Cu un obicei groaznic venit de la loja, Steaua a schimbat la fiecare inceput de an asezarea si formatia in mare parte. Daca in vara Piturca a venit cu un 4-1-4-1 extrem de interesant, in aceasta iarna s-a revenit la clasicul 4-4-2. Fara sa precizam ca au fost schimbati si 5-6-7 antrenori de-atunci.
Echipa formata de Piturca asta-vara (4-1-4-1):
Tatarusanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - D.Stoica - Nicolita, Radut, Pacurar, Tanase - Stancu;
Echipa formata de Lacatus in iarna (4-4-2):
Tatarusanu - Bonfim, Galamaz, Geraldo, Brandan - Nicolita, Marinescu, Ricardo, Tanase - Surdu, Bilasco;
La mjlocul turului, Steaua si-a schimbat din nou sistemul in 4-2-3-1, cand antrenor era Ilie Dumitrescu. Primul 11 arata in urmatorul fel:
Tatarusanu - Bonfim, Geraldo, Gardos, Latovlevici - Bicfalvi , Ricardo - Radut, Stancu, Tanase - Kapetanos
Singurul jucator de camp care a participat in toate sistemele este... Tanase. Poate si d-aia baiatul este atat de ametit pe teren.
Opinia mea
Avand in vedere lotul pe care-l avem la dispozitie Steaua nu poate juca decat cu un varf. Dintre Bilasco, Surdu, Burdujan, Dica si Maicon, personal nu vad pe niciunul capabil sa faca fata la o echipa precum Steaua. Totusi, daca este sa aleg un atacant as merge pe mana lui Surdu.
La mijlocul terenului, acolo unde stam destul de bine numeric Steaua ar putea incerca sa joace cu 5 oameni. Conform ultimelor statistici, majoritatea echipelor care fac performante joaca cu 5 oameni la mijlocul terenului. Totusi, pe benzi folosesc atacanti mai retrasi. Steaua nu dispune insa de astfel de jucatori.
5 oameni la mijloc inseamna o aglomerare mai mare si e greu astfel sa fii dominat. Personal as merge pe 2 inchizatori in meciurile mai grele si pe unul singur in meciurile unde suntem favoriti clar. Asadar:
1) Nicolita, Marinescu, Bicfalvi, Radut, Tanase
2) Nicolita, Ricardo, Bicfalvi, Radut, Tanase
Cu Szeleky si Brandan care ar putea oricand sa inlocuiasca cele 2 benzi.
In defensiva avem de departe cel mai promitator jucator. Gardos nu trebuie sa lipseasca. A jucat extraordinar in toamna si in opinia mea este un fundas de mare viitor. Pe langa fizic excelent are si calitati tehnice. Langa acesta l-as vedea pe Galamaz care a dovedit la Urziceni ca este un jucator care poate fi un lider. Pe benzi Bonfim si Latovlevici cred ca nu au adversar.
Asadar, echipa mea ar arata in felul urmator:
Tatarusanu - Bonfim, Gardos, Galamaz, Latovlevici - Nicolita, Marinescu, Bicfalvi, Radut, Tanase - Surdu.
SUGESTIE: SA ARGUMENTATI CE SISTEM PREFERATI.