FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Tactica echipei, primul 11, organizarea etc.

«13456»
Lari04.08.2011 18:29

Adriane, in anu' ala, Dan Petrescu si jucatorii au pus mana de la mana sa-si ia mingi de antrenament.

Dar nici eu nu retin mare lucru de la Levy. Ba mai mult, mi s-a parut ca acea coeziune la care muncise Dan timp de vreo 3 ani se cam dusese.

bogdinho'04.08.2011 19:14

Bai Adi , eu stiu ca jucatorii si chiar Levy , MM au declarat ca era imposibil sa mai continue , tinand cont ca sunt neplatiti de 7-8 luni.

Bucsaru a bagat banii in buzunarul stang si i-a scos prin dreptul , la jucatori neajungand niciun ban.

E ceva sa ocupi locul 2 cu o echipa care aproape se blazase , Burscul storcandu-i de puteri in UCL ! Si in plus , pe burta goala au reusit sa se lupte de la egal la egal cu Zenit !

P.S :

Tu ce vrei sa dovedesti , ca Levi nu e antrenor ? Eu zic ca e destul de antrenor daca a reusit 3 titluri si 3 cupe in Israel. Plus meciuri bune cu Liverpool in preliminariile UCL ! La acea vreme eu stiu ca Liverpool a luat Liga ! In 2005 !

red&blue_boy04.08.2011 19:24

Sa-l vedem acum pe Levi, cum va rezista presiunii lui Jiji, "pac-pac, ti-am adus jucatori acum, titlul si Sampion lig vreau" ...

bogdinho'08.08.2011 06:16

Ciobanul tot insista pe venirea lui Moraes , dar parerea mea e ca brazilianul nu poate juca intr-un sistem 4-3-3. El e un jucator de 4-4-1-1 sau 4-4-2 , insa sa fie putin in spatele varfului.

Manu9814.08.2011 20:27

are dreptate bogdinho Moraes nu mise pare nici mie o achizitie asa stralucita pt Steaua mie mise pare o achizitie buna fratii Costea,Tatu si Rusescu in rest nu mai are niciun transfer bun aceasta echipa.

stockton14.08.2011 20:47

Moraes are calitate individuala, e foarte tehnic si cred ca se poate adapta oricarui sistem.

David14.08.2011 20:49
Si probleme cu banii ma indoiesc ca au avut fix in anul in care au luat o gramada de bani de la UCL. In fine...

Tin eu minte gresit sau banii aceea s-au dus direct in buzunarul unui anume cioban cu barba in forma de cur?

Adrian14.08.2011 20:50

Gresesti, prietene. Respectivul cioban are barba in forma de testicule.

David14.08.2011 21:43

Si are voie sa apara live la TV inainte de miezul noptii? Nu ii amendeaza CNA pe pupincuristi?

bogdinho'14.08.2011 23:04

Ar fi bine ca din meciul urmator sa ii vedem pe Geraldo si Gardos in centrul apararii si pe Prepelita la mijloc. Galamaz si Iliev , nu numai ca sunt destul de nesiguri , dar nu se pliaza pe jocul Stelei , ei nu stiu sa iasa cu pase din aparare . Pai ori vrem tiki-taka , ori nu mai vrem !?!?

Nu stiu de ce majoritatea antrenorilor din ziua de azi , joaca cu 2 inchizatori. Dar bine , Levi il foloseste pe Brandan ca playmaker , sper sa dispara si el. Prepelita ar aduce mai multa oraganizare si clar viziune in joc.

O buba ar mai ramane , Banel Nicolita. Trag insa , speranta ca daca Levi va schimba modul la 4-3-3 , il va scoate si pe tigan din planurile tactice.

red&blue_boy15.08.2011 06:15

Brandan playmaker?Buna gluma!

Nicolita nu va fi scos din echipa, doar cand o pleca cu tot cu cioban de la echipa...

Ronnie15.08.2011 09:26
Ar fi bine ca din meciul urmator sa ii vedem pe Geraldo si Gardos in centrul apararii si pe Prepelita la mijloc. Galamaz si Iliev , nu numai ca sunt destul de nesiguri , dar nu se pliaza pe jocul Stelei , ei nu stiu sa iasa cu pase din aparare . Pai ori vrem tiki-taka , ori nu mai vrem !?!?

Nu stiu de ce majoritatea antrenorilor din ziua de azi , joaca cu 2 inchizatori. Dar bine , Levi il foloseste pe Brandan ca playmaker , sper sa dispara si el. Prepelita ar aduce mai multa oraganizare si clar viziune in joc.

O buba ar mai ramane , Banel Nicolita. Trag insa , speranta ca daca Levi va schimba modul la 4-3-3 , il va scoate si pe tigan din planurile tactice.

Afirmatiile tale n-au nicio temelie. Gardos de vreo cateva luni e un aiurit si un lent, nu are ce sa caute in primul 11. Geraldo a pierdut intreaga perioada de pregatire, probabil pana prin septembrie nici nu se pune problema ca el sa joace vreun meci. In opinia mea Iliev este cel mai bun fundas central din lot si poate cel mai solid de la plecarea lui Goian.

La mijloc Levy joaca foarte modern cu 2 mijlocasi defensivi dintre care unul care urca des, Brandan - care e cel mai tehnic jucator din lot alaturi de Mihai Costea. Oricum, ceea ce spui este datorita faptului ca in trecut ti-am spus ca argentinianul este un jucator excelent si din instinctul tau stupid de Gica Contra continui si acum pe aceiasi linie, la fel cum o faceai si cu Tatu desi nu l-ai urmarit niciodata.

Imi place antrenorul, poate cel mai bun din ultimul timp ajuns la Steaua. Dar sunt convins ca nu prinde luna octombrie.

bogdinho'15.08.2011 10:17

Nu e bai Ronnie cum spui tu , Brandan nu mi se pare asa " fotbalist " cum spui tu , e prea lent , iar la mijloc cu atat mai mult nu e locul lui acolo.

In aparare e Lato , asa ca locul lui e " on the bench " !

Despre Levy am spus-o de la inceput ca e un antrenor bun , trebuie sa recunoastem ca Meme chiar daca e o curva si mai impune jucatori antrenorilor , a lucrat numai cu antrenori valorosi , care au reusit performante in carieira lor ( Zenga,Protasov,Olaroiu,Dan Petrescu sau Levy ) ! Avantajul lui e ca nu prea intelege ce spune Ciobanul , ii mai enunteaza astia din presa ceva pe la conferinte , dar el isi vede de treaba lui , are o atitudine sfidatoare chiar la adresa jegului , asta datorita calmului de care da dovada.

De Tatu nici acum nu imi place , raman la parerea mea , e un Banel putin mai tehnic si mai rapid. In rest , ramane de vazut...

Mihai Costea chiar e o supriza placuta , se vede ca in meciurile de pregatire a fost folosit mai mult mjlocas stanga , pe buna dreptate nu a jucat nimic. Mi-a placut Nikolic , chiar si Rusescu si numai pentru ca a marcat , ci pentru cum s-a zbatut pt fiecare balon.

Khalid15.08.2011 12:55

Ca o completare, Tatu gandeste in teren pe cand Banel nu prea le are cu ganditu'. Si daca a venit vorba de Nicolita, sunt curios unde va juca cand F. Costea si Prepelita vor fi apti de joc.

Cred ca o sa faca banca M.Costea sau G.Matei numai sa fie in teren intangibilul Nicolita.

ebonyc15.08.2011 19:18
Afirmatiile tale n-au nicio temelie. Gardos de vreo cateva luni e un aiurit si un lent, nu are ce sa caute in primul 11. Geraldo a pierdut intreaga perioada de pregatire, probabil pana prin septembrie nici nu se pune problema ca el sa joace vreun meci. In opinia mea Iliev este cel mai bun fundas central din lot si poate cel mai solid de la plecarea lui Goian.

La mijloc Levy joaca foarte modern cu 2 mijlocasi defensivi dintre care unul care urca des, Brandan - care e cel mai tehnic jucator din lot alaturi de Mihai Costea. Oricum, ceea ce spui este datorita faptului ca in trecut ti-am spus ca argentinianul este un jucator excelent si din instinctul tau stupid de Gica Contra continui si acum pe aceiasi linie, la fel cum o faceai si cu Tatu desi nu l-ai urmarit niciodata.

Imi place antrenorul, poate cel mai bun din ultimul timp ajuns la Steaua. Dar sunt convins ca nu prinde luna octombrie.

Ai si tu dreptate cu Gardos, dar cat timp Banel e aiurit si penibil de ce sa nu aiba si Gardos ocazia de a juca meci de meci si joaca, de exemplu Iliev care la fiecare meci face cate o nefacuta.

Brandan imi placea ca mijlocas inainte sa vina la Urziceni si chiar la inceput, dar dupa ce a fost reprofilat fundas stanga nu mai da deloc randament la mijloc. Dar inca o data spun, nu exista jucator in lotul Stelei care sa nu merite sa joace in fata lui Banel. Poate doar Bicfalvi daca ma gandesc bine. Si lista se incheie.

bogdinho'16.08.2011 11:03

Meme a spus ca Gabi Matei nu va juca nici la Cluj , cred ca o sa fie bulevard in partea noastra dreapta. Cred ca si-au dat seama si bulgarii ca e o paine de mancat acolo , mai ales dupa jocul catastrofal al sarbului de duminica seara.

Parca il vad pe Martinovic topaind pe langa minge de parca ar avea parkinson.

Khalid16.08.2011 12:01

Mda, pe sport.ro scrie ca G.Matei si-a revenit si va juca titular joi seara.

bogdinho'16.08.2011 12:13

Nu joaca , cel putin asa a declarat Meme la Dolcesport TV !

David16.08.2011 16:16
Meme a spus ca Gabi Matei nu va juca nici la Cluj , cred ca o sa fie bulevard in partea noastra dreapta. Cred ca si-au dat seama si bulgarii ca e o paine de mancat acolo , mai ales dupa jocul catastrofal al sarbului de duminica seara.

Nu ca pe stanga nu am avea un topaitor care nu stie sa se pozitioneze.

blindica16.08.2011 19:48

Mai calmeaza-te te rog frumos cu atacurile acestea la Martinovic,de cateva zile l-ai luat in colimator si nu-l mai scapi. In primul rand ca acel Tony de la U Cluj a insirat toti jucatorii,chiar cate 3 deodata,nu-l insira fix pe Martinovic. Trecea de Nicolita,trecea de Martinovic,de Galamaz. Ce te face sa crezi ca nu-l ridiculiza si pe Gabi Matei? Gandeste-te ca nu prea vom mai vedea jucatori cu determinarea lui Martinovic ( si nu e genul de determinare prosteasca precum vedem la Nicolita )

Macar tine-o p-aceea cu Gardos si Geraldo in aparare si Brandan out de la mijloc ( nu neaparat din echipa), acolo chiar ai dreptate.

bogdinho'17.08.2011 06:49

@blindica:

Fotbalul se joaca cu mingea , degeaba ai tu determinare ca Banel sau Martinovic , daca nu te ajuta si creierul sau calitatile tehnice , aici referindu-ma , normal , la jocul cu mingea.

Formeaza tu un prim 11 din jucatori ca cei doi amintiti mai sus , chiar sunt curios daca prinzi primul loc retrogradabil in Liga 1.

E normal sa sustin cuplu Geraldo-Gardos , dupa multi ani am avut o aparare foarte sigura cu ei acolo. Trebuie sa exista continuitate si sper ca Levy sa ii readuca in prim-plan curand. Iliev si Galamaz nu au niciun orizont , unii i-au vazut buni in ultimele meciuri datorita lui Bourceanu. Ala a tinut departe mingea de poarta prin agresivitate si risipa de energie de la mijlocul terenului. Fara el , nu stiu daca Galamaz si Iliev ar mai fi fost laudati de unii.

Brandan ? Acest element nu poate fi mijlocas niciodata , iar peste Latovlevici imposibil. E bun ca rezerva , nimic mai mult.

PS :

Eventualele intrari ale lui Prepelita si Florin Costea in echipa ar creste cu siguranta apetitul ofensiv al Stelei.

clausblaus17.08.2011 08:30

Si cu Nicolita fundas dreapta,am betona defensiva!

l1deN17.08.2011 14:50

Mi-e-mi place 3-5-2.

David17.08.2011 17:34

Mie 3-2-5.

Ronnie20.08.2011 10:26

In mare parte s-a incheiat perioada de transferuri din vara 2011 iar la Steaua au ajuns urmatorii: Roni Levy, Andrei Prepelita, Mihai Costea, Florin Costea, Alexandru Bourceanu, Raul Rusescu, Liviu Bajenaru, Dorinel Popa, Gabi Matei si Leandro Tatu. De partea cealalta, au plecat din clubul nostru Romeu Surdu, Maicon, Cezar Lungu, Laurentiu Marinescu, Marius Onofras, Nicolae Dica, Lucian Burdujan, Emeghara, Cosmin Matei, Janos Szekely si Andrei Ionescu.

377911_ronny_levy.jpg

Sub mana lui Roni Levy, Steaua a inceput in prima parte a sezonului in formatia 4-4-2, utilizata in toate partidele de pana acum. In timpul jocurilor s-a trecut si la un anumit 4-3-3, incomplet insa pana acum. Formatia standard pana acum pare sa fie urmatoarea:

Tatarusanu - Martinovici, Galamaz, Iliev, Latovlevici - Nicolita, Bourceanu, Brandan, Tanase - M.Costea, Tatu.

Este de asteptat insa ca in urmatoarea perioada sa debuteze la Steaua si unul dintre cei mai importanti jucatori din fotbalul romanesc, Florin Costea, venit liber de la Universitatea Craiova.

fratii_costea_14339200.JPG

Startul de sezon a scos in evidenta cativa oameni la Steaua. Ca si o opinie persoanala, omul startului pentru noi a fost Pablo Brandan. Un mijlocas central reprofilat din fundas stanga care joaca senzational. Are pana acum 2 pase de gol - cu TSKA Sofia la golul lui Galamaz si cu Dacia Mioveni la golul lui Tanase - si un aport foarte, foarte bun faza ofensiva. Numit cu 2 ani in urma cel mai bun jucator strain din Romania, Brandan pare acum adaptat si in ciuda faptului ca nu joaca pe postul pe care a fost premiat atunci, are evolutii foarte bune. Cu siguranta dupa acest debut de campionat Branda si-a castigat fara probleme locul in echipa lui Roni Levi si cu greu poate fi scos din mijloc.

Un alt fotbalist cu un start remarcabil, si totodata cu un debut bun este brazilianul Leandro Tatu, cu 3 goluri marcate pana acum in 5 partide. De remarcat sunt si calitatile extraordinare ale fostului atacant de la Biera Mar dar si inteligenta din timpul jocului. Cu siguranta, Steaua poate considera ca Tatu este unul dintre cele mai reusite transferuri din ultimii ani, venit gratis.

320249-316773-pablo-brandan-agerpres-383

Si ca sa ramanem tot in sfera atacului, Steaua are cel mai bun start din punct de vedere ofensiv din ultimii 10 ani cu 7 goluri marcate in primele 3 meciuri - cifre doar pentru Liga 1. Pentru ros-albastrii au inscris:

Leandro Tatu - 2 goluri

Mihai Costea - 2 goluri

Raul Rusescu - 2 goluri

Cristian Tanase - 1 gol

Doar in sezonul 2001/2002 Steaua mai debuta atat de bine ofensiv, insa atunci dupa primele 3 etape aveam doar 6 puncte obtinute.

Un alt aspect important in echipa Stelei este numarul de fundasi centrali de calitate din lot. Acestia sunt 4 la numar, si toti 4 pot juca oricand titulari la oricare alta echipa din Romania. Totusi, pana acum se profileaza cuplul Galamaz - Iliev, avand in vedere ca Florin Gardos a avut evolutii modeste in partidele cu Sibiu si Galati iar Gerarldo abia revine dupa o accidentare.

sport-graphics-2005_725233a.jpg

Pentru urmatoare partida din campionat, cu Astra Ploiesti, este de asteptat ca primul 11 sa sufere modificari din cauza accidentarilor dar si datorita faptului ca joi este returul playoffului cu TSKA Sofia. Daca Galamaz si Iliev sunt in mare parte siguri de lipsa in acest meci, Martinovici ar putea fi fortat datorita lipsei de personal din acea zona, Gabi Matei fiind la randul lui accidentat. Asadar, primul 11 al Stelei din partida cu Astra ar putea fi:

Tatarusanu - Martinovici, Gardos, Gerarldo, Latovlevici - Nicolita, Brandan, Bourceanu, Tanase - Tatu, Nikolic.

Meciul va fi maine seara de la ora 22:00, in direct pe Digisport 1.

«13456»