Sunteti invitati aici sa comentati articolul "Rapid, adevaratul club comunist" aparut la adresa:
http://www.fcsteaua.ro/index/section/artic...es/article/2277
Sunteti invitati aici sa comentati articolul "Rapid, adevaratul club comunist" aparut la adresa:
http://www.fcsteaua.ro/index/section/artic...es/article/2277
Neputinta si frustrarea au nascut mereu reactii si actiuni ilogice. Culmea e, ca dupa aproape 20 de ani de "gandire" libera, astia nu au gasit alta scuza pentru neputinta lor. Deja sunt scarbosi! :lol:
Felicitari pentru acest articol, dar multi asociaza imaginea Stelei cu Valentin Ceausescu de aici si prostia asta cu comunismul.Steaua e o Forza in fotbal si cred ca si acest om V.C. a contribuit si a pus suflet la crearea echipei care a castigat CUPA CAMPIONILOR.
FORZZA Steaua SI BAIETI STIU SIGUR CA O SA CASTIGATI Cupa UEFA NU MAI ARE CINE SA VA OPREASCA...
"In 1923 s-a nascut un mit".S-o fi nascut,dar nu al lor.Pentru ca actualul Rapid Bucuresti nu provine din acel Rapid nascut in 1923,ci din CFR Bucuresti infiintat la 31.01.1937.Asa cum reiese de aici :
http://www.labtof.ro/diviziaa/echipa/Rapid_Bucuresti/2
Nu ar trebui sa ne consumam prea mult.Desi nu toti,in general suporterii lor sunt oameni simpli,oameni certati cu legile,unii care nu vor ajunge niciodata unde suntem noi,si care in loc sa-si vada de amarul si de saracia lor se iau in clont cu granzii ca sa se bage in seama.E modul lor de a se face cunoscuti.
I-am umilit de prea multe ori,mai ales cand le aminteam ca au fost 10 ani in "B",si asta nu se uita.
Daca au uitat le-o mai amintim.
Faptul ca au activat mult timp in esalonul secund s-a datorat in mare masura suporterilor,care erau permanent o problema pentru organele de ordine.
Sa va spun eu de ce este Steaua comunista pt ca daca Valentin ceausescu tineau cu avantul rucar aia ieseau campioni! si acum avantul rucar avea 23 de titluri nationale. Steaua este comunista pt ca luau jucatorii cu japca , ex Maruis [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color]-stiti cum a ajuns la Steaua? va spun eu l-au luat cu japca era Dragomir presedinte la Brasov atunci si au venit cu ordin de la Generali de atunci sa il dea ca daca nu il baga in puscarie-asta inseamna comunism. Faptul ca in 1989 Steaua a vrut sa il aduca pe Gica Popescu si acesta nu a vrut a trebuie sa fuga de acasa sa stea vreo 2 saptamani pitit si noroc ca a venit revolutia ca nu scapa!!!!Pt Ca Steaua lu-a jucatorii cei mai buni cu japca si asta e valabil si pt Dinamo!ASta domnilor e comunisn nu ce spuneti voi de Rapid!
Daca la tine asta inseamna comunism inseamna ca traiesti pe alta lume, pe Marius [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color] nu l-a adus nimeni cu forta, dupa cum ai subliniat si tu, cine a vrut sa vina la Steaua a venit, cine nu a vrut cu adevarat sa vina la noi, nu a venit (de ex Gica Popescu).
Asa ca te rog scuteste-ne cu explicatiile tale fanteziste! Documenteaza-te mai intai si apoi mai vino pe la noi ca sa discutam despre fapte reale, nu despre povesti nascocite de oameni invidiosi pe realizarile clubului nostru.
Dar de ce ne e teama de acest cuvant,de care fugim totii ca necuratul de tamaie.Pe copiii nascuti cu putin inainte de revolutie si dupa aceea ii inteleg.Habar nu au si preiau din zbor niste acuze false.Pentru ca toti am trait in acea epoca,toti am mancat salam cu soia si am stat la cozi la paine,branza,ulei,cartofi,ceapa,carne,etc.Am dus-o noi,simplii suporteri ai Stelei mai bine decat cei ai Rapidului,ai lui Dinamo,Progresul,etc?
Problema e falsa mai fratilor.Toti am fost o apa si un pamant.
Pana la urma cine v-a pus pe voi rapidistilor sa tineti cu Rapid si nu cu Steaua,ca sa nu mai suferiti,ci sa fiti de multe ori fericiti.
Stiu,o sa spuneti ca erati din cartier,ca aveati frati,tati,prieteni care tineau cu R si v-au molipsit.E problema voastra si nu aveti dreptul moral sa insultati suporterii Stelei.
Si noi am avut emotii.Si noi am plans si nu am scos capul din casa cand Steaua nu mergea si se afla pe locuri din apropierea subsolului clasamentului.In plus v-am dat multi si mari jucatori voua care acum ne jigniti.Imi amintesc ca si voi ati avut jucatori foarte mari pe vremea comunismului si ati castigat atatea cupe si chiar un campionat.
Asa ca trebuie sa intelegeti ca cineva va instiga si vrea ca intre noi sa fie mereu scandal si ura.
Imi amintesc ca in urma cu ani buni pe "23 August" galeriile noastre strigau impotriva celei a lui Dinamo : "Rapidisti si Stelisti/Omorati dinamovisti.
De pe urma acestei false probleme numai ziarele au de castigat.Pe spinarea societatii care e tot mai dezbinata.
Sa va spun eu de ce este Steaua comunista pt ca daca Valentin ceausescu tineau cu avantul rucar aia ieseau campioni! si acum avantul rucar avea 23 de titluri nationale. Steaua este comunista pt ca luau jucatorii cu japca , ex Maruis [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color]-stiti cum a ajuns la Steaua? va spun eu l-au luat cu japca era Dragomir presedinte la Brasov atunci si au venit cu ordin de la Generali de atunci sa il dea ca daca nu il baga in puscarie-asta inseamna comunism. Faptul ca in 1989 Steaua a vrut sa il aduca pe Gica Popescu si acesta nu a vrut a trebuie sa fuga de acasa sa stea vreo 2 saptamani pitit si noroc ca a venit revolutia ca nu scapa!!!!Pt Ca Steaua lu-a jucatorii cei mai buni cu japca si asta e valabil si pt Dinamo!ASta domnilor e comunisn nu ce spuneti voi de Rapid!
1. Steaua a castigat trofee si inainte ca Valentin Ceausescu sa stie ce e aia minge !
2. Rapid are dupa revolutie un patron comunist. Culmea. Numai in perioada comunismului nu a fost rapid club comunist...
Stadionul nu tot de comunisti a fost administrat ? Banii cu care erau platiti acei jucatori nu tot de la "centru" veneau ?
Daca nu ar fi existat nici un comunist care sa tina cu Rapid credeti ca mai existati acum ?! Erati de mult desfiintati iar galeria din perioada comunista trimisa la canal !
3. Lasa-ne cu Popescu. Cred ca s-a vazut in ultima vreme ce caracter are omul ala !
Pustiulica, de [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color] nu trebuie sa-ti mai aduc argumente ca n-a fost adus la Steaua cu japca, pentru ca s-a reletat in media de 1000 de ori povestea transferului. Probabil n-ai bani de televizor sau de ziare (e posibil totusi sa ai aceste posibilitati, dar sa n-ai destula inteligenta pentru a valorifica niste informatii). Referitor la Gica Popescu, ne oferi cel mai bun argument. Gica Popescu si-a putut continua cariera la univ. Craiova si chiar la nationala. Cum poti sa sustii o asemenea teorie, iar exemplul tau sa demonstreze exact contrariu. Am sa te rog sa urmaresti urmatoarele fraze cu toata atentia si sa folosesti putina logica de care dispui (stiu ca o sa-ti fie greu):
- Gica Popescu n-a dorit sa joace la Steaua, ci a dorit sa joace la Craiova.(punct)
- Gica Popescu n-a mai jucat la Steaua, a jucat la Craiova. (din nou punct)
Ai inteles acum: Gica Popescu a facut exact ce a dorit. A fost greu ? Chemam o salvare sa-ti ia pulsul? Chemam pompierii sa-ti stinga singura scanteie din cap ? Chemam fosta invatatoare ca sa-i poti demonstra, in sfarsit, ca esti in stare sa descurci o problema ?
In final, te sfatuiesc sa nu iti mai explici esecurile rrapidului in raport cu istoria Stelei. Mai conentreaza-te putin (iti promit ca e ultima oara): Cine v-a oprit pana in 1947 sa cuceriti primul titlu de campioni ?
Am televizor si mai uitati-va si voi la televizor, l-am vazut pe Mitica Dragomir la Nasul si la Dan Diaconescu cand a povestit ca cei de la Steaua au venit la club la Brasov cu ordin de la general si prim secretarul de la Brasov l-a sunat si i-a spus sa semneze actele de transfer ale lui [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color], ca altfel il baga in puscarie. Iar Gica Popescu a ramas la Craiova pt ca a venit revolutia nu pt ca altfel nu ramanea. Asa ca mai studiati si voi si apoi vb.S-au mai bine intrebati-l pe Mitica Dragomir ca el confirma cele spuse de mine!!!
Nu.
Dragomir a spus ca au vrut sa-l dea la Dinamo dar ca a facut [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color] o intrare criminala, parca a zis ca i-a injurat si pe generalii aia care venisera dupa el si nu l-au mai luat. Apropo, [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color] fiind un mare dinamovist la ora aia, "aveam si insigna cu Dinamo..."
In ceea ce-l priveste pe Gica Popescu, mintiti-va in continuare. dar si aici spui "lucruri traznite" pentru ca "fuga prin munti" se petrecea in 88. Omu' a jucat un an si ceva la Craiova pana-n Revolutie.
Inca ceva, a "fugit in munti" fara livret, era inca sub arme. :lol: Asa de multi l-au urmarit... cu tancurile, cu artileria, parasutistii, ca i-au trimis livretul prin posta. :wink:
cioriile astea gasesc numai pentru ele accest argument ca Steaua si Dinamo ar fi cluburi comuniste.Ei zic ca accest argument este o scuza pentru 83 de ani de umilinte pe toate planurile.Si cand vezi o cioara ca zice:"Voi comunistii aia imputiti..."dar el sa nu uite ca probabil cumunistii i-au dat casa. Am si eu o intrebare pentru cei de pe forum. Daca traia Antonescu iar germania castiga al doilea razboi mondial. Mai exista clubul si suporterii rrapidisti?
Eu as trage 2 concluzii:cu siguranta ca numai erau comunisti,dar nici rrapidisti.Asa ca aia sa zica merci.Oricum eu personal nu-i suport pe tiganii dar nu imi voi manifesta niciodata acceasta ura me stadion,mai ales cand joaca Steaua
si ei sa nu uite ca acum 1-2 ani Rapid si Timisoara insemnau 0 pentru fotbalul romanesc
Bai analfabetule invatza sa scri si dupa aia sa postezi un msg aici "lu-a" se scrie lua asa ca taci dreaq din gura
C.F.R. Bucuresti (1923-1937), F.C. Rapid Bucuresti (1937-1945), C.F.R. Bucuresti (1945-1950), Locomotiva Bucuresti (1950-1958), Rapid Bucuresti (1958-2004)
in legatura cu 83 de ani de umilinta ... Campionatul României (1966/19967, 1998/1999, 2002/2003)
Cupa României (1934/1935, 1936/1937, 1937/1938, 1938/1939, 1939/1940, 1940/1941, 1941/1942, 1971/1972, 1974/1975, 1997/1998, 2001/2002)
Supercupa României (1999, 2002, 2003)
Finalista a Cupei Europei Centrale (1940) - nedisputata din cauza razboiului
Cupa Balcanica (1964/1965, 1965/1966) nu intram sa comentez aici dar a ajuns din greseala linku la mine shy mi s-a facut scarba ce am citit ...
In ceea ce-l priveste pe Gica Popescu, mintiti-va in continuare. dar si aici spui "lucruri traznite" pentru ca "fuga prin munti" se petrecea in 88. Omu' a jucat un an si ceva la Craiova pana-n Revolutie.Inca ceva, a "fugit in munti" fara livret, era inca sub arme. :lol: Asa de multi l-au urmarit... cu tancurile, cu artileria, parasutistii, ca i-au trimis livretul prin posta. :wink:
Saracu' Popescu ![]()
... ce sa mai spun ca, dupa "fuga in munti", ai dreaq tortionari l-au persecutat pe bietul baiat chemandu-l sa joace meci de meci la lotul reprezentativ. Si asta numai si numai ca sa-l uzeze fizic... si moral :twisted: :lol:
loooolz...Asfy, si cu "gloriosul" ala palmares gata, ne-ai dat pe spate...n-au fost 83 de ani de umilinte, au fost doar 80, ca-n trei ati luat si voi titlul (si ma mir cum de l-ai uitat pe cel 1941-1942, nerecunoscut :lol: ).
Beton articol , neputinta lor ma amuza ... doar ce am vazut emisiunea lui CALINescu si am murit de ras :lol: , unul din liderii lor de galerie fiind in lipsa de idei a inceput sa o dea in comunism dar a fost luat la misto ... saracii rrapizi , sunt asa de complexati incat nu mai stiu ce scuza sa inventeze 8)
Ma doare cand ne fac rapidistii comunisti. In primul rand ma doare findca unchiul meu a murit in '89 pentru libertate. El era un mare stelist si a luptat contra statul comunist. El era din Militari si evident un mare stelist. D-zeu sa-l iearta, dar ar fi fost CEA mai mare jignire pentru. el sa-l faci comunist sau un sustinator a' unui club comunist!!
In al doilea rand trebuie zis ca Steaua este echipa armatei si parca Armata ne-a ajutat sa scapam de comunisti. CFR-istii ce au facut atunci, in timpul revolutiei?
Nu stiti, nu, "dragi" rapidisti?
Hai sa va zic eu ce au facut, au mers cu trenuri pline cu muncitori la Timisoara ca sa-i bata pe demonstrantii si sa termina actiunele anti-comuniste din Timisoara! Oare daca erau asa de anti-comunism acesti rapidist, presupun ca nu mai sa duceau pana in Timisoara!! Nu uitati acest lucru!!
NOI AM SCAPAT DIN CAUZA ARMATEI DE COMUNISM
SI
CLUBUL ARMATEI NE-A FACUT MANDRA SA FIM ROMANI!
Forta Steaua PER SEMPRE!
Peace out!
vb ca unul care i-a cunoscut pe multi rrapizi f bine. la ei este un sindrom care se transmite in tribune, si anume ca Steaua si Dinamo sunt cluburi comuniste, practic e prima fraza care i-o spun unui nou venit. ca nu stiu ce general l-a omorat de Dan coe, ca nu stiu ce alt general i-a bagat in b... posibil adevarat. ideea e alta: ca "feroviarii" nu sunt altii decat lucratorii de CFR -grivita- care in diverse lucrari istorice e numita grivita rosie. de ce?? ca acolo era cea mai mare massa influentabla de oameni, proveniti din lumea saraca a acelor ani, oameni in care imediat a incoltit samanta "egalitatii" lu marx. deci originile lor sunt (cum se spunea si mai sus) mai "rosii" decat a multora. cat despre Steaua "comunista" , tre sa recunoastem ca o buna perioada de timp au fost implicati comunisti la echipa, si noi acum nu putem schimba cu nimic acest lucru. dar au trecut 16 ani de la revolutie si rrapizii aceleasi prostii ni le toarna... ma intreb peste inca 16, ce or sa mai zica?
Daca rrapizii nu erau comunisti cum se face ca stadionul lor si tot perimetrul aferent...ca si in cazul Stelei sau al lui Dinamo sunt mostenite--vor,nu vor,nu pot schimba asta--de la statul comunist,de la unul dintre multele ministere care existau si pe vremea lui Ceaushu...care e problema?...ei sunt niste comunisti chiar cu state mai vechi,cu activitati timpurii si clandestine de propaganda marxist-leninista,vezi Atelierele Grivitza 1933,sa taca draq din gura,sunt penibili...Diferenta intre noi si ei e ca Armata Romana-pe care ei o confunda ca idiotii cu Armata sovietica-nu a bagat oameni in puscarie,nu a facut epurari atroce,ca militienii de la Dinamo si nici nu a sprijinit aducerea comunistilor la putere ca rrapizii...ei sunt de 7 ori mai comunisti...Armata Romana a reprezentat dintotdeauna ideea de onoare si de sacrificiu pentru poporul roman si nu o pentru o gashk restransa,fie ea si de "comunisti"...la fel si Clubul Steaua...avem respectul Europei fotbalistice...pe buna dreptate...iar anul asta vom castiga Cupa UEFA,nu ne impiedica pe noi gripa aviara...Dumnezeul de la Sevilla va veghea pentru noi...Asa ca sictir,comunistilor din depou sau de la triaj ori care dormiti pe sina de cale ferata!
Bai rrazvane, realizez ca ironiile mele te-au caracterizat perfect. Esti un analfabet, cum bine remarca stelist100%. Am sa te corectez si eu (pentru ultima data, prefer sa te faci de ras in continuare):"S-au intrebati-l" trebuie scris: "Sau intrebati-l". Acum, daca tot ai invatat lucruri elementare pentru clasa a III-a, lasa-ma sa-ti explic cate ceva despre fotbal. Echipa Steaua si-a castigat suporterii inca de pe vremea CCA. A devenit o forta in campionatul romanesc fiind apreciata pentru jocul spectaculos. Nu cred ca exista un om sanatos la cap care sa acuze CCA din aceea perioada de practici nesportive. Asa a reusit Steaua sa se impuna in fotbalul romanesc si chiar daca nu-mi face placere sa recunosc, a trebuit sa imparta aceasta dominatie pentru o perioada de timp cu un alt club din Bucuresti (Dinamo). Oriunde in lume, campionatele de fotbal sunt dominate de 2-3 echipe mari. Si am sa-ti dau cateva exemple pentru perioada 1947-1990, anii in care spui tu Steaua a castigat 23 de titluri sprijinita de comunism (te grabesti cu 2 luni, de fapt sunt 22 de titluri, dintre care 14 pana in 1990, dar inteleg ca ti-a fost greu sa scazi 8 din 22). In Italia, in afara celor trei granzi (Juve, Milan, Inter), campionatul fost castigat de echipele mici de doar 12 ori. In Spania, ca si in Italia, titlul a fost castigat de echipe mici de 12 ori in dauna fie a Barcelonei, fie a Realului. In Olanda, echipele mici au reusit doar de 11 ori sa se impuna in fata celor trei echipe importante: PSV, Ajax, Feyenoord. In Scotia campionatul se rezolva intre Celtic si Glasgow, celelalte echipe luand 12 titluri. Atentie in Portugalia nici o echipa n-a reusit sa se impuna in fata celor trei echipe mari: Porto, Benfica, Sporting. In Romania, exceptand Steaua si Dinamo, titlul a fost castigat de 15 ori de catre echipe mici. Daca faci o comparatie cu campionatele puternice, vei realiza ca fiecare echipa a avut sansa ei si ca au profitat mai mult decat in respectivele campionate. Bineinteles echipa ta n-a avut aceleasi sanse ca celelalte si asta nu din vina regimului, ci pentru ca ati fost mai mult in B. Jucatori luati cu japca ? Ce jucator din lumea asta nu doreste sa evolueze la cluburile cele mai puternice din tara lui ? Ce fotbalist de la echipe mici nu si-a dorit sa joace la Steaua? Ce fotbalist de la echipe mici n-a visat sa joace la Barca, Real, Milan, Bayern etc? N-ai habar de gramatica, istorie, n-ai coerenta in gandire si ce ti-ai zis: la fotbal se "pricepe" toti. Du-te, termina-ti gimnaziul, da-ti foc la mana cu care ai scris tampeniile despre Steaua si abia atunci sa mai accesezi forumurile steliste. Intra pana atunci pe paginile rrapidiste cu iz de neam prost. Sunt sigur ca exista sectiuni unde noi stelisti n-am face fata: Istoria Diviziei B, Nefericiti in fotbal, rada si piranda etc.
Ale dreaq ciori!
Au uitat cand croncaneau: Ceausescu PCR/ Paunescu CFR
Cand la interventia Coanei Leana au fost transferati in plin campionat(lucru nemaintalnit pana atunci) contrar regulamentelor 4 jucatori: Ion Ion, Grosu, Mateescu si Sumulanski era bun Ceausescu.
Acum e rau!
Ciorile astea se mandresc ca aveau "echipa" pe vremea lui Antonescu.
Cine vroia sa scape de front se ducea la tzigani. Aia erau considerati comunisti si automat nu erau trimisi pe front. Restul echipelor erau injumatatite!
Treba cu comunismul este rasuflata in 2006.
Este adevarat ca Valentin Ceausescu a fost influent
la Steaua dar a facut lucruri bune pentru club.
Practic a fost un manager general bun in timpul caruia s-a facut performanta, se poate spune
chiar ca cele mai mari performante au venit cu el
la conducere. In plus toti jucatorii din perioada
de glorie a Stelei au cuvinte foarte frumoase despre el, de exemplu simbolul Marius [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color].
I-mi aduc aminte de un episod controversat in aceea celebra finala de cupa cu Dinamo, in care se spune
ca le-ar fi cerut jucatorilor sa iasa de pe teren.
Eu am vazut acel meci pe viu (ai mei tocmai prinsesera telecolorul) si atunci arbitrii trageau
cu cainii. Acel gol anulat a fost corect. Aprob
acel gest(daca chiar l-a facut), a fost un semnal
pentru arbitrii ca asa nu se mai poate.
VICTORIE Steaua!!!!!
C.F.R. Bucuresti (1923-1937), F.C. Rapid Bucuresti (1937-1945), C.F.R. Bucuresti (1945-1950), Locomotiva Bucuresti (1950-1958), Rapid Bucuresti (1958-2004)
in legatura cu 83 de ani de umilinta ... Campionatul României (1966/19967, 1998/1999, 2002/2003)
Cupa României (1934/1935, 1936/1937, 1937/1938, 1938/1939, 1939/1940, 1940/1941, 1941/1942, 1971/1972, 1974/1975, 1997/1998, 2001/2002)
Supercupa României (1999, 2002, 2003)
Finalista a Cupei Europei Centrale (1940) - nedisputata din cauza razboiului
Cupa Balcanica (1964/1965, 1965/1966) nu intram sa comentez aici dar a ajuns din greseala linku la mine shy mi s-a facut scarba ce am citit ...
Cu cine urma sa jucati finala ?!!! :lol: :lol:
Palmaresul asta tu il etalezi aici, chiar nu-ti e rusine, prezinta-l si tu pe forumurile celor de la Poli, Vaslui etc, ca ei sigur raman impresionati...
...Atentie in Portugalia nici o echipa n-a reusit sa se impuna in fata celor trei echipe mari: Porto, Benfica, Sporting...
Din pacate nu este adevarat...
1945/46 - Belenenses
2000/01 - Boavista
Insa putem spune ca doar doua orase au reusit sa gastige titlul in Portugalia: Capitala Lisabona si orasul Porto. :wink: