Eu cred ca e invers. E la moda sa iti placa Barcelona (cum a fost si valul Liverpool, iar acum probabil ca urmeaza valul Man City), in ultimii 2-3 ani multi microbisti si-au adus aminte ca sunt fani Barca de mici. Eu prefer sa raman simpatizantul echipelor pe care mi le-am ales cu multi ani in urma.
Pai daca e asa, hai s-o zicem pana la capat. Inainte sa fie la moda sa-ti placa Barcelona, inainte sa fie la moda sa-ti placa Liverpool, era la moda sa-ti placa "galacticii".
Eu nu ma consider fan Barca. Da, simpatizez cu ei pentru ca imi place jocul lor. Nu ma consider fan adevarat, nu postez toata ziua pe facebook "mas que un club", cum fac multi altii. Poate sunt putin mai vocal in perioada "El Clasico", dar asta este datorat si faptului ca detest Real Madrid pentru ca, in viziunea mea, reprezinta chintesenta fotbalului modern: un magazin sportiv care, candva in trecut, a fost o mare echipa de fotbal. Pentru mine, ei reprezinta un fotbal care nu se mai joaca din pasiune, pentru fani, ci numai pentru contracte mai grase, pentru a castiga bani.
Apropo, cati din fanii "adevarati" ai Realului stiau inainte de articolul de sambata asta a lui Oprisan ce se scandeaza pe Bernabeu meci de meci in minutul 7 si de ce? Dar ei, chiar daca nu stiau, sunt fani adevarati, nu ca cei care simpatizeaza cu Barcelona...