Supărat
Viorel Tudorache
Boloni s-a revoltat împotriva mentorului său, Mircea Lucescu, care a lovit în istoria Stelei
Mircea Lucescu s-a împăcat repede cu prezentul Stelei, după o discuţie telefonică avută cu Gigi Becali. Lucescu declarase că " Steaua a cîştigat Cupa Campionilor după ce a jucat împotriva unor adversari fără nume. Cînd s-au întors de la Sevilla i-am bătut de două ori". Trecutul nu-l cruţă pe titratul antrenor cu trecut dinamovist. După replicile acide ale lui Emeric Ienei, Marius Lăcătuş şi Helmuth Duckadam, un alt fost component al echipei care a cucerit CCE în 1986 i-a replicat lui Lucescu: Ladislau Boloni.
"S-a demascat"
Boloni crede că Mircea Lucescu a atacat Steaua pentru a-şi proteja fiul, Răzvan: "Reacţia lui e normală, chiar dacă Răzvan a demonstrat prin performanţele obţinute cu Rapid că nu mai are nevoie să fie ocrotit de părinte. Mircea Lucescu a greşit şi astfel s-a demascat". Antrenorul lui Rennes continuă: "Mă doare pentru că un om, căruia îi cunosc bine valoarea şi slăbiciunile şi pe care îl respect, loveşte fără temei într-un lucru sfînt pentru mine". Loţi a mai spus: "Mi-am neglijat familia pentru a face performanţă şi a bucura o naţiune necăjită. Nu obişnuiesc să intru în polemici, dar mă apucă rîsul cînd aud că Lucescu pomeneşte de faze şi ocazii ratate acum 20 de ani. E o prostie. Nu m-ar fi interesat aceste lucruri, dacă ele nu erau rostite de un fost coleg de cameră. Îl devalorizează pe Lucescu. Mă voi revolta împotriva oricui murdăreşte blazonul Stelei. Nu e corect să calci în picioare un club, jucătorii, antrenorii, conducătorii şi pe Valentin Ceauşescu, şi să arunci cu noroi peste mîndria unui popor".
"Mesajul meu"
Boloni e subtil cînd îl caracterizează pe Lucescu: " Adică într-o parte e curăţenia, în cealaltă corupţia. Aici cei răi, dincolo victima. Într-o parte ei cu toţii, dincolo numai eu, eu, eu, Lucescu. Între timp dăm cu noroi în toţi, noroi inventat de multe ori tot de noi. Să fim serioşi nea Mircea! Acum 15 ani, am avut o discuţie cu el la Brescia. De atunci aştept ca omul şi antrenorul Lucescu să accepte că fotbalul românesc a avut dreptul să obţină rezultate şi fără dumneavoastră să ieşiţi din egocentrism. Păcat că nu aţi reuşit, pentru că mai multt s-ar respecta asta. Nu poţi fi mereu în fruntea listei, iar dacă te pui acolo, deranjezi şi te devalorizezi. Aţi obţinut performanţe uriaşe pentru fotbalul românesc, dar poate nu cele mai mari. «Respectă pentru a fi respectat»".
"L-am ajutat pe Boloni!"
Mircea Lucescu se afla ieri la Istanbul. Antrenorul lui Şahtior s-a declarat surprins de acuzele lui Ladislau Boloni. "Nu cred că Boloni putea să spună aşa ceva. Să nu uite că eu l-am recondiţionat la 29 de ani, cînd l-am adus la echipa naţională şi nimeni nu mai credea în el. A ajuns apoi unul din jucătorii pe care eu m-am bazat cel mai mult", a spus "Il Luce". Acesta şi-a amintit şi de perioada de la începuturile de antrenor ale lui Boloni. "A făcut o lucrare de diplomă lîngă mine la Brescia şi mă suna zilnic cînd abia începuse antrenoratul. A ajuns unde a ajuns şi datorită mie", a încheiat Lucescu senior. (Ionuţ Petrişor)
"I-am rugat să nu se retragă!"
Mircea Lucescu a rememorat şi un episod petrecut la finala de Cupa României din 1988, cînd Steaua a părăsit terenul. "Eram antrenorul lui Dinamo la acea vreme. Ei au părăsit terenul, dar eu l-am rugat pe Puiu să revină pe gazon, să se termine totul cu bine. Îmi era frică să nu se întîmple ceva cu noi, aşa era atmosfera atunci. Puiu m-a refuzat spunînd că au primit ordin", a povestit Lucescu. (Ionuţ Petrişor)
L-a readus la "naţională"!
Folosit foarte puţin în mandatul lui Valentin Stănescu, Loţi Boloni a reintrat în circuitul echipei naţionale o dată cu instalarea lui Mircea Lucescu ca selecţioner. "Il Luce" l-a folosit chiar de la primul său meci pe banca "naţionalei", în noiembrie 1981, Boloni revenind în echipa României după o pauză de 17 luni. În mandatul lui Lucescu, Boloni a jucat nu mai puţin de 50 de partide sub tricolor, marcînd 11 goluri, dintre care şi cel mai important din cariera sa, cel împotriva Italiei, campioana mondială din acea perioadă. (Ionuţ Iordache)
"Eu nu le-am reproşat nimic jucătorilor de la Steaua, niciodată. Din contră, am ţinut la ei. Pe Duckadam eu l-am adus la echipa naţională. Şi pe Lăcătuş la fel. Boloni a mai jucat de 50 de ori la lot "
Jos palarie Loti Boloni. Cea mai buna pledoarie in apararea Stelei pe care am auzit-o vreodata. CCal, obiectivitate, claritate. Intr-un cuvant clasa, acest lucru il denota Boloni pentru mine. "Ungurul" care a jucat peste 100 de meciuri pentru Romania, reprezita si va reprezenta intodeauna spiritul Stelei. Din pacate, inca un nume mare indepartat de Steaua de catre actuala conducere parvenita. Cred ca o sa fac un topic cu numele mari ale Stelei renegate de personajele care, prinr-un accident al istorie, ne conduc. Din pacate aceasta lista va fi una deschisa si se va mari in progresie geometrica