FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri internationale

«14567847»
Bogdan01.02.2011 16:07
Giovani Dos Santos (imi place mult jucatorul asta) imprumutat de Tottenham la Racing Santander.

Asta nu e ala de era pe la Barca? Si nici pe la spurs nu l-am vazut titular. Cam neprofesionist...

Eidur Gudjonshen imprumutat de Stoke la Fulham.

Asta mai traieste ma? Ca parca avea o groaza de ani.

danimarcu01.02.2011 16:45
David Luiz de la Benfica la Chelsea pentru 21 milioane de euro.

De fapt Benfica a primit pt Luiz 25 milioane+mijlocasul Nemanja Matic(care va fi imprumutat la Vitesse).

blindica01.02.2011 18:40
Arsenal este inca in cautarea lui Henry din pacate. Pe van persie l-au distrus accidentarile desi a dat semne de revenire in ultimul timp , iar chamack nu m-a convins in nici un fel.

Van Persie a dat 5 goluri in ultimele doua etape de Premier League si cred ca-i sapa si pe Everton.

Suarez se va adapta rapid si Torres face toti banii !

gio_stgloria01.02.2011 19:54
Van Persie a dat 5 goluri in ultimele doua etape de Premier League si cred ca-i sapa si pe Everton.

Suarez se va adapta rapid si Torres face toti banii !

Fiecare cu parerea lui , eu ma indoiesc ca suarez se va adapta in anglia prea usor.

van persie a dat ceva goluri in ultimul timp , dar nu e in forma care l-a consacrat. Un test foarte important pentru el dar si pentru arsenal va fi dubla cu Barcelona. Pentru meciurile astea care te propulseaza spre trofeu iti trebuie experienta si jucatorii de mare calitate despre care vorbeam mai sus.

red&blue_boy01.02.2011 21:20
Asta nu e ala de era pe la Barca? Si nici pe la spurs nu l-am vazut titular. Cam neprofesionist...

La fel cred si eu.A fost si pe la Galatasaray si nimic...

Fiecare cu parerea lui , eu ma indoiesc ca suarez se va adapta in anglia prea usor.

Si eu sunt cam sceptic.Nu e tot una Premier League cu Liga intai din Olanda...

Maye01.02.2011 21:39
Asta mai traieste ma? Ca parca avea o groaza de ani.

32

Daniel-Ionut02.02.2011 08:27

Da... de cand a plecat de la Barcelona s-a cam ratat, nu s-a impus la Tottenham si a fost imprumutat prin Liga a 2-a din Anglia, dupa care la Galatasaray.

Sa speram ca isi va reveni in Spania...

MoWeed02.02.2011 10:05

Adevarul este ca multi din golgheterii olandezi nu s-au adaptat in alte campionate. Oricum, nu cred ca se va adapta imediat, poate pana la vara. Nici Kuyt nu s-a adaptat imediat si el a avut si perioada de pregatire din vara la dispozitie...

Adrian02.02.2011 10:52

Nu s-au adaptat pentru ca in Olanda jucau un sistem, un fel de fotbal, in timp ce in alte tari au fost pusi sa joace altceva.

De aia imi place mie fotbalul olandez, acolo se joaca pe atac, pe fantezie, acolo domina 4-3-3ul, acolo e spectacolul. Nu degeaba a dat Afonso alves 7 goluri intr-un singur meci.

Daniel-Ionut02.02.2011 10:56
De aia imi place mie fotbalul olandez, acolo se joaca pe atac, pe fantezie, acolo domina 4-3-3ul, acolo e spectacolul. Nu degeaba a dat Afonso alves 7 goluri intr-un singur meci.

Si poate ca de aceea, pentru aceasta fantezie dusa la extrem, acum Olanda nu este campioana mondiala.

Zi-mi un fundas bun de nationala de la retragerea lui Jaap Stam, in afara de van Bronckhorst. Se joaca pe atac pentru ca olandezii nu au aparare, din cauza asta vezi in fiecare etapa scoruri de 5-3, 4-0, 7-2 etc... atacanti slava Domnului...

Adrian02.02.2011 11:38

Van der Wiel, Emanuelson, Heitinga - 3 fundasi olandezi de top.

Cand joci tot pe atac, mai iei si goluri, prietene!

p.s. La noi sunt tot scoruri de 1-0 si 0-0. Doar nu vrei sa spui ca fundasii romani sunt peste cei Olandezi.

Ronnie02.02.2011 12:34

@Adrian

Scuza-ma ca ma bag, da' asta-i farmecul forumului. In primul rand hai sa nu bagam fotbalul romanesc intr-o discutie in care vedem de ce nu este Olanda campioana mondiala. In al doilea rand, Van der Wiel, Emanuelson si Heitinga nu sunt si nu au fost niciodata fundasi de top. Ei nu au jucat la nicio echipa de prima clasa. Niciunul dintre ei nu a jucat vreodata la Real, Barcelona, Manchester sau Chelsea.

Van der Wiel este unul dintre fundasii mei dreapta preferati. Si eu sunt de parere ca pustiul asta poate sa creasca si sa ajunga un mare, mare fotbalist. Emanuelson a jucat toata cariera la Ajax si daca nu ma insel nici nu a castigat vreodata campionatul. Poate pe la inceputul carierei, dar atunci nu cred ca era el om de baza. Abia acum s-a transferat la AC Milan, vom vedea daca se va impune, desi mie nici Milanul nu mi se pare o cine stie ce echipa. Pana nu se vor trezi baietii si isi vor da seama ca nu mai merge cu Pirlo si Gatuso nu se vor mai ridica prea repede. Heitinga nu a jucat nici el niciodata la o mare echipa, de prim rang.

Si mie imi place fotbalul olandez, dar e prea putin bazat pe tactica. Am observat insa ca au inceput si echipele de-acolo sa mai renunte la acest fotbal super-ofensiv. Au inceput sa apara si scoruri de 0-0 si pe-acolo. Si-au dat seama baietii ca nu poti tot timpul doar sa ataci pentru a castiga.

Nu e fundas dar e din aparare: Van der Saar. Apropo, ce pasa geniala a dat aseara la golul din secunda 50! :)

SuperstaR1802.02.2011 13:04
Si poate ca de aceea, pentru aceasta fantezie dusa la extrem, acum Olanda nu este campioana mondiala.

Zi-mi un fundas bun de nationala de la retragerea lui Jaap Stam, in afara de van Bronckhorst. Se joaca pe atac pentru ca olandezii nu au aparare, din cauza asta vezi in fiecare etapa scoruri de 5-3, 4-0, 7-2 etc... atacanti slava Domnului...

Ma scuzi! Dar decat sa vad un meci ultra-mega-tacticizat din campionatul Frantei (care revolutioneaza pe zi ce trece catenaccio), unde toate echipele joaca 4-5-1 si sunt 3 ocazii pe meci si 1 gol (si ala inscris din faza fixa), prefer de 100 de ori sa vad cum si-o ia Feyernord cu 10 la 0 de la PSV.

E o diferenta imensa intre ce se joaca in Olanda si restul Europei din punct de vedere tactic. Pai Huntelaar, Afonso Alves sau mai contemporanii Marc Janko ori suedezul ala de la PSV au parte de cate 5-10 ocazii de gol in campionatul olandez... si dupa aia se muta in Italia, sa zicem, unde 7 oameni din 10 au aproape numai sarcini defensive. Oau... oare de ce nu mai inscriu multe goluri :P

Dar in fine... gusturile nu se discuta :D fiecare se uita la ce campionat vrea. Dar dupa parerea mea, campionatele din Olanda si Germania sunt cele mai spectaculoase, chiar mai spectaculoase decat vedetele Premier League si Primera Division.

Ronnie02.02.2011 13:21

@Superstar

Mai spectaculoase ok. Dar o echipa spectaculoasa nu e neaparat mai buna decat una super-tacticizata.

Adrian02.02.2011 13:26

Ronnie

Esti subiectiv. In primul rand, am observat ca tu consideri un jucator valoros doar acel jucator care joaca la niste echipe despre care crezi tu ca sunt de top. Heitinga a jucat la Ajax cand Ajax facea treaba in Europa, acum cativa ani, cand au ajuns in sferturile de finala ale CL. Apoi echipa s-a destramat.

Van der Wiel e inca tanar dar e printre cei mai buni fundasi dreapta din Europa.

Emanuelson nu ajungea la Milan daca era varza. Si e inca tanar si el.

Am vorbit despre aia 3 dar sunt mai multi fundasi olandezi foarte buni. Si nu ma refer la fosilele alea gen Ooier.

Cat despre jocul lor fara tactica, tocmai, ei folosesc o tactica ofensiva. Ei nu stau cu curu-n poarta ca altii. Tie ti se pare fara tactica pentru ca esti obisnuit sa vezi meciuri inchise, in care ambele echipe cauta sa se blocheze.

Fotbalul olandez nu s-a schimbat. In rest, fotbalul s-a schimbat. Si asta fata de acum 10 ani, nu fata de acum 50 de ani. In anii 90 se juca mult mai spectaculos, inca mai mergea treaba cu spectacolul, ofensiva, etc. Dupa 2000, toti au dat-o pe aparare, bani, marketing.

Ronnie02.02.2011 14:12

Sunt de parere ca un jucator e mare atunci cand joaca la o echipa mare. Sunt atatia jucatori care sclipesc la echipe gen Everton, Fulham, dar cand este sa ajunga la Chelsea, Arsenal sau United clacheaza. Gandeste-te ca jucatorii care joaca la echipele mari sunt obligati sa castige meci de meci in timp ce la echipele de mana a doua nu este asa.

Heitinga nu e un fundas mare. Toata cariera a jucat la echipe de mana a doua. Chiar si Ajax este o echipa de mana a doua in comparatie cu Barcelona, Real Madrid etc. Vrei un fundas central mare? Nesta, Ferdinand sau Puyol. Emanuelson si Van der Wiel sunt 2 jucatori tineri cu potentiali, dar nici ei nu sunt 2 jucatori exponentiali ai fotbalului din ziua de astazi. Abia acum trebuie sa demonstreze ei ca pot juca sub presiune si ca pot castiga meci de meci.

Un jucator defensiv olandez care a fost mare (si este si acum): Mark Van Bommel. A jucat la PSV, Barcelona, Bayern si de curand la Milan. Toata cariera a fost un invingator. A fost la echipe care s-au luptat la titlu an de an. Alt jucator care incepe sa confirme: Nigel de Jong de la Manchester City. Joaca la o echipa care a inceput sa devina o piesa grea in Premier League.

Referitor la fotbalul si tactica, ai dreptate, din anii 2000 si pana acum fotbalul s-a tacticizat foarte, foarte mult. Si asta a adus numai probleme fotbalului olandez care de-atunci nu a mai ajuns in nicio finala europeana cu exceptia lui Feynoord (pe la inceputuri, 2000, 2001 imi scapa).

Dar in opinia mea aceasta tacticizare a fotbalului a adus progrese, echipele fiind mult mai puternice. De acea afirm si ca Barcelona de astazi este cea mai bun echipa din istoria fotbalului. As spune si despre Manchesterul din 2008 (cei cu Tevez, Rooney si Ronaldo) dar probabil as parea subiectiv.

SuperstaR1802.02.2011 14:15
@Superstar

Mai spectaculoase ok. Dar o echipa spectaculoasa nu e neaparat mai buna decat una super-tacticizata.

N-am spus nimic despre echipe mai bune sau mai slabe. Ma refeream doar la placerea de a te uita la un meci de fotbal :P si ma gandesc ca, normal, meciurile mai frumoase si cu mai multe ocazii de gol atrag impatimitii fotbalului mai mult decat cele ale unei echipe facuta din vedete de 32500103516131211 de mii de milioane de euro si care joaca numai la rezultat ca te dau seicii afara daca nu iei campionatul din prima (da, bateam apropouri la Manchester City).

LE:Si daca imi mai pot da cu parerea despre ceva: in opinia mea (si nu zic ca tu ai dreptate sau eu :P), Barcelona domina fotbalul mondial in ultimii ani, pentru ca intr-o epoca a marketingului si a managementului sportiv, ei sunt pur si simplu godlike! Sunt atat de bine organizati (iar Laporta are un merit imens) incat isi permit sa aiba 2-3 echipe de prima divizie. Dar asta nu inseamna ca neaparat au ajuns atat de buni pentru ca celelalte echipe i-au fortat prin jocul mult prea pragmatic. Ei joaca la fel de ofensiv si spectaculos atat impotriva unei echipe defensive, cat si a uneia ofensive.

Pur si simplu, tot ce este Barcelona acum, este rezultatul unei munci colosale in ultimii ani. Au un sistem perfect aproape, cu baze sportive wordclass, antrenori la fel la orice grupa de copii si juniori. Dar daca stai sa te gandesti bine, Barcelona a fost intotdeauna recunoscuta pt faptul ca a dat jucatori de calitate de la Academie. Si totusi n-a prea fost in nicio perioada o echipa de prim rang in Europa. A fost nevoie de niste manageri foarte buni sa vina, astfel incat si la transferuri sa se poata lupta cu un gigant cum e Real Madrid. Ca daca pana acum cativa ani buni aparea un Villa in campionatul spaniol, Real era in pole-position sa il ia (pana in perioada galactica, cand pur si simplu luat tot ce vroiau din toata lumea).

In fine... despre subiectul asta se poate vorbi zile intregi si deja o iau off-topic.

Daniel-Ionut03.02.2011 16:55

Mauro Camoranesi a semnat un contract pe 2 ani, cu echipa argentiniana LANUS :excl:

gio_stgloria09.02.2011 15:12

"Conform ziarului de casa al Realului, As, Arsenal a oferit 30 milioane € pentru Pepe, dupa ce negocierile privitoare la prelungirea contractului fundasului portughez au intrat in impas. Pepe este dorit in Premier League si de Chelsea si Manchester City, dar Arsenal e prima formatie care a facut o oferta.

Pepe castiga in acest moment 1,8 milioane € pe sezon, unul dintre cele mai mici salarii dintre titularii lui Real, si cere dublarea castigului sau pentru a prelungi intelegerea, pe cand vicecampioana Spaniei doreste sa-i ofere acelasi salariu."

Ar fi cu siguranta un transfer tare pentru Arsenal.

Daniel-Ionut09.02.2011 15:53

Du-te Pepe, du-te! :worthy:

gio_stgloria09.02.2011 18:05

Vino pepe , vino ! :))

Daniel-Ionut09.02.2011 18:21

Ah, nu observasem avatarul :D

red&blue_boy09.02.2011 18:49
Ar fi cu siguranta un transfer tare pentru Arsenal.

Da,dar suma e mare,cel putin nu e caracteristic pentru Arsenal sa arunce cu atatia bani.

Robert Aeroth10.02.2011 09:57

Rooney , Brazilia 1970 sau Milan 1989 sau desigur Realul lui Di Stefano

ady.fcsb10.02.2011 12:01
Rooney , Brazilia 1970 sau Milan 1989 sau desigur Realul lui Di Stefano

Si ce legatura are asta cu transferurile internationale? :blink:

«14567847»