FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri Vara 2006

«16566676869111»
SSK17.07.2006 13:27

Da, mecanismul este cel pe care l-a descris Ayrton. Intr-un jargon comercial (nu stiu daac si juridic) el se numeste "credit societate", iar denumirea lui spune totul : un actionar sau o terta persoana crediteaza societatea, iar la un eventual faliment are dreptul sa-si recupereze sumele, ca orice creditor. In acest timp, capitolul social (deci averea societatii) este infim, insa - surpriza - societatea are o cifra de afaceri absolut impresionanta !

Toate aceste "inginerii" se practica pentru ca romanilor nu le plac investitiile, care implica un risc si se intind pe un numar nu mic de ani. Romanii vor sa intre intr-o afacere cu risc 0 si probabilitate de profit maxima ! Situatia din turism este graitoare.

Vremea cu adevarat grea va veni cand Gigi Becali isi va lua jucariile si va pleca. Dar asta e un lucru pe care nimeni nu-l poate evita. Pana atunci - jocuri cinstite si cat mai multe trofee...

focus17.07.2006 13:34
Asteptam noi atacant dar se pare ca tot la Rapid vine un altul. Copos a precizat ca mai este asteptat un atacant in aceasta seara sa semneze cu Rapid...

Si la noi nu vine nici un atacant nea GG?

Nu prea vor sa vinda bilete... :lol:

victor17.07.2006 13:35

pentru. ayrton:

- te cred o persoana seriosa, care se poate ridica intr-o analiza si dincolo de resentimentele personale. daca cineva citeste ultimul tau post intelege ca Steaua, ca afacere, este asa un fel de perpetuum-mobile si ca practic nu este nevoie de prea multi bani, caci profitul vine de la sine?! eu repet un lucru care l-am mai spus: azi prima noastra problema este sa tinem jucatorii din echipa de baza, iar acest lucru se face cu mari eforturi. apoi Steaua este o masinarie performanta care inghite zilnic o caciula de bani. tot rostim din varful buzelor ca Gigi e zgarcit, camatar, etc., dar de ce nu puneti cap la cap costurile vizibile sa vedeti la ce suma se ajunge. numai ratele la contractele jucatorilor se ridica la aprox. 800,000 - 1 mil, la fiecare 6 luni, si aici nu intra Radoi si conducerea tehnica si administrativa + stadionul + cantonamentele + primele +...., ca sa vorbim doar de cheltuielile vizibile.

- nu cred ca e de discutat aici practica fiscala a imprumutului propriei firme. legislatia o permite si e utilizata pe scara larga pentru. distribuirea profitului, atunci cand ai mai multe firme. la rapid sau Dinamo, unde situatia patronatului nu e clara, imprumutarea echipei are scopul si de a te pune la adapost de intentiile partenerilor. deci dupa mine atunci cand ai o afacere personala (adica esti unic investitor), imprumutul sau investitia au fundamental acelasi scop.

- bineinteles ca Shroj, sau orice alt jucator din tara, nu-l poate inlocui pe Radoi. acum daca am dori sa aducem azi un jucator confirmat de valoare apropiata lui Mirel ne-ar costa mil. bune. si aici intervine "arta" conducatorilor: sa aduca cu bani mai putini, jucatori care sa te ajute sa ramai la acelasi nivel de performanta. la randul ei performanta o data atinsa, trage in sus si valoarea jucatorilor. parerea mea este ca nu poti invata decat din victorii!

Virgil17.07.2006 13:40

Merg pe mâna lui Victor.Cunoaste foarte bine situatia de la Steaua si exprima cat se poate de clar lucrurile.

In plus e de acord ca ar mai trebui 3 jucatori.Un columbian pe stanga spate,un mijlocas pentru Radoi si un varf de atac penetrant.

Piece of Mind17.07.2006 13:46
Merg pe mâna lui Victor.Cunoaste foarte bine situatia de la Steaua si exprima cat se poate de clar lucrurile.

In plus e de acord ca ar mai trebui 3 jucatori.Un columbian pe stanga spate,un mijlocas pentru Radoi si un varf de atac penetrant.

Ai zis-o la misto sau...? :lol: :wink:

Parca imi amintesc ca voi doi ati avut niste discutii divergente in trecut :D

Nu sunt foarte trist ca Griffits a ramas la Rapid, cred ca Valentin Badea are o valoare superioara.

sorin_77717.07.2006 13:48

Toti stim ca la Steaua mai este nevoie de un fundas stanga, un mijlocas si un varf penetrant cum spui si tu Virgil dar 99% ne-am pierdut speranta ca ar venii macar unul din ei... :cry:

Virgil17.07.2006 13:51

@ Alex

Nu am nimic de împartit cu Victor.I-am spus de atunci.E o persoana care are foarte multe cunostinte despre Steaua,probabil despre tot ce ne intereseaza despre ea.E foarte clar.Iesirea lui pe forum aduce multe lamuriri intrebarilor noastre.Nu pot decat sa-l respect.

SSK17.07.2006 13:53

victore, tu, ca un "insider" ce esti, evident ca vezi mai degraba eforturile si succesele conducerii Stelei. Cu toate acestea, realist vorbind, lucrurile stau prost si aici intervin doua aspecte :

1. Gigi Becali nu plateste tot ce Steaua consuma. De la o vreme, o data cu campania lunga in UEFA, au aparut date aproximative referitoare la situatia incasarilor din bilete, din drepturile de televizare, la care se adauga drepturile de televizare primite de la LPF si banii obtinuti din abonamente. Toate aceste sume sunt (sper si cred) folosite pentru acoperirea unei parti din cheltueilile Stelei ! Deci, Becali nu plateste din buzunar atat cat unii cred si cu siguranta nu atat cat se lauda el, insa - in esenta - acesta este un lucru bun : orice afacere trebuie sa fie in stare sa se sustina singura, chiar si fotbalul !

2. Pentru partea care nu ajunge si pe care o da el (nimic de zis), Becali probabil ca foloseste mecanismul explicat aici. Pe termen scurt, sub "domnia" lui, acest lucru ar putea sa ne fie indiferent. Diferenta este insa ca tu, victore, este destul de probabil ca o sa pleci cand corabia o sa ia apa, la un loc cu Becali si cu banii pe care i-a imprumutat el Stelei, in timp ce noi - indragostiti doar de Steaua - vom ramane fluierand a paguba, cu "multumirea" ca am prevazut cele se vor intampla...

(Mai putin patetic spus, pentru o afacere durabila - cum nu cred ca Becali urmareste la Steaua - acest mecanism este falimentar !)

Ayrton17.07.2006 14:01

Merci, SSK!

M-ai scutit de alte comentarii! Mi-a placut fraza "indragostiti doar de Steaua".

Asta e ceea ce ne intereseaza pana la urma, ca Steaua sa mearga mai departe cu acelasi succes, indiferent cine este la conducere! Dar asta cere o dezvoltare sanatoasa a clubului...

rareeslh17.07.2006 14:05

Ca sa revenim ontopic m-am gandit sa continuam discutia despre transferuri.

1.Nu inteleg de ce nu se fac publice sumele de transfer(EXACTE, nu abureli)

2.De ce nu are Steaua un buget de transferuri bine stabilit?

3.Cumde nu avem un departament de couting bine pus la punct care sa gaseasca jucatori talentati, tineri si de ce nu, pe final de contract 8)

4.De ce nu demaram discutiile pentru un eventual transfer inaintea inceperii mercatoului astfel incat sa putem lua niste jucatori inainte ca alte cluburi sa puna ochii pe ei?

manu7117.07.2006 14:09

LISTA LUI Olaroiu

Dupa Andrei Cristea, tehnicianul si-a propus sa mai renunte la Cernea, Balan, Baciu, Bostina, Oprita si Drida, ultimul aflat de fapt in probe

Inainte de a pleca in stagiul de pregatire de la Kaprun, Cosmin Olaroiu a dat o declaratie plina de intelesuri: "Dupa acest turneu ma voi decide asupra lotului. Cu siguranta vor fi unii jucatori la care voi renunta, dar vor fi si altii pe care ii vom transfera". Dupa primele meciuri de pregatire, se pare ca tehnicianul Stelei si-a facut deja o lista cu posibilii disponibilizati. Primul a fost Andrei Cristea. Acesta fusese directionat spre Farul, pentru a fi utilizat ca moneda de schimb in aducerea lui Dinu Todoran la Steaua. Ex-bacauanul a refuzat Constanta, dar e limpede ca nu va mai juca in Ghencea. Alaturi de Cristea, printre cei aflati in vizor se afla portarul Cernea, Daniel Balan, Eugen Baciu, Gabi Bostina, Daniel Oprita si Adrian Drida, ultimul aflindu-se practic in probe la Steaua.

500.000 de euro pentru transferuri

Pe de alta parte, bugetul de achizitii al Stelei pentru viitorul sezon este nedemn de o posibila participanta in Liga Campionilor, un club care a iesit pe profit in sezonul trecut. Surse din Ghencea sustin ca Gigi Becali i-ar fi comunicat lui Mihai Stoica suma pe care o are la dispozitie pentru transferuri: 500.000 de euro. "Lotul e aproape complet. Mai ne trebuie un fundas dreapta de valoare. 500.000 de euro sunt suficienti", i-ar fi spus Gigi lui Meme. Contrar stilului sau nationalist, patronul Stelei i-ar fi cerut expres managerului sa aduca fotbalisti din strainatate, enervat de faptul ca patronii cluburilor din tara cer sume exorbitante pentru jucatorii doriti de campioana.

(Joi 06.07.2006, Liviu Chirita)

tot fanatik...ne mai da de stire cum sta treaba pe la Steaua(CA DOAR URMEAZA CAMPANIA ELECTORALA,PE CARE A VENIT DOMNUL"Paunescu" SA O PREGATEASCA FINANCIAR)....cred ca asta este bugetul real pe care Jiji l-a dispus pt intarire...poate cu 100-200000$ mai mult......acum sa vad pe cine mai aduce Steaua ca nu prea mai sunt money daca il scadem pe Saban si Coman....reiese clar ca daca Steaua nu mai face un schimb cu cineva de jucatori....cam asta e tot ce avem......SI, NOI TOT MAI CREDEM????.....mai ales ca nu ne mai intereseaza nici titlul dupa MM... :twisted: :twisted: ..totdeauna Steaua

DTP-Ludacris17.07.2006 14:19

Transferul bomba va fi renuntarea la Bostina ...un jucator pe care rivalii nostri fac pariu ca l-ar dori la ei ... :evil:

victor17.07.2006 14:31

pentru. ayrton:

- ce faci paseszi "raspunderea" unui raspuns?

(glumeam)

- in aceeasi nota serios / glumeata detaliaza-mi te rog cum poate incadrata cheltuiala lui Gigi cu stadionul?! o fi investitie (adica sa inteleg ca omu' nostru este oarecum si proprietar?) sau doar imprumut neperformant? eu il numesc un cadou facut suporterilor si o "palma" data proprietarului stat care nu a fost in stare sa faca nimic altceva pentru. proprietatea lui decat sa incaseze chiria?!

pentru. ssk:

- ca sa ne pastram "lucizi" si cordiali iti spun doar ca aproape sigur sunt mai indragostit de Steaua decat iti poti inchipui tu (vezi asadar ca nu am facut o comparatie cu trimitere direct personala), si probabil, azi, durata pasiunii mele depaseste durata vietii tale. am aceasta banuiala cand am folosit o astfel de formulare si sper sa nu te simti nici ofensat si nici jignit pentru. ca as incerca sa te pun la punct. te rog doar sa o iei ca o simpla constatare si sa eviti formularile extrem de personale (de tipul "tu o sa pleci....) care sunt atat de generale ca nu pot fi verificate sau sustinute acum.

- despre banii care intra/ies din club am mai discutat si repet: vrem - nu vrem, ne place - nu ne place, si banii din incasari (bilete, abonamente, televiziuni, sponsorizari, sunt tot ai lui Gigi, actualul patron. ca ii reinvesteste pe toti sau doar partial, ca mai adauga sume suplimentare aste numai dreptul si responsabilitatea lui. cine investeste (sau imprumuta, ca sa ramanem in nota polemicii anterioare) are nu doar obligatii ci si drepturi.

- ref. suma de E500mii pentru. transferuri, colegul care a facut referire stie ceva, dar nu corect. exista o limitare legata de salariile ce trebuie platite unor eventuale achizitii si de sumele pe care dorim sa le platim unor cluburi din tara.

- a sa inchei, eu cred ca marea problema cu care (scuzati cacofonia) "se confrunta" Gigi sunt anticipatele. este evident ca vor urma foarte curand (in mai putin de un an) ca il vor costa cel putin cateva mil. asa ca numerarul ramas disponibil pentru. fotbal este oarecum limitat. in plus sa stiti ca anul acesta, data fiind miza campionatului (posibila intrare direct in CL) va face ca sumele cheltuite din punga sa cresca exponential, asa ca toti se pregatesc si-si fac rezerve strategice. in divizia lui mitica s-a demonstrat ca valoarea si respectul nu conteaza si ca poti fi parlit oricat de puternic esti pe teren. parca a murmurat ceva anul trecut Gigi de piata arbitrilor....

IONUTZ-CIPRIAN17.07.2006 14:37

:evil: >>>Hai mai voi vreti sa cred asa ceva,hai sa fim seriosi,sa renunte la Bostina si la OPRITA?Nu prea cred, si Drida sa fie "doar" in probe :lol: ....si pe deasupra sa avem si acel buget de "austeritate" acuma chiar imi vine sa rad,si FANATK a scris asta?Cred ca nu mai au cu ce sa gandeasca!!>>> :twisted:

sorin_77717.07.2006 14:46

Steaua are o strategie SUPERIOARA celorlalte contracandidate la titlu... Si asta se va vedea inca din prima etapa...

Sa speram ca va exploda si la noi un atacant (ma refer la Badea) cum au explodat si fundasi ca Radoi, Goian... etc...

Virgil17.07.2006 15:24

Impresarul Marcel Popescu anunta ca John Wayne Srhoj si Agunbiade Abiodun sunt jucatori liberi de contract pentru ca nu au fost anuntati de nici o prelungire a întelegerii.

Sa speram ca Steaua a si demarat discutiile cu Srhoj pentru a-l aduce in Ghencea.

rareeslh17.07.2006 15:40

In primul rand, acel articol din fanatik este destul de vechi si din cate stiu a fost dezbatut deja pe forum, asa ca nu am niciun comentariu

In al doilea rand, se pare ca Shroj ar fi o solutie viabila pentru un eventual inlocuitor al lui Radoi, din pacate, exista careva probleme:

1.Pe fir sigur ii bagata si Poli, care mi se pare ca a facut o oferta de 1 mil E pentru el

2.MM a anuntat ca Steaua nu e interesata de jucatori din tara(cu excptii, printre care nu se numara Shroj)

3.Nu stiu daca merita sa platim salar asa de mare unui jucator care sa ramana in umbra lui Radoi

4.Nu stiu daca Shroj ar fi interesat de o venire in Ghencea in calitate de rezerva

5.Iacov zice ca jucatorii sunt inca ai lui deci ar trebui sa asteptam pana sunt "oficial" liberi de contract

6.Steaua n-ar trebui sa se arunce pe orice jucator liber de contract apare, ci ar trebui sa-si urmeze strategia de transferuri(daca exista una :lol: :lol: :lol: )

Ayrton17.07.2006 17:17

Mai in gluma, mai in serios (cred ca mai mult in serios), nea' Gigi spune ca aceasta campanie de transferuri s-a incheiat! Si ca vrea sa intre in Liga cu actualul lot de jucatori!

Surprinde pe cineva acest lucru??

Piece of Mind17.07.2006 17:18
Mai in gluma, mai in serios (cred ca mai mult in serios), nea' Gigi spune ca aceasta campanie de transferuri s-a incheiat! Si ca vrea sa intre in Liga cu actualul lot de jucatori!

Surprinde pe cineva acest lucru??

Evident ca nu! :lol:

IONUTZ-CIPRIAN17.07.2006 17:20

:evil: >>>Bineinteles ca NU,daca vroiau sa mai faca transferuri o faceau pana acuma!!>>

rareeslh17.07.2006 17:29

Asa...deci, astazi, ultima scanteie de speranta in tranferuri a murit in inima fiecarui stelist. e OFICIAL. CAMPANIA DE TRANSFERURI E GATA!

Agy_2317.07.2006 18:09

Ce pot sa spun ?

Offf :cry:

E nasoala treaba in privinta rezervelor

Virgil17.07.2006 18:21

Asta înseamna,cum bine a spus cineva mai inainte,ca momentan Gigi este interesat mai mult de politica decat de fotbal.

S-a vazut de-a lungul timpului ca Gigi e omul interesului.Tine un om alaturi de el,atata timp cat îl poate folosi.

Probabil ca daca va urca în sondaje,apoi daca va obtine procente importante la apropiatele alegeri anticipate,Gigi va prefera sa cocheteze cu politica.

Intrebare de baraj.Ce se va intampla cu Steaua atunci?Va continua afacerea sau ii va da un sut in fund?

sorin_77717.07.2006 18:26

Campanie de transferari incheiata.Concluzie:

Steaua NU SE VA CALIFICA IN GRUPELE CL!

O spun cu un mare regret dar asta va fi adevarul... Trebuie sa fim realisti. Nu am reusit anul trecut in dauna lui Rosenbourg, de ce credeti ca putem reusi anul acesta daca intalnim Palermo spre exemplu??? Ce siguranta avem? Echipa e aceeasi sau poate mai uzata moral.

@ Virgil

Intrebare de baraj.Ce se va intampla cu Steaua atunci?Va continua afacerea sau ii va da un sut in fund?

R: Probabil voi prefera sa ii dea un sut in fund...

Melku17.07.2006 18:45

Eu sunt putin sceptic in legatura cu articolul in care se spune ca Gigi a spus ca bugetul de transferuri e de 500.000 euro, de ce? In primul rand dupa ce a plecat Ogararu, Gigi a spus ca banii vor fi folositi pentru transferuri, ca nu o sa ii ia el acasa (poate sunt naiv dar tind sa cred), alt argument ar fi ca MM nu cu putin timp in urma intr-un articol din averea spunea ca au tratat cu un jucator de 2 mil euro, in plus au mai fost zvonuri, de exemplu cu Amoah de la Borussia, de ce e credibil zvonul? Din cate tin eu minte clubul Steaua are ceva relatii in cadrul clubului din Dortmund. In al treilea rand REFUZ sa cred faptul ca MM si Oli ar fi fost multumiti de aceasta suma atata timp cat Gigi le cere calificarea in grupe, daca Oli avea ceva in pantaloni ii spunea lui Gigi in fatsa "Tati, fara inca 2-3 jucatori de cel putin 7-800.000 nu poate fi indeplinit obiectivul", cred ca MM si Oli sunt mai vinovati decat Gigi, ei probabil au abordat o atentie sporita in privinta transferurilor, de parca ar fi dat din buzunarul lor.

In fine, hai sa nu mai aruncam cu pietre, sa vedem ce o sa se intample, sorin_777 daca tu imi spui ca ai crezut ca Steaua va ajunge asa de departe in UEFA nu te cred, hai sa speram si anul asta, avem o echipa buna (lucru demonstrat), hai sa vedem ce o sa facem si dupa aia punem tunurile...daca e cazul.

«16566676869111»