceau gratis la Dinamo, se duceau la firma respectiva Banii pentru transferul lui Mihalcea s-au dus la firma olandeză după ce Dinamo a incasat deja 200 de mii pe drepturi federative"
UPDATE 12:05 "Ioan Becali ne-a pus in legatură cu firma din Olanda, de la ei a venit domnul acela plinut Am cerut ca profitul pe Alexa si incă alti 6 jucatori să fie macar de 10 ori mai mare, asta la discutiile cu olandezii", a mai spus Borcea.
UPDATE 11:55 Borcea l-a repezit pe avocat, atunci cind acesta a incercat să intervina Fostul actionar dinamovist insistă pe sumele mari pe care le-a adus din transferuri, instanta insistă pe detalii de contract si persoane.
UPDATE 11:50 Borcea a continuat: "Memorandum cu Phoenix, pentru Cernat, s-au dat 350 de mii, pentru 50 la sută din drepturi. Cernat era impresariat de fratii Becali, documentele s-au semnat prin fax, nu l-am intilnit niciodată pe reprezentantul firmei din Olanda. Cind l-am vindut pe Cernat la Kiev, a existat acordul lui Phoenix pentru restul de 50 la suta Contactele cu Phoenix le-a avut Ioan Becali. E a dat si acceptul din partea lui Phoenix pentru transferul la Kiev".
UPDATE 11:40 "La Codrea eram a doua persoană executivă după Mircea Stoenescu, director general. Nu stiu cum s-a ajuns la contactul cu firma intermediară Phoenix. În ce priveste termenii din memorandumuri, gen drepturi federative, drepturi de pasare, drepturi exclusive, se pronuntau juristii. Sincer, nu cunosteam continutul contractelor, ne interesau doar banii incasati", a mai spus Borcea.
UPDATE Borcea a vorbit si despre transferul lui Adrian Mihalcea: "L-am luat cu 10 mii de dolari, l-am dat cu 1 milion. După un an si jumatate, s-a intors gratis si l-am dat apoi pe 250.000. Toate transferurile efectuate au adus profitabilitate de 1.800 la sută clubului!"
UPDATE 11:20 Borcea a spus că n-a participat la transferul lui Alexa. Despre transferul lui Bogdan Mara: "Dinamo a luat pe el 1 milion, iar firma intermediară 200.000. Mara a fost cumparat cu 50.000 si noi l-am vindut cu 1 milion de dolari"
UPDATE 11:15 Borcea despre transferul lui Nicolae Mitea: "L-am luat pe 10 mingi de la Juventus Colentina. A ajuns apoi la Rapid ca junior, l-am luat liber. Ne-a cerut 120.000 pe an, iar vedetele aveau 30-40 de mii. Consiliul de Administratie a respins cererea. L-am luat liber, a plecat liber".
UPDATE 11:10 Borcea despre transferul lui Paul Codrea: "La decizia de a-l vinde n-am fost prezent. Dinamo a incasat 70.000 de dolari, dadusem pe el 6.000. Eu doar am eliberat certificatul de transfer".
UPDATE 11:05 Borcea s-a referit la transferul lui Cosmin Contra: "Consiliul de Administratie a stabilit suma de 800.000 de dolari, iar jucatorul a spus că ce este peste să primească el. S-a aprobat acest lucru. A venit o ofertă de 1.812.000. Diferenta de fapt nu si-a mai luat-o Contra. Nu eram obligati să platim taxe pentru că Dinamo era non-profit. Am renuntat la peste 600.000 de dolari după ce Contra a plecat de la Alaves la Milan".
UPDATE 10:55 "sunt nevinovat! Mi-am exercitat mandatul doar, am actionat conform intereselor propriului club. Nu am facut parte din Comitetul Executiv, am fost doar invitat, fară putere de decizie", a spus Borcea, fost actionar la Dinamo.
UPDATE 10:50 S-a incheiat audierea lui Gigi Netoiu. Urmează Cristi Borcea
UPDATE 10:40 "Documentele semnate de mine si ratificate de Dinamo au fost aprobate de FRF care a eliberat certificatul de transfer. FRF nu avea posibilitatea să evalueze pretul, doar verifica dacă actele sunt legale", a continuat Netoiu, intr-un discurs sigur si coerent.
UPDATE 10:35 "Memorandumul cu Pyralis s-a semnat in august 2002 pentru mai multi jucatori. Firma lua comision doar dacă jucatorii se transferau in strainatate si clubul e gasit de catre Pyralis", a mai spus Netoiu.
UPDATE 10:25 Avocatul lui Netoiu a vrut să intervina dar fostul investitor la Dinamo i-a replicat: "Lasă-mă să explic eu!"
"Alexa a fost reprezentat in China de un chinez, probabil de la Pyralis. Pyralis a anuntat Dinamo că a gasit un club dispus să dea 800 de mii de dolari. Victor Becali era agent, la Beijing exista memorandumul intre Dinamo si Pyralis. L-am rugat pe Victor Becali să afle contul Pyralis unde chinezii pot achita. Becali mi-a trimis un fax cu datele la hotelul unde locuiam".
UPDATE 10:20 Netoiu a vorbit despre transferul lui Dan Alexa: "În iunie 2002 s-a realizat transferul. În august conducerea executivă incheie memorandum pentru comision. În septembrie 2002 biroul executiv al lui Dinamo aprobă memorandumul. În ianuarie Consiliul de Administratie ratifică actele.
În aprilie 2004 Nicolae Badea m-a anuntat oferta de 800.000 de dolari pentru Alexa, de la Beijing. Badea sau Borcea trebuia să facă deplasarea in China pentru transfer. Borcea n-a putut, CEx m-a mandatat pe mine să merg. Am luat un reprezentant pentru traducere, Zao Lei, care era de 15 ani in Romania. La Beijing Alexe a semnat pe 3 ani, iar Dinamo a primit 800.000 de dolari. După semnare s-au platit banii: 400 Dinamo si 400.000 firma Pyralis"
UPDATE 10:10 Audierile lui Mihai Stoica s-au incheiat. Urmează Gigi Netoiu
UPDATE 9:40 Mihai Stoica vorbeste in aceste momente. "Am aplicat decizii corect administrative. Am obtinut o sumă mare pentru un jucator care ar fi plecat liber, iar pentru al doilea am obtinut cea mai mare sumă la Otelul pină in acel moment. N-am achitat nici un comision. Discutiile cu Ioan Becali, agent de jucatori, au fost pentru devansarea termenelor, pentru că Otelul era intr-o situatie financiară dezastruoasa "Presedintele CA la Otelul era Dumitru Nicolae, n-a fost citat niciodată", a spus fostul presedinte al Otelului.
Transferurile in cauză sunt cele ale lui Arhire si Florin Cernat, in 2009.
Azi are loc un nou termen in Dosarul Transferurilor, in care 8 oameni de fotbal sunt acuzati că ar fi prejudiciat statul si patru cluburi din Liga 1 cu 10 milioane de dolari in urma a 12 transferuri.