Zilele trecute erau interesati Fiorentina de el, azi presa scrie ca nu mai sunt. Poate face parte din strategia lor, poate nu. Oricum sansele ca el sa continue la noi sunt aproape nule.
E evident ca Bourceanu isi doreste la varsta lui sa prinda un contract mai bun. Totusi la fel de evident este ca pentru Steaua o plecare a lui ar insemna o pierdere grea, atata timp cat nu va fi adus un inlocuitor de o valoarea apropriata.
Eu ca stelist ma gandesc la binele Stelei, e normal sa privesc din perspectiva asta situatia. Il inteleg pe Bourceanu, dar nu-mi pot dori ca el sa plece in iarna sau la vara.
Clubul ar trebui sa faca un efort financiar in cazul sau, chiar si daca i-ar acorda un salariu de 500.000 euro pe an, plus o prima de instalare, resurse sunt destule. Numai din cele doua remize in UCL, daca nu ma insel, vor incasa 1.000.000 de euro, ca sa nu mai vorbim aici de restul veniturilor obtinute din participarea la aceasta competite. Nu cred ca Alex ar putea obtine cu usurinta o suma mult mai mare in afara.
Ar putea sa mai joace vreo 2-3 ani la noi si pe urma, ar putea sa plece linistit afara, pentru cateva sezoane, dupa multi "petrodolari", la fel ca Radoi. Existand de altfel posibilitetea ca in acesti 2-3 ani, in cazul in care va evolua la acelasi nivel, clubul sa-l vanda si sa-si amortizeze investitia. Vorbim totusi de un fotbalist, care valoreaza lejer 3-4 milioane de euro pe piata.
Dar din pacate, stiu ca scenariul asta are sanse infime sa se materializeze, atat timp, cat salariul maxim la Steaua este de 240.000 de euro pe sezon, o suma ridicola pentru o participanta cu pretentii in UCL.
Dar deja asta este o alta discutie.
Cel mai probabil Bourceanu va pleca in vara si Steaua nu va incasa nimic pe el, pentru ca nu sunt sigur ca cei care il doresc vor fi dispusi sa ofera vreo suma de bani pe el in iarna, stiind ca il pot achizitiona doar cu o prima de instalare in vara.