Mi s-a dovedit inca o data aseara ca regula ca tarile gazda sa fie automat calificate la asemenea competitii reprezinta o mare tampenie. Asa cum detinatoarea trofeului trebuie sa joace calificari pentru a putea sa-si apere pozitia obtinuta, nu vad de ce se aplica alta regula la tara organizatoare. Si mai grav, pentru "romanticii" acestui sport evident insa benefic pentru fotbalul modern, este ca din editia urmatoare vom avea 24 de echipe la turneul final. Nici nu vreau sa-mi imaginez de ce fel de meciuri vom avea parte. Daca la editia aceasta a trebuit sa ma chinui sa urmaresc Polonia, Grecia sau Irlanda, in 2016 o sa trebuiasca sa trec pe ilegale ca sa am ce vedea la unele meciuri ![]()
Si ca tot veni vorba din nou de the great modern football, voi prezenta, in opinia mea, unul din principalele motive pentru care acest sport se transforma de multe ori intr-unul oribil de urmarit si foarte nedrept in multe situatii totodata. De cand cu marea inventie a regulii meciurilor directe, golaverajul, care dupa mine pastra frumusetea si rasplata fotbalului jucat nu fentat, a devenit doar o simpla prezenta de "onoare". Chiar daca inca mai reprezinta al doilea, al 11-lea sau al 1000-lea criteriu de departajare, e destul sa nu mai fie prima optiune ca sa avem parte de "mult" fotbal. O alta dovada la ce spun o reprezinta si clasamentul final al grupei A, Rusia (5-3), Grecia (3-3), ambele egalitate de puncte, iar liderii grupei (4-5). Stiu ca sunt multe discutii pro sau contra, stiu ca se pot invoca foarte multe aranjamente din trecut cand se batea la un anumit numar de goluri cand era nevoie, dar acum nu sunt aranjamente? Macar atunci aveam ce urmari. Regula meciurilor directe se aplica de la sine cel mai bine in competitiile tip sistem eliminatoriu (tur-retur), pentru competitiile sistem campionat, dupa parerea mea, reprezinta o imensa greseala deoarece in aceste competitii conteaza modul in care joci si abordezi meciurile pe tot parcursul competitiei respective, si nu sa bati cu mult noroc si refuzand jocul, in anumite cazuri, in meciurile directe, iar acest lucru sa conteze la final.