Sunt rapidist, dar nu, n-am chef de scandal 
Doar voi incerca sa discut pe un ton foarte civilizat. Cine accepta bine, cine nu....nu ma intereseaza.
Eu sincer nu inteleg ce ati dovedit cu acel articol. In 1946 au avut loc alegeri, cum bine spuneti si voi. De unde rezulta ca partidul comunist nu era la putere. Asta nu pricepeti voi. Nu este nimeni invinovatit ca este comunist. Comunismul adevarat (exact acela sustinut de conducatorii Rapidului de-atunci) n-are nimic in comun cu cel creat de clanul Ceausescu. Rapidistii de-atunci aveau un crez, o ideologie.
Asta vi se imputa si nu intelegeti, sau nu vreti. Voi ati beneficiat dupa urma comunismului. Oare daca Valentin Ceausescu vroia, credeti ca nu-si infiinta alta echipa cu care castiga tot?? Si cum la Steaua era adusa crema jucatorilor din Romania era normal sa se lupte la cel mai inalt nivel in Europa.
"Caci altii - Petrolul, Arges, Craiova - au concurat in aceleasi conditii si au reusit sa se afirme. Iar suporterii acestor echipe nu se vaita la nesfarsit de asuprire"
Zau?? cam ce afirmari au avut echipele astea?? 2-3-4 campionate fiecare. Ia intrebati suporterii sa vedem ce v-or raspunde. Nu mai afirmati lucruri generale. Ce-i aia suporterii lor?? Pai e suficient unul singur sa se vaite si v-am daramat toata teoria. Un pic mai multa claritate si logica n-ar strica.
UTA a facut performanta intr-o alta perioada decat cea care i se reproseaza Stelei. Pana-n 70, campionatele erau foarte echilibrate. Si daca te intereseaza, studiaza statisticile si vezi de cate ori a pierdut Rapidul campionatul la mustata, inainte de 67.
"perioada cea mai neagra a comunismului, anii '50"
Hai ca asta-i buna. De unde, pana unde?? Perioada cea mai neagra in 50?? Hai ca incep sa cred ca studiul asta e facut din auzite.
"Campania electorala facuta in 1946 pentru comunisti a calificat acest club ca unul cu adevarat comunist".
Exact asta vroiam sa subliniez si eu. Unul cu ADEVARAT comunist. Ala era comunismul adevarat. Care se ghida dupa marxism (probabil cea mai buna teorie despre conducerea si evolutia unui popor; din pacate s-a dovedit ca nu poate trece de stadiul de idee..nu poate fi pusa in practica).
Ce a creat Ceausescu nu avea nici o noima. Si din pacate pentru voi, aceea este recunoscuta ca fiind perioada voastra. Noi am luptat pentru a crea un partid si a-l aduce la putere, in timp ce voi ati profitat si ati destramat idealurile initiale.
"Stimati concetateni!... Iubit popor!... Fratilor!... in Romania "club comunist" inseamna, negresit, unul care a fost infiintat dupa preluarea puterii de catre comunisti, cu alte cuvinte dupa 6 Martie 1945. Este conditia necesara si suficienta!"
Ironia asta ieftina n-ajuta la nimic. Cine a spus ca e conditia suficienta??? Pai ca dovada sunt atatea cluburi infiintate ulterior si nu le-a reprosat nimeni nimic.
In concluzie, cam multa forma si cam putin continut. O gura mare, lipsita de o gandire si de un studiu profund. Am impresia ca asa va acuzati si mai rau. De ce nu ati incercat sa dezmintiti c-ati fi fost sub obladuirea familiei raposatului?? Oare pentru ca nu este asa??
Cum va explicati ca dupa 89 s-a echilibrat campionatul??
Drumul logic al unei echipe nou-formate este trecerea prin diviziile inferioare. Oare la Steaua si Dinamo de ce nu s-a intamplat asa?? Nu prea aveti de ce va lauda nici cu acest amanunt.
"Steaua e o echipa comunista...". De parca "ai lui" ar fi jucat intr-o lume paralela, intr-un campionat paralel, al "capitalismului multilateral dezvoltat..." "
Stii cum e asta?? Cam ca aia cu tiganii :lol: Oare voi traiti intr-o lumea paralela, de sunteti toti blonzi??
Foarte slab articol, ce nu dovedeste nimic. Lipsit de argumente si cu o concluzie defavorabila Stelei.