Da, Lacatus nu este un mare antrenor si nici noi nu avem rabdarea de a-l lasa sa invete la Steaua. Dorim performanta, nu ne permitem sa stam pe tusa 2-3 ani.
In locul Fiarei, as renunta imediat la functia de antrenor. De ce? Pentru ca in conditiile de fata, este imposibil sa luam titlul. Nu cu lotul acesta, nu cu bugetul acesta, nu cu aceasta atmosfera. Daca ramane, peste 2-3 luni pleaca oricum, asemeni lui Hagi.
Lacatus nu este un mare antrenor, dar nici nu poate deveni peste noapte. dupa expresia fetei de dupa amicalul cu swindon town si chiar si din timpul meciului, cred ca deja si-a dat demisia, dar nu vrea Becali sa o faca publica inainte de turul preliminar din Champions League. nimic nu e mai important decat Champions League pentru Becali. ar da-o si pe nevasta-sa la toata echipa adversa pentru ca Steaua sa se califice in Liga pentru a castiga el bani.
iar postul lui Victor, un fel de portavoce a becakatului, nu face decat sa-mi intareasca banuielile.
jocul de ieri ne-a aratat haosul in toata splendoarea lui. daca scoatem combinatiile plecate de la Szekely (super-jucator!) si Dayro, in rest echipa a aratat dezorientata complet, nimeni parca nu stia unde ii e locul si ce ar trebui sa faca. doar Bogdan Stancu a avut o sclipire prin care a dovedit ca putem spera. golul lui Banel este de fapt opera lui Baciu, care a derutat toata apararea adversa inclusiv portarul, forrest neavand nicio intentie de a marca. daca tot joaca sper sa mai incerce sa centreze asa si sa nimereasca in poarta! enigma totala thiago.
cred ca fiecare jucator are nevoie de discutii individuale cu antrenorul, pentru ca e o vraiste totala. sa dea domnu' sa ma insel!
si in final un raspuns lui Victor: simpla prezenta a lui Gigi becakatul la Steaua arunca aceasta echipa in Evul Mediu, daca nu cumva in epoca de piatra. un alt motiv nici nu le mai trebuie jucatorilor, antrenorilor etc pentru a pleca de la Steaua. fara Becali Steaua ar fi o adevarata Stea, mandria fotbalului romanesc in Europa, asa cum a fost mereu!
legat de ultimul pasaj, cred ca exagerezi. transformi totul intr-o drama mondiala si existentiala, cand de fapt traim efectele caderii din 4 mai 2008. eu v-am spus de atunci ca daca nu se iau masuri ferme nota de plata nu va putea fi evitata prea mult. acum Becali se confrunta cu o serie de probleme de organizare pe care insa trebuie sa si le asume. EL este principalul vinovat pentru amatorismul instaurat la club in ultimul an. in loc sa inteleaga ca in conducerea unei echipe de talia Stelei trebuie sa ai puterea in a lua si decizii nepopulare, s-a complacut intr-o stare de impotenta acceptand numirea unor antrenori si conducatori nu dupa criterii de COMPETENTA, ci dupa popularitate in randul suporterilor. hai sa fim seriosi si sa recunoastem ca desi ca indivizi si Hagi si Lacatus si Ilie au un trecut incarcat de glorie, prezentul nu-i recomanda pentru pozitiile respective. iar Steaua s-a dovedit o palarie prea mare. DIN PACATE! valoarea, acolo unde exista, se ridica la suprafata si se impune, neavand nevoie de scuze vesnice si explicatii infantile. daca echipa nu joaca nimic si vestiarul pare scapat de sub control, vinovat este ANTRENORUL
nu va faceti iluzii: Lacatus nu si-a dat demisia si ma indoiesc ca si-o va da inainte de esecul din Liga (daca acesta va fi?)! sigur mai are o ocazie sa plece in momentul reintoarcerii din cantonament cand Becali ii va confirma obiectivul de sezon, si cum acesta nu poate fi decat campionatul si calificarea in UCL...?! din modul cum discuta insa nu cred ca antrenorul ne va parasi de buna voie din motive profesionale.
parerea mea este formata: este evident ca Becali nu mai are incredere in antrenorul Lacatus. ca om il stimeaza, asta e clar si o dovedeste atitudinea vesnic politicoasa si prietenoasa, oarecum necaracteristica, dar nu mai crede ca acesta este solutia pentru banca tehnica. din pacate Gigi nu are taria sa ia taurul de coarne si sa faca curatenie. asa ca ne nu ne ramane decat sa asteptam!
cat despre plecare lui Ilie, eu cred ca nu e o pierdere pe termen mediu si lung. oricat incercati sa dati o aura eroica acestei demisii, in fapt adevarul este mult mai prozaic si se invarte in jurul banilor si a comisioanelor pentru jucatorii vanduti. aici Gigi a cazut la mijloc intre procentele verilor (niste derbedei batrani, ahtiati dupa bani) si cele ale lui Ilie (un baiat tanar, placut, dar si el foarte ahtiat dupa bani). Adi Ilie nu a venit la Steaua pentru a face cariera ca manager general, ci mai ales pentru a castiga necesara notorietate de care ai nevoie in meseria de impresar. nu poti sa-l compari pe el cu fratii Becali, strict vorbim ca impresari, asa ca Ilie s-a folosit si el de sansa numita Steaua. raman la parerea ca e o persoana onorabila, care a intrat discret in scena, dar MAI ALES a stiut sa plece in mod civilizat (fara conferinte de presa fulminante), insa nu era managerul general de care avem nevoie: pana la performanta europeana trebuie sa castigam campionatul, ceea ce nu prea reusim de doi ani, iar ultima ratare a fost lamentabila, cum multe si grele vini din interior.
chestia cu "influenta" verilor mai vedem?! parerea mea este ca acum il credeti mult prea naiv pe Gigi. omu' nostru este un "negustor" rapace si cu putine scrupule, care vrea sa castige pe toate planurile, inclusiv sportiv, asa ca nu-l prea vad in postura fraierului caruia rudele ii iau banii si-l arunca in ridicol. Steaua este azi proprietatea unui singur om si foloseste exclusiv resurse private, asa ca atunci cand iei ceva de la echipa, iei in fapt din buzunarul patronului. nu suntem in situatia lui Dinamo sau rapid unde interesele, resursele si finantarile publice-private se amestecau, lasand loc pentru furaciune.
repet ce am mai spus: IMPORTANT NU ESTE CA Ilie SI-A DAT DEMISIA, CAT CINE VINE MANAGER GENERAL IN LOCUL LUI! IAR PROBLEMA ANTRENORULUI PRINCIPAL ESTE DIRECT LEGATA DE ACEASTA NUMIRE!
mai vedem!
ps:
sunt multe posturi si colegi care se situeaza in contradictie cu opiniile mele. le citesc si ii citesc pe toti si in general ma straduiesc sa inteleg. uneori caut sa initiez si anumite dezbateri, caci din schimbul ideilor poate intelegem fiecare mai mult.
din pacate sunt si tot felul de personaje bahice, care raman cantonate in infantilism intelectual. intre acestea numitul "ronaldo17" imi dovedeste mai mereu ca este un ins vesnic fericit si ca in mod sigur, a lui va fi imparatia cerului. sa fie primit!