Nu sunt un ascultator al acestui gen de muzica(daca se poate numi asa), insa nu ii inteleg pe cei care declara ca ei nu au ascultat nici o data manele.Daca merg la o nunta, de voie de nevoie trebuie sa ascult manele, melodiile de petrecere nu prea mai exista de mult, doar nu o sa plec de la nunta din cauza manelelor(nunta, petrecere, botez sau ori ce alt eveniment de gen).
Am vazut pe un post anterior ca maneaua face parte din categoria oamenilor inculti...Nu neaaparat, eu cred ca face parte din categoria oamenilor limitati(vorbesc de acele persoane care asculta manele non-stop nu de cei care asculta ocazional).Persoane pt care muzica nu exista prin mesajul pe care il transmite.
Am un vecin pe care daca il intrebi ce muzica asculta iti umple capu cu metalica, red hot etc...Dar nu am auzit la el in casa niciodata sa cante o melodie rock...
Am foarte multi prieteni rock-eri(adevarati) pe care eu ii consider foarte originali prin felul cum se poarta,prin felul lor de a fi, de fapt rock-ul si rap-ul sun dintre singurele genuri de muzica care incearca sa fie necomerciale, prin care artistul incearca sa transmita un mesaj...Nu prea ma dau in vant nici dupa muzica rock insa ii respect pe cei care o asculta si recunosc ca am cateva melodi dupa care sunt topit...
Foarte adevarat e(eu fiind un fidel ascultator de muzica rap)ca unele formatii rap au inceput sa scoata muzica comerciala, ceva la moda in ziua de azi, de ex. BUG Mafia, inainte era formatia mea preferata, acum nu prea ii mai ascult...
Din 30 de calculatoare din fosta mea retea, 25 aveau calc plin de manele, si cred ca nu sunt singurul care a observat asta, pe mess rar mai vezi pe cineva sa asculte muzica buna, primesc zilnic zeci de mass-uri de genul "Cine are melodia Nicolae gutza & company - vreau iubirea inapoi, sau sunt barosan de barosan, dau cu paru, dau cu bata, dau cu sabia"...
Problema nu ar fi manelele in sine, insa prin simplu fapt ca majoritatea sunt copiate de la greci, de la arabi, de la orientali in genereal, mai sunt si traduse prost...De ce credeti ca au atatea dezacorduri si cuvinte incorecte, nu ca sa rimeze???
Am vazut acum vreun an jumate la Kensky Show pe Prima TV un duel verbal intre un roker(pletos si nespalat cum spunea cineva mai sus) si un manelist(spuma societatii, la costum, cravata si cu botul de la pantofi care ii ajungea pana la nas)...Pana scotea manelistul o fraza legata din gura deja era facut de tot kkt-ul de roker-ul...
Din toate aceste lucri ne dam seama cat de jos se duce cultura si gandirea romanului...
Respect tuturor...
Parazitii4ever