FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Polo pe apa

«191011121317»
edmond_dantes12.09.2014 14:49

O scurta prezentare a celor 2 poloisti sirbi transferati de Steaua in aceasta vara:

Randic.jpg

Miroslav Randjic (28.03.1989) - inter/extrema stinga, 1.87 m; a jucat pentru Vojvodina Novi Sad (2006-2012) si CN Marseille (2012-2014). Ca junior a facut parte din nationala Serbiei care a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial U20 din 2007; nefiind convocat pentru echipa nationala de seniori a Serbiei, a ales sa evolueze pentru Macedonia, incepind din 2011 (7j/13g la Campionatul European din 2012, dintre care 3 in meciul cu Romania). Are un fantastic simt al portii, numarindu-se printre golgeterii echipelor la care a jucat (cel mai bun marcator al Vojvodinei in campionatul Serbiei 2011-12; al doilea golgeter al lui Marseille in campionatul Frantei 2013-14; cele mai multe goluri pt Marseille in Liga Campionilor sezoanele 2012-13 (8m/15g) si 2013-14(3m/10g). Iata rezumatul unui meci de referinta pentru el, Vojvodina-Mladost Zagreb din Liga Campionilor (2012) in care a inscris 6 goluri

petar_filipovic.jpg

Petar Filipovic (15.09.1988) - centru, 2.01 m; a jucat pentru Nis (2003-2006), Vojvodina Novi Sad (2006-2010), Jadran Herceg (2010-2011), Patras (2011-2012), Partizan Belgrad (2012-2013) si Rari Nantes Latina (2013-2014). A evoluat pentru nationalele de juniori ale Serbiei, obtinind medalia de aur la Campionatul European din 2006 si locul 4 la Campionatul Mondial din 2007. Are 18 prezente si 14 goluri pentru echipa nationala a Serbiei, cu care a cistigat Universiada din 2011 si a obtinut bronzul Ligii Mondiale din 2009. Se impune printr-o prezenta fizica impozanta, un bun control al mingii si cred ca nu ma hazardez spunind ca va fi cel mai bun centru pe care Steaua l-a avut de la reinfiintarea echipei in 1983. Iata un meci in care a evoluat Petar, derby-ul campionatului Serbiei: Partizan-Steaua Rosie Belgrad(2013)

Cei doi au fost colegi de echipa la Vojvodina intre 2006-2010, fiind antrenati de actualul selectioner al nationalei Romaniei, Dejan Stanojevic.

edmond_dantes16.09.2014 08:33

Reportaj DigiSport

Imi place mentalitatea sirbilor; sper sa le-o insufle si coechipierilor romani. Mi se pare foarte important ca anul acesta nici un stelist sa nu fie multumit cu mai putin decit titlul de campion. Avem o echipa valoroasa, cu dubluri pe fiecare post. Mercenarii bozgorului Teszari au slabit - chiar noi le-am luat 2 jucatori, printre care si capitanul lor - asa ca pentru prima data in ultimii 8 ani sintem favoritit. Sper sa ne ridicam la inaltimea provocarii.

edmond_dantes03.10.2014 15:10

Steaua debuteaza maine in noul sezon al Superligii de polo. Dupa 8 editii in care banii bozgorului Teszari au inotat nestingheriti intr-un bazin construit din bani publici, iar mustata lui Boroi a fluturat a neputinta, lucrurile s-au schimbat in directia dorita de noi, cei care suferim toata viata pentru culorile ros-albastre. Echipa noastra a gasit un sponsor, Romsuintest Peris, care ii asigura un buget demn de numele si renumele Stelei; vremurile in care provincialii ne furau cei mai buni jucatori s-au dus, iar in vara aceasta ros-albastrii l-au repatriat de la oradeni pe Mihnea Chioveanu si au transferat in Ghencea jucatorul-simbol al jigodiilor bihorene, Nicu Diaconu. In plus, cum spuneam si-n articolele anterioare, au mai fost transferati doi jucatori din nationala Romaniei (Busila, Goanta) si doi sarbi de certa valoare internationala (Filipovic, Randjic).

Avem un lot valoros si echilibrat pe posturi, astfel incat obiectivul firesc este titlul national. Lucrul acesta a fost spus raspicat de antrenorul Ionut Angelescu in conferinta de presa de astazi. Ce nu poate spune el intr-un cadru oficial e ca scaderea in valoare a mercenarilor oradeni va fi compensata de prestatia celui mai mizer si corupt corp de arbitri din toate sporturile mioritice. Ati vazut cum s-a arbitrat finala sezonului trecut, cind inca Oradea avea un mic avantaj valoric; mi-e groaza sa-mi imaginez ce se va intimpla acum, mai ales in bazinul primariei oradene. Totusi, in conditiile in care avem cel mai bun lot din istorie, sper ca motivatia jucatorilor nostri de-a aduce titlul in Ghencea dupa o pauza de 8 ani sa fie elementul care va face diferenta.

In prima etapa dubla Steaua va intalni, sambata la ora 12 si duminica la aceeasi ora, o alta echipa ce s-a intarit in aceasta vara, Sportul Studentesc. Meciurile vor fi transmise in direct de DigiSport2.

Inchei cu o scurta prezentare a lotului Stelei:

portari: Mihai Dragusin, Marius Florea, Tudor Popescu

fundasi: Andrei Busila, Dimitri Goanta, Bogdan Giuclea, Cristian Calin

centri: Petar Filipovic, Mihnea Chioveanu, Pavel Popescu

inter / extrema dreapta: Nicolae Diaconu, Alexandru Ghiban (poate juca si fundas), Matej Nastran, Daniel Teohari

inter / extrema stanga: Miroslav Randjic, Mihnea Gheorghe, Daniel Robu

Forza Steaua! Impreuna vom fi campioni!

edmond_dantes04.10.2014 17:16

Steaua - Sportul 10-9 (4-3,3-1,2-4,1-1)

Pentru noi au marcat: Randjic 5, Busila 2, M.Gheorghe, Filipovic, Nastran 1

Voi reveni cu o scurta cronica

edmond_dantes04.10.2014 19:18

Steaua - Sportul 10-9

In imagine: golul marcat de Busila (nr.6 alb)

A fost un meci frumos, mult peste media valorica a intilnirilor din sezonul trecut. Steaua a cistigat meritat, iar scorul e un pic mincinos fata de realitatea din bazin; diferenta corecta ar fi fost de 2-3 goluri. Trebuie spus ca ne-au lipsit 3 jucatori importanti - Chioveanu, Ghiban, Robu - suspendati dupa finala campionatului trecut; sunt convins ca scorul ar fi aratat altfel cu ei in echipa astazi.

Chiar si fara cei 3 jucatori absenti (dintre care 2 joaca la echipa nationala) Steaua a controlat 90% din meci. Singurele momente cind soarta jocului putea bascula au fost in finalul celui de-al treilea sfert, cind Sportul remontase un deficit de 3 goluri pentru a egala scorul la 8. A venit insa la timp golul desprinderii la 9-8 (Randjic), iar ultimul sfert a fost stapinit tactic de stelisti. E greu de explicat cum au putut pierde baietii nostri un avantaj de 3 goluri; parerea mea e ca s-au vazut castigatori dupa 2 reprize, si totodata si-au subestimat adversarii, care nu pusesera probleme deosebite in primele 2 sferturi, cu exceptia jocului cu centrul. E posibil sa fi intervenit si oboseala, avind in vedere ca acest meci a fost abordat cu doar 9 jucatori de cimp, iar piesele de baza au ramas mult timp in bazin.

Per ansamblu echipa s-a miscat bine; pasele au cistigat in acuratete fata de campionatul trecut, iar forta lui Filipovic a obligat Sportul sa se apare intr-o zona apropiata de propria poarta, deschizind culoare de sut pentru interii nostri, lucru pe care Pavel nu-l facea anul trecut. As mai trece la plusuri varietatea combinatiilor din superioritate numerica (pina acum erau finalizate numai prin suturi de afara, lucru pe care-l stiau toti adversarii; astazi s-au incercat 3 angajari la prima bara) precum si calitatea pregatirii fizice (3 goluri inscrise pe contraatac, enorm pt acest nivel). La capitolul prestatii individuale trebuie remarcata clasa lui Miroslav Randjic, de departe cel mai bun din bazin; a marcat 5 goluri (2 din superioritate, 2 pe contraatac, 1 penalty) si s-a aparat impecabil la omul sau. Are o calitate a sutului cum n-am prea vazut demult in campionatul nostru; e clar ca va fi golgeterul echipei si unul din cei mai buni marcatori ai campionatului.

Miine vom vedea un meci diferit; reintrarea celor 3 suspendati va conta mult. In plus, i-am simtit pe baieti nemultumiti de diferenta mica din primul si sunt convins ca miine vor arata diferenta de clasa dintre Steaua si Sportul.

gol_busila.jpg

edmond_dantes05.10.2014 11:14

Steaua - Sportul 9-6 (3-0,2-3,1-1,3-2)

Pentru noi au marcat: Chioveanu 2, Busila 2, Filipovic, M.Gheorghe, Diaconu, Goanta, Ghiban

Victorie fara echivoc, asa cum anticipam ieri. Avind lotul complet, Steaua s-a impus la toate capitolele, obtinind o victorie lejera. Absolut remarcabila prestatia centrilor Chioveanu si Filipovic.

edmond_dantes07.10.2014 11:46

Rezumatele celor 2 meciuri Steaua - Sportul Studentesc 1 2

edmond_dantes11.10.2014 12:55

Astazi, in primul meci al etapei a doua, Steaua a invins Crisul Oradea cu 27-2. O umilinta binevenita administrata pepinierei slugilor lui Teszari.

In anii trecuti bateam rusinea asta de echipa la 10-15 goluri diferenta; de data asta, gratie transferurilor si concurentei pe posturi din lotul nostru, am vazut un festival de goluri si o eficienta remarcabila. Singurul dezavantaj, generat de valoarea net inferioara a adversarilor, a fost faptul ca nu s-a prea putut exersa atacul pozitional ; aurolacii oradeni pierdeau mingea dupa 2-3 pase, fiind pedepsiti prompt de stelisti pe contraatac. In aceste conditii n-a prea fost loc de atacuri pozitionale pentru echipa noastra.

Maine, la ora 12, al doilea meci Steaua - Crisul.

edmond_dantes13.10.2014 05:55

In meciul de ieri Steaua a invins Crisul Oradea cu scorul de 26-4. Umilinta totala si sper ca, dupa ce DNA il va oferi o vacanta dupa gratii bozgorului Teszari, CSM Oradea sa se bazeze exact pe grupul de jucatori pe care-l creste in prezent Crisul. Va fi cel mai tare episod de comedie sportiva de pe plaiurile mioritice.

Marcatorii nostri in aceasta dubla: Giuclea 1+0, M.Gheorghe 2+3, Diaconu 1+1, Chioveanu 3+3, Busila 0+1, Filipovic 8+6, Randjic 1+5, Nastran 2+0, Robu 4+2, Ghiban 2+2, Goanta 2+0, Teohari 1+1, Pavel Popescu 0+2

edmond_dantes13.10.2014 09:08
sper ca, dupa ce DNA il va oferi o vacanta dupa gratii bozgorului Teszari, CSM Oradea sa se bazeze exact pe grupul de jucatori pe care-l creste in prezent Crisul. Va fi cel mai tare episod de comedie sportiva de pe plaiurile mioritice.

Tot la capitolul haz, iata o contraperformanta demna de Cartea Recordurilor, specifica mizeriilor din groapa: dinamwie - AMEFA Arad 6-6. Inca o dovada ca, atunci cind dosarele Securitatii nu mai pot fi instrumente de inregimentare a sportivilor, nivelul de competenta din clubul militiei este zero barat.

Reproduc un pasaj din declaratia antrenorului aradean, pentru a intelege cu ce fel de echipa au facut egal, in cotetul propriu, maidanezii puricosi: "De la 1 septembrie jucatorii mei nu au mai intrat in apa, doar la meciurile cu CSM Oradea, in rest nu au vazut niciun strop de apa. Ne este foarte foarte greu, nu avem nici apa, nici conditii de antrenament, doar prin vointa jucatorilor ne mai descurcam. Noi speram sa reusim sa terminam campionatul cu toate deplasarile facute. Nu conteaza pe ce loc iesim. Daca pe parcurs se poate intampla ceva spre bine ar fi foarte ok."

edmond_dantes20.10.2014 12:51

In etapa a treia Steaua a invins in deplasare Poli Cluj cu 23-5 si 25-4.

Pentru noi au marcat: Giuclea 2+0, M.Gheorghe 1+6, Diaconu 2+2, Chioveanu 1+3, Busila 2+1, Nastran 1+1, Robu 5+4, Ghiban 2+3, Goanta 3+0, Teohari 2+0, Pavel Popescu 1+2, Calin 1+3

edmond_dantes22.10.2014 08:49

Ieri a avut loc la sediul Ligii Europene de Natatie tragerea la sorti a turului 2 din LEN Euro Cup, competitie in care participa si Steaua. Echipa noastra a fost repartizata in grupa B, alaturi de Montpellier (Franta), Mornar Split (Croatia), Primorac Kotor (Muntenegru) si Club Valletta (Malta).

Meciurile se vor disputa in Malta in perioada 31 octombrie - 2 noiembrie. Primele 2 echipe din grupa se vor califica in sferturile de finala.

O scurta prezentare a adversarilor:

Montpellier: campioana en-titre a Frantei; a participat in turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, fiind eliminata dupa 4 infringeri (9-13 cu Hannover, 8-10 cu Mladost Zagreb, 10-16 cu Sintez Kazan, 7-9 cu Jadran Herceg

) si un egal (cu onanistii din oradia). Regasiti aici lotul echipei franceze; in aceasta pauza competitionala au plecat Andres Aguilar (fostul capitan al echipei; retras din activitatea competitionala - 36 ani) si rezerva de portar Olivier Aulas; noi achizitii - Uros Kalinic (sarb-fundas), Lucas Chytil(extrema) si Leo Delgado(portar).

Jucatorii cei mai valorosi ai acestei echipe sunt Saudadier si Peisson - internationali francezi, Vlahovic - croat si Heinrich - bozgor.

Steaua si Montpellier s-au intilnit anul trecut in aceeasi faza a Euro Cup; francezii au invins atunci cu 11-9 link

Mornar Split (

): echipa de traditie din poloul iugoslav, cistigatoare a Cupei Cupelor in 1987. Nu a participat in ultimele 2 sezoane ale cupelor europene. Un prieten croat mi-a spus ca Mornar e afectata de criza financiara si de exodul jucatorilor valorosi in strainatate, avind acum un lot compus in majoritate din tineri. Numele si traditia echipei croate impresioneaza, dar in conditiile concrete de astazi cred ca Steaua are sansa ei.

Primorac Kotor (

) - fosta cistigatoare a Euroligii in 2009; a participat sezonul trecut in Euro Cup, ajungind in faza sferturilor de finala, unde a fost invinsa categoric de Mladost Zagreb cu 14-4 (
) si 10-3. Este afectata de acelasi fenomen care loveste si Mornar, plecarea jucatorilor in strainatate la echipe mai potente financiar. Din lotul care a evoluat anul trecut in Euro Cup au plecat fratii Ugljesa si Matija Brguljan. De mentionat ca Primorac si Mornar s-au intilnit pe 15 octombrie in Liga Adriatica; Mornar a invins cu 13-8.

Club Valletta - pielea pwlii; carne de tun

Parerea mea e ca Steaua poate sa invinga La Valletta, Montpellier si Kotor. Si cu Mornar avem o sansa, dar sper ca meciul acesta sa nu fie decisiv pentru calificare.

Saramago25.10.2014 13:07

"Dubla" din etapa a IV-a cu giulestenii a inceput bine pentru ros-albastri:

Rapid Buc-Steaua Buc 4-16 (1-5, 2-2, 0-5, 1-4).

[Ov. Costea 2, Fulea 1, T. Dobre 1 - P. Filipovic 4, Randjic 3, Chioveanu 2, Busila 2, Robu 2, Diaconu 1, Nastran 1, Pavel Popescu 1].

edmond_dantes01.11.2014 19:23

Victorie cu Montpellier si calificare de facto in sferturile de finala ale Euro Cup! link

In urma cu citeva minute s-a incheiat un meci foarte important pentru prezentul si viitorul imediat al Stelei noastre. Ros-albastrii au aratat ca ambitia si potenta lor depasesc cadrul strimt al competitiei interne si ca, pentru prima data dupa 20 de ani, apartinem elitei continentale a sportului cu mingea pe apa. Victoria cu 7-6 contra francezilor de la Montpellier este cu atit mai dulce cu cit e rezultatul unui efort teribil de a intoarce sortii unui inceput nefavorabil (1-2 dupa primul sfert, 3-5 la pauza mare); am avut un sfert al treilea exceptional (3-0) dupa care am trecut la conducerea partidei, iar in ultima repriza (1-1) am avut inteligenta si maturitatea de-a pastra avansul, evitind citeva capcane mioritice (resemnarea imbinata cu multumirea "am cazut de pe un cal frumos").

Refuz sa cred ca putem pierde miine contra amatorilor maltezi, asa ca ridic deja un pahar de sampanie in cinstea baietilor nostri. SINTEM MINDRI DE VOI!

edmond_dantes02.11.2014 11:50
Refuz sa cred ca putem pierde miine contra amatorilor maltezi, asa ca ridic deja un pahar de sampanie in cinstea baietilor nostri. SINTEM MINDRI DE VOI!

Steaua si-a respectat blazonul si a invins fara drept de apel pe Club Valletta cu 21-6, asigurindu-si astfel calificarea in sferturile de finala ale Euro Cup. Ultima oara cind stelistii au ajuns in aceasta faza a cupelor europene a fost in 1999; atunci ros-albastrii au pierdut, in Cupa Cupelor, dubla mansa cu Partizan Belgrad.

Felicitari echipei si staff-ului tehnic!

Pentru cei interesati, prezint fisele tehnice ale celor 4 meciuri sustinute de stelisti:

30/10/2014 VK MORNAR - Steaua 12 - 8 (1-3, 3-1, 4-1, 4-3)

Marcatori(S): Diaconu 2, Filipovic 2, M.Gheorghe, Chioveanu, Busila, Randic

Raportul eliminarilor: 11-5 in defavoarea Stelei

31/10/2014 Steaua - VK PRIMORAC KOTOR 8 - 6 (1-1, 1-1, 5-2, 1-2)

Marcatori(S): Diaconu 2, Randic 2, M.Gheorghe, Chioveanu, Busila, Ghiban

01/11/2014 Steaua - MONTPELLIER 7 - 6 (1-2, 2-3, 3-0, 1-1)

Marcatori(S): Filipovic 2, Diaconu, Busila, Nastran, Randic, Robu

02/11/2014 Steaua - VALLETTA 21-6 (5-0, 5-1, 5-2, 6-3)

Marcatori(S): Filipovic 6, Chioveanu 3, Robu 3, Diaconu 2, Busila 2, Teohari 2, M.Gheorghe, Nastran, Ghiban

CLASAMENT FINAL:

1. MORNAR 4 4 0 0 64-27 12 pct

2. Steaua 4 3 0 1 44-30 9 pct

3. MONTPELLIER 4 2 0 2 46-30 6 pct

4. PRIMORAC 4 1 0 3 30-47 3 pct

5. VALLETTA 4 0 0 4 24-74 0 pct

edmond_dantes03.11.2014 08:16
Parerea mea e ca Steaua poate sa invinga La Valletta, Montpellier si Kotor.

:bananadance:

edmond_dantes04.11.2014 11:54

Tragerea la sorti ce a avut loc astazi la sediul LEN i-a harazit Stelei drept adversar in sferturile de finala ale Euro Cup echipa germana WASPO 1898 HANNOVER. Meciul tur va avea loc pe 29 noiembrie in Bucuresti, iar returul se va desfasura pe 17 decembrie (link).

Voi reveni cu amanunte despre Hannover; sincer, speram sa-i intilnim pe ei sau pe Nice, cu o usoara preferinta pt Nice, pentru ca sunt mai slabi decit Montpellier, echipa pe care am invins-o simbata, si pentru ca Randic a avoluat 2 ani in campionatul francez. Hannover nu e de speriat, si avem sanse de-a realiza cea mai buna performanta europeana a sectiei de polo de la infiintare.

Saramago08.11.2014 10:09

Sambata, 8 noiembrie, in primul joc din "dubla" cu Dinamo, stelistii s-au impus cu 7-3, dupa o parte a doua a intalnirii pe care au controlat-o cu autoritate. Altfel, in reprizele a treia si a patra, DRAGUSIN a pastrat poarta Stelei neatinsa !

Duminica, 9 noiembrie, va avea loc a doua disputa a "dublei" Steaua - Dinamo.

edmond_dantes08.11.2014 13:24

Steaua - Dinamo 7-3 (1-2,2-1,2-0,2-0)

Marcatori: Randic 3, M.Gheorghe 2, Busila, Teohari - Al.Matei, G.Georgescu, Vranceanu

In ciuda unui inceput nefericit, Steaua a obtinut in final o victorie clara, diferenta de valoare fata de maidanezi fiind evidenta.

Din pacate, in primele 2 sferturi stelistii s-au angrenat in singurul scenariu care le oferea ceva sanse jigodiilor puricoase: joc pe contre in care dinamovistii au reusit sa surprinda de citeva ori. Nu ne-am valorificat superioritatea clara in centru, iar situatiile de om in plus au fost ratate cu nonsalanta prin suturi care l-au luat la tinta pe Stoenescu.

In ultimele 2 reprize lucrurile au revenit la normal; am avut atacuri mai elaborate, s-au reusit citeva angajari bune la centru in urma carora Filipovic si Chioveanu au obtinut eliminari ale fundasilor adversi, iar superioritatile numerice au fost jucate mai bine, inscriindu-se 2 goluri frumoase prin Mihnea si Teohari. De remarcat si golul superb marcat de Randic in sfertul 3 printr-un sut de la distanta direct in vinclu. Apararea a functionat excelent in aceasta perioada; Steaua n-a primit gol in ultimele 2 sferturi. Am numarat 17 parade ale lui Dragusin, dintre care una fenomenala contra unui maidanez liber pe 2m in situatie de superioritate.

In concluzie, victorie incontestabila, dar jocul a fost sub nivelul cu care ne-au obisnuit baietii in acest sezon. Miine, in conditiile unei prestatii superioare, avem ocazia sa-i umilim pe maidanezii acvatici. Veniti la bazin!

Saramago09.11.2014 11:11

Duminica sportiva (9 noiembrie) a inceput bine pentru culorile ros-albastre: la polo pe apa, Steaua a dispus de Dinamo cu 9-5, dubland astfel victoria din ajun.

Urmeaza disputa baschetbalistilor cu sibienii (orele 17.00) si jocul echipei lui Galca de la Chiajna (orele 20.00).

edmond_dantes11.11.2014 14:32

In meciul de duminica: Steaua - Dinamo 9-5 (3-3,2-0,1-2,3-0)

Marcatori: Randic 2, Nastran 2, Teohari 2, M.Gheorghe, Diaconu, Filipovic - Al.Matei, Vranceanu, James, Enescu, Prioteasa. Diaconu si Al.Matei au ratat cite un 5m.

Un joc mai slab decit cel de simbata; enervante ratarile din situatiile de om in plus si nu trebuie sa ne ferim a spune ca procentajul de fructificare a superioritatilor - 28% (2/7) este dezastruos. Aici ar trebui sa se vada mina antrenorului; eu nu observ scheme lucrate si mai ales nu vad o preocupare pentru angajarea oamenilor de pe bara. Jocul traditional/stramosesc cu plimbarea obosita a mingii intre interi urmata, in 90% din cazuri, de un sut din afara nu mai poate fi eficient nici in fata unui adversar de (non)calitatea lui dinamwie. Stiu, angajarea jucatorilor de pe bara presupune mai multa responsabilitate, trebuie sa ai mereu ochii cascati la faza si sa fii capabil sa ai un joc rapid si derutant de pase care sa destabilizeze adversarii, dar asta e trendul in polo; asta joaca echipele bune din Europa. Dupa cum a observat Angelescu si duminica, atuul nostru principal - angajarea centrilor - poate fi anihilat de un arbitraj tembel sau tendentios (cu dinamwie a fost prima varianta) si atunci cu ce mai putem face diferenta? cu suturi imprecise de la 8-9 m?

Mai sunt 3 saptamini pina la dubla cu Hannover si sper ca se pot face progrese la acest aspect crucial al jocului; fara un procentaj de cel putin 50% la fructificarea superioritatilor vom avea sanse fff mici de calificare. De asemenea, mi-as dori sa vad un joc mai variat in atac; e pacat sa nu valorificam deplin potentialul acestor poloisti si e trist ca, in anul 2014, singura noastra arma in atac sa fie angajarea centrilor. Spre exemplu, mercenarii lui teszari au un atac mult mai diversificat, cu niste intrari foarte inspirate ale interilor si finalizari de pe 2m; sunt convins ca schemele alea sunt repetate de sute de ori pentru a reusi.

La capitolul plusuri as trece apararea, care a functionat excelent pina acum in campionat (cu exceptia primului meci cu Sportul) si a fost cheia succesului in turneul din LEN. Individual, ii remarc pe Randic (cu observatia ca nici el nu e plus in valoare prin scheme care sa-l ajute sa-si valorifice sutul extraordinar), Busila - cel mai bun fundas roman al momentului, Chioveanu si Filpovic - centri de valoare europeana. In meciurile cu jigodiile paduchioase din groapa Teohari a evoluat mult peste media prestatiilor din acest sezon; sper sa fi fost inceputul unui reviriment care sa-l aduca acolo unde il vedea toata lumea acum 2-3 ani: titular al echipei nationale.

edmond_dantes11.11.2014 21:12

Saramago, afinogenov, daca ati vazut meciurile, va astept cu opinii. Cum vi se pare jocul Stelei in acest moment?

afinogenov6113.11.2014 16:36

Din pacate nu le-am putut urmari in totalitate,mai aruncam cate un ochi la meci!Sunt la curent cu rezultatele,insa!Astept meciul cu nemtii de la Hannover

edmond_dantes14.11.2014 09:24

WASPO HANNOVER

ISTORIC

Club de traditie in polo-ul german; in actuala forma este rezultatul fuziunii din 2003 intre Wasserfreunde Hannover 1898 (infiintata in 1898) si Hannover-Linden Waspo (infiintata in 1913). Palmares: 9 titluri de campioni ai Germaniei (1921, 1922, 1923, 1927, 1936, 1937, 1938, 1948, 1993) si 2 Cupe ale Germaniei (1998, 2003). In ultimele 2 editiei ale Bundesligii s-a clasat pe locul 3.

LOT

1 - Roger Kong; portar - 1.92 m, 30 de ani. Al doilea portar al nationalei Germaniei

2 - Andreas Schlotterbeck; centru - 1.90, 32 ani. International german

3 - Erik Bukowski; inter - 1.86 m, 28 ani. International german

4 - Lukas Taplick; extrema - 1.80 m, 24 ani

5 - Mate Balatoni (maghiar); inter dreapta - 1.91 m, 30 ani

6 - David Kleine; fundas - 1.89 m, 28 ani

7 - Predrag Jokic; fundas - 1.90 m, 31 ani. International muntenegrean

8 - Ingo Pickert; inter/extrema - 1.87 m, 28 ani

9 - Felix Haarstick; extrema dreapta - 1.84 m, 26 ani

10 - Bence Toth (maghiar); inter - 1.95 m, 25 ani

11 - Marko Bolovic; fundas/inter - 1.90 m, 24 ani

12 - Bojan Paunovic (muntenegrean); centru - 1.88 m, 24 ani

13 - Marton Sagi (maghiar); portar - 1.83 m, 24 ani

Vedetele lotului sunt Predrag Jokic (jucator de baza al nationalei Muntenegrului, cu care a obtinut aurul la Europenele din 2008, argintul la Europenele din 2012 si Mondialele din 2013, locul 4 la JO din 2012; aparator impecabil si conducator de joc plin de fantezie) si Erik Bukowski (inter cu un sut formidabil; golgeterul echipei). Transferul lui Jokic din vara aceasta e considerat cel mai important transfer petrecut in Liga germana in ultimii 10 ani.

TRASEU EUROPEAN - sezon curent

Liga Campionilor

Qualification Round 1

Hannover - Montpellier 13-9

Hannover - Mladost Zagreb 8-13

Hannover- Jadran Novi Herceg 6-14

Hannover - Sintez Kazan 10-11

Hannover - CSM Oradea 9-9

Qualification Round 2

Hannover - Crvena Zvezda 11-10

Hannover - Pro Recco 5-14

Hannover - Volgograd 10-14

Hannover s-a clasat pe locul 3 in grupa si a obtinut dreptul de a participa in preliminariile Euro Cup.

Euro Cup

Qualification Round 2

Hannover - Ligamus 15-5

Hannover - Astrahan 6-4

Hannover - Carisa Savona 10-10

Hannover - Vojvodina 16-5

Hannover a castigat grupa in care a participat; remarcabil rezultatul de egalitate in fata echipei italiene Carisa Savona (turneul s-a desfasurat la Savona).

Golgeterii echipei in aceste meciuri europene: Bukowski 35 g, Bolovic 17, Balatoni 16, Toth 15

VIDEO

Hannover- Jadran Novi Herceg 6-14 (preliminarii Liga Campionilor - 26.09.2014)

Rezumatele meciurilor din Liga Campionilor - Qualification Round 2(17-19.10.2014) aici

edmond_dantes22.11.2014 07:43

Astazi, in direct la DigiSport2 de la ora 15.30, are loc la Oradea primul meci al dublei CSM Digi Oradea - Steaua din etapa a saptea a Superligii Nationale de polo.

Va invit sa urmariti meciul pentru a vedea cum se arbitreaza la oradia. Victoria este acontata de gazde; la oradia, pina la interventia DNA, nu vor cistiga in veci echipele oaspete. Sper ca mizeriile cu fluier sa ne execute rapid, ca sa putem prinde si citeva minute de joc in conditii normale, ce ne vor prinde bine in meciurile cu Hannover de saptamana viitoare.

DNA! DNA!

«191011121317»