Sper sa se intoarca Neaga dintr-un motiv pe care nu l-am mai spus aici.
In ultima parte a turului campionatului trecut (2004-2005) observasem o foarte buna colaborare, de fiecare data cand jucam impreuna, intre Neaga si Cristea. Multa lume a avut impresia (Becali included) ca Andrei Cristea este intr-o crestere foarte buna (amintiti-va numai meciurile cu Craiova si Arges). Eu cred ca se de fapt explicatia era faptul ca Neaga stia si ii placea sa joace cu Cristea. Sunt doi jucatori combinativi, inteligenti, rapizi, si colaborarea dintre ei imi aducea aminte de Danciu-gol si Ciocoiu, pe vremuri, doar ca pe partea stanga, mai mult (Danciu si Ciocoiu colaborau foarte bine pe centru).
Becali a avut impresia ca daca il expediaza pe Neaga de la echipa, o sa aiba Cristea sansa sa arate tot ce poate. A fost o eroare, pentru ca tocmai colaborarea cu Neaga il facea pe Cristea sa joace foarte bine. De multe ori, observam cum Cristea era efectiv fericit sa paseze cu Neaga (cel mai tare am vazut asta in restanta cu Argesul din ultima etapa a acelui tur).
Mi s-a parut aproape natural ca Andrei Cristea n-a mai jucat la fel. N-a avut (si nici acum nu are) cu cine colabora in teren. Jocul cu Valencia este o exceptie care se poate explica (nu prea am chef acum sa o fac
; cei care se pricep la fotbal stiu sa-si explice si singuri).
Iata astfel un motiv putin mai ciudat pentru intoarcerea lui Neaga.