Balint a facut istorie la Sportul pentru A CREAT ceva acolo, care a durat mai multi ani. La fel Boloni pe unde s-a dus si a avut timp. A crea ceva de la 0 este infinit mai greu decat sa iei gata facuta o echipa si sa joci o Supercupa, pe care sa ai bafta sa o castigi.
Iordanescu a antrenat foarte putin dupa 1998, pentru ca a ales cu gandul la bani, nu la cariera profesionala. Pe unde s-a dus, a stat putin, cam cat Lucescu la Inter. Sau poate putin mai mult.
Stoichita a antrenat echipe mici, dar alea au aratat un fotbal foarte bun. Nu am rabdare sa caut prin arhiva presei iberice dupa acel meci sa-ti arat cam ce impresie a lasat Armenia.
Ce a creat Lucescu in afara de echipa Dinamo de la sfarsitul anilor '80? Galata o preluase gata facuta. Besiktas? A avut un singur rezultat imens: 3-0 acasa cu FC Barcelona, asta cu spaniolii in sezonul in care a mai inregistrat si urmatoarele rezultate: 1-4 la Milan, 0-6 la Leeds, 0-0 acasa cu Leeds, 0-2 acasa cu Milan, 0-5 in deplasare cu FC Barcelona. Uitandu-te pe scorurile astea, a fost Lucescu un antrenor exceptional?
Vrei sa mai stii cati bani a bagat Ahmetov in Sahtior de cand este Lucescu acolo? Fratica, FC Porto investeste mai putin si a avut rezultate mult mai bune. PSV Eindoven, de asemenea.
Eu ti-am mai spus ca Lucescu este un antrenor bun. Dar atat. Nu mi-a placut niciodata cum au jucat echipele lui: extrem de agresive (mai ales fundasii), contraatacul este arma lui preferata, mai ales cand infrunta echipe de calibru cel putin egal si o tactica care se bazeaza pe blocarea adversarului, nu pe dezvoltarea jocului propriu.
Crede-ma ca daca Lucescu ar fi avut rezultate constant bune in cupele europene cu echipe romanesti antrenate de el, mi-as fi tinut gura in multe situatii. Dar nu pot sa uit de cate ori a fost penibil cu Dinamo si cu Rapid contra unor echipe de care nu am fi auzit niciodata, poate, daca nu-l bateau pe el.
De asemenea, mi-as fi tinut gura daca ar fi stiut sa construiasca echipe precum a facut Loti Boloni cu Sporting Lisabona intr-un sezon si jumatate, intr-un campionat mai valoros decat cel turcesc sau ucrainian.