FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Stirile zilei

«1611612613614615689»
LDS22.04.2013 22:56
Eu cred ca dosarele cu valiza si sechestrarea au fost prea subtiri. Unicul dosar serios e cel cu schimbul de terenuri cu Armata, dar inchipuiti-va cate capete ar trebui sa cada atunci....practic toata clasa politica si administratia condusa de Tap.

Nu chiar... In dosaru' ala sunt niste ragalii de teapa lu' Muresan si Remes... Bunaoara Babiuc, cine o sa-i simta lipsa lui Babiuc ?

Lari22.04.2013 23:16
Spune-mi numele lor altfel esti doar un propagator de minciuni!

Tu esti un soi de Gigi, care are senzatia ca afacerile mari se fac la TV, in direct, pe net, ori in gura mare, in piata.

O mai spun a jdemia oara: ganditi-va ca Ilie Nastase a dat 2 telefoane si a gasit 3 cumparatori interesati de Steaua in... Franta. Amintiti-va de boraturile aluia pe fostul urias tenismen si trageti concluziile. Daca puteti. Si ala e doar un exemplu dintr-o serie lunga.

Nu am nimic de demonstrat, doar ca ma mai satur si eu sa vad ca unii oameni adopta ca adevaruri supreme tampeniile din presa, ori din gura Aluia.

Alexandru H.23.04.2013 05:44

Ba dimpotriva, eu cred ca afacerile se fac in culise, adica unul ca tine nu are cum sa stie ca X i-a pus in brate lui Jiji 50 de milioane pentru echipa. Si lasa-ma cu aberatiile lui Ilie Nastase, nu-ti cumpara nimeni echipe de fotbal fara un minim audit, fara sa analizeze piata etc. Ca nu e Nastase oracolul financiar al Frantei de se bulucesc toti la afacerile laudate de el. Vorbiti de milioane de euro de parca ar fi maruntis: de ce Jiji nu a vrut sa plateasca Bacaului, de ce Jiji isi vrea inapoi valiza... nu-ti da nimeni milioane de euro dintr-un impuls asa cum nimeni nu se desparte de milioane de euro usor.

Marius23.04.2013 07:39
Si lasa-ma cu aberatiile lui Ilie Nastase, nu-ti cumpara nimeni echipe de fotbal fara un minim audit, fara sa analizeze piata etc. Ca nu e Nastase oracolul financiar al Frantei de se bulucesc toti la afacerile laudate de el.

cu-cu?

Ilie Nastase a dat 2 telefoane si a gasit 3 cumparatori interesati de Steaua in... Franta.

Cum sa-ti spun, cumparatorii astia interesati de un club nu-s cumparatorii de alimentara, aia care dau 20 de lei pe juma de parizer. Cumparatorii astia interesati sunt interesati, asa cum reiese din denumirea lor, insa nu achizitioneaza orbeste.

Cumparatorii interesati sunt ceva de genul:

- E un cioban care zice ca ar vinde cel mai tare club din Romania. Ce zici?

- Da, sunt interesat!

- Bun, deci esti un cumparator interesat.

- Da, ma intereseaza, dar trebuie sa aflu care este pretul solicitat, cat valoreaza clubul, care sunt datoriile si tot asa.

- Aaaaa, deci un fel de audit urmat de o analiza de piata?

- Da, cam asa ceva, dar sunt interesat!

Daca e greu, as putea incerca si c-un desen.

Adrian23.04.2013 08:03
Ba dimpotriva, eu cred ca afacerile se fac in culise, adica unul ca tine nu are cum sa stie ca X i-a pus in brate lui Jiji 50 de milioane pentru echipa. Si lasa-ma cu aberatiile lui Ilie Nastase, nu-ti cumpara nimeni echipe de fotbal fara un minim audit, fara sa analizeze piata etc. Ca nu e Nastase oracolul financiar al Frantei de se bulucesc toti la afacerile laudate de el. Vorbiti de milioane de euro de parca ar fi maruntis: de ce Jiji nu a vrut sa plateasca Bacaului, de ce Jiji isi vrea inapoi valiza... nu-ti da nimeni milioane de euro dintr-un impuls asa cum nimeni nu se desparte de milioane de euro usor.

Omule, ai dreptate ca nici un afacerist serios nu ar cumpara o echipa de fotbal fara sa se cerceteze ce si cum. Dar asta nu inseamna ca nu exista interes.

Steaua e, in primul rand, o afacere buna. Asta e adevarul. Daca un dobitoc ca jegul poate sa scoata bani din ea, gandeste-te ce poate sa faca un investitor serios, cu planuri pe termen lung, investitii serioase, bani, manageri seriosi, nu rude si pile, etc.

Daca Steaua era o afacere proasta, jegul nu mai era acum la echipa. Uita-te ce a facut la celelalte afaceri de-ale sale. Le-a muls pana le-a bagat in pamant. Asta face si cu Steaua. Mulge, mulge, mulge. Inca mai este lapte, da' pana cand?!

Si o sa bage echipa in pamant, apoi vinde jucatorii, vinde si echipa si pleaca mai departe. Asta e planul lui. Asa a facut la toate afacerile, asa o sa faca si la Steaua.

MoWeed23.04.2013 08:28

Totusi, Adrian, mai exista o diferenta intre Steaua si celelalte afaceri ale lui: notorietatea care i-o aduce clubul.

Din Steaua va mulge atata timp cat ii aduce imagine fara niste pierderi financiare considerabile. Si daca echipa nu va mai fi profitabila dar il va costa cateva sute de mii de euro pe an, imbecilul ar ramane (banii aia oricum ii da ca sa apara la nea' Dan Diaconescu in direct). O sa renunte in momentul in care echipa nu-i va mai aduce imagine sau atunci cand va costa prea mult sa o tina.

Lorimer23.04.2013 08:35
Asta face si cu Steaua. Mulge, mulge, mulge. Inca mai este lapte, da' pana cand?!

Problema e ca exista mult mai mult lapte acum decat era sa zicem acum 2-3 ani.

Se poate sa fi existat potentiali investitori, dar si aici e treaba cu cantec. De ex. acum cativa ani era acel indian care traieste la Londra, Mittal (cica) patron la Otelul. (Cica) ziceau ziarele de la noi ca un om care era atunci in primii 5 bogatani ai planetei se interesa chiar de ce se-ntampla la echipa din Galati...

Nu trebuie sa ai "decat" sa zicem vreo 100 de milioane avere ca sa-ti permiti sa cumperi Steaua. Nu e nevoie de cine stie ce uriasi miliardari. Dar, eu unul sa-mi fie cu iertare, il vad pe Ilie Nastase ca pe un opus al lui Tiriac in a intelege mersul afacerilor (intelegeti la ce ma refer pentru ca nu vreau sa spun ceva urat despre el) si nu stiu de ce mi se pare ca bate campii...

FC Steaua este un club de fotbal. Fotbalul este un sport, iar sportul este o ramura a unei societati. Steaua a ajuns pe mana unor oameni care si-au bagat p... in regulile societatii pentru ca in toate domeniile acestei societati (domenii mai importante decat sportul) sunt la varf asemenea oameni. Vedeti voi, haosul care e predominat dupa caderea comunismului si modul in care comunistii au condus tara a dus la climatul politic al anilor 90 unde fiecare facea ce vroia p... lui daca era smecher.

Bancul ala nu mai e deloc banc, ci realitate...am uitat sa-l spun "Vino la mama, fotbal nu stii sa joci, manele nu stii sa canti, in Italia nu vrei sa te duci,....atunci da la facultate sa ajungem de rasu' blocului".

Voi asteptati justitie intr-un loc in care asa ceva nu mai exista. Eu unul ma gandesc serios sa emigrez in Germania pentru ca sotia urmeaza sa nasca in cateva zile si ma tem ca fiul meu sa creasca intr-un asemenea mediu. Am vazut ce fel de oameni au ramas fideli acestui site...in general se vede ca sunt multi care au citit rafturi de carti si au studii superioare...si? Ajungi sa stai cu gura la gard ca esti fraier. Ca altu' are masina bengoasa, bani in buzunar, se duce la Iaki de 1 mai si rade de fraierii care au respectat regulile.

MoWeed23.04.2013 08:40
Am vazut ce fel de oameni au ramas fideli acestui site

Din asta ce sa inteleg. E de bine sau iar ai tinut sa ataci "subtil" pe unii?

In alta ordine de ideei, ai si tu dreptate de data asta. Suporterii Stelei si Becali sunt oglinda societatii moderne romanesti. Pacat pentru o minoritate cu principii, ca majoritatea il merita pe jeg cu varf si indesat.

Alexandru H.23.04.2013 08:45

Nu cred ca Steaua are potentialul sa scoata profituri mai mari decat ce a scos anul asta. Da, sigur, putem sa ne gandim la niste fluxuri financiare imbunatatite, dar in momentul ala trebuie sa bagi mana in buzunar pentru jucatori, pentru salarii. Iar in momentul ala ti-ai mancat o halca mult prea mare din profit (si sa ne gandim si la faptul ca nu in fiecare an vom lua campionatul, nu in fiecare an vor veni la Bucuresti Chelsea sau Ajax).

Problema Stelei e Romania: activeaza pe o piata mult prea saraca, intr-un campionat slab dpdv calitativ. Si niciun patron nu va fi dement sa dubleze salariile jucatorilor cand poti cu actualele salarii sa castigi campionatul. Avem oricum suficiente ramasite salariale din epoca in care se credea ca trebuie sa pompezi bani cu ghiotura ca sa castigi campionatul: uitati-va la Vaslui, e o aberatie ca o echipa fara spectatori, activand intr-o zona semirurala, sa plateasca peste 200.000 de euro unui jucator. Aia nu e investitie, nici afacere: e un capriciu care se va finaliza cu desfiintarea echipei. Vreti alt exemplu? Cand Taher a marit bugetul de salarii al Rapidului, totul s-a dus pe apa Sambetei. Daca pompezi aer intr-un sistem inchis, la un moment dat chestia va exploda.

Stiu ca pe aici cuvantul marketing are valente mistice, pare salvarea oricarei echipe. Problema e din nou foarte simpla: o echipa ca United vinde peste tot in lume, Steaua de-abia vinde cate ceva in Romania (nu-mi spuneti ca e o foame de tricouri de 300 de lei in Romania si nu vrea Jiji sa vanda). Steaua nu e echipa regionala, nici continentala, e doar o echipa cu palmares ce activeaza intr-o Liga de doi lei, intr-o tara de doi lei (scuzati epitetul). Daca va vinde 1000 de tricouri de alea, sa fie multumita.

Lorimer23.04.2013 08:50
Din asta ce sa inteleg. E de bine sau iar ai tinut sa ataci "subtil" pe unii?

Ma autoinclud si eu aici.

Nu exista suporterii lui Becali. Ca multi il admira pentru ca e smecher e alta treaba. Ca daca respecta regulile, nu mai era el asa de smecher, nu?

Eu te inteleg mai bine decat crezi, dar increderea mea in justitia romana nu exista. Si ai sa vezi ca si tu te vei mai schimba in cativa ani....mai exact ca ti se vor mai schimba prioritatile.

Si din cauza carui fapt crezi tu ca au ajuns oamenii sa vada modele de urmat in asa ceva?

Marius23.04.2013 08:52
Daca va vinde 1000 de tricouri de alea, sa fie multumita.

O mie de tricouri pe an vinde petrolul.

In principiu ai dreptate, da' ce facem ca avem exemplul marketingului semifunctional de acum cativa ani, cand se facea coada la amarata aia de duba care mergea prin tara cu echipa si din care se vindeau tricouri, esarfe samd?

Si-apoi, desi ai dreptate in principiu, cum facem cu rezultatele financiare ale Stelei din ultimii ani, in conditiile in care nu au existat participari in UCL care ar fi triplat veniturile? Cine spune ca e obligatoiu sa ai salarii de juma de milion pe an pentru a avea rezultate?

MoWeed23.04.2013 08:57

Pai stai putin. Nici eu nu cred ca Jiji va infunda puscaria, ba chiar cred ca se va mai amana cazul asta vreo 2-3 termene si apoi o sa il scape. Orcum, chiar daca printr-o minune (a se citi "Jiji a calcat pe bataturi pe cine nu trebuia") va face puscarie nu va renunta la Steaua atata timp cat ii aduce bani (imaginea ar fi irelevanta, ca nu il pot suna lingaii de ziaristi in puscarie).

Oamenii vad modele de urmat in Jiji pentru ca in sistemul lor de valori suprem este banul. Nu educatia, nu bunul simt, nu civilizatia, nu onoarea. Numai banul.

@Alexandru H.

Te rog, pe viitor, incearca sa eviti formulari de genul "tara de doi lei". Poti sa spui ce ai de spus si fara astfel de expresii

Lorimer23.04.2013 09:01
Oamenii vad modele de urmat in Jiji pentru ca in sistemul lor de valori suprem este banul. Nu educatia, nu bunul simt, nu civilizatia, nu onoarea. Numai banul.

Si cu ce sunt ei de condamnat, daca respectand regulile multi dintre ei nu au strictul necesar? Sunt de condamnat aia care ne-au condus la varf si au furat tot ce se putea fura de au ajuns sa falimenteze statul. Oamenii sunt dezorientati si e normal sa fie asa.

Alexandru H.23.04.2013 09:03

Eu nu-l apar pe Jiji. As prefera sa fie altcineva in locul lui (conducerea mea ideala ar semana cu cea de la Bayern - desi ultimele evenimente in care a fost implicat Uli sunt suficient de stupide ca sa nu mai am iluzii cu privire la oameni). Problema apare cand multi cred ca acela ar face lucrurile complet diferit... Or multe din "inovatiile" lui Jiji trebuie pastrate daca vrem ca Steaua sa se uite in jos la celelalte competitoare: sistemul salarial e una, obsesia pentru National Arena (vrem, nu vrem, biletele "cetatenilor" aduc mai multi bani echipei decat fanii inraiti) e alta. Schimbarile necesare sunt si ele destul de multe: eliminarea sursei de scandal, profesionalizarea integrala a clubului, o abordare noua in domeniul transferurilor pentru a ne asigura si jucatori ca Maxim mult mai usor (vinzi mai usor jucatori, renuntand la profiturile exorbitante si nerealiste pe care le viseaza Jiji). Iar alte schimbari sunt necesare de a fi negociate la nivelul Ligii Profesioniste: formarea unui campionat specific de tineret, o parte din banii Ligii sa se duca pe imbunatatirea recrutarii tinerilor la nivelul cluburilor locale, reforme in sistemul competitional (play-off, o Liga a doua singulara etc.).

Edit: @MoWeed, imi permit sa zic ca e o tara de doi lei din moment ce sunt conlocuitor, contributor si coparticipant la treburile cetatii. Accept contraargumente, nu accept politica strutului.

Adrian23.04.2013 09:23

Caline el nu mai are nevoie de imagine. Deja e prea mare mascarici ca sa mai aiba nevoie de Steaua pentru a fi invitat la emisiuni. Bine, e si Steaua o scuza pentru toti ivanovicii din tara ca sa il introduca in direct. Da' n-au ei neaparat nevoie sa joace echipa ca sa ceara parerea oierului. Nu vedeti ca il intreaba despre orice? Ca e transfer la dinam0, ca e vorba de alegeri in psd, ca au dat nu stiu care cu bomba nu stiu pe unde, il invita toti sa isi spuna parerea pentru ca e un prost, un mascarici, un cocalar si pentru ca face rating. Deci in momentul de fata nu se mai pune problema ca el sa aiba nevoie de Steaua pentru imagine.

Lorimer, momentan exista mai multi bani. Momentan. Pentru ca de la anu', dupa ce vinde boul jumate din echipa, totul o va lua in jos si vor veni iar 7 ani de seceta. Bani vor veni, ca suporterul stelist "iubeste" Steaua prea mult si merge la meciuri. Da' nu vor veni la fel de multi ca acum.

MoWeed23.04.2013 09:34

@Alexandru H.

Te-am rugat frumos. Pari un om normal, civilizat. Daca vrei sa intelegi, bine. Daca nu vrei sa intelegi, sa nu imi spui dupa accea ca nu te-am avertizat. Tu nu accepti politica strutului, eu nu accept astfel de comportament.

Propun sa incheiem discutia pe acest subiect, deoarece suntem off-topic. Eu am spus ce am de spus, nu-mi doresc sa intru intr-o polemica pe acest subiect.

@Lorimer

Ai partial dreptate, insa vina nu este numai a celor de la putere si cauzele sunt mai multe si mai complexe. Cei care au falimentat statul sunt de condamnat, la fel cum sunt si cei care-i tin la putere, prin rotatie, de 23 de ani.

@Adrian

Stim amandoi ca, in momentul in care o sa plece de la Steaua, o sa intre incet-incet intr-un con de umbra. Majoritatea covarsitoare a scalambaielilor din presa sunt legate de Steaua si televiziunile care se vor de sport il mediatizeaza cel mai mult. Cu siguranta, fara Steaua n-o sa mai apara atat de des la TV. In plus, o sa piarda si mult capital politic.

Cat timp ii aduce clubul si bani si imagine nu o sa renunte niciodata, nici macar din puscarie. Oricum, in acte, clubul e patronat de altii...

Lorimer23.04.2013 09:58
Lorimer, momentan exista mai multi bani. Momentan. Pentru ca de la anu', dupa ce vinde boul jumate din echipa, totul o va lua in jos si vor veni iar 7 ani de seceta. Bani vor veni, ca suporterul stelist "iubeste" Steaua prea mult si merge la meciuri. Da' nu vor veni la fel de multi ca acum.

Ce echipa? Vezi, aici e problema. Chiriches, Chipciu, Bourceanu, Pintilii, Rusescu au maxim 2 ani de cand au venit. Nu e cine stie ce mecanism de ani de zile ca sa zici ca daca vinzi 3-4 ai distrus tot. Cu ceva organizare si un antrenor capabil s-a dovedit ca poti face rapid o echipa si cu multi jucatori noi. La fel de bine ii va putea inlocui cu un Nistor, Stanciu, Iancu, Alibec, Iorga etc...

raul stelistu23.04.2013 10:23

Fecali de ziua,sa te lege DNA.

Azi cancerul Stelei va primi pedeapsa bine-meritata.

Adrian23.04.2013 11:50
Ce echipa? Vezi, aici e problema. Chiriches, Chipciu, Bourceanu, Pintilii, Rusescu au maxim 2 ani de cand au venit. Nu e cine stie ce mecanism de ani de zile ca sa zici ca daca vinzi 3-4 ai distrus tot. Cu ceva organizare si un antrenor capabil s-a dovedit ca poti face rapid o echipa si cu multi jucatori noi. La fel de bine ii va putea inlocui cu un Nistor, Stanciu, Iancu, Alibec, Iorga etc...

Pustii aia au fost adusi pentru echipa a doua a clubului, pentru varianta U19 a CL. Nu vor primi nici o sansa. Mai ales daca pleaca Reghe si daca vine unu' ca Lacatus la echipa.

Chiar crede cineva ca Stanciu sau Iancu vor avea vreo sansa in fata lui Tanase? Niciodata. Si nu pentru ca n-au valoare.

Lari23.04.2013 11:55
Ba dimpotriva, eu cred ca afacerile se fac in culise, adica unul ca tine nu are cum sa stie ca X i-a pus in brate lui Jiji 50 de milioane pentru echipa.

Ooo, dar cat de bine ma cunosti, cat de bine stii cu cine am stat de vorba si ce anume am vorbit, ce oameni cunosc sau cine ce mi-a zis...

Iarta-ma ca ti-am deranjat ignoranta, mandria de atotstiutor si pozitia pipei din gura! :worthy:

Si lasa-ma cu aberatiile lui Ilie Nastase, nu-ti cumpara nimeni echipe de fotbal fara un minim audit, fara sa analizeze piata etc. Ca nu e Nastase oracolul financiar al Frantei de se bulucesc toti la afacerile laudate de el.

Nici nu e nevoie ca Nastase sa fie oracol financiar, trebuie sa aiba conexiuni, trebuie sa cunoasca oamenii potriviti. Iar Ilie Nastase chiar ii cunoaste, cu unii dintre ei chiar fiind prieten.

De unde stiu atat de sigur toate astea? Oricat de greu ti s-ar parea de crezut, unii oameni chiar au habar de ce vorbesc, nu-si formeaza parerile doar din presa, ori de la TV si nici nu aseaza pe forumuri tot praful care le-a trecut vreodata printre urechi. Vizionare placuta in continuare iti urez!

SteauaToronto24.04.2013 17:04

E ziua lui Alexandru Bourceanu azi mai bine faceti un articol pe prima pagina sa ii urati La Multi Ani...decat sa vorbim doar despre cioban zilnic.

Razvypitesti28.04.2013 08:49
pcsbb28.04.2013 13:19
Adrian07.05.2013 09:56

Of, of, of...

A mai trecut un an. Tot mai departe e CCE din 86. Si parca tot mai departe e si Steaua...

N-am zis nimic pana acum. Am vrut sa vad cati oameni sar pe aici sa sarbatoreasca performanta asta unica in fotbalul romanesc. Nimeni, din cate am vazut eu cel putin. Tot ce conteaza e 24le. Mi-e foarte rusine de ce au ajuns stelistii!

De fapt nici nu ma mira.

"N-am auzit niciodata ca Ienei sa spuna ceva pozitiv la adresa noastra, asa ca nu ma mira! Unii suporta bine succesul nostru, altii mai putin bine. Eu, unul, n-am nicio problema cu cei care castiga, dar asta nu inseamna ca toti sunt capabili sa faca asta. Trebuie sa ai calitate umana ca sa poti recunoaste ca cineva face bine ce face. Iar ce s-a intamplat anul asta la Steaua este de domeniul fantasticului. Noi nu ne identificam cu performantele facute de unii pentru ca n-avem nicio legatura. Noi ne identificam cu rezultatele pe care le facem noi. Si sa elimini Ajax e mare lucru, la fel si sa invingi detinatoarea Ligii Campionilor", a tunat MM Stoica la Digi Sport.
Arsenal1886Steaua194707.05.2013 10:45

Meme e din ce in ce mai obraznic... o carpa de om. El nu are absolut niciun merit si el e ala care tipa cel mai mult. Nici nu stiu cum indrazneste sa vorbeasca despre Ienei sau Dan Petrescu ...

«1611612613614615689»