FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Tactica echipei, primul 11, organizarea etc.

«123456»
bogdinho'06.07.2011 08:17

Din cele 3 meciuri de pregatire vazute pana acum cred ca ne-am dat toti seama ca Levy joaca un sistem 4-4-2 care se transforma deseori intr-un 4-1-3-2.

Linia de fund , chiar daca lipsesc Geraldo sau G.Matei ( il pun ca lipsa pentru ca el este singurul fundas dreapta din lot , Martinovic e prea rigid in aceasta pozitie ) s-a achitat destul de bine de sarcini , aici nu ar fi problema. Titulari : Tatarusanu-G.Matei,Galamaz(pana la revenirea lui Gerry),Gardos,Latovlevici.

In linia mediana deja incep sa apara problemele. Daca stam si ne uitam mai atent ne dam seama ca pur si simplu nu prea avem mijlocas. Tatu se zbate in van , nu stiu ce munca si determinare vad unii la el , Bicfalvi e un jucator interesant , dar inconstant. D.Popa e tehnic , bataios , are viziune in joc dar mai are pana sa se integreze ca un jucator de baza. Tanase , o dezamagire pana acum. Radut ar fi o solutie foarte buna , dar din pacate sta mai mult rupt .

Ofensiva este din nou o problema foarte importanta in angrenajul echipei. Levy a folosit mai mult cuplul Rusescu-Bilasco , dar si Costea a aratat ca poate mai mult daca este folosit ca atacant central si nu ca extrema stanga. Rusescu bataios , artagos , cu o tehnica buna arata ca este mult peste " melcul " Bilasco , care nu da goluri nici macar in amicale , sa nu mai vorbim de oficiale. Dar nu numai ca nu da goluri , dar pur si simplu degeaba sta pe teren.

In aceste conditii putem spune ca posibilele transferuri anuntate de Cioban cu 2 luni inainte si anume : Bourceanu,Prepelita si Moraes ar putea fii exact ceea ce trebuie Stelei in momentul de fata.

Prepelita si Bourceanu i-ar scoate din linia mediana centrala pe Bicfalvi si D.Popa , astfel s-ar forma un cuplu cu experienta si mult mai redutabil decat cel al tinerilor de pana acum.

In atac , Moraes ramane speranta pentru Steaua. Daca intram in acest sezon cu Bilasco varf , putem sa spunem adio.

In concluzie , 4-4-2 sau 4-1-3-2 , sistemele folosite de Levy ar putea fii servite foarte bine intr-un prim 11 gandit asa , dupa parerea mea : Tatarusanu - G.Matei,Geraldo,Gardos,Latovlevici - Bourceanu - Tanase,Prepelita,Costea - Rusescu , Moraes.

Asta doar in cazul in care se vor realiza ultimele 3 transferuri de care se vehiculeaza. Daca nu , vom fii o echipa destul de descoperita , iar Ronny Levi oricat s-ar stradui sa ii puna pe jucatori sa joace cum vrea el , i-ar fi foarte greu.

Ronnie06.07.2011 13:43
Din cele 3 meciuri de pregatire...

..

Linia de fund[/b] ... aici nu ar fi problema...

..

In linia mediana deja incep sa apara problemel...

..

Tatu se zbate in van , nu stiu ce munca si determinare vad unii la el..

..

Ofensiva este din nou o problema..

..

dar si Costea a aratat ca poate mai mult daca este folosit ca atacant central si nu ca extrema stanga..

..

dar pur si simplu degeaba sta pe teren..

..

Bourceanu,Prepelita si Moraes ar putea fii exact ceea ce trebuie Stelei in momentul de fata..

..

Prepelita si Bourceanu i-ar scoate din linia mediana ..

..

In atac , Moraes ramane speranta pentru Steaua...

..

Tipic romanesc. Prototipul perfect al omului manipulat de mass-media. Prietene, nu stiu ce fotbal urmaresti tu, da' amicalele sunt fix p...!

bogdinho'06.07.2011 13:57

Parca se dorea promovarea acestui forum prin civilizatie si organizare ?!?!? Organizare impecabila , dar civilizatia lasa de dorit.

Limbajul folosit de un moderator precum Ronnie spune totul ( cuvinte precum : " pl , plm , cacacios , " fac parte din limbajul posturilor sale ) .

Frumos mod de a se promova ceva , dar o sa promovam in jos , exact ca la BAC , ca tot e la moda asocierea asta mai nou :D

P.S :

Dupa cum o spune si titlul , acest topic este despre organizare,tactica etc. Eu asta am facut , o analiza scurta a primelor meciuri cu plusuri si multe minusuri, chiar prea multe. Comentariul tau e facut aiurea , doar pentru a provoca. Te-am rugat de atatea ori sa nu mai vb cu mn sau despre mn pe acest forum. Imi pare rau !

Ronnie06.07.2011 13:59

Cacacios nu am folosit, da' daca insisti ti-l pot atribui. Da' ce, te-ai intimidat ca am spus p...? Ok, rectific, amicalele sunt zero, domnisoara bogdana.

LE: Si pseudo-analiza ta e varza. Rau!

Si eu ce-am facut prietene? Am remarcat doar punctele negative din analiza ta. Te-am provocat? Vezi sa nu fie ocupat wc-ul.

bogdinho'07.07.2011 06:10

Una peste alta , vazand si amicalul de ieri cu FC Krasnodar am reusit sa remarc doar un jucator si acela de la adversarii nostri : Oleg Samsonov. Are ceva din Torje insa este mult mai rapid si agil!

Revenind la Steaua , se vede din ce in ce mai clar , de la meci la meci ca nu avem 2 mijlocasi centrali buni si un varf care sa marcheze. Degeaba se zbat Bicfalvi si Rusescu daca nu au cu cine.

E bine ca totusi avem o defensiva buna. Daca o aveam pe cea din sezonul 2009-2010 , cred ca ne-am fii batut la retrogradare.

Ronni Levy incearca , vrea sa implementeze un 4-4-2 agresiv , de posesie , care sa se transforme intr-un 4-1-3-2 pe faza ofensiva , dar nu prea are cu cine.

Raman la parerea ca Radut , daca nu ar fi fost accidentat ar fii avut un rol important in prima echipa a lui Levy.

David19.07.2011 14:46
Pai si daca Bicfalvi sau Brandan nu au veleitati tehnice cum se spune in postul citat de tine , cum sa reusesti ceva ?

Noi avem nevoie , clar , de 2 mijlocasi buni , precum Bourceanu si Prepelita. Daca nu ii luam cat mai repede , o sa fie rau !

Tu ai o idee si gata. Is si mai slabi, si mai putini! 3 vs 2. A gresit Levy sistemul, mai rau decat ar fi facut-o Stoichita.

Hai sa continuam:

Echipele mai bine organizate tactic, pot invinge echipele cu jucatori mai buni. Dincolo de subtirimea bancii de rezerva a Stelei, Levy are si el o parte importanta de vina pt ratarea Super Cupei, prin abordarea gresita a partidei, dar mai ales prin evaluarea eronata a propriei echipe. Steaua, disecata post pe post, la ora jocului,avea jucatori mai slab cotati decat cei ai campioanei. De aceea Levy ar fi trebuit sa isi ia masuri in plus de siguranta, pt ca desi traditia ros-albastrilor este superioara Galatiului, traditia nu intra pe teren.

Trei erori ale lui Levy:

1) Alegand un sistem de joc deschis, 4-4-2, a incurajat prea multe dueluri unu la unu pe tot terenul. In acest fel superioritatea individuala a moldovenilor si plusul de agresivitate, s-a facut simtit decisiv,exemplul fiind chiar golul: Ibeh a castigat duelul cu Bicfalvi, Bus pe cel cu Martinovic.

2) A ales gresit modulul de joc. Pierzand calitativ lupta la mijloc, ar fi trebuit sa pluseze cantitativ. O asezare cu trei mijlocasi centrali (4-3-3 sau 4-2-3-1) ar fi anulat superioritatea numerica pe care campionii o aveau in centru, 3 contra 2, Viglianti-Neagu-Ibeh vs Brandan-Bicfalvi.

3) Desi banca era in mod clar saraca, nu era lipsita de solutii. Dorinel Popa este considerat gresit un inchizator, el juca mijlocas ofensiv intr-un sistem 4-3-3 ,la Victoria Branesti. In plus, este si un foarte bun executant de faze fixe, faze de care Steaua a beneficiat in final de partida. Levy nu l-a introdus nici un minut. Apoi, pe banda dreapta Nicolita l-a solicitat destul de mult pe Salageanu, dar suferea de lipsa de sustinere, pt ca Martinovic nu urca. Pe final de meci, poate in ultimele 20 de minute, intrarea lui Matei ar fi fost oportuna, caci tanarul fundas dreapta are calitatea tehnica si viteza necesara pt a ajuta ofensiva.

Erorile de management.

Cum nu doar Levy e vinovat pt ratarea primului obiectiv al sezonului, este bine sa evidentiez si gafele de management ale conducatorilor clubului.

1) MM Stoica spunea inainte de meci ca nu mai vrea sa vada Steaua ca in meciul cu Fiorentina (antrenorul Stelei era Munteanu) ,fara atacanti pe banca. Atunci, cu Stancu si Kapetanos accidentati, Steaua nu-l avea decat pe Arthuro, careia, din senin, i-a fost reziliat contractul chiar inaintea partidei. Ros-albastrii au trebuit sa atace Fiorentina,cu Toja si Dayro. Acum, dupa ce au renuntat la Dica si Bilasco si nu au adus inlocuitori pt ei, ros-albastrii nu au avut nici un atacant pe banca.

2) Steaua a renuntat pe rand, inca din sezonul trecut, la cinci mijlocasi centrali: Pacurar, Apostol, Angelov, Marinescu, Ricardo si au reusit performanta de a nu pune nimic in loc ! La ora jocului zona centrala a liniei de mijloc era alcatuita dintr-un inchizator si un fundas stanga.

3) Din nou ,una dintre criticile managerului Mihai Stoica la adresa Stelei, pe vremea cand activa ca si consultant TV, pe teme de fotbal, era ca echipa nu are mijlocasi stanga autentici. In actualul lot al Stelei, exceptandu-l pe Tanase ,nu exista nici un mijlocas stanga. Bajenaru, mijlocas ofensiv sau al doilea varf, a trebuit sa indeplineasca "oficiile" acestui post, in SuperCupa.

Concluzie: Lipsa de cunoastere a posibiliatilor propriului lot din partea lui Ronny Levy si lipsa de implicare a managerului MM Stoica, cel care a preferat sa lase totul pe mana patronului, recunoscut pt inabilitatea sa ,a dus ca Steaua sa inceapa sezonul prost si fara perspective de mai bine.

www.tactic-zone.blogspot.com

Evident ca Gigi e marele vinovat. Dar e vinovat si de faptul ca avem un 0 barat ca antrenor.

Ronnie19.07.2011 15:25

E grav cand cuplul de mijlocasi centrali este format de un fundas stanga (Brandan) si un fost atacant (Bicfalvi).

bogdinho'19.07.2011 15:49

Exact asta am spus si eu. Cu mijlocul de duminica seara nu o sa creeam noi faze de poarta niciodata. Poate faze la propria poarta coroborate de pasele multe si dese inapoi decat spre inainte.

Eu nu stiu ce se poate intampla , dar cert e ca daca nu luam 2 mijlocasi centrali sau daca Radut nu isi revine cat mai repede , o sa fie degringolada mare. Iar in atac , ne trebuie unul ca Curelea sau unul ca Goga.

Ar face un tandem redutabil , insa nici Moraes nu e de lepadat.

Strigator la cer este faptul ca incepem campionatul si nu avem cu cine juca , nu avem nici rezerve. Doamne fereste , se mai rupe vreunul , nu ai pe cine sa bagi , cu cine sa joci.

Dupa meciul lamentabil de duminica , pana astazi ar fi trebuit sa se fi transferat deja 2-3 jucatori.E jale mare , nu stiu ce sa mai cred.

Singurul lucru de care ma tem este ca Ronny Levi ar putea fi demis , desi el nu se astepta sa gaseasca o echipa asa slaba la Steaua.

El a cerut jucatorii de care are nevoie , dar nu i s-au adus nici pana acum.E incredibil !

David19.07.2011 16:32
Singurul lucru de care ma tem este ca Ronny Levi ar putea fi demis , desi el nu se astepta sa gaseasca o echipa asa slaba la Steaua.

Esti incredibil. :)) Ce ti se pare asa extraordinar la Roni Levy asta?

Ca joaca 4-4-2 in secoulul 21? Ca nu a facut pregatire fizica, ce antrenamente direct cu mingea?

De fapt nu, tu esti incantat de absolut tot ce e in prezent.

Bogdan19.07.2011 18:27

cand ziceam eu de pregatirea fizica.. toti sareati si-mi dadeati la mumu...

David19.07.2011 19:15

Eu nu. Am tacut sa vad ce se intampla. :D

bogdinho'23.07.2011 12:01

Pai parca erau lesinati in finala SuperCupei , asta inseamna ca i-a cam rupt Levy prin cantonament.

cand ziceam eu de pregatirea fizica.. toti sareati si-mi dadeati la mumu...
Nesqu1k27.07.2011 10:18

4-4-2

Tatarusanu-Brandan(Latovlevic)-Galamaz-Gardos-Gabi Matei-Bourceanu-Radut(Bicfalvi)-Tatu-Nikolic(Rusescu)

bogdinho'27.07.2011 10:26

Eu vad altfel echipa , primul 11. In consecinta cu ulimele transferuri si odata si cu venirea de maine sau chiar de azi a lui Prepelita cred ca am arata destul de bine intr-un sistem 4-1-3-2 :

Tatarusanu - Matei , Geraldo , Gardos , Latovlevici - Bourceanu - Prepelita , Radut , Tanase - Rusescu(Costea) , Nikolic .

In plus am avea si rezerve : Stanca , Emeghara , Galamaz , Bicfalvi , Brandan , Tatu , Banel . Plus altii ca Bajenaru , D.Popa , Bejean , Iliev sau Martinovic care nu vor mai prinde echipa.

Maye27.07.2011 10:29
Bejean

Bejan, stelistule !

David28.07.2011 10:35

Ador sa fac prim 11. :D

Si sa ma joc de-a antrenorul.

--------------Tatarusanu--------------

Matei---Galamaz-Geraldo-Brandan

-----------------Gardos----------------

----------Bourceanu-------------------

--------------------Tanase--------------

--Rusescu-----Tatu-------Costea----

Analiza.

Steaua 2011 este cea mai titrata echipa din Romania, insa cu siguranta in persoana lui Tatarusanu nu are cel mai bun portar, nici macar din tara.

Are o pereche de stoperi foarte buni, insa nu cei mai buni, care in multe momente nu au dat siguranta echipei, oricine a vazut sezonul trecut poate sa sustina ca cu greu echipa lui Levi are o pereche de fundasi centrali de calitate.

Desi inca nu a confirmat pentru Steaua, in opinia mea Steaua ar avea flancul drept al apararii solid la nivel de titular, dar nu are o rezerva pentru Matei, iar pe stanga sufera datorita prezentei unui Latovlevici nesigur, care nu face nici atac nici aparare, ce ramane prins undeva la coltul careului, inutil, prost pozitionat si usor de depasit. Consider ca in locul acestuia, Pablo Brandan , un fundas cu experienta si mult mai sigur, castiga incontestabil locul de titular.

Steaua nu are atacant central de meserie, mai mult, echipa este previzibila, adversarii stiu cu sapatamani inainte primul 11.

Dupa toate aceste descrieri ,ai zice ca avem de-a face cu o echipa fragila, lipsita de forta, previzibila, de mijlocul clasamentului.

Asa si este, fara un plan tactic. Sigur ca valoarea individuala, tehnica si viteza fiecarui jucator, selectia atenta, conteaza, dar nu sunt suficiente, este important si sistemul ,conteaza planul tactic.

Cum sa te aperi impotriva unei echipe care nu are atacanti ?

Guardiola a revolutionat conceptia despre fotbal cand a decis ca echipa sa va juca fara atacant. In finala Ligii Campionilor din 2009, contra celor de la Manchester Utd, a surprins pe toata lumea cand la titularizat pe Messi ,chipurile,ca atacant central. Toata lumea se astepta ca Eto'o sau Henry sa joace in centru, iar Messi pe dreapta, dar Josep Guardiola a decis ca Eto'o si Henry sa evolueze pe benzi, iar Messi in centru. Acesta nu juca atacant, nici macar nu era preocupat sa faca ceea ce face un varf veritabil, ci cobora in linia de mijloc, de unde venea cu fata catre poarta lui Van Der Saar. Stoperii englezilor pur si simplu nu stiau ce sa faca impotriva unei echipa care nu avea atacanti, nu stiau sa explice cum isi creeaza acestia ocazii fara sa aiba un varf de careu si (intrebarea cheie) cum (cine) sa il marcheze pe Messi : sa se duca dupa el, dar asta ar creea spatiu in spatele lor, sa il lase in grija inchizatorilor, dar acest lucru creea superioritate numerica pt catalani, in zona centrala.

Guardiola a revolutionat fotbalul, dar inca putina lume a descifrat in ce fel.

Metodele sale merita urmate. In lipsa unui atacant central la Steaua, as urma modelul Messi, folosindu-l pe acest post pe cel mai tehnic si mai mobil jucator al Stelei din momentul de fata: Leandro Tatu.

De fapt, Steaua nu ar juca 4-3-3 decat pe hartie, pentru ca in campul de joc ros albastrii nu ar avea un atacant central, Tatu actionand ca un numar 9 fals , coborand in mijloc si facand un romb la mijlocul terenului alaturi de Gardos, Bourceanu si Tanase. Practic, Steaua ar avea mereu 4 mijlocasi centrali, surcalsand numeric orice adversar.

Impotriva unei echipe care joaca 4-3-3, cel mai eficient sistem de joc, in teorie, prin care sa nu ii lasi liber nici un om de la mijloc in sus, este 4-2-3-1.

Astfel, toti cei trei mijlocasi vor avea om pe ei. Insa ce poti sa faci cu jocul intre linii al lui Tatu? Daca pentru a-l bloca pe brazilian, il pui pe unul din mijlocasii tai centrali sa il blocheze, atunci ii lasi spatiu si timp la minge unuia dintre Bourceanu sau Tanase, care, destul de valorosi pentru nivelul ligii unu, si buni pasatori, atat asteapta, spatiu si timp. Asadar, il blochezi pe Tatu, dar ii lasi liberi pe Tanase si Bourceanu, si este cam acelasi lucru. A doua varianta este sa il pui pe unul dintre fundasii centrali sa il marcheze strans pe brazilian, sa vina dupa acesta indiferent cat de mult ar cobori. Insa si aici este o problema uriasa, Daca unul dintre stoperi il urmareste pe Tatu, se creeaza un spatiu urias in spatele acestui fundas central, spatiu pe care pot patrunde atacantii laterali ai ros-albastrilor, Rusescu, Costea.

Fundasii laterali trebuie sa participe la constructie!

Fundasii laterali sunt esentiali pentru jocul ofensiv al echipei in acest mod. Cum atacul este axat foarte mult pe zona centrala, pana si "extremele" Costea si Rusescu au ca trasee principale de atac zonele din spatele fundasilor centrali, exista riscul ca jocul sa devina foarte congestionat.

Cineva trebuie sa-l "aeriseasca" , iar pt a face acest lucru este nevoie ca aparatorii laterali sa urce foarte mult la invaluire.Matei e genul care face acest lucru natural, insa si Brandan pare sa fi progresat mult din punct de vedere ofensiv. Atat de importanta este participarea fundasilor de banda la constructie, incat acesta este singurul motiv pentru care sa se schimbe sistemul de joc din 4-3-3 ,in 3-4-3. Astfel, fundasii laterali devin aripi, iar Gardos trece intre Galamaz si Geraldo.

Acesta mutare asigura o superioritatea numerica pe linia de fund, de obicei cei 3 stoperi vs 2 atacanti ori vs un singur varf, iar asta da o foarte mare libertate de a urca in atac ,a fundasilor laterali ,care se transforma in veritabile extreme. Acest lucru rezolva doua probleme: 1) ofera solutii de deschidere a jocului pe benzi, evita aglomerarea jocului in centru, 2) ii obliga pe mijlocasii laterali adversi sa coboare mult in propria jumatate odata cu omul si ii tine astfel departe de poarta lui Tatarusanu.

Cum poate fi ofensiva o echipa fara atacanti ?

Din nou ,falsul numar 9 este esential, mai precis ,felul in care acesta este marcat. Jocul intre linii al lui Tatu il poate aduce foarte des fata in fata cu fundasii centrali adversi, iar diferenta de tehnica si viteza in favoarea brazilianului este letala. Daca acesta este blocat de stoperii adversi,atunci infiltrarile lui Rusescu sau Costea in spatele acestora ar insemna in mod logic gol.

Esential acestui tip de joc ar fi si pasatul excesiv, jocul de posesie, asemanator celui vazut pe vremea lui Piturca.

bogdinho'28.07.2011 11:13

@David :

Eu zic ca Gardos nu trebuie sa lipseasca din echipa , la fel Radut sau Latovlevici. Sunt jucatori tineri si de mare viitor. Eu chiar nu inteleg ce vedeti voi unii la Brandan , in afara faptului ca e un betiv si alearga ca un melc , nu stiu ce calitati mai pot vedea la el

Adrian28.07.2011 11:27

1231321.jpg

Ti-am spus sa stai pe curu' tau si sa nu mai comentezi aiurea. Invata sa nu mai vorbesti doar ca sa nu taci. Chiar nu trebuie sa ai tu ultimul cuvant intotdeauna. Mai ales daca ultimul cuvant e o prostie.

Mai sus se vede cine a editat ce. Daca Maye iti edita postarea, aparea ca el ti-a editat postarea. Dar nu a fost asa. Ultima editare a postarii tale a avut loc inainte ca Maye sa iti raspunda.

Iti atrag atentia ca regulamentul interzice editarea postarilor pentru a pune userii intr-o lumina proasta sau pentru a scapa de sanctiuni. Daca Maye iti edita postarea, ar fi fost sanctionat.

Ai grija!

Daca acuzi omul de astfel de treburi si nu le poti proba, s-ar putea sa fii tu sanctionat.

pytycrys28.07.2011 11:51
Pai parca erau lesinati in finala SuperCupei , asta inseamna ca i-a cam rupt Levy prin cantonament.

Dumnezeule... :confused:

Sa uneasca cineva si postul asta cu postul anterior. Nu e vina mea ca te faci de ras si ca n-ai logica nici cat un copil de 5 ani. Nu e nevoie sa ma injuri pe privat. Mersi.

David28.07.2011 12:15
@David :

Eu zic ca Gardos nu trebuie sa lipseasca din echipa , la fel Radut sau Latovlevici. Sunt jucatori tineri si de mare viitor. Eu chiar nu inteleg ce vedeti voi unii la Brandan , in afara faptului ca e un betiv si alearga ca un melc , nu stiu ce calitati mai pot vedea la el

Gardos e acolo.

blindica28.07.2011 13:58
Ador sa fac prim 11. :D

Si sa ma joc de-a antrenorul.

--------------Tatarusanu--------------

Matei---Galamaz-Geraldo-Brandan

-----------------Gardos----------------

----------Bourceanu-------------------

--------------------Tanase--------------

--Rusescu-----Tatu---------Costea

Pfiu,nu -mi merge cursorul,am sters rand cu rand,este din cauza pc-ului sau ceva de pe forum?

On: Salut,David,iti place si in curand vei face un prim ''5'' la Echipa Etapei :D . Trecand peste asta,tin sa remarc cateva aspecte din 11-le tau.

Mi se pare pripit sa il inlocuim pe Latovlevici dupa 2 meciuri. Vreau sa remarc faptul ca Latolevici a facut cuplu,practic,in 2 meciuri,cu Bajenaru. Presupunem de aici cateva aspecte : Latovlevici chiar se prezinta cum spui tu,Bajenaru este extrem de slab (cum ma gandesc eu) si al 3 lea lucru,Levy nu a facut pregatirea in asa fel incat cei doi jucatori sa prinda niste automatisme. Scuzati-ma,dar nu m-am uitat la nici macar un amical,asta in caz ca ma insel cu Levy. In mod cert,si eu il vad pe Brandan pe stanga,facand o rotatie permanenta cu Latovlevici. Insa,in nici un caz,nu l-as scoate pe Latovlevici pentru a-i face loc lui Brandan,poate doar in cazul in care apar greseli grave,pierde mingea ca ultim aparator pe partea sa,faulteaza din aceeasi postura,etc. Chiar si asa,Brandan nu mi se pare eficient la mijloc.

Vad ca l-ai urcat pe Gardos la inchidere plusand astfel cu inca un jucator care sa rupa atacurile adverse,alaturi de Bourceanu. Ideea aceasta cu Gardos am vazut-o in dese randuri prin pseudo-presa sportiva nationala,dar si in declaratiile latifundiarului nedorit.

Cred ca defensiva in punctul fundasilor centrali ar fi stas cu Gardos si Geraldo ( GG,amuzant,nu?),cu o alternanta pe dreapta Gabi Matei / Martinovic,dandu-i sanse tanarului,daca acesta confirma,dar mentinandu-l activ pe Martinovic pentru meciuri de Cupa sau schimbari pe parcurs. [ Apropos,parca citisem ca Emeghara a fost relegitimat,de ce nu Emeghara pentru partea stanga,ca varianta la Latovlevici,bineinteles,daca relegitimarea se confirma si nu mai se accidenteaza ]

Dupa cum am scris mai sus,dau impresia ca nu mai mi-l doresc pe Tanase pe stanga. In realitate nu mai mi-l doresc in echipa,dar ar merge atacant stanga in cazul unei formule 4-3-3 sau 4-1-2-3. Nu l-as folosi pe Rusescu ca atacant dreapta,poate necesita mai multa viteza si ,momentan,mi s-a parut ca n-o poseda.Nu am nici o baza in Nikolic ( daca asa se scrie ),dar nu vreau sa-l vorbesc de rau inainte sa-l vad mai mult cum joaca. La Timisoara nu l-am urmarit,dar banuiesc ca n-o fi noul Kapetanos si,oricum,adus cum a fost adus,e posibil sa nu prinda echipa.

Sper ca in acest sezon Tatarusanu sa aiba un plasament mai bun la loviturile libere din preajma careului. In caz ca Nicolita rateaza toate transferurile posibile,faceti echipa cu el fiindca,stiti bine,ni-l baga pe gat fie de vrem sau nu vrem,maaare minune de-ar incepe fara Nicolita in primul 11.

Propun :

-------------Tatarusanu----------------

Matei----Gardos-----Geraldo--Latovlevici

-------------Bourceanu-----------------

---Radut-----------------Brandan-------

--Costea------Rusescu------Tanase-----

sau:

------------Tatarusanu-----------------

Martinovic--Gardos--Geraldo----Brandan-

-------------Bourceanu-----------------

---Nicolita------Radut----------Tanase--

---------Costea------Tatu--------------

Formule sunt multe.Realitatea este ca in momentul de fata,nu prea ai de unde sa alegi,mai cu seama ca am facut echipa cu 2 jucatori nelegitimati.

bogdinho'04.08.2011 14:46

Tinand cont de ultimele transferuri facute , Ronny Levi are oportunitatea sa revina la sistemul sau preferat , adica la acel 4-3-3 cu care s-a remarcat si la Urziceni. Astfel , un prim 11 in opinia mea ar arata asa :

Tatarusanu - G.Matei , Geraldo , Gardos , Latovlevici - Tanase , Bourceanu , Prepelita - M.Costea , Fl.Costea , Tatu

Postul de portar este acoperit in mare masura , atat Tatarusanu , care este si cpt echipei , cat si Stanca sunt doi portari buni. In linia defensiva Matei mi se pare ceva in genul lui Ogararu , alearga foarte mult , e destul de tehnic , are viteza , travaliu , ambitie , sper sa nu se mai accidenteze asa des. In centru eu zic ca trebuie sa ramana cuplul Geraldo-Gardos care au avut evolutii foarte bune in sezonul trecut. In banda stanga , chiar daca a avut un debut de sezon mai greu si toata lumea s-a grabit sa il critice , Latovlevici trebuie sa ramana titular. Sper ca accidentarea de la nationala sa nu il faca sa isi piarda locul in fata unuia ca Brandan.

In linida mediana , aparitiile lui Tanase , Bourceanu si Prepelita ar dinamiza mai mult jocul si ar aduce o buna consistenta atat in ataca , cat si in defensiva , datorita faptului ca toti cei trei fac la fel de bine ambele faze de joc.

Ofensiva , desi ma repet si spun ca eu nu ii vad pe M.Costea si pe Tatu titulari , daca o vor tine tot la fel ca si in meciul cu Mioveni , nu pot decat sa ii felicit si sa ii lauda , dar vom vedea. Al treilea om de atac va fi cu siguranta Florin Costea , dupa parerea mea , cel mai important transfer alaturi de cel al lui Bourceanu din aceasta vara. Un avantaj este ca fratii Costea au mai jucat in acest sistem si la Craiova , asa ca e posibil sa se inteleaga foarte bine si sa iasa un joc bun , cu ocazii multe si goluri.

In concluzie , jucatorii din momentul asta ii permit lui Levy sa isi puna in aplicare ideeile pe care le are.

Adrian04.08.2011 15:36

Prin ce s-a remarcat la Urziceni?

bogdinho'04.08.2011 16:39

Pai prin jocul ofensiv si prin organizare , mai ales ca in acel moment erau probleme grave cu banii. Asta au spus-o jucatorii Unirii , declarand ca nu au mai primit banii de 7-8 luni. Asta se intampla in vara anului trecut.

Adrian04.08.2011 17:54

Atunci o sa fie perfect pentru a obtine locul 2 si cu Steaua. Ca nici aici nu sunt platiti jucatorii :))

Eu unul chiar nu-mi aduc aminte ce a facut levy special la Urziceni. Si probleme cu banii ma indoiesc ca au avut fix in anul in care au luat o gramada de bani de la UCL. In fine...

«123456»