Cea mai puternicã societate de protecție și pazã din Romania, BGS, a obținut in instanțã declanșarea procedurii de faliment impotriva Stelei din cauza unor datorii neplãtite ce dateazã din primele luni ale anului trecut.
Problemele financiare pe care le traverseazã Gigi Becali sunt de notorietate, dar niciodatã nu s-a ajuns la un asemenea scandal. BGS asigura paza la complexul din Ghencea, dar și la celebra casã a magnatului, aflatã în Pipera.
Contactat de www.libertatea.ro , președintele BGS, Bogdan Oprea, a confirmat totul: "Steaua avea o datorie de circa 250.000 RON, in timp ce domnul Becali ne datora 40.000 RON. Am urmat calea legalã, iar dacã pânã pe 2 martie nu ne recuperãm aceste creanțe executorii vor pune sechestru pe bunurile clubului". O parte din datoria FC Steaua - circa 4-50.000 RON - ar fi fost achitatã în decembrie 2008, dar cum BGS a încheiat relațiile contractuale totul a mers mai departe în instanțã. Bogdan Oprea îl acuzã de aceastã situație pe președintele Valeriu Argãsealã: "Cu domnul Becali am avut o relație profesionalã excelentã, dar bãnuiesc cã nu știe tot ce învârte acest Argãsealã pe la club. De fiecare datã dânsul i-a dat dispoziție sã mi se plãteascã, a promis acest lucru, dar am fost mereu aburificați. Valeriu Argãsealã mai avea puțin și-mi spunea cã trebuie sã aducem bani de acasã pentru faptul cã ne facem treaba pe acolo. Nu suntem sponsori, nici societate caritabilã, trebuie sã trãim și noi, sunt profesioniști ce trebuie sã-și ia salarii pentru munca lor. A fost un contract pe care doar noi l-am respectat, nu și dânsul".
Dupã ce relațiile cu BGS au încetat Steaua a apelat la trupa de șoc a lui Cãtãlin Zmãrãndescu pentru a face ordine pe stadion. Din pãcate, presa a scris despre ceva scandaluri în acest sens, pentru cã cei circa 30 de bodyguarzi ai celebrului sportiv au tot dat iama în spectatori luându-i efectiv la bãtaie. De asemenea, pe la meciuri mai mișunã alte vreo trei companii no-name care asigurã paza. Acasã la Gigi Becali tot bãieții lui Zmãrãndescu au totul în grijã. În anturajul latifundiarului s-a vorbit o vreme de faptul cã Gigi și administratorul curții au fost atât de supãrați pe faptul cã un paznic s-a îmbãtat încât cearta care a urmat a fost gata sã degenereze în bãtaie. Ulterior, angajatul respectiv a fost dat afarã.
http://libertatea.ro/stire/exclusiv-Steaua...ent-227532.html