Un crîmpei din "Era Hagi" la Timișoara. Þinut secret. Un episod care ar putea da rãspunsuri la mai multe întrebãri. Cînd a ajuns pe Bega, primul lucru pe care l-ar fi fãcut Hagi ar fi fost urmãtorul: "Ar fi intrat în cabinetul medical, ar fi deschis un cufãr secret, ar fi scos de acolo cîteva cutii cu anabolizante, în mare parte creatinã, și ar fi spus: «În curte îi dați foc, nu afarã din club sã vadã lumea! Aici, sub ochii mei, în momentul ãsta. Acum!»". Cei din preajma lui ar fi rãmas șocați cã el avea deja astfel de informații.
Trebuie spus cã creatina nu este un medicament interzis fotbaliștilor. Apoi, la cîteva zile dupã ce a ajuns la Poli, Hagi ar fi comandat un set de analize medicale pentru toți dintre fotbaliștii sãi. Surpriza a fost urmãtoarea: doi dintre ei, Gigel Bucur și Silvãșan, aveau surplus de creatinã în organism. Așa se explicã faptul cã și unul, și celãlalt au jucat destul de puțin cît Hagi a stat la echipã. Hagi s-ar fi consultat cu mai mulți medici care l-ar fi sfãtuit: "Nu-i forța. E periculos. Þine minte, Hîldan și Vrãbioru se pare cã d-aia nu mai sînt". Speriat, Hagi s-a conformat. N-a vrut sã riște în nici un fel. Mai tîrziu, fostul antrenor al lui Poli ar fi descoperit cã o parte din medicația care le era administratã jucãtorilor de la Poli era prescrisã și adusã la Timișoara de un medic italian. Cel care în clipa de fațã ar colabora și cu clubul Steaua.(...)Creatina este o proteinã componentã a corpului uman. Efectul principal al acesteia este eliberarea de energie pentru perioade scurte de timp. La aceasta se adaugã volumizarea celulei musculare și scurtarea timpului de refacere. Efectele secundare negative ale creatinei nu au fost demonstrate științific. Totuși, consumatã în exces, poate afecta rinichii și ficatul, dar pot sã aparã și contracturi și spasme musculare, care duc la rupturi. Franța este una dintre puținele țãri unde creatina apare pe lista medicamentelor interzise.
(gsp.ro)
e clar ca dau in paranoia, dar voua cum vi se pare aceasta informatie ascunsa undeva in text, aparent fara nici o intentie ascunsa? imi sustin afirmatia, cum ca se da in Steaua pe orice cale, cu orice prilej. e adevarat, se precizeaza ca creatina nu este un medicament interzis decat in foarte putine tari (printre care Franta), dar mie tot nu-mi place referirea... daca scriu de Poli, de ce nu se rezuma la asta?