Cred ca astazi se vor intampla lucruri. Simt asta.
Piturca nu s-a prezentat. Cica "avocatul lui Piturca sustine ca selectionerul a vrut sa vina, dar a trebuit sa plece in ultimul moment." Aha, sigur. Fix cand se pregatea Piti sa urce in masina care trebuia sa il duca la Inalta Curte, atunci i-a sunat mobilul. Era Vica, in calduri. Evident, a trebuit sa plece. Ca doar nu da gramada aia de bani doar pe un copil, nu?(cu "nu"-ul asta am citat din el) Daca tot dai 9000 de euroi(sau cat da) pe luna, macar sa dai pentru 2 copii, nu unu'. Sau noa, mai multi. Ca poate face tripleti de data asta. La viata lui, Piti a marcat si hattrickuri.
Cica procurorul a cerut ascultarea inregistrarilor. Stiu ca astea nu conteaza. Dar ar trebui sa ii convinga macar un pic pe judecatori. Logic acum, daca ala stia ca nu da mita, nu vorbea cu "caramizi" si nu mai stiu eu ce limbaj codat.
Nu ma pricep la sistemul nostru. La noi nu se poate face cu jurati, ca la straini? Sistemul asta mi se pare un pic mai potrivit pentru tara noastra. La noi, judecatorii pot fi cumparati. Pot fi cumparati si jurati, intr-adevar. Da' macar aia, cat e procesul, nu au voie sa contacteze lumea din afara. Deci ar fi mai greu sa ajunga cineva la ei. Ca mie de asta mi-e cel mai frica la toate procesele astea. Mi-e frica ca nu cumva jegul sa fi dat mita la judecatori. Sunt destul de sigur ca a mai facut asta pana acum, la alte procese.
A mituit asta cat n-au mituit multi pe lumea asta. De altfel el a si recunoscut recent ca a dat bani celor de la care statul roman a luat terenul despre care se vorbeste in dosarul schimburilor de teren. Insa nimeni nu se autosesizeaza. Ca el "glumeste". O de aia de cal. Cu glume din astea, la straini, ar fi facut vreo 3 luni de puscarie pentru sfidare si obstructionarea justitiei.
De ce mi-a fost frica n-am scapat:
UPDATE 17:55 Amînare în Dosarul Valiza. Următorul termen a fost programat pentru 27 mai, ora 09:00.
UPDATE 17:52 Doina Stanciu, şefa ÎCCJ, respinge cererea de audiere a cd-urilor cu înregistrări. Respinge ca nefiind concludentă cererea procurorului.
UPDATE 17:50 Becali l-a tachinat pe procuror: "Domnul procuror, sînteţi stelist sau rapidist? Dacă sînteţi rapidist, cereţi tot 12 ani. Dacă eraţi dinamovist, cereaţi 15".
UPDATE 17:50 Procurorul cere ascultarea înregistrărilor dintre inculpaţi şi cele de dinaintea meciului cu Gloria. Toate sînt expuse pe CD.
Amanare pentru 27 mai. Nu imi place. Nu imi place nici ca a respins audierea inregistrarilor. Limbajul acela de interlop si mai ales discutiile ar fi putut ajuta mult la stabilirea intentiilor jegului.
Tot nu inteleg cum acest personaj reuseste sa isi bata joc de procurori si judecatori fara sa pateasca ceva. Eu, daca as merge la judecata si l-as lua pe procuror cu glumite din astea, ar pune ala mascatii sa ma bata acolo, de fata cu judecatorii si cu toata presa, si apoi m-ar baga si la puscarie.
Da' nu-mi fac griji. Jegul are dosare peste dosare. Cu unu' tot il prind astia:
UPDATE 18:05 Becali la ieşirea de la tribunal: "Am stat prea mult, mîine e ziua mea, Sf. Gheorghe. E posibil să vin, e posibil să nu vin. Am vrut să dau declaraţii pentru a lămuri Instanţa asupra a ceea ce am făcut eu în fotbal în ultimii 12 ani. Am vrut să le cer valiza la final, dar au amînat. Procurorul s-ar putea să fie rapidist. L-am simţit. Era mititel. Îşi face meseria. De-aia a cerut 4 ani, să nu zică ăia de la DNA ceva. În celălalt proces mi-au dat 3 ani cu suspendare doar ca să-mi mai închidă puţin gura". Becali are programată mîine o audiere în Dosarul terenurilor MApN.