FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Stirile zilei

«1522523524525526689»
cristian01417.10.2010 09:50

Va contrati degeaba pentru ca solutia e una cat se poate de simpla, nu foarte ieftina, dar existenta de vreo 15 ani in fotbal si care functioneaza cu succes.

Am vizitat de curand Saint Denis si unul din ghizii care era responsabil cu turul stadionului a spus ca actualul stadion in constructie de la Bucuresti este facut dupa modelul celui din Paris. Interesant la Saint Denis este faptul ca stand-urile de la baza terenului, mai exact locurile cele mai apropiate de gazon se pot muta in functie de evenimente, astfel : la meciurile de fotbal ele sunt aduse deasupra pistei, moment in care stadionul are 80 de mii de scaune disponibile, in timp ce in cazul evenimentelor de atletism care nececista pista de alergari, aceste stand-uri sunt introduse printr-un mencanism cu cativa metri inapoi pentru a elibera pista si pentru a oferi spatiu competetiilor, in acest fel stadionul avand cu vreo 5000 de locuri mai putin. Modelul a fost pus in aplicare acum 15-16 ani, astfel ca aici s-au organizat de la finale de cupa mondiala si UCL, pana la competitii de atletism, motociclete, ski etc.

Desi modelul se vrea acelasi nu cred ca stadionul nostru va fi astfel construit.

vlad17.10.2010 14:18
Pista de atletism pe un stadion de fotbal e absolut penibil. Terminati cu prostiile. Pe un stadion tribunele trebuie sa fie apropiate de teren, sa se simta atmosfera si pe gazon, sa nu vi cu binoclu sa te uiti la meci.

Imi cer scuze in cazul acesta. Ma intreb ce atmosfera? Cred ca se va intampla de 2 ori acea atmosfera. Prima data la inaugurarea stadionului iar a 2-a la finala EL din 2012.

red&blue_boy17.10.2010 16:08
Asta daca traiesti intr-o tara in care iti permiti sa faci pista de atletism separata de stadion. Dar cum in Romania avem un singur stadion era bine daca acesta era dotat si cu pista de atletism.

Asa e.

Si mie imi plac stadioanele pe care se joaca fotbal fara pista,dar asta se intampla in tari care au o gramada de stadioane moderne...La noi era indicat ca stadionul sa aiba si pista,nu poti sa stii,in timp se puteau organiza si competitii de atletism...

razvan2817.10.2010 19:11

E mult mai bine ca l-a facut fara pista , vizibilitatea la meciuri scade foarte mult daca pui pista de atletism.Si oricum , in Romania , un stadion de atletism ar fi inutil , la noi atletismul nu este deloc popular..

Lays17.10.2010 20:09

se face deja un stadion de 30.000 de locuri cu pista la Cluj , care e oricum prea mare pentru atletism.

dee17.10.2010 20:55

@lays

cu totii visam la modelul britanic de stadion urban, fara pista de atletism, cu tribune si peluze simetrice, insa cum banii sunt o problema, s-a optat pentru un stadion multisport. ( Clujul n-are alt stadion cu pista de atletism) Initial s-a dorit scoaterea pistei in afara stadionului, mai ales ca exista terenul de antrenament al lui U, insa ulterior s-a inclus in proiect o sala de sport polivalenta de 7000 loc. pe acel ampalsament. Sala actuala existenta in Cluj are o capacitate mult mai mica, 3000 loc. si ea va ramane pentru antrenamente si meciurile juniorilor. Oricum, nu se va construi prea curand, mai ales ca apartine Primariei si momentan nu au fonduri, in timp ce stadionul e proprietatea Prefecturii. ( cu el stam mai bine, s-a ajuns la structura de acoperire)

Lays18.10.2010 00:47

de fapt sala polivalenta din Cluj se va construi de anul viitor din cate stiu. oricum ideea era ca nu are rost sa strici un stadion de 55.000 de locuri pentru ceva care nu aduna nici 10.000 de oameni in Romania ( macar e bun de rugby :D )

razvan2818.10.2010 17:07

In Romania doar fotbalul e popular , desi e unul din sporturile care merge cel mai prost.La handbal , la scrima si chiar la multe discipline Romania exceleaza , nu ca la fotbal.Fotbalul ramane insa primar din cauza ca este mai practic sa zic , mingea in poarta si atat , nu iti trebuie prea multa minte sa vezi fotbal.

Kellerman18.10.2010 17:12

Gresit MoWeed.

Un stadion de fotbal este un stadion de fotbal. Vrei atletism ? iti faci pista, nu imi pasa, fiecare sport are propriul teren/arena whatever pe care se desfasoara anumitul sport.

Da stiu ca in Romania nu sunt bani, asta este, stadionul de fotbal e stadion de fotbal.

Adrian19.10.2010 09:06

Pai tocmai, mah, ca nu fac stadion de fotbal, fac arena sportiva pe care spera sa o foloseasca si pentru alte sporturi.

Acum, daca romanu' merge doar la fotbal si nu se gandeste la alte sporturi, aia nu inseamna ca sportivii care practica sporturi diferite de fotbal nu au nevoie de locuri unde sa arate ce pot.

stelist8619.10.2010 09:59

Propun ca la fiecare meci al lui dinamu,sa venim noi stelisti pe Lia Manoliu si sa le injuram echipa tot meciul,ei vor fi 100 pe stadion,noi sa fim vreo 10.000 daca nu chiar mai multi si sa ne batem joc de ei.Oricum vom avea confortul necesar,ca doar e un stadion care va gazdui o finala europeana.

red&blue_boy19.10.2010 10:01
Pai tocmai, mah, ca nu fac stadion de fotbal, fac arena sportiva pe care spera sa o foloseasca si pentru alte sporturi.

Corect.

Si ca o gluma,mai stiti cand spunea Oprescu ca vrea sa organizeze in viitor Jocurile Olimpice?Uitase ca stadionul n-are pista! :D

stelist8619.10.2010 10:08

Oprescu e penibil de tot.O data a intrebat unde se vor construi stalpii cu nocturna,nestiind ca sistemul de luminare va fi direct pe acoperis.In plus nu mi se pare un stadion atat de grozav.Are doar 55.00 de locuri,si cred ca nu era mare lucru sa fi pus in jur de 80.000 de locuri si atunci am fi putut vedea finala Champions League.Scaunele sunt varza,mai proaste decat alea dintr-un tramvai,le era lene sa puna scaune rabatabile si mai bune,si in plus stadion e format doar dintr-un schelet,nu are si el un invelis cum are Allianz Arena sau noul stadion al lui Sahtior.Dar stiti cum e romanul,investeste putin,mai mult pe cantitate nu calitate si cand minimul minimului e creat si facut se opreste,nu impinge niciodata catre maxim.

red&blue_boy19.10.2010 10:18
In plus nu mi se pare un stadion atat de grozav.Are doar 55.00 de locuri,si cred ca nu era mare lucru sa fi pus in jur de 80.000 de locuri si atunci am fi putut vedea finala Champions League.Scaunele sunt varza,mai proaste decat alea dintr-un tramvai,le era lene sa puna scaune rabatabile si mai bune,si in plus stadion e format doar dintr-un schelet,nu are si el un invelis cum are Allianz Arena sau noul stadion al lui Sahtior.

Si eu cred ca nu e asa grozav stadionul.Barem de era original,nu sa-l copiem pe cel din Frankfurt sau mai stiu eu care...Ma gandeam ca vor pune scaune rabatabile...Plus ca au tot felul de culori pestrite,asa am vazut intr-o poza...

Bogdan19.10.2010 10:25
Oprescu e penibil de tot.O data a intrebat unde se vor construi stalpii cu nocturna,nestiind ca sistemul de luminare va fi direct pe acoperis.In plus nu mi se pare un stadion atat de grozav.Are doar 55.00 de locuri,si cred ca nu era mare lucru sa fi pus in jur de 80.000 de locuri si atunci am fi putut vedea finala Champions League.Scaunele sunt varza,mai proaste decat alea dintr-un tramvai,le era lene sa puna scaune rabatabile si mai bune,si in plus stadion e format doar dintr-un schelet,nu are si el un invelis cum are Allianz Arena sau noul stadion al lui Sahtior.Dar stiti cum e romanul,investeste putin,mai mult pe cantitate nu calitate si cand minimul minimului e creat si facut se opreste,nu impinge niciodata catre maxim.

Scaune rabatabile in Romania? Ma faci sa rad.

Cele mai bune scaune sunt pe cotroceni!

razvan2819.10.2010 11:39

Scaune rabatabile nu sunt nici pe Ghencea , defapt pe nici un stadion din Romania.Nu ar avea de ce sa puna scaune rabatabile , la cat de civilizati sunt unii le-ar scoate si le-ar lua acasa.Oricum pentru Romania stadionul e destul de bun.

Invelis ca Allianz Arena ? Deja ne intindem..:))

MoWeed19.10.2010 12:24
Gresit MoWeed.

Un stadion de fotbal este un stadion de fotbal. Vrei atletism ? iti faci pista, nu imi pasa, fiecare sport are propriul teren/arena whatever pe care se desfasoara anumitul sport.

Da stiu ca in Romania nu sunt bani, asta este, stadionul de fotbal e stadion de fotbal.

Din nou, vorbesti numai ca sa te aflii in treaba.

Noi abia daca avem bani sa facem un stadion amarat si tu zici de stadioane separate pentru fiecare sport. Cine dracu' face un stadion cu toate dotarile pentru atletism in Romania?

Daca tot era necesara investitia asta pentru fotbal, se putea face in asa fel incat sa beneficieze si alte sporturi de infrastructura noua. Stadionul national, nu trebuie sa fie musai pentru fotbal si in unele tari mult mai bogate ca Romania, stadioanele nationale sunt pentru toate sporturile(de exemplu, Franta)

Atletismul a adus mai multa glorie Romaniei decat va aduce fotbalul vreodata, merita o infrastructura mai buna decat cea disponibila acum(adica, in Bucuresti, stadionul Dinamo).

La fotbal, pentru ce era necesara investitia asta? Ce rezultate am avut la nivel de nationala in istoria noastra? Iti spun eu, tind spre 0 daca ne comparam cu vecinii nostri. Asa ca investitia nu era necesara la un sport la care am avut realizari mediocre(cu o mica exceptie, Generatia de aur), dar era absolut necesara pentru sporturi la care avem traditie si la care infrastructura este inexistenta.

Sunt o gramada de stadioane excelente pentru fotbal care sa aiba piste de atletism. Cele enumerate mai jos sunt numai cele din categoria UEFA 5 stars:

Ataturk Olympic Stadium

Ernst Happel Stadion

Estadi Olimpic Barcelona

Estadio Olimpico de Sevilla

Luzhniki Stadium

Olympic Stadium Munich

Olympic Stadium Athens

Olympic Stadium Berlin

Stade de France

Stadio Olimpico

vlad19.10.2010 13:06

V-a placut cum era ovationat italianul care a omorat-o pe romanca in gara?(nu direct)

Erou este in Italia.

razvan2819.10.2010 14:47

Dai in mortii lor de italieni ca ei sunt mai tigani decat ne fac pe noi.Aia era o romanca nevinovata , nu facuse nimic , dar italianul intotdeauna a fost genul de om nenorocit , eu niciodata n-am suportat italieniii.

stelist8619.10.2010 16:00

Razvan pe Ghencea chiar ar trebui inlocuite scaunele alea.Sunt decolorate si ii da stadionului design urat.Dar nu se va implica ciobanu la asa ceva,ca lui putin ii pasa de stadion.Se tot lauda ca il face de 45.000-60.000 de locuri si ce a facut?A facut misto de noi,asta a facut.Doar cand a zis ca v-a lua scaunele,nocturna,geaurile si v-a lasa Ghencea in paragina spune totu.

Ronnie19.10.2010 16:17

Mi-e scarba sa-l vad pe Duckadam cum rade la TV cand Steaua este atacata. Argaseala era parfum pe langa el.

razvan2819.10.2010 17:01

Sunt de acord cu tine Ronnie.Si mie mi se parea ca s-a cam injosit rau in ultimul timp Duckadam dar am crezut ca mi se pare mie si n-are rost sa mai aduc vorba de asta pe forum..

red&blue_boy19.10.2010 19:11
Mi-e scarba sa-l vad pe Duckadam cum rade la TV cand Steaua este atacata. Argaseala era parfum pe langa el.

Pacat,mare pacat...Atunci ce pretentii sa mai avem de la altii...

Lays19.10.2010 20:38

MoWeed pe langa faptul ca o mare parte din stadioanele alea sunt olimpice , majoritatea , daca nu toate , nu sunt chiar NOI.

in ziua de azi nu prea se mai fac stadioane cu pista si alea care au deja sunt reconstruite fara pista , de ex stadionul lui Stuttgart dar noi trebuie sa avem 3 **** mereu si sa facem exact invers cu toate ca nu organizam vreo olimpiada

Scaune rabatabile nu sunt nici pe Ghencea , defapt pe nici un stadion din Romania.Nu ar avea de ce sa puna scaune rabatabile , la cat de civilizati sunt unii le-ar scoate si le-ar lua acasa.Oricum pentru Romania stadionul e destul de bun.

stadionul b0zg0rilor mi se pare ca are scaune rabatabile

MoWeed19.10.2010 21:44
in ziua de azi nu prea se mai fac stadioane cu pista si alea care au deja sunt reconstruite fara pista , de ex stadionul lui Stuttgart dar noi trebuie sa avem 3 **** mereu si sa facem exact invers cu toate ca nu organizam vreo olimpiada

Da, pentru ca tarile respective sunt intr-o situatie financiara mult mai buna si municipalitatile respectivelor orase(aici vorbesc de stadioane construite din bani publici, nu din stadionul privat al celor de la Stuttgart) isi permit sa construiasca si sa intretina un stadion separat pentru fotbal.

Cum la noi nu este cazul si cum fotbalul nu este singurul sport jucat in Romania, era normal ca de noua infrastructura sa poata beneficia cat mai multe federatii. Astfel, se justifica mult mai mult costul de constructie si de intretinere al noului stadion.

Noi nu avem sali de sport, piste de atletism, bazine olimpice etc si ne permitem sa construim un stadion national pentru cele 5-6 meciuri pe care le disputa nationala Romaniei intr-un an acasa. Asta desi fotbalul nu a adus si probabil nu va avea niciodata rezultate comparabile cu cele ale atletismului si desi stadionul va fi mai mult gol in cazul unui meci cu Luxembourg sau Albania(adica, cel mai probabil, pentru meciurile de interes mai mic se va juca tot in afara Bucurestiului)

«1522523524525526689»