FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

UEFA Champions League

«1111213141516»
Alexandru H.02.05.2013 01:26

Cand il vezi ca vorbeste despre Barcelona, il poti ignora linistit: stie fotbal mai mult decat toti de pe aici dar in cazul catalanilor ura e prea puternica. In cursul dezbaterilor va aborda urmatoarele teme:

a) Barcelona - un nimeni in Europa pana in anii 90. In anii 90 umilita de tot felul de sarantoci prin cupele europene. Contrast pe Liverpool, care sub Benitez batea pe oricine in Liga.

b) Chelsea, 2009 - furt pe fata, vinovati sunt catalanii. Ignoram desigur eliminarea gratuita a lui Abidal, aia facea parte din intelegerea dintre Barcelona si arbitru.

c) Infrangerea unitilor din 2009 e nemeritata. Cea din 2011 e meritata. Desigur ca infrangerile cu Inter si Chelsea sunt si ele meritate - doar nu o sa ne uitam la jocul propriu-zis pentru a ne exprima opiniile.

d) Xavi, cel mai umflat jucator din istoria fotbalului. S-au vazut jucatori mai buni in divizia C.

e) Iniesta, un mediocru umflat si el. Auzi la el, sa fie comparat cu Zidane, care facea 20 de faze de geniu pe meci. Nu i-ar fi rusine!

f) Messi tine echipa. Fara el, Barcelona ar fi un soi de Concordia Chiajna. Il laudam precaut folosind apelative de genul "piticul", Ii ajunge!

g) Guardiola e un antrenor prost de tot. I-a facut echipa Rijkaard si el doar a tinut-o din inertie. Nu se compara Guardiola cu Redondo la fotbal, nu se compara Guardiola cu romanul semintar la munca de antrenorat.

h) O greseala de arbitraj in favoarea Barcelonei e taxata cu urlete de manie; greselile contra ei nici nu sunt pomenite.

i) UEFA vrea ca Barcelona sa ajunga in fiecare an in finala CL. Iar daca nu a ajuns intr-un an inseamna ca UEFA nu a vrut ca Barcelona sa ajunga in acel an.

Lorimer02.05.2013 05:33

a) Si? Unde e greseala? Cu toate ca n-am spus"un nimeni in Europa".

b) Faza cu Abidal e prea putin fata de 3 penaltyuri clare neacordate la 1-0.

c) Pe teren in 2009, Barcelona a fost peste Uniti...numai ca nu trebuia sa joace respectiva finala.

e) Nu comparat cu Zidane...tu il vezi peste Zidane pe unul care fara Messi langa el in acest sezon de CL a fost pilaf....si de cata vreme doream sa-l vad fara Messi intr-un asemenea meci decisiv.

f) Fara Messi in teren nu ati avut orizont nici macar cu PSG...pur si simplu cei 2 mega laudati si umflati vreme de 5 ani de zile nu mai stiau cui sa paseze, erau prea dezorientati in teren.

g) Guardiola - fotbalistul a fost bun dar nu vad ce am spus gresit cand am spus ca erau inchizatori mai buni decat el atunci. Iar atunci cand imi spui despre Guardiola - antrenorul, eu vreau sa-ti pun alta intrebare. Pana acum 2 ani daca spuneam ca acest neamt batran care antreneaza Bayern e peste el, e adevarat ca incepeau mistourile? Ai idee cati antrenori de mare calitate sunt in situatia de acum 2 ani a acestui neamt?

@ady.fcsb...Nu am de unde sa stiu ce varsta ai si daca l-ai prins sau nu pe De La Pena. Cert este ca nationala Spaniei avea si atunci in anii 90 foarte multe talente numai ca lipsea organizarea si un antrenor de mare calitate (nu Clemente) care sa fie lasat sa lucreze ceva vreme si desigur, a lipsit si bulanul penaltyurilor sau bulanul ala de joc... E suficient sa intelegi sansa unui jucator care are langa el tot climatul perfect pentru a face maxima performanta cu echipa. E suficient sa intelegi de ce nu a reusit un talent precum Juan Carlos Valeron mai mult in cariera. Iar la Barcelona, De La Pena a fost un mare talent ca nu degeaba l-a bagat Cruyff in echipa la 19 ani...dar apoi dupa 96 cand a plecat Cruyff, la Barcelona a fost un haos vreme de 6-7 ani. Antrenorii se schimbau frecvent, Van Gaal pleca si iar revenea si se incapatana sa joace cu olandezi expirati si tot asa... La nivel si mai inalt, Luis Nunez facea o greseala uriasa in 98 si-l scapa pe Ronaldo, om care fusese exact ca si Messi acum in sezonul 96-97 pentru echipa marcand peste 40 de goluri si tragand toata echipa dupa el (3-4 goluri fiind de gen driblezi tot terenul si-o bagi in poarta). Dupa Nunez si-a incercat norocul poate cel mai mare fan catalan in viata, Juan Gaspart, dar haosul a continuat. Era deci greu pentru un jucator de sistem sa se impuna atata vreme cat nu exista niciun sistem. Pe fondul acestui climat au venit si umilintele cu Dinamo Kiev si multe altele in acei ani.

Adrian02.05.2013 07:00
an Gaal pleca si iar revenea si se incapatana sa joace cu olandezi expirati si tot asa

Care erau acesti olandezi expirati?

Lorimer02.05.2013 07:39
Care erau acesti olandezi expirati?

Cocu, Reiziger, Bogarde, Overmars.

Adrian02.05.2013 08:02

Bogarde a stat 2 ani. N-a facut el prea multi pureci la Barca. Oricum era pe final de cariera.

Overmars din cate imi amintesc a fost in momentul transferului la Ajax cel mai scump jucator olandez din istorie. Omul s-a si retras din activitate de la Barca. Da' daca tu zici ca era expirat....

Cocu a stat mult la Barca. Si daca nu ma insel a fost si capitanul echipei. Expirat?

Reiziger a fost in vremea aia unul dintre cei mai buni fundasi dreapta din lume. Si el a jucat ani buni la Barca. Ca titular!

De unde pana unde au fost astia expirati?

Arsenal1886Steaua194702.05.2013 08:08

Overmars a fost transferat de la Arsenal la Barcelona pentru 41 milioane de euro in anul 2000. Este cel mai scump jucator olandez vandut vreodata. A fost la vremea respectiva si cel mai scump jucator vandut de un club britanic si cel mai scump jucator cumparat de un club spaniol.

La Ajax in 135 meciuri a inscris 36 goluri.

La Arsenal in 101 meciuri a inscris 25 goluri.

La Barcelona in 99 meciuri a inscris 15 goluri.

Poate nu a mai fost la Barcelona in forma de la Arsenal dar nici rebut nu il poti numi.

Interesant e ca jucatorii care trec de la Arsenal la Barcelona nu se ridica la nivelul la care au fost la Arsenal :D.

Harald02.05.2013 08:35

Tare mi-as dori sa castige Dortmund finala, dar mi-e cam frica pentru ca Bayern joaca cu o constanta inspaimantatoare. Un preview al finalei va avea loc sambata in campionat.

Alexandru H.02.05.2013 09:34

Ah, si pentru cei care rad ca vai, tiki-taka a fost batuta... tiki-taka nu a fost batuta din moment ce Barca nu o mai joaca de un an.

Tiki-taka (ce termen tampit!) nu implica doar posesie prelungita, implica si niste elemente la care Barca a cam renuntat sub domnia lui Tito. Unul din ele e pressingul sufocant. Stiti despre ce vorbesc. Or ala nu mai e folosit deloc de catalani: jucatorii adversi ajung fara probleme la poarta lui Valdes (ca nu degeaba anul asta apararea a fost chiar solicitata si s-a achitat penibil de sarcini), mingea nu e recuperata in timp util. In cazul asta problema e complexa: avem un sezon prost facut de linia mediana (Xavi, Iniesta, Busquets), dar si alti jucatori trebuie sa se simta responsabili, si aici il indic si pe Messi, care a devenit un soi de jucator de lux, ce se misca pe teren doar atunci cand apare sansa unui atac. Dar forta Barcelonei nu era in dat goluri, era in a absorbi loviturile adversarilor - si exact asta nu face Messi.

Al doilea element ce lipseste - miscarea continua, triunghiurile celebre care fortau pe jucatori sa nu devina spectatori pe teren ci sa se implice permanent, 90 de minute. Barca nu mai face nici din alea. S-au imburghezit jucatorii, asa se intampla cand ai 99% din echipa sub indicativul de titular de lux.

Al treilea element e declinul unor jucatori. Pana la urma normal din cauza varstei insa e o treaba ce putea fi tratata din vara. De-exemplu Dani Alves a primit un an in plus desi la cum a jucat in ultimul sezon al lui Guardiola putea fi lasat fara probleme sa plece; Pedro a fost descoperit ca un om de sistem: daca nu mai joci sistemul respectiv, Pedro devine useless. Si tot asa...

Al patrulea element e incapatanarea tactica. In ultimul sau sezon, Guardiola a dorit sa renunte la vechiul 4-3-3 pentru ca devenise prea previzibil si sa faca un soi de 3-4-3. A fost un experiment interesant dar a fost parasit la mijlocul sezonului, cand Madridul a inceput sa faca ravagii in campionat. Aia a fost o greseala, din punctul meu de vedere: trebuia sa se asume acea infrangere din campionat daca planul era reimprospatarea tactica a echipei. Din punctul asta de vedere, Tito nu are nici macar curajul lui Pep: el stie una si buna, 4-3-3, si doar atat joaca. Orice individ cu creier i-ar fi spus ca daca apararea merge asa de prost, poate ca solutia ar fi un dublu-pivot si un aranjament tactic de genul 4-2-3-1... dar desigur, atunci l-ai fi exilat pe Xavi pe banca de rezerve in dauna lui Song... si nu mergea, vezi punctul 3.

Al cincilea element e managerul. Suntem o societate ce-si trateaza membrii bolnavi cu manusi. Dupa ce a stat jumatate de sezon la New York, fiind convins sa se intoarca cu greu de catre Rosell, Tito nu ar trebui nici macar sa astepte sa fie concediat, ar trebui sa fie primul care pleaca. Imi asum infrangeri si necalificari, dar vreau sa vad managerul acolo pe banca, in fiecare meci. Radem, glumim de Pep dar omul a stat pe banca la un meci cu Valencia fugind de la spital. Si alta chestie cat se poate de clara: Tito nu e un Pep 2.0. Nu numai pentru ca Pep a fost un mare jucator de fotbal, dar inainte de a fi intronat in 2008, Pep antrenase pentru un an Barca 2. Tito a fost doar asistent, different deal.

Pana la urma, lucrurile nu sunt tragice: acum un an Real Madrid era in culmea fericirii pentru ca a castigat trofeul pe care il castiga si anul acesta Barcelona. S-au mai pierdut calificari in Liga. Nu e foarte greu sa faci 2 transferuri care sa intareasca suficient echipa. Dar daca se fac astea fara o reintoarcere la modelul "tiki-taka", cu un nou aranjament tactic, desigur, si niste jucatori noi, Barca va ramane ceea ce este acum, o echipa world-class, precum altele.

PS. Liviu, pana una alta la Pep vorbesc rezultatele. La tine vorbeste frustrarea.

Ronnie02.05.2013 11:47

Ce minte sa ai ma sa-l compari pe Guardiola cu Ferguson?

vlad02.05.2013 12:49
...eu vreau sa vad ce pot face aia care erau an de an nominalizati la Balonul de Aur, unde un Robben, Sneijder sau Ribery n-aveau loc... Eu vreau sa-nteleg de ce acest modest Xavi a fost considerat peste un Ribery spre ex....vreau eu multe, dar asta e...

Robben si Ribery sunt urati in draci. Poate din acest motiv nu au castigat niciodata Balonul de Aur . O mai exista vreun criteriu pe baza de frumusete despre care Fifa nu sufla un cuvant.

Ce ti-e cu Masoneria si cu Illuminati astia!

Ronnie02.05.2013 13:01

Acum, daca ma gandesc bine, nici Messi n-are mari sanse sa agate vreo gagica de prin fundul Banatului, unde n-are nimeni curent electric. Daca nu-i iesea cu fotbalul n-avea nicio sansa in modeling.

Lari02.05.2013 13:55

Ce-ar mai fi sa-l puna astia pe Heynckes antrenor la Barcelona, ca tot i-a laudat neamtu' intr-o veselie. :D

Alexandru H.02.05.2013 15:08

Lasati, unitilor, ca nu e nici Ferguson etalonul antrenorilor mondiali. Pana una alta, are doar doua trofee europene majore intr-o cariera la United de 27 de ani: foarte, foarte putin la pretentiile casei.

Lorimer02.05.2013 15:10

Gata Alexandru, acum m-am prins, trebuie sa ajung si eu antrenor si sa si castig ceva ca sa pot comenta despre Guardiola. Ti-as mai spune doua lucruri: 1. in vara se cam vorbea de geniul din spatele geniului si 2. Pep zis si Mr Perfect n-a avut habar de termenul de progresie tactica...nu stia sa schimbe ceva din mers, doar astepta mura-n gura de la Messi.

Adrian... Barcelona a asteptat ani de zile in zadar cu acei jucatori ca sa poata atinge nivelul atins in alte parti.

Vlad...ti-as da si eu vreo 7 thanksuri, dar bag de seama ca numai mozii pot face asta...ce-i drept si eu ii "urasc" pe uratii aia 2 ca joaca pentru nemti.

PS Ce sa faca domnul Klopp daca n-are si el cativa cm in plus si mai are si par in cap...

Adrian02.05.2013 15:46

Lorimer, continui cu extremismele astea ale tale.

In acea vreme despre care vorbesti tu Barca avea o echipa care mie imi placea foarte mult. Si a si investit in acea echipa.

Au fost Reiziger, De Boer, Sergi, Guardiola, Rivaldo, Kluivert, Cocu, De la Pena al tau, Overmars, Luis Enrique(unul dintre fotbalistii mei preferati all time), Gerard Lopez, un mijlocas care mie mi-a placut mult, Abelardo, Litmanen, plus tinerii Puyol, Xavi, Victor Valdes, Thiago Motta, chiar si Reina si Arteta care atunci nu spuneau multe dar intre timp au ajuns la echipe tari. Atunci Barca a cumparat si bine: Quaresma, Simao(in momentele acelea considerati printre cei mai tari portughezi, macar rising stars, chiar daca nu s-au impus), Saviola, Riquelme, Rafa Marquez, Cristanval si veterani ca Petit, Davids, etc.

Chiar daca in perioada aia, 99-04, nu au castigat nimic, au avut echipe destul de tari, foarte frumoase, cu jucatori de mare valoare. Unii s-au adaptat(Kluivert), altii nu(Rustu), asta este. Asa se intampla la toate echipele. Iar atunci iti aduc aminte ca La Liga avea destule echipe tari pe langa cele 2. Valencia si La Coruna faceau figuri frumoase in Europa in fiecare an.

Realul avea una din cele mai tari echipe din istorie: Zidane, Figo, Raul, Morientes, Helguera, Ronaldo, etc.... ce mai e de zis?!

Nu e vorba ca olandezii aia care au venit la Barca nu au atins nivelul(ca aproape toti au ramas acolo mult timp. Nici unul nu s-a facut de rusine si nu a plecat pe usa din dos, cred ca esti de acord cu mine aici). Concurenta era foarte puternica. Foarte, foarte puternica. Si se cerea mult. De aia multi jucatori(Simao sau Quaresma) nu au facut fata presiunii si au plecat.

In timp, realul a imbatranit iar Barca a urcat din nou. Acum a imbatranit Barca si a urcat Realul. Asa e in fotbal. Asa e normal sa fie. Xavi o sa plece de la Barca si o sa vina altu' in locul lui si Barca o sa faca iar performanta. Tu o sa spui ca Messi e "vinovatul". Apoi o sa plece si Messi, o sa vina altu' si in locul lui si Barca o sa faca iar performanta. Atunci cine o sa fie de vina?

Cat n-a fost Messi la Barca, cine a facut performanta?

drvladyk02.05.2013 15:48

Cate echipe a construit mosul Alexandru? Cam ce jucatori a format?Toate echipele lui au ajuns acolo sus. E mai de apreciat decat altii care au luat cupe cu echipe gata formate

Adrian02.05.2013 16:06

Lasa Vlad ca a avut si bani. Altul, la banii lui, lua mai multe trofee. Wenger, de exemplu. Ca sa nu zic Mourinho, ca ala l-a facut pe mos si pe vremea cand era la Porto.

drvladyk02.05.2013 16:20

Lasa ca a avut si Wenger bani. Mosu a avut si ochi, nu ajung doar banii

Acum, daca ma gandesc bine, nici Messi n-are mari sanse sa agate vreo gagica de prin fundul Banatului, unde n-are nimeni curent electric. Daca nu-i iesea cu fotbalul n-avea nicio sansa in modeling.

hai ma ca are gajica misto:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=558...e=1&theater

Ronnie02.05.2013 16:23

Ce coincidente de meciuri United-Porto si United-Real. Cine a urmarit partidele stiu despre ce vorbesc.

Adrian02.05.2013 16:23

Vlad

Nu-mi aduc aminte sa-l fi cumparat Wenger pe Cristiano Ronaldo de la United. Sau pe Rooney. Din cate stiu eu United l-a luat pe Van Persie de la Arsenal.

Lorimer02.05.2013 16:45
Ce coincidente de meciuri United-Porto si United-Real. Cine a urmarit partidele stiu despre ce vorbesc.

Mourinho s-a calificat cu Porto in 2004 contra Unitilor cu gol marcat in min. 90 din off-side....cred ca la asta te referi.

Arsenal probabil a achitat ani buni la acel stadion. Si Da, sunt si eu de acord ca Ferguson a ratat destule mari meciuri in Europa. Am mai spus, e antrenor de anduranta, nu de finale.

Adrian...La Barcelona, Van Gaal a cautat sa readuca jucatorii la nivelul Ajax 94-96 (ca majoritatea erau ai lui de acolo) si in ciuda unui joc apreciat (desi rezultatele lipseau) nu a reusit treaba asta. Acum, nu e niciun secret pentru nimeni ca Barcelona sau Real pot avea sezoane mizerabile si totusi in acel campionat cu acele bulevarde pe post de aparari sa castige minim vreo 10 meciuri la diferente astronomice.

Adrian02.05.2013 16:57
Mourinho s-a calificat cu Porto in 2004 contra Unitilor cu gol marcat in min. 90 din off-side....cred ca la asta te referi.

Ce i-a impiedicat pe Uniti sa mature pe jos cu Porto? Diferenta dintre cele doua echipe e, totusi, imensa. Uite ca Bayern nu a primit 2 penaltyuri cu Barca. Nu i-a oprit sa ii zdrobeasca cu 4-0.

Arsenal probabil a achitat ani buni la acel stadion. Si Da, sunt si eu de acord ca Ferguson a ratat destule mari meciuri in Europa. Am mai spus, e antrenor de anduranta, nu de finale.

Lasa prietene ca nu e asa mare Ferguson. E de aproape 30 de ani la United. In afara de generatia lui Beckham, ce alti fotbalisti a mai scos United? N-a scos.

Noroc cu banii si cu transferurile: Van Nistelrooy, Ferdinand, Ronaldo, Van Persie, etc. Ca in rest?

Si Lacatus ar face fata daca ar avea un buget nelimitat si 30 de ani la dispozitie.

Adrian...La Barcelona, Van Gaal a cautat sa readuca jucatorii la nivelul Ajax 94-96 (ca majoritatea erau ai lui de acolo) si in ciuda unui joc apreciat (desi rezultatele lipseau) nu a reusit treaba asta. Acum, nu e niciun secret pentru nimeni ca Barcelona sau Real pot avea sezoane mizerabile si totusi in acel campionat cu acele bulevarde pe post de aparari sa castige minim vreo 10 meciuri la diferente astronomice.

Nu stii tu ce a vrut el. Doar el stie ce a vrut. Rezultatele au lipsit, da' aia nu a fost pentru ca echipa era prastie, asa cum zici tu.

Marius02.05.2013 17:25
Ah, si pentru cei care rad ca vai, tiki-taka a fost batuta... tiki-taka nu a fost batuta din moment ce Barca nu o mai joaca de un an.

Bravo, prietene. Asta zic si eu de vreun an cand vad ca lumea inca o arde cu tiki-taka. Pai cand vreodata pasele inapoi s-au numit tiki-taka?

drvladyk02.05.2013 17:28

List of Fergie's Fledglings

1980s

Russell Beardsmore

Tony Gill

Deiniol Graham

Giuliano Maiorana

Lee Martin

Mark Robins

Lee Sharpe

David Wilson

1990s

David Beckham

Nicky Butt

Chris Casper

Terry Cooke

Simon Davies

Ryan Giggs

Keith Gillespie

Gary Neville

Phil Neville

Pat McGibbon

John O'Kane

Kevin Pilkington

Robbie Savage

Paul Scholes

Ben Thornley

Graeme Tomlinson

Adrian02.05.2013 17:40

Eu zic ca e prea putin, Vlad. Si cati dintre aia au ajuns de top? Prea putini.

«1111213141516»