mie mi-a placut "dezbaterea" despre Olaroiu si meritele antrenorilor in obtinerea unei performante. daca se discuta cu argumente si cat de cat civilizat astfel de polemici ajuta sa ne cristalizam ideile. oricum repet: cel ce are o parere complet opusa nu inseamna ca a devenit automat si un dusman ce trebuie "exterminat"!
personal am mai spus-o, cred ca Olaroiu merita cel putin onoare din partea noastra. un baiat tanar, mereu dornic sa invete, care a pus suflet si pasiune in ce a facut (nu cred ca cineva l-ar putea acuza de suficienta sau usurinta, altele sunt pacatele lui) si care, va rog sa nu uitati, NU A VORBIT NICIODATA DE RAU CLUBUL SI SUPORTERII, INDIFERENT DE SITUATIA LUI SAU DE LOCUL UNDE SE GASEA! de ce atata ura impotriva unui om care nu doar ca a facut ceva pentru Steaua (calificarea intr-o semifinala europeana este totusi o performanta, mai ales ca include si eliminarea tiganimii in sferturi, un moment de mare cumpana pentru razboiul etern impotriva gunoierilor), dar oriunde s-a aflat ca antrenor a incercat sa joace corect impotriva dusmanilor nostri Dinamo si rapid (pe care i-a ars de multe ori in beneficiul nostru). chiar si dupa ce a plecat la al hilal in mai toate ocaziile Olaroiu a luat apararea Stelei criticand modul grobian in care am fost tratati de presa si federatie. dar asa suntem noi "recunoscatori": pe cei care ne doresc binele, noi ii acoperim de sudalme, din motive cel mai adesea puerile!
sigur ratarea cu boro a durut si doare chiar si acum. la acel moment s-a dovedit ca si Oli mai are de invatat pentru a deveni un mare antrenor. totusi, cu onestitate si fara patima, este greu sa-l compari azi cu Hagi sau Lacatus, doi antrenori care sunt departe inca de marea performanta. Olaroiu a urmat converciano si este un tip ce doreste sa se perfectioneze permanent, fiind un fanatic in documentare (vezi si faptul ca in iarna cand a fost numit principal la Steaua, pe 30 dec, cand altii erau prin vacante calde sau cu sarmalele in nas, el urmarea heerenven-Ajax la stadion, pe o ninsoare viscolita). in mod sigur inlocuirea posibila a lui Lacatus cu Oli (sau cu Dan Petrescu) nu ar fi neaparat o greseala, caci "mana" unui antrenor mai priceput se vede in orice situatie! singura problema adevarata atunci cand faci o astfel de schimbare, inevitabila pana la urma in viata oricarui club, este ca cel care vine sa fie mai bun decat cel care pleaca. parerea mea!
trebuie sa aveti in vedere ca Lacatus are ca prim obiectiv calificarea in UCL. daca va reusi, va continua fara probleme, urmatoarea tinta fiind castigarea campionatului. daca va esua in preliminariile UCL, atunci apare o problema si pot aparea schimbari. trebuie sa intelegeti ca antrenorii nu se mentin pe banca decat prin rezultate. in luna august insa, daca va aparea o defectiune la banca tehnica, nu va mai fi posibil sa-l aduci pe Dan Petrescu, regulamentul interzicand aceasta, atunci ca solutie de interimat ramanand Oli. cred totusi ca Gigi e mult prea optimist daca isi inchipuie ca Oli va lasa usor banca aribilor unde castiga peste 1mln pe an?!
doar o vorba despre nea Imi: sigur el a fost "principalul" pe hartie atunci cand am castigat CCE, dar toti cei care erau in anturajul echipei de atunci stiu ca in fapt Iordanescu a fost marele artizan al al succeselor din 1986-90. la fel cum Iordanescu are si principalul merit in inaugurarea seriei de 6 titluri consecutive incepand din '93 (atunci el a creat o noua echipa cu Panduru, galga, Prodan, Filipescu si Adi Ilie - pe care l-a cerut expres de la extensiv). pe nea Imi il stiu bine, el fiind antrenor la Steaua si inainte de 1986 si dupa, dar niciodata singur el nu a mai atins rezultatele avute impreuna cu nea Puiu. pe cand Iordanescu singur a mai prins o finala si o semifinala de CCE (in conditii mult mai grele si cu o echipa mai uzata), fiind la un pas de o semifinala europeana in Cupa Cupelor in 1993 (la 5 min.)!