FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Razboi !

«12345»
axl16.06.2011 08:56

Daca e razboi razboi sa fie.

Ia sa imi ascut eu halebarda.

pytycrys16.06.2011 16:01

1% aia care sunt ,sunt mai valorosi decat restu' de 99.

dee16.06.2011 18:47
traim intr-o tara condusa de un betiv !!!..singurii care trebuie sa se ridice suntem NOI..tinerii zilelor noastre !!!...

NESUPUNERE CIVICA, asta e solutia. Pai numai secuii pot sa ameninte cu revolte populare? ne "batem" de la distanta in proteste stradale si vedem cine are castig de cauza: blocarea activitatii in marilor orase vs. paralizarea activitatii in cele 3 judete :) sau, pentru ca suntem comozi, nu iesim in strada, insa nu ne platim si noi , majoritatea, impozitele, cum ameninta liderii secui ca va face secuimea , sa vedem cu cine va fraterniza guvernul aflat intr-o probabila incapacitate de plata. "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte": ce vor face ei, facem si noi, civilizat si pasnic.

Lari16.06.2011 19:08

Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, sustine că proiectul de reorganizare admininistrativa promovat de presedintele Traian Basescu si PDL, ar fi o schimbare intentionată si inacceptabilă a hartii etnice. Ministrul roman de externe Teodor Baconschi cere Budapestei să inceteze cu declaratiile "deplasate" si-l convoacă la MAE pe ambasadorul Ungariei.

Disputa diplomatică a fost deschisă de vicepermierul ungar Zsolt Semjen care a reclamat intentiile Bucurestiului de a schimba harta etnică prin reorganizarea administrativa proiect care, a spus el citat de MTI, reprezintă o amenintare la adresa etnicilor maghiari din Ținutul Secuiesc si Transilvania.

"Este o problemă de viață si de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ținutului Secuiesc si judetele populate de etnici maghiari să ramană unite. Romania si-a asumat angajamente internationale să nu schimbe fortat harta etnică", a spus Zsolt Semjen.

Potrivit vicepremierului ungar, planul reaminteste de masurile antimaghiare din vremea regimului Ceausescu, cand regiunea autonomă Mureș a fost desfiintata Pozitia Ungariei este ca indiferent dacă vor fi operate aceste modificari, "realitatea" Ținutului Secuiesc trebuie respectata a adaugat vicepremierul ungar, adaugand ca dacă planul PDL de fuzionare a actualelor judete va fi implementat, proportia etnicilor maghiari in noile unități administrative ar scadea dramatic.

"Din pacate, in ultima perioada s-au inmultit declaratiile provocatoare care, venite de la Budapesta, au si un suparator aer de imixtiune in treburile altui stat", a venit replica ministrulul de externe roman Teodor Baconschi. Potrivit RFI, el a cerut Budapestei să revină la un ton normal si să inceteze cu declaratiile "deplasate". În plus, ambasadorul Ungariei la Bucuresti a fost convocat la MAE pentru i se transmite "nedumerirea" partii romane.

"Sunt un adept al pastrarii si continuarii acestei reconcilieri bilaterale, care e foarte importantă pentru ambele țări si sunt sigur că noua convocare la MAE a ambasadorului ungar la Bucuresti va transmite nedumerirea partii romane, perplexitatea noastră in fata inmultirii acestor declaratii deplasate si totodată ii va ajuta pe partenerii nostri de la Budapesta să revină la un ton normal", a spus seful diplomatiei romane.

De altfel, după intrevederea cu ambasadorul Ungariei Oszkar Fuzes, MAE a precizat, printr-un comunicat că "partea romană si-a exprimat dezacordul față de declaratiile publice din 15 iunie 2011 ale autorităților ungare referitoare la proiectul reorganizarii administrative".

"Partea romană a apreciat ca neuzual si nepotrivit demersul public al partii ungare in conditiile in care reorganizarea teritorială a Romaniei este o chestiune strict de politică interna iar dezbaterea publică pe marginea acestui proces a fost lansată de putin timp", se arată in comunicatul MAE.

La randul sau, ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oszkar Fuzes, a declarat, pentru MEDIAFAX, că interesul exprimat de Ungaria in ceea ce priveste proiectul de reorganizare teritorială este natural, fiind vorba despre un lucru important si pentru comunitatea maghiara

"Punem o intrebare: ce va fi, care sunt planurile din partea Guvernului si Parlamentului roman? Asta este... rugam informatie. Asta este ceea ce am facut, o intrebare. Și am primit raspunsul că este vorba despre un proces democratic in Parlamentul Romaniei si intre partidele politice din Romania. Dacă vreti parerea mea personala eu cred, eu am convingerea că interesul din partea Ungariei este natural, acest lucru este important si pentru noi. Acest lucru este absolut natural: ce este, ce va fi, care este parerea comunității maghiare din Romania si atat", a spus Fuzes.

gandul

strezahuzum16.06.2011 19:09

Nu vor plati pe dracu' . Astia cred ca suntem la un meci de poker, ei blufeaza permanent si se asteapta ca "adversarul" sa cedeze, crezand ca au cine stie ce carti in mana.

Pariez pe ce vreti voi ca daca liderii maghiari le vor cere etnicilor maghiari sa nu plateasca impozite, nici 10% dintre ei nu o vor face. Primo, vezi povestea cu independenta Kosovo, cand la chemarea liderilor maghiari sa sarbatoreasca in strada, au iesit vreo 20 de oameni. Si la tembelii gen Barna, care spanzura o papusa in cvasi-anonimat. Daca nu-l faceau televiziunile vedeta, n-ar fi stiut nici dracu ca exista un nerod pe nume Barna. Intrucat participarea maghiarilor la niste proteste care in fond nu inseamna sa-ti asumi nici un fel de risc a fost minuscula, nu cred ca indemnul la "nesupunere civica" va fi ascultat mai mult decat de o infima minoritate.

Secundo, judetele Covasna-Harghita primesc, si au primit in mod constant, la fel de multi bani sau chiar mai multi bani decat "produc" prin taxe si impozite. Deci nu e vorba ca vezi Doamne, raii de romani le iau o parte din bani. In unii ani, lucrurile stau chiar pe dos. Daca incep cu aiureli din astea cu "nesupunere", li se va taia o portie zdravana din fonduri. Sa vedem daca mandria de secui poate fi folosita drept moneda de plata.

Mult zgomot pentru nimic. Romania trebuie descentralizata, ca sa nu mai poata fi condusa cum vrea pixu' lui Xulescu de la Bucuresti, insa nu ghetoizarea e raspunsul.

dee16.06.2011 19:17
Este o problemă de viață si de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ținutului Secuiesc si judetele populate de etnici maghiari să ramană unite. Romania si-a asumat angajamente internationale să nu schimbe fortat harta etnică", a spus Zsolt Semjen.

harta etnica? asta a prizat etono-botanice :) inca n-am auzit ca Boc sa propuna colonizari fortate ale romanilor in cele 3 judete, doar zona aceea nu e Cisiordania.

p.s am si eu o intrebare, fara urma de malitie: cand a existat regiunea istorica a Tinutului Secuiesc ca unitate administrativa? chiar si pe vremea imp. Austro-Ungar, Transilvania era impartita in 15 comitate, nu exista nici atunci un tinut secuiesc , deci chiar nu inteleg obsesia cu "regiunea istorica".

strezahuzum16.06.2011 20:24

Tinutul Secuiesc a existat dee, undeva prin Evul Mediu. Localitatile de prin zona Covasna-Harghita erau organizate in asa-zise scaune, 7 in total, si intr-adevar, detineau o serie de privilegii (scutiri de taxe, scutiri de a presta munca obligatorie, samd). In schimb, erau obligate sa furnizeze trupe regelui Ungariei, pe cheltuiala lor. Au fost si un numar serios de rascoale, de obicei pe motiv ca Regele X-ulescu le-a taiat nu stiu ce privilegiu si il vor inapoi.

Grupul asta de localitati era cunoscut sub denumirea generala de Tinutul Secuiesc. Dupa ce Ungaria a fost supusa unei serii de violuri in grup (metaforic vorbind, evident ... ) din partea turcilor, austriecilor si nemtilor de pe la 1520 pana prin 1700, scaunele alea secuiesti au intrat, impreuna cu toata Transilvania in componenta imperiului habsburgic/austriac. Dupa tambalaul de la 1848, in 1867 imperiul habsburgic se transforma in Imperiu Austro-Ungar, cu doua capitale, doua parlamente, samd.

Si aici urmeaza partea comica : tocmai guvernul de la Budapesta a fost cel care a desfiintat (in 1876 sau 1877, nu mai sunt sigur) in mod oficial, Tinutul Secuiesc. S-au dus toate privilegiile, s-a introdus exact aceeasi organizare ca in restul imperiului, comitatele alea de care vorbeai tu.

dee16.06.2011 21:16
Localitatile de prin zona Covasna-Harghita erau organizate in asa-zise scaune, 7 in total,

nu erau 7 scaune sasesti? (Sibiu, Brașov, Mediaș, Sighișoara, Sebeș, Rupea, Bistrița) nu stiam de 7 secuiesti. In fine, putem sa ne intoarcem la Transilvania voievodala, n-am inteles de ce Transilvania din timpul principatului :)

p.s de fapt ai dreptate, au fost si 7 scaune secuiesti in sec. XIV- XV, probabil au preluat modelul sasilor ; memoria imi joaca feste.

MementoMori17.06.2011 00:37

va zic eu..asa prosti..si tigani cum ne face toata lumea..daca vreun ungur se ridica la noi in tara sa faca vreo "revolutie"...o sa fie decapitat..sunt multi cei care isi iubesc tara pentru ceea ce a fost..si nu putem permite ca aceste tinuturi romanesti sa fie luate de unguri...s-au varsat rauri de sange ca noi sa traim in tara asta..si macar pentru cei ce si-au dat viata pentru tara asta sa luam atitudine !

dee17.06.2011 05:10

eu spun sa te calmezi, lasa decapitarile :) tara noastra e si al lor, a celor nascuti si crescuti in Romania. Daca, prin absrud, vor ajunge la proteste stradale, pentru a pune presiune pe executiv, atunci si altii vor pune presiune pe clasa politica, tot prin manifestatii. Asa cum am mai spus, replicam in aceeasi maniera.

Alexandru H.17.06.2011 09:06
va zic eu..asa prosti..si tigani cum ne face toata lumea..daca vreun ungur se ridica la noi in tara sa faca vreo "revolutie"...o sa fie decapitat..sunt multi cei care isi iubesc tara pentru ceea ce a fost..si nu putem permite ca aceste tinuturi romanesti sa fie luate de unguri...s-au varsat rauri de sange ca noi sa traim in tara asta..si macar pentru cei ce si-au dat viata pentru tara asta sa luam atitudine !

:stupid:

vlad17.06.2011 09:11

daca nu faceti rost de arme pentru acest razboi va invat eu cum sa faceti cracane cu invizoace si tevi cu cornete.

clausblaus17.06.2011 14:48

Tot tam-tamul asta nu-l fac etnicii maghiari,ci o mana de imbuibati care vezi doamne ii reprezinta.

Ce problema de viata si de moarte o fi pentru maghiarii din Romania nu prea inteleg,nu am vazut nici unul spanzurat de c.oae prin centrul satului sau a orasului.

Eu unul nu cred ca etnicii maghiari se vor "rascula" la comanda catorva dementi,care nu vor altceva decat sa-si justifice prezenta prin parlamentul Romaniei si sa faca jocurile,de rahat,ale guvernului maghiar,guvern care tare si-ar mai dori o ciozvarta din tarisoara noastra.

Asa ca ....MementoMori,fii mai calm,ca vremea furcilor si-a topoarelor a trecut de mult!

Robert Aeroth17.06.2011 20:03

Doar o intrebare. Care din astia esti tu MementoMori ?

post-68319-1308341008.jpg

post-68319-1308341022.jpg

Robert Aeroth17.06.2011 20:10
daca nu faceti rost de arme pentru acest razboi va invat eu cum sa faceti cracane cu invizoace si tevi cu cornete.

Stiam ca se numeste piscurici nu cracane:)))

fcsb-4717.06.2011 20:50

Pentru ca tot suntem pe acest subiect http://www.frontpress.ro/?p=13322 merita citit

pas cu pas din ce in ce mai rau

dee17.06.2011 21:10
pas cu pas din ce in ce mai rau

Legea a trecut de Senat, nu de Camera Deputatilor. Si regionalizarea ,varianta Udmr , a trecut nesesizata de nimeni de Senat, insa s-a impotmolit la Camera.

rectific: n-am citit bine, deci a trecut prin Camera Deputatilor absurditatea asta? :hmmm:

Dupa ce proiectul de lege a fost adoptat pe articole, in data de 5 iunie deputatii au votat in plen legea cu 174 voturi pentru, 110 voturi impotriva si 3 abtineri.

vom vedea acum mita electorala, doar ai o singura sansa, fara aliante, fara ajutoare, doar tu si banul pentru electorat :-)

Kellerman18.06.2011 08:58

Ziua in care voi avea primar bozgor in Bozgorland (Tg. Mures) o sa fie ziua in care ma vedeti la Pro TV cu un Heavy Machine Gun intrand in primarie.

dee18.06.2011 10:52

Nici la Cluj n-are sanse sa ajunga un primar propus de Udmr, pentru simplu motiv ca-s insuportabili candidatii propusi, debordeaza de aroganta. Dupa ce asculti discursurile lui Eckstein-Kovacs , nu-ti mai arde sa-l votezi, pe bune. Nu ca ceilalti candidati ar fi mai "cu mot", insa daca nu poti alege un om capabil, macar alegi dupa culoarea politica si cum romanii nu pot vota cu un partid etnic care nu-i reprezinta, nici candidatii propusi de acesta n-au sanse.

greenyes20.06.2011 20:24
Alexandru H.21.06.2011 05:24

Voi sunteti constienti ca judetele actuale sunt un produs al aceluiasi comunism pe care il dispretuiti? Daca tot o dam cu judetele, zic sa ne reintoarcem la situatia interbelica si sa reinfiintam judetele lipsa, gen Covurlui sau Muscel.

Ce pana mea, am ajuns obsedati de niste constructii artificiale gen unitatile administrative... Ba unii ar dori (la nivel declarativ, desigur, romanul e un ipocrit fudul) sa iasa si cu arma in mana intru apararea lor :))

Robert Aeroth21.06.2011 06:41
Voi sunteti constienti ca judetele actuale sunt un produs al aceluiasi comunism pe care il dispretuiti? Daca tot o dam cu judetele, zic sa ne reintoarcem la situatia interbelica si sa reinfiintam judetele lipsa, gen Covurlui sau Muscel.

Ce pana mea, am ajuns obsedati de niste constructii artificiale gen unitatile administrative... Ba unii ar dori (la nivel declarativ, desigur, romanul e un ipocrit fudul) sa iasa si cu arma in mana intru apararea lor :))

Acum vrei sa ne transmiti ca esti mai destept decat Giurescu sau mi se pare mie ?

Problema autonomiei este cat se poate de reala si este o amenintare pentru statul unitar si indivizibil Roman. Ungurii au avut mereu politica pasilor marunti, azi un nume de strada maine o autonomie culturala si tot asa.

Doar ca nu discutand pe forum sau amenintand pe net ca iesim cu furca o sa se rezolve ceva.

Alexandru H.21.06.2011 07:14
Acum vrei sa ne transmiti ca esti mai destept decat Giurescu sau mi se pare mie ?

Problema autonomiei este cat se poate de reala si este o amenintare pentru statul unitar si indivizibil Roman. Ungurii au avut mereu politica pasilor marunti, azi un nume de strada maine o autonomie culturala si tot asa.

Doar ca nu discutand pe forum sau amenintand pe net ca iesim cu furca o sa se rezolve ceva.

Validitatea unui argument nu decurge din credibilitatea sursei. Si logica e impotriva ta, robertinho!

Statul unitar si indivizibil nu e nu stiu ce pisc al dezvoltarii umane, etalon al perfectiunii in politica. Deja am renuntat la particula de "suveran" dupa 2005, va trebui probabil sa ne mai adaptam timpurilor in care sisteme inchise de secol 20 devin redundante. Oricum deschiderea granitelor europene e o revolutie de care nici nu ai habar: romanul din Bihor va vizita mai mult Ungaria decat Moldova de peste munti, chit ca una e tara straina iar cealalta o regiune din propria-i tara. In asemenea conditii, visele nationalistilor despre o Romanie-fortareata (in mod ironic, printre acestia sunt multi care profita de avantajele intrarii in Uniunea Europeana) nu mai au niciun sens, sunt doar imbolduri romantice.

Nu au ce face ungurii cu Transilvania asa cum nici noi nu prea avem ce face cu Republica Moldova. Costurile intretinerii lor te-ar ucide, plus ca ai crea o minoritate foarte constienta de importanta unirii intr-un partid care ar distruge echilibrul politic. Imagineaza-ti Partidul Romanilor din Ungaria sau Partidul Basarabean din Romania... Despre Tinutul Secuiesc ce sa zic? E clar o constructie independenta viabila, doar are capacitatea de a se intretine singur... NOT. :)) Cea mai saraca zona din Romania, enclavizata, nu are nici macar un transport aerian decent, ca sa zici ca ar juca rolul Berlinului anilor 60. Intra acolo mai multi bani decat ies; pai daca ar deveni regiune autonoma, brusc le-ar scadea bugetul la jumatate si ar trebui sa cerseasca pe la curti mai bogate. Si daca cineva isi inchipuie ca ungurii ar scoate vreun ban din buzunar ca sa-i intretina pe secui, omul ala e dement: sigur ca e misto sa canti despre unire, despre Ungaria Mare, sa faci spectacole, sa duci carti, sa faci declaratii politice. Asta facem si noi cu Basarabia. Dar nicio autoritate normala nu-si doreste o asemenea povara. Mai ales Ungaria, care e intr-o situatie foarte proasta din punct de vedere economic.

Amuzant e inca ceva. Toti nationalistii care injura propunerea cu regionalizarea. Pai in varianta propusa, autonomii administrative de genul Harghita sau Covasna ar disparea iar ungurii de acolo s-ar vedea comasati, ca minoritate, intr-o regiune mai mare. Pai tot se plangeau unii ca fac stat in stat: uite sansa voastra de a elimina asemenea autonomii... :)

Le reseau pansant21.06.2011 07:44

doamne raman fara cuvinte in fata a ceea ce ai scris. Judetele astea cum le vedem noi acum intradevar sunt facute de legea organizarii administrative din 1968 doar ca si reforma asta avea dedesubturile ei. Judetele sunt de sute de ani parte a organizarii administrative, iar organizarea asta a comunistilor nu face decat sa restabileasca mararea eroare facuta la impartirea regionala a tarii printre care si mizeria de Regiunea autonoma mures.

Alexandru H.21.06.2011 08:21
doamne raman fara cuvinte in fata a ceea ce ai scris. Judetele astea cum le vedem noi acum intradevar sunt facute de legea organizarii administrative din 1968 doar ca si reforma asta avea dedesubturile ei. Judetele sunt de sute de ani parte a organizarii administrative, iar organizarea asta a comunistilor nu face decat sa restabileasca mararea eroare facuta la impartirea regionala a tarii printre care si mizeria de Regiunea autonoma mures.

Fara cuvinte dar tot mai spui cate ceva :). Da, judetele, ca NUME, sunt parte a organizarii administrative a Romaniei (chit ca am fi putut folosi denumirea de tinuturi, daca doream sa fim intr-adevar traditionali)... insa intinderea lor a fost variabila. Doar cu rea-credinta poti afirma ca impartirea administrativa a Romaniei din perioada interbelica are vreo legatura cu cea impusa de comunisti in 1968. Au fost comasate judete, au fost redesenate granite, multe orase nu au mai capatat pozitia de resedinta de judet... Vasluiul de azi e o combinatie a 4 judete interbelice... si nu vad oameni nefericiti din cauza ca nu mai sunt parte a judetului Falciu. Moldova noastra avea 16 judete in 1940 si doar 8 in 1968. Aia nu poate fi numita regionalizare? Sau cand o fac comunistii e bine si inteligent?

Regionalizarea stalinista nu are nicio treaba cu termenul folosit in lumea civilizata. Aia a fost un element al statului ultracentralizat care dorea sa concentreze mari unitati industriale si agricole in regiuni aproape autosuficiente. Iar principiul nationalitatilor spunea sa le oferi impresia ca ar fi liberi si egali cu nationalitatea majoritara, in timp ce i-ai tine sub acelasi acoperis, cu pistolul in gura. Era similar cu felul in care erau promovati unguri, sasi sau bulgari in institutiile statului: conform procentelor demografice. Esta asta autonomie adevarata sau o inchisoare denumita pompos "casa de odihna"?

«12345»