FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri Vara 2006

«16465666768111»
focus17.07.2006 10:26
(cu exceptia lui Dica si Radoi, restul jucatorilor nu par a fi pericole adevarate dincolo de "16" la jocul din miscare).

Unii nici in careul de 16 nu sunt periculosi. :lol:

SSK17.07.2006 10:27

Da, victore, buna tactica...pe principiul voi intrebati ce vreti voi si eu va raspund ce vreau eu :) Inca o data, de ce nu se gandeste nimeni la un atacant ? Ca gata, vad ca benzile le-am rezolvat, apararea e beton, tragem de la distanta...dar goluri ? Golurile cine le marcheaza ? Iar vom ajunge sa terminam meciuri 0-0, laudandu-ne ca oaspetii n-au avut nicio ocazie ?

bodanelu17.07.2006 10:31
P.Marin "stie" dar nu prea mai poate sa duca meci dupa meci la nivel max., Nesu "vrea" dar nu il ajuta fizicul si de aceea este obligat sa atace mereu decisiv si deci sa greseasca des

toate astea se datoareaza si lui Bostina care uneori se uita in atac si nu coboara sa faca si faza defensiva.

imi aduc aminte de meciul cu Dinamo cand Ogararu a fost eliminat si Nicolita a tinut toata banda dreapta, el recupera in aparare, el centra in atac

Virgil17.07.2006 10:32

In ultimul caz,gazdele belgiene.Am avut vreo 10 ocazii,zice Oli,dar parca mingea nu a vrut sa intre în poarta.

Nu frate Victor,asta se numeste ca nu ai atacanti de meserie.Ca nu ai suteuri,ca în pregatirea jocului te bazezi mai mult pe posesie,neglijând suturile la poarta din orice pozitie.

victor17.07.2006 10:41

parerea mea este ca avem mare nevoie si de un atacant. initial am inteles ca prima optiune a fost Rica, dar treaba s-a incurcat din cauza lui ciorba (de aici si nervozitatea conducerii la adresa lui).

apoi l-am dorit pe grifiths, dar gunoierii au umflat potul ca sa ne blocheze pe noi si ca "arma" de convingere a tiganului mic. in plus am impresia ca in tranzactia Copos - Iacov a intrat si finala cupei. oricum doi hoti care acum umbla sa se insele reciproc.

ulterior am mai facut o oferta pentru. un atacant din America de Sud, dar inca o data: marea problema ramane valoarea salariiilor oferite in Romania chiar de Steaua: noi nu putem depasi 200 - 250,000 per an, iar la astfel de oferte nu gasesti jucatori cu adevarat valorosi, care sa faca diferenta.

sunt oarecum uimit ca l-am "lasat" pe Cadu la CFR. stiu sigur ca el a fost urmarit mult timp de Steaua si era considerat ca prima optiune de inlocuire a lui Radoi. iar acum acestuia i-au revenit durerile la genunchi, cred ca suntem descoperiti cu adevarat in zona mijlocasului central. iar asta e cu adevarat o mare problema!

legat de "mijlocasul central", probabil ca daca Shroj e declarat liber de contract sa-l luam noi ca alternativa suplimentara pentru. Radoi. noi am mai incercat achizionarea lui in trecut, dar pretul cerut de national era exagerat pentru. piata romaneasca (in jur de 500mii).

Piece of Mind17.07.2006 11:10

Pentru actuala conducere, in planul imaginii, problema esentiala nu este aceea de a nu fi reusit sa aduca vreun jucator cu nume in acest "mercato" de vara, ci faptul ca a promis sus si tare acest lucru! In lipsa unor declaratii super optimiste si bombastice, cred ca suporterii Stelei ar fi fost mult mai indulgenti.

Legat de ceea ce spunea Victor, perfect de acord, Gigel Coman este un plus pentru echipa. Cred insa ca facem o greseala pentru ca nu incercam aducerea unui playmaker, dupa parerea mea este ceea ce lipseste echipei in acest moment. De asemenea, cred ca si varianta cu 2 varfuri impinse si Dica in spate (Radoi, Coman si Nicolita la mijloc) ar putea deveni viabila intr-un rastimp scurt.

weeezer_2017.07.2006 11:22

si abiodun e liber de contract. ce e? fundas dreapta parca, nu? sau mijlocas dreapta? io zic ca ar putea veni. intareste lotul. pe fundas si respectiv mijlocas dreapta avem cate un sg om cu randament (Saban si Banel). n-ar strica un al doilea.

victor17.07.2006 11:32

teoria cu sau fara "play maker" suscita o foarte mare disputa. eu stiu ca atat MM cat si Oli sunt oarecum impotriva conceptului, exemplificand ca azi sunt multe echipe care s-au orientat catre jocul cu doi inchizatori puternici, foarte buni recuperatori dar relativ "clasici" in modul de a pasa, pentru. ca exista foarte putini conducatori de joc care sa poata face diferenta intr-un joc incrancenat si agresiv fizic. cum Steaua nu poate nazui sa aduca un play-maker international de anvergura, iti ramane solutia jocului cu doi inchizatori si posesie prelungita.

nu trebuie uitata ca totusi chiar si italia sau franta care aveau in compunenta 2 conducatori de joc in stil clasic, oarecum fara norme duble, adica zidane si pirlo, jucau de regula cu un singur varf, play-makerul avand pozitia unui fel de varf retras. la noi aceast rol e acoperit de Dica, care dupa parerea mea este inamovibil, fiind jucatorul in jurul caruia se invarte intreaga echipa. deci aducerea unui "coordonator" de valoare ar fi insemnat practic automat o alegere intre el si Dica.

personal cred ca Steaua are nevoie sa-si intaresca banda stanga, acum oarecum in pierdere de viteza dupa reculul lui Bostina si poate creste foarte mult ca exprimare in joc daca mai gasim un mijlocas central de valoare apropiata lui Radoi (asta in situatia in care Mirel e apt fizic sau nu se transfera). este evident ca in ciuda bunavointei si experientei acumulate (care ii face utili de multe ori), atat Para cat si Lovin sunt foarte departe de Radoi, atat ca personalitate, forta si agresivitate, sau orientare in joc. de aceea cred eu ca daca intarim benzile, ne mai trebuie cu prioritate un mijlocas central puternic, cel putin la fel de valoros ca Mirel.

Cooper17.07.2006 12:14

'''Edixon Perea Valencia''' (born [[April 20]], [[1984]] in [[Cali]]) is a [[Colombia]]n [[football (soccer)|footballer]], who currently plays for [[FC Girondins de Bordeaux]], as well as for the [[Colombia national football team]], where he has been called upon during the qualifying for the 2006 [[Football World Cup]].

Before playing for Bordeaux, Perea played 29 games in the 2005 season for [[Atlético Nacional]]. He was one of the player helping Colombia youth team reaching the third place in the [[2003 FIFA World Youth Championship]].

[[Category:1984 births|Peria, Edixon]]

[[Category:Living people|Peria, Edixon]]

[[Category:Colombian footballers|Peria, Edixon]]

[[Category:FC Girondins de Bordeaux players|Peria, Edixon]]

[[fr:Edixon Perea Valencia]]

{{SouthAm-footy-bio-stub}

Clubul Girondins de Bordeaux are o oferta de 2 milioane de euro de la un club din Europa de est.

LoveNesta17.07.2006 12:21

Mai mai atatea strategii peste strategii.Uitati ce zic eu:daca tot juventus a retrogradat in b si marii jucatori pleaca de ce sa nu vina la Steaua :D .ii luam pe zambrota si pe camoranesi si pe nedved nu?A si pe cannavaro :P .

Ayrton17.07.2006 12:25

Victore,

faci o "mica" greseala, Pirlo nu joaca in nationala Italiei in spatele varfului. Acolo joaca Totti sau Del Piero. Pirlo este un mijlocas central care poate face la fel de bine ambele faze - cea ofensiva si cea defensiva. Confuzia intre mijlocasul ofensiv (sau varf retras) si mijlocasul la constructie se face des, spre exemplu multa lume crede ca Ronaldinho este playmaker la Barca. Nimic mai fals! Deco este playmakerul Barcei!

Am mai spus-o, Stelei ii trebuie un "Pirlo" sau un "Deco", nu un "Zidane"! Adica un mijlocas central de constructie (capabil sa joace si la inchidere) cu ceva mai multa imaginatie, personalitate, precizie a pasei decat Para sau Lovin. Si nu este Shroj solutia...

transferurile la Steaua se fac cu banii adevarati ai unui patron si de aceea sunt mereu multe necunoscute.

despre asta putem vorbi la nesfarsit...pentru ca suntem in necunostinta de cauza!

Lipsa transferurilor de marca (cele care costa multi bani)la Steaua, se datoreaza diferentei dintre "INVESTITII" si "IMPRUMUTURI"!

Sau dintre "PATRON - INVESTITOR" si "FINANTATOR"!

Cine vrea sa vada, VEDE! Cine nu, NU! :wink:

Asadar luati-va gandul de la transferuri de marca pe bani multi, asazisele "bombe"! Nu se vor intampla atat timp cat nu se incadreaza in cele 2-3 milioane pe care le avem in visterie!

Virgil17.07.2006 12:32

Fii putin mai explicit aici :

"Lipsa transferurilor de marca (cele care costa multi bani)la Steaua, se datoreaza diferentei dintre "INVESTITII" si "IMPRUMUTURI"!

Sau dintre "PATRON - INVESTITOR" si "FINANTATOR"! "

Piece of Mind17.07.2006 12:34
Fii putin mai explicit aici :

"Lipsa transferurilor de marca (cele care costa multi bani)la Steaua, se datoreaza diferentei dintre "INVESTITII" si "IMPRUMUTURI"!  

Sau dintre "PATRON - INVESTITOR" si "FINANTATOR"! "

Eu am inteles! :lol: :lol:

Virgil17.07.2006 12:35

Si eu am inteles,dar trebuie sa inteleaga toata lumea,nu numai noi "alesii". :lol:

PS Spune totusi ce ai inteles,apoi voi spune eu si in sfarsit Ayrton va spune daca ceea ce am inteles e corect.

Piece of Mind17.07.2006 12:43
PS Spune totusi ce ai inteles,apoi voi spune eu si in sfarsit Ayrton va spune daca ceea ce am inteles e corect.

Hahaha! Tare! Daca vrea, Ayrton poate detalia totusi :lol: .

victor17.07.2006 12:48

- del piero a jucat doar sporadic la ultimul mondial, iar in meciurile cu adevarat grele si italia a jucat tot cu un singur varf veritabil, aglomerand mult mijlocul. al doilea varf a aparut doar in momentele de final cand meciurile erau pe muchie sau in momentele de disparare.

- de acord cu referirea la Barca, numai cu amendamentul ca Deco nu este un excelent play-maker, cat probabil cel mai bun inchizator din lume, singurul capabil sa joace cu aceeasi eficienta abmele faze.

- Gigi nu imprumuta clubul in sensul in care il practica Copos, care urmareste sa dea teapa unor parteneri de ocazie. la Steaua el este proprietar si investitor unic, asa ca nu mai are nevoie sa recurga la un astfel de subterfugiu ca sa-si protejeze investitia. mai foloseste subterfugiul imprumutului doar ca artificiu fiscal (vezi explicatiile in cazul bodu), lucru permis de legislatie (iti poti imprumuta propria firma atunci cand aceasta nu are destule lichiditati).

- fotbalul nu este o activitate economica de tip clasic, incare profitul eventual este oarecum direct legat de valoarea investitiilor. daca ar fi fost asa Steaua nu ar fi castigat niciodata CCE sau nu ar fi ajuns in semifinalele UEFA. de aceea ar trebui mai multa moderatie si intelegere cand construim scenarii de milioane pe banii altuia. poti sa cheltui enorm si sa nu-ti atingi obiectivele. daca Gigi pune pe piata sa zicem E10 mil., cine ii garanteaza ca intra in Liga? o sa-i spunem atunci ca n-a avut noroc si asa e in viata, ca banii oricum nu aduc fericirea?! eu cred ca la Steaua banul se cheltuie cu masura, probabil ca suntem destul de zgarciti, in ciuda declaratiilor, dar abordarea mi se pare corecta si e greu sa o respingi daca te gandesti realist. cand s-or culege dolarii din copac atunci cred putem cere si noi mai mult. important este sa fi serios si sa construiesti nu bazandu-te pe vise ci pe realitate. asta e bugetul nostru (in jur de 5-6 mil.) si ne dezvoltam in consecinta.

- ref. Shroj, subliniez inca o data ca sunt mari dubii acum daca genunchiul lui Radoi va rezista la un ritm intens de jocuri. fara Mirel mijlocul isi pierde din forta si agresivitate.

Virgil17.07.2006 13:02

Diferenta între investitii si împrumuturi,reiese de aici :

Investitie = plasare de capitaluri în întreprinderi industriale, agricole, comerciale etc., cu scopul obținerii de profituri,

Imprumut = bun material sau sumã de bani luate pentru a fi restituite.

Si intr-un caz si in celalalt,Gigi,atunci cand exista profit,isi poate retrage împrumutul si profitul net.Profitul net il poate reinvesti partial sau total.

Cred ca Ayrton s-a gandit ca el a reinvestit foarte putin in transferuri,in comparatie cu profitul obtinut.

Piece of Mind17.07.2006 13:02

Sincer, cred ca Shroj nu poate fi o solutie in cazul accidentarii lui Radoi. Poate doar daca vrem sa mai luam inca o data un jucator la final de contract. Adica aproape gratis! :lol:

Ayrton17.07.2006 13:06

Catre cei ce nu au inteles :)

L-am vazut si auzit cu ochii si urechile mele :) , la TV, pe Gigi, spunand: "Din afacerea asta (pentru cei ce nu inteleg, e vorba de afacerea Steaua) nu pot sa pierd!"

Pai, cum sa piarda?!

Nea' Gigi, al nostru, e patron la Steaua! Pardon, rudele sale (cam tot aia, nu?)! Cu alte cuvinte detine actiuni. Dar, in acelasi timp, este si finantator (sau creditor)! Cu alte cuvinte, imprumuta clubul cu bani!

Daca Steaua merge bine si face profit, el castiga de 2 ori! Odata pentru ca este patron, a doua oara pentru ca este finantator!

Cum, ca patron, investitiile sale sunt minime (sau neglijabile) profitul va fi maxim!

Ca finantator, el imprumuta clubul cu bani (exact cum face o banca) pe termen limitat si probabil cu dobanda (nu pot sa bag mana in foc pentru asta, pentru ca nu ma pricep foarte bine - dar am sa ma interesez daca are voie sa perceapa dobanda). Cred ca orice intarziere se penalizeaza.

In cazul in care, Doamne fereste, Steaua intra in faliment, clubul (si tot ceea ce apartine clubului) va fi vandut pe bucati pentru a se plati datoriile, iar creditorii importanti isi vor recupera primii banii. Surpriza, printre acesti creditori se afla chiar nea' Gigi!

Si cum patronul Gigi Becali nu prea a INVESTIT sume ametitoare, nu poate pierde prea mult in calitate de patron!

Asadar acesta este motivul pentru care la Steaua nu se INVESTESC sume mari, ci, eventual, se IMPRUMUTA clubul cu aceste sume!

Si de aceea anumite persoane (carora nu vreau sa le acord prea mare incredere) fac tot posibilul sa se incadreze in sumele de care dispune societatea FC Steaua SA!

Ce inseamna INVESTITOR = cel care aduce bani intr-o societate (firma) printr-o marire de capital sau alta modalitate. Acesti bani apartin exclusiv societatii! Daca societatea da faliment, acesti bani sunt pierduti!

FINANTATOR = cel care imprumuta cu bani o societate.

Acesti bani nu apartin societatii, ci doar se poate folosi de ei in diferite scopuri.

Suficient de explicit???!!! :lol: :lol:

Virgil17.07.2006 13:06

Te indoiesti,nu te indoiesti,Alex,trebuie sa vina cineva care sa-l inlocuiasca la nevoie pe Radoi.

@ Ayrton

Cred ca mai mult ne-ai incurcat cu o explicatie atat de sofisticata.

Eu mi-am spus parerea mai sus si nu cred ca am gresit.

Pana la urma ce face el cu profitul lui e treaba lui.Dar nu e frumos sa ne imbrobodeasca,promitand la inceput marea cu sarea,pentru ca apoi sa ne lase pe noi cu buza umflata.In privinta transferurilor.

Piece of Mind17.07.2006 13:12
Te indoiesti,nu te indoiesti,Alex,trebuie sa vina cineva care sa-l inlocuiasca la nevoie pe Radoi.

Stiu, dar nu cred ca Shroj ar fi omul potrivit. E greoi, nu foarte tehnic si lipsit de orice fel de experienta internationala.

Dupa parerea mea, Lovin e mai bun ca el si merita sa ii acordam o sansa.

Agy_2317.07.2006 13:12

Decat cu Griffiths pentru 1,750,000 $ , mai bine fara . Jucatorul asta nu merita nici 500.000 . MAXIM 250.000 . A dat si el 4,5 goluri in 2 sezoane de Div. A si acum e evaluat la 1.750.000 $ ??? :roll:

Virgil17.07.2006 13:17

@ Agy

Aici intervine cererea si oferta.Daca nu ai de unde sa alegi,vanzatorul isi impune pretul.

Si inca ceva.Nu e prost cine cere,e prost cine da.

Prost-prost,dar la nevoie dai tot.

Ayrton17.07.2006 13:20
@ Ayrton

Cred ca mai mult ne-ai incurcat cu o explicatie atat de sofisticata.

Nu e sofisticata deloc!

Am incercat sa fiu cat mai explicit!

Concluzia este ca, una este investitia reala, alta este finantarea! Vezi cazul Porumboiu!

In privinta lui Griffits, se pare ca raped a ajuns la un acord cu national. Deci jucatorul este al rapedului!

Asteptam, si noi, un atacant...macar atat!

sorin_77717.07.2006 13:26

Asteptam noi atacant dar se pare ca tot la Rapid vine un altul. Copos a precizat ca mai este asteptat un atacant in aceasta seara sa semneze cu Rapid...

Si la noi nu vine nici un atacant nea GG?

«16465666768111»