FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri Vara 2006

«156789111»
Alextds17.05.2006 08:27

Footballul nu mai e de mult un joc ... sunt mai multe iar unul din ele e managementul.

Ceea ce inseamna ca trebuie sa analizezi faptul ca in Romania o echipa cunoscura vande tot anul tricouri de 20-30.000 de euro iar dc iei o vedeta nu iti schimba asta; si foarte rar incasarile anuale pe bilete acopera cheltuielile pe care le are echipa.

Steaua nu va fi niciodata cum e Barcelona din punct de vedere al incasarilor si al transferurilor in cel mai bun caz va fi cum e Ajax adica va avea posibilitatea sa cumpere jucatori de max 2,5 mil de euro cu spranta ca ii vinde cu 5 si exceptional cu 10 dar pana atunci mai e mult pt ca nu suntem in uniunea europeana sa vindem jucatori fara conditii de legitimare aspre la cluburi din uniune si legea permite nationalizarea unei pers dupa 5 ani de stat in Romania lucru care desi intram in uniune nu v-a incuraja niciodata un jucator bun noneuropean sa vina pentru ca ii va fi foarte greu sa plece la cluburi din uniune in cei 5 ani obligatorii de non european care ii va petrece in Europa.

Datorita acestor impedimente pretul de vanzare al unui footballist din Romania e de max 1 mil foarte rar peste 2,5 (4 mil a fost cel mai mare export romanesc in caz ca nu stiati) asa ca nu poti sa iei jucatori cu 1-2,5 mil daca vrei performanta in Romania (decat daca vrei sa iti faci imagine si circ cum e cazul Timisoara) din simplul motiv ca managementul footballistic e stiinta de a lua un jucator pe care sa il vinzi la un pret mai mare (minim preferabil dublu), din care pret sa cumperi cel putin un inlocuitor egal (in caz perfect inca un jucator bun pe un post deficitar si 1-2 tinere sperante) si sa iti mai ramana si bani dupa asta.

Romania e o tara in care o echipa buna din punct de vedere managerial poate cumpara un jucator pana in 500.000 de euro si in caz exeptional 1 mil si care sa nu fie platit cu mai mult de 500.000, lucru constientizat prea bine de conducerea clubului si aplicat pana acum.

Astfel ca Mazilu si Cocis nu au nici o sansa, Neaga doar in caz exceptional probabil gen Alexa cu fuga din cantonamentul chinezilor si circuri din astea incat sa ii oblige pe aia sa ceara max 500.000, Balan desi s-ar incadra in max 500.000 e coproprietate cu Rapid deci cam greu si in rest poate Lazar, Varga, Stancioiu si Albut din cei vizati.

Ar mai fi 2 jucatori buni la final de contract Maxim de la Sportul (de care se zice ca a semnat cu Steaua din iarna si daia nu mai joaca) si Mansour tot la final de contract motiv pt care a inceput sa nu mai fie folosit la Poli.

Si jucatori cu probleme la echipele lor (cum a fost Cristocea in iarna) adica Twhaite de la National si Pascovici de la Farul dar si Dumitru si Dinita carora echipa le-ar putea intinde o mana de ajutor cum a mai facut-o (ex: Ciocoiu). (si sa mai glumim mai sunt Mutu si Lobont dc ajung in Serie C :lol: si "vedeta" Alexa care sigur se gandeste acum la Steaua dupa ce a patit la Dinamo, dar depinde de Dan Petrescu ca vrea salariu in moneda poloneza :lol: ).

off topic: Nu e vorba de noroc in cazul lui Oprita la driblinguri si Dica la pase pentru ca se intampla prea constant.

Cristea nu a fost niciodata mare valoare nu a avut in nici un sezon mai mult de 10 goluri+pase de gol, in comparatie cu Dica si Oprita care chiar dc nu inscriu asa des pe cat vrem noi dau 14-15 pase de gol pe sezon, pe Neaga care e asa de mult dorit Oprita l-a facut om cum s-ar zice in ultimul sezon la 8-9 goluri ale lui pasele au fost ale lui Oprita.

Cat de Paraschiv a jucat constant titular in ultimele sezoane nu l-a scos nici Dorinel nici Aliuta nici Radoi din echipa si nici acum Cristocea (care ar putea juca mijlocas ofensiv) perioada in care au fost 5 antrenori la Steaua Piturca, Zenga, Dumitriu, Protasov, Olaroiu daca nu era bun nu juca atat si sa fim seriosi minim 2 din antrenorii aia au un ochi mai bun ca tine.

Virgil17.05.2006 09:01

Si totusi Cristea,aceasta manta de vreme rea a Stelei,e foarte tanar si poate creste in valoare de la meci la meci.

Ghinionul lui e ca a cazut in dizgratia marelui conducator si nu prea joaca.

Sm0ke17.05.2006 09:15

spre_23 --> (DAKA ATI VAZUT EL MEREU STA PE LINIA DE MIJLOC SI PLEAKA CU SPRINT SPRE ATAC LA MIJLOC)

Daca Si Dica Face Sprint, Atuncea Nu Mai Zic Nimica. La Cat Ii De Cracanit Nici Sa Paseasca Bine Nu Poate, Ce Sa Mai Zic De Sprint. Dar Daca Tu Il Vezi Asa.... Fiecare Are Pareri Diferite.

Dar Cu Siguranta Nu Sunt De Acord Cu , Cumpararea Altor Jucatori Din Romania. Ati Tot Vb De Mazilu, Cocis Si Nu Mai Stiu Care. Nici Unul Dintre Ei Nu O Sa faca Mare Lucru La Steaua. Sportul Studentesc E Sportul Studentesc, Iar Steaua Este Steaua. De Aceea Ar Trebui Cumparati Jucatori De Peste Hotare, Dar Nu Din Est.

Forza Steaua !

Virgil17.05.2006 09:20

Dar ce au jucatorii din Romania ? De ce nu crezi ca se pot adapta la o echipa ca Steaua.Pana la urma talentul e talent si il poti etala oriunde.

Argumenteaza-ti ideea,altfel nu are nicio sustinere si nu e de luat in seama.Sper ca nu ai dorit doar sa te bagi in seama.

Daca esti cunoscator vorbeste.

vlad7517.05.2006 09:20

nu stiu daca este iar o pastila stirea referitoare la faptul ca CFR Cluj a pus ochii pe doi jucatori de la Steaua Rosie Belgrad si unul de la Partizan ,dar daca este adevarata nu inteleg de ce nu putem aduce si noi niste jucatori sarbi,care mi se par bataiosi.Bineinteles nu ma refer la jucatorii sarbi care sunt pe la Vaslui,Timisoara s.a..Cred ca nu erau la Steaua Rosie daca nu erau buni.Si am putea obtine niste referinte de la Walter Zenga,care a ramas un mare stelist.Stiu ca Timisoara a "scapat " de un jucator de 1,90 si ceva,pe care l-a considerat prea inalt.Parca pusesera ochii cei de la Arsenal pe el.Asa ca MM du-te pana la sarbi,ca-i mai aproape.Sau mai bine zis Gino Iorgulescu du-te tu la sarbi!

Virgil17.05.2006 09:24

Gino ? Parca ieri spuneati ca e minciuna venirea lui la Steaua.Gata ? V-ati convins ca e adevarat ?

redandblue17.05.2006 09:26

@ virgil

adevarul e ca la cit mint astia prin ziare nici nu sti ce sa mai crezi...ba gino, ba Duckadam si cine stie pe cine mai pun presedinte la Steaua pina la vara...

Virgil17.05.2006 09:38

Nu cred ca mint in astfel de cazuri.Nu servesc la nimic astfel de dezinformari.Primesc semnale,le evalueaza si hotarasc daca sa le puna pe hartia de ziar sau nu .

Cred ca ti-ai facut o impresie mult prea trista despre ziaristi.

A,cand e vorba de unul care discrediteaza Steaua si ridica in slavi pe Avantul Giulesti sau pe Dinamo Prabusirea,fara sa fie conform cu realitatea,sunt de acord cu tine.

redandblue17.05.2006 09:43

In general n-am o parere prea buna despre asa-zisi ziaristi ajunsi acolo pe pile...exista in Romania o serie de ziaristi buni,obiectivi si care stiu sa-si faca meseria cum se cuvine...

despre cei sportivi nu stiu ce sa mai cred ,dar ii inteleg pt ca fiecare face orice sa-si vinda marfa...

Virgil17.05.2006 09:58

Dar despre Andrei Vochin ce crezi ? Catalin Tolontan cum ti se pare ? Dar IoanitOAIA ?

redandblue17.05.2006 10:01

pe Ioanitoaia il respect si am o parere sa spunem buna despre el...

cit despre zeii gazetariei romanesti tolontan si vochin(si mai era unu cu fata de alcoolist de la prosport) un singur cuvint...sucks!!!

vlad7517.05.2006 10:04

virgil eu ieri am spus ca este un basm venirea lui Gino...o chestie de genul"ar fi prea frumos sa fie adevarat".Tu mi-ai spus ca nu este banc.Basm -e o poveste frumoasa,pe cand banc-este o gluma proasta in contextul asta!

Virgil17.05.2006 10:06

Wow,merci pentru explicatie.

vlad7517.05.2006 10:06
Dar despre Andrei Vochin ce crezi ? Catalin Tolontan cum ti se pare ? Dar IoanitOAIA ?

Daca as regasi obiectivitate in articolele lor ar fi ok.Exact cum ar trebui sa fie un ziarist:malitios,acid,ironic.Dar anumite afinitati nu pot fi date la o parte chiar daca incalca deontologia.

Wow,merci pentru explicatie.

Virgil un comentariu pertinent trebuie sa fie intampinat cu sarcasm?

redandblue17.05.2006 10:10

fiecare isi urmareste propriul interes care este departe de a fi obiectiv...

dc bate Steaua este laudata de toti in cor...insa dc face un meci mai prost pina si femeia de servici este criticata...critica este ceva constructiv insa acesti oameni nu crtitca ci pur si simplu isi bat joc de o echipa(nu numai de Steaua...)

Virgil17.05.2006 10:10

@ vlad75

Hai mai lasa pertinenta deoparte,era misto toata ziua. :lol:

vlad7517.05.2006 10:14

bine Sefu.pot sa mai zic eu ceva?

Eu sunt mic,Tu fa-ma mare

Eu sun slab,Tu fa-ma tare

si pe forum ma insoteste

si cu ban ma rasplateste!

O intrebare retorica:"oare voi lua ban??"

Virgil17.05.2006 10:17

Ban ? Pentru ce ? Pentru poezioara asta simpatica si pentru calitatile dovedite in scris ? Nu Vlade,nu am motiv sa-ti dau ban.

Totusi sa-ti spun o chestie pe care am observat-o acum.Suntem offtopic.Dar sa nu mai stie nimeni. :wink:

vlad7517.05.2006 10:21
Ban ? Pentru ce ? Pentru poezioara asta simpatica si pentru calitatile dovedite in scris ? Nu Vlade,nu am motiv sa-ti dau ban.

Nu trebuie s-o iei si tu ca pe-o linguseala poezia asta!........Am altele mai bune pentru sefii mei. :roll:

P.S. Daca ai vreo cunostiinta pe la club poate ma recomanzi si pe mine,avand in vedere ca sunt o persoana "verticala si am propriile mele pareri"

forever_STEAUA17.05.2006 10:54
Dica - Cracanat, Foarte Lent, Norocos. Din Cate Goluri A Dar Dica, Majoritatea Au Fost Din Noroc. Pur Si Simplu I`a Venit Mingea La Picior Si A Sutat Fara Sa Se Uite Unde`i Poarta. Asta s-a Putut Vedea In Nenumarate Meciuri Cand Rata Chiar Si Din 2-3 m. Mai Ca Nu Era In Poarta Cu Mingea. SIncer Vreau Ca Dica Sa Plece.

As Vrea Totusi Sa Ramana In Caz Ca Vine Neaga Inapoi. El Ar Putea Sa`i Dea Multe Pase De Gol, Iar Cu Noroc Dica Sa Le Fructifice.

:!:

OFF TOPIC: Fratele meu, la ce meciuri te uiti? Poate vorbesti de un alt Dica si nu m-am prins eu.

ON TOPIC: Referindu-se la transferul lui Neaga, Gigi a mai spus ceva cand a vorbit de acesta, e o combinatie la mijloc. Chestia asta ma face sa cred ca de la vara il vom vedea din nou pe Neaga la Steaua.

Sm0ke17.05.2006 11:20

Vorbeam De Dica, Cel De La Steaua, Eu Asa Am vazut In Mai Multe Meciuri. Cand Este In Fatza Portii Si In Situatii Clare De Gol Rateaza Foarte Des, Nici Nu Stie In Ce Directie este Poarta. Iar Cand Da Gol Are Si Un Noroc. Pacat Ca Nu`i Mai Des.

Eu Nu Stiu Cum Sunteti Voi, Dar Mai Sufar Inca Dupa Meciul Cu Boro. Vreo 30 Si ceva De Ore Nu Am Mancat Nimica. Si Nici Acuma Nu Pot Sa Ma Gandesc Cum Am Putut Trece Asa De Usor Pe Langa Finala.

In Schimb Vreau Ca Neaga Sa Revina In Ghencea, Dar Sa Aiba Aceeasi Forma Pe Care A Avut`o Inainte.

Mii Ciuda Ca Nu Sunt Din Bucuresti Ca Sa Pot Venii Si Eu La Meciurile Stelei, Pacat.

In Schimb Iubirea Fata De Steaua Si Mai Ales De Radoi A Fost, Este Si Va Fi Aceeasi.

In Rest Jos Palaria.

Forta Steaua ! Bafta

Virgil17.05.2006 11:23

Totusi,incearca sa judeci lucrurile fara patima.

Ok.

Dj17.05.2006 15:59

Florin Cernat in tribuna la bacau-Steaua :twisted: :twisted:

Doamne Ajuta!

Motanu D17.05.2006 16:06
Doamne Ajuta!

Sa nu vina la Steaua ! :wink:

Ayrton17.05.2006 18:07
Sa nu vina la Steaua !

Subscriu! Avem nevoie de un mijlocas mai inventiv decat Cernat si cu o evolutie constanta!

«156789111»