FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri internationale

«1353637383947»
iNsTiGaToR26.05.2013 16:32
Neymar a semnat pe 5 ani cu Barca. OFICIAL

asdasd.jpg

Neymar + Messi in teren e o chestie de dublu sau nimic. Nu cred ca brazilianul va avea aceleasi rezultate ca la Santos si asta doar dintr-un singur motiv : vine de la o echipa care juca pentru el la o echipa care joaca pentru Messi.

Lorimer26.05.2013 16:54

Pai si intre 55-65, in Anglia au fost 7 campioane. Una cu 3 titluri, alta cu doua si 5 cu cate unul...asta inseamna echilibru.

Apoi, vorbind strict de CCE, Liverpool are 4 cupe in 12 participari, Bayern are 3 in 13 participari. Nu mai vorbim de faptul ca Liverpool ar mai fi avut 3 ocazii pe perioada suspendarii pe care nu a putut sa le fructifice. Nu mai vorbim de faptul ca in momentul 85, Liverpool era cosiderata cea mai mare forta europeana chiar daca nu castiga CCE...ceva in gen Barcelona 2012 sau 2010.

Tu spui ca Liverpool spre ex. trebuia sa-si castige campionatul an de an ca sa aiba an de an sansa sa joace in CCE. Pe principiul asta si U Cluj a avut vreo 40 de sanse sa castige CCE, nu? Trebuia sa castige campionatul Romaniei an de an si participa...simplu, nu? Cum stabilesti echilibrul unui campionat? Simplu. Cate cluburi engleze castigau atunci cupe europene? Aproape toate cele de traditie mare au macar o finala sau o semifinala...nemtii sunt departe de asa ceva. Ce a facut marele Bayern, mandria RFG-ului in momentul in care avea o super-echipa intre 80-85? An de an era eliminata de o echipa britanica...an de an, vreme de 5 ani! Apoi, a urmat suspendarea...

United a luat jucatori de peste tot...asa e! Dar a dominat un campionat mai puternic decat cel german cel putin dupa 2000. Adica se vede asta in CL. Au fost 4 duble de legenda foarte echilibrate intre Liverpool si Chelsea spre ex. in sferturi sau semifinale...nu-mi amintesc de asemenea duble intre Dortmund, Schalke sau Leverkusen. Pana in acest an nici nu se punea problema ca alta echipa nemteasca in afara de Bayern sa fie considerata cu sanse la trofeu. Se uita prea repede cum s-a distrat United acum 2 ani in semifinale cu o echipa nemteasca.

Bayern a furat tot ce a putut din Bundeliga dupa 94...si totusi pierdea titluri cu Dormund (5), Bremen, Wolfsburg, Stuttgart sau nou-promovata K'Lautern....pai, fara suparare cate din aceste echipe nemtesti in afara de Dortmund in 97, puteau pune probleme la trofeul suprem? cate? ca saracele considerau mare performanta daca mergeau mai departe din grupe.

Pe scurt, la cati bani are, avand in vedere ca mereu fura din Bundesliga cei mai buni jucatori ai rivalelor, Bayern trebuia sa castige minim 17 titluri in 20 de ani.

Adrian26.05.2013 19:23
Bayern a furat tot ce a putut din Bundeliga dupa 94

Cum le stii tu pe toate furaciunile astea, sa mor io.

Barca a furat, Bayern a furat, toti au furat mai putin echipele care iti plac tie.

Lorimer26.05.2013 19:38

Ma refeream la fotbalisti. Sa mor io daca ai priceput ceva din discutie.

Adrian26.05.2013 19:44

Ce fotbalisti a furat Bayern?

In conditiile in care Realul il fura pe Figo de la Barca, in conditiile in care United il fura pe Van Persie de la Arsenal, tot Bayern e cea care fura?!

Hai ma!

Si de ce compari campionate total diferite? Pai bravele tale echipe englezesti retrogradau dracului daca jucau in Bundesliga. Ce ar mai fi facut aia daca nu puteau sa arunce cu sute de milioane pe transferuri?

In schimb, daca Bayern sau Borussia jucau intr-un campionat unde te poti indatora cat vrei tu, alta era treaba.

Nu mai manipula atat de mult povestile ca sa iasa in favoarea ta.

O fi fost Liverpool pe vremea aia un fel de barca de acum, da' uite ca barca de acum ia 7-0 la general de la Bayern. Ce mai vrei?

Tu, la fel ca nea Mircea si dinam0, folosesti scuza cu eliminarea din Europa pentru a demonstra presupuneri!

Ca tu doar presupui ca echipele englezesti ar fi castigat ceva in perioada aia.

Lorimer26.05.2013 20:05

Ce zici de Paolo Sergio, Effenberg si Elber? Oamenii care au dus greul la ultima CL castigata. Ce zici de faptul ca Bayern "activeaza" clauza de reziliere fara ca antrenorul alora sa aiba un cuvant de spus...adica nene suntem smecheri, avem material... Acum i-a adus pe Gotze si Lewandowski...big deal, nu? Daca Dortmund e tare sa-i bata si la anu', nu? La anu' cand i se va plati clauza si lui Reus. Ma dezamagesti rau, sa stii...tocmai tu care zici ca aperi niste principii de crestere a juniorilor si de a promova propriile talente, acum ai devenit falnic aparator al unui astfel de club. Hai s-o dam altfel...daca la anu' Bayern castiga campionatul in fara lui Dortmund dupa ce le-a luat cei mai buni 2 jucatori, le va arata altceva in afara de faptul ca are bani mai multi decat ei? Daca il va pierde, esti de acord ca va fi rusinos?

Si da, si Realul face la fel...nu neg asta. Nu era mare smecherie sa bati Barcelona atunci cu golurile lui Figo...sau cel putin asa vad eu lucrurile. Vreau sa bat cu oamenii mei, cu inovatiile mele, nu ca am bani si le iau altora varfurile ca sa pot sa-i bat.

Liverpool castiga CCE in 77 si 78, Nottingham in 79 si 80, Liverpool in 81, Villa in 82, Liverpool in 84, Liverpool finala in 85...in CC Everton castiga in 85. UEFA e castigata 81 si 84. Bine, astea sunt doar trofeele, nu discutam de punctajul total imens pe care Anglia il avea in fata tuturor in 85....ca acolo intra si sferturi, si semifinale etc... Asa e, sunt ca Nea Mircea daca presupun ca ar fi castigat multe si intre 85-90...

Si sa nu uit...eu tot tip de peste 4 ani ca Barcelona e slabuta fara Messi. Bayern a avut aici sansa sa-l prinda accidentat sau deloc.

red&blue_boy26.05.2013 20:20

La prima vedere suna foarte bine Messi cu Neymar in aceeasi echipa...

Eu am mai zis, sunt destul de rezervat ca Neymar e asa bun...

Desi a facut alegerea cea mai buna, campionatul Spaniei, totusi cred ca si aici sunt mai organizate defensivele decat in America de Sud...

Apoi, ramane de vazut pe ce post va juca si cata libertate in teren va avea....

La Santos nu cred ca avea ceva sarcini tactice...

Ori, cred eu ca e prea mult sa ai doi jucatori in primul 11 fara sarcini tactice, cu libertate mare in exprimare, Messi fiind stiut ca beneficiaza de asta....

Vom vedea ce va fi. Daca se adapteaza bine, avandu-l alaturi si pe Messi, posibil sa asistam la un spectacol in teren cand joaca Barcelona.

In conditiile in care Realul il fura pe Figo de la Barca

Luis Enrique, invers...

Au umblat sa-i ia si pe Raul sau Casillas. Ca nu au putut e altceva.

Adrian26.05.2013 20:50
Ce zici de Paolo Sergio, Effenberg si Elber?

Ai dreptate, doar supervedete! Ce nenorociti sunt astia de la Bayern!

Ce zici de faptul ca Bayern "activeaza" clauza de reziliere fara ca antrenorul alora sa aiba un cuvant de spus...adica nene suntem smecheri, avem material... Acum i-a adus pe Gotze si Lewandowski...big deal, nu?

Real cu Figo?

Si ce au furat mai exact? Ca nu inteleg. L-au obligat pe Gotze sa vina la ei. I-a impiedicat pe aia de la Borussia sa ii propuna un salariu mai mare?

HAI, BA!!!! Aia de la Borussia sunt multumiti cu cele 37 milioane. Ce? Crezi ca luau mai mult pe el daca il mai tineau 2-3 ani? NICIODATA!

Si cum sa furi ceva cand dai 37 de milioane de euro pe el?! Dumnezeule mare! Vorbesti de parca l-au luat gratis!

Daca Dortmund e tare sa-i bata si la anu', nu?

Da, prietene. DA! Un foarte mare DA!

Pai Borussia trebuie sa demonstreze ca nu a fost vorba doar de noroc in ultimii ani. Acum, daca echipa e condusa destept, o sa achizitioneze un super jucator de banii aia, un jucator care il va face uitat pe Gotze si le-o va trage celor de la Bayern la anu'. Care e problema?!

daca la anu' Bayern castiga campionatul in fara lui Dortmund dupa ce le-a luat cei mai buni 2 jucatori, le va arata altceva in afara de faptul ca are bani mai multi decat ei? Daca il va pierde, esti de acord ca va fi rusinos?

Cum am zis mai sus, Borussia trebuie sa foloseasca banii aia la ceva.

Si stai un pic, ca Bayern are mult de muncit. Sau ce? Gotze si Lewandowski intra direct in echipa si gata, dau cate 30 de goluri pe sezon?

Stai bai, baiatule. Ca nu e asa. Daca aia 2 nu se integreaza?

Insa, cum am zis si mai devreme, tie iti place sa manipulezi ca sa arati ca tu ai dreptate.

Si da, si Realul face la fel...nu neg asta. Nu era mare smecherie sa bati Barcelona atunci cu golurile lui Figo...sau cel putin asa vad eu lucrurile. Vreau sa bat cu oamenii mei, cu inovatiile mele, nu ca am bani si le iau altora varfurile ca sa pot sa-i bat.

Deci recunosti ca Manchester si Real nu sunt cele mai tari.

Astept acum sa recunosti ca Barca, cu jucatorii scosi de la propria pepiniera, a facut in ultimii ani performante mai mari decat Realul in intreaga istorie. Asta sigur o sa te doara. Dar trebuie sa accepti.

Liverpool castiga CCE in 77 si 78, Nottingham in 79 si 80, Liverpool in 81, Villa in 82, Liverpool in 84, Liverpool finala in 85...in CC Everton castiga in 85. UEFA e castigata 81 si 84. Bine, astea sunt doar trofeele, nu discutam de punctajul total imens pe care Anglia il avea in fata tuturor in 85....ca acolo intra si sferturi, si semifinale etc..

Si Barca castiga acum cativa ani tot. Acum, 7-0 de la Bayern.

Asa e, sunt ca Nea Mircea daca presupun

Ma bucur ca reunosti!

Ce-ar fi sa nu mai presupui?

Au fost perioade in care doar Realul a castigat. Apoi doar echipele din Italia, Olanda, Germania si tot asa.

Nu era chiar obligatoriu ca acea serie a echipelor englezesti sa tina la nesfarsit.

Si sa nu uit...eu tot tip de peste 4 ani ca Barcelona e slabuta fara Messi. Bayern a avut aici sansa sa-l prinda accidentat sau deloc.

Da, da. Lipsa lui Messi s-a simtit cel mai rau in aparare. Asa-i?

Sunt sigur ca, daca juca Messi, Bayern nu dadea nici macar un gol!

Luis Enrique, invers...

Luis Enrique a plecat gratis la Barca. Ca nu i-a prelungit Realul contractul. Stiu asta sigur!

Ronnie26.05.2013 20:59

Au ajuns nemtii cu 2 echipa intr-o finala si deja sunt cei mai buni din istorie. La anul daca e finala Porto-Benfica o sa veniti si-o sa ziceti ca Benfica lui Eusebio a dominat tot fotbalul de la infiintare.

Ok, e anul lor, au muncit si se vad rezultatele acum. Bayern este clasica echipa cu bani care cumpara tot cei mai bun din Bundesliga, Borussia este echipa clasica care cumpara pe bani putini si vinde pe bani multi.

Da' de aici pana a se ajunge la comparatia fotbalului german cu cel din Spania sau Anglia e cale lunga. Pana nici cu italienii nu se compara. Daca vorbim strict de Champions League nemtii n-au contat in aceasta competitie decat cu Bayern si sporadic cu BVB, adica anul asta si-n finala cu Juventus de acum 16-17 ani. Foarte putin. Pai cand vreodata a avut Germania 3 echipe in semifinale cum a avut Anglia (United, Chelsea, Liverpool / United, Chelsea, Arsenal) sau Spania (Real, Barca, Valencia)?!

Daca vreti sa vedeti diferenta dintre fotbalul spaniol/englez si cel nemtesc comparati pe ultimii 5 ani si vedeti acolo coeficientii.

Adrian26.05.2013 21:04

Daca vrei sa compari acele campionate, uita-te la datorii. Sa vedem cat s-a imprumutat Bayern si cat s-au imprumutat Barca, Real, United, etc.

Si vorbim dupa de performante.

Auzi ca fotbalul din Germania nu se compara nici macar cu fotbalul din Italia. Normal. Ca doar in Germania nu s-au facut jocurile din Italia.

Lorimer26.05.2013 21:04

Presupunerile alea au o baza. La fel faci si tu aici...presupui. Problema e ce dominatia englezilor n-a fost oprita din punct de vedere sportiv! Aici e diferenta. pentru tine e exact la fel daca altul presupune ca israelienii ar fi castigat CCE daca ar fi participat inca de atunci... Ce zici putem presupune ca Steaua era mai buna in Europa intre 90-94 daca nu-si vindea aproape toata echipa dupa Italia 90? Eu zic ca putem.

Eu niciodata nu am bagat Barcelona in aceeasi oala cu Bayern...le recunosc meritele, cu alte chestiuni am eu unele probleme.

Sunt sigur ca daca Messi era apt 100% nu era 7-0 la general. Sunt sigur ca intre 2008-2012 multe echipe le-o trageau fara Messi. De fapt anul acesta e mai mult decat concludent, dubla cu PSG a fost edificatoare.

@Deci daca United care exista si pe piata asiatica si cea americana, si a semnat un contract urias de sponsorizare cu Chevrolet, are datorii, cum Dumnezeu Bayern care exista ca marketing doar in Germania la nivel inalt sta bine aici? Adica, ei de unde au banii atunci, si de ce United are datorii? Cum e exact sistemul asta?

Ronnie26.05.2013 21:07

Faptul ca echipele din Anglia au datorii mai multe decat cele din Germania inseamna ca Premier League este mai slab VALORIC decat Bundesliga?

red&blue_boy26.05.2013 21:16
Luis Enrique a plecat gratis la Barca. Ca nu i-a prelungit Realul contractul. Stiu asta sigur!

Da, asa e, el a plecat liber de contract la Barcelona.

Ok, am inteles acum, tu te-ai referit la jucatori luati (furati) pe bani de una dintre cele doua echipe. :)

Adrian26.05.2013 21:21

Nu, Ronnie. Inseamna ca in Germania regulile sunt mai stricte. Daca Bayern ar avea datoriile Barcei sau ale lui ManUtd, ar fi retrogradata.

dominatia englezilor n-a fost oprita din punct de vedere sportiv!

Eterna scuza.

Eu zic ca Steaua86 era peste tot ce aveau englejii!

Zic asta bazandu-ma pe contraperformantele lor cu noi la nivel de nationala.

Sunt sigur ca daca Messi era apt 100% nu era 7-0 la general. Sunt sigur ca intre 2008-2012 multe echipe le-o trageau fara Messi. De fapt anul acesta e mai mult decat concludent, dubla cu PSG a fost edificatoare.

Era 7-1, cu gol Fabregas din pasa lui Messi. Erai mai fericit atunci?

Bayern care exista ca marketing doar in Germania la nivel inalt sta bine aici?

Bayern e o echipa de rahat. Stiu! Nimeni nu ii place. Nici macar ei nu se plac. Suporterii lor ii urasc de moarte!

Ronnie26.05.2013 21:28

O intorci tu cum vrei numa' numa' sa nu recunosti ca PL este mai puternic decat Bundesliga.

Adrian26.05.2013 21:33

Da, foarte puternica. Premier league e cea mai puternica pentru ca joaca Man Utd acolo. Daca Man Utd ar juca in Moldova... you know the rest...

Lorimer26.05.2013 21:38
Zic asta bazandu-ma pe contraperformantele lor cu noi la nivel de nationala.

Tot ce se poate, Steaua 86 era o echipa individuala care putea bate atunci pe oricine. Acel mare Liverpool a fost batut de CSKA Sofia sau Widzew Lodz, deci putem presupune ca Steaua 86 ar fi putut sa-i bata. Dar asta nu-nseamna ca aveam noi romanii un fotbal superior englezilor atunci. Ca exista totusi un punctaj care se calculeaza, e un fel de matematica si aici daca asta vrei.

Dar noi nu depre asta discutam. E drept ca am deviat de la subiectul princial, dar ideea la care ajunsesem este ca englezii aveau cel mai puternic campionat in 85 si aveau mari sanse sa castige si in continuare cupe europene intre 85-90 daca nu erau opriti. pentru asta am adus argumente solide...daca tu nu le iei in calcul, nu inseamna ca ele nu exista.

PS PL e mai puternica decat Bundesliga datorita punctajului european...esti multumit acum?

Ronnie26.05.2013 21:56
Da, foarte puternica. Premier league e cea mai puternica pentru ca joaca Man Utd acolo. Daca Man Utd ar juca in Moldova... you know the rest...

Excludem Man Utd din ecuatie si PL ar fi tot peste Bundesliga la punctaj in ultimii 5 ani. Quod erat demonstrandum!

Adrian26.05.2013 22:04

Sunt sigur! Cu Man City facandu-se de rahat peste tot...

Ronnie26.05.2013 22:09

De parca Gladbach a facut mare branza anu' asta in UCL.

Arsenal1886Steaua194726.05.2013 22:15

Greu sa compari si campionatele astea :)) ... eu prefer PL. Stilul de acolo este unic. Bundesliga mi se pare peste campionatul spaniol si italian.

Lorimer26.05.2013 22:18

pentru ca toata lumea e cu ochii pe echipele engleze amice. Ca nimeni nu zice nimic de performantele lui Dortmund in 2011-2012, Wolfsburg in 2009-2010 sau Stuttgart 2007-2008...adica echipe campioane ale Germaniei, asa cum si City era campioana Angliei. Orice rezultat negativ al englezilor in CL e caz planetar...nu e cazul la nemti. Dar lasa ca la anu' o sa-i luam la bani marunti.

RedScorpyON26.05.2013 22:35

Bai, oameni buni, da' cat timp liber aveti sa va certati ?!?!?!

Lorimer26.05.2013 22:41

Asta nu e cearta. Fata de ce era-n trecut, acum parca stam la o bere :)

Adrian26.05.2013 22:42

Gladbach era la primul sezon in CL. Daca pe aia ii compari tu cu puternicele echipe din PL....

«1353637383947»