Defapt aici gresesti dee stiinta politica este destul de veche in europa. Din pacate la noi abea acum incepe sa apara, asta nu inseamna ca o sa fie ca un foc de paie. Sunt scoli foarte importante de stiinta politica in lume ,unele avand 200 de ani vechime...din punctul asta de vedere eu zic ca o sa mai ramana.
Problema este ca nu exista la noi locuri de munca cu calificarea politolog. Exista de consilieri si de analisti (dar din pacate alea sunt ocupate de nepotu sau de finu).
sunt unii care vor sa faca pe dracu-n patru dar sa nu munceasca/invete neam dar in schimb vor sa fie respectati si sa aibe functii mari.
Un politolog/analist politic, pupator in c*ur, datator de limbii si restul sunt niste insii care nu stiu mai nimic, adica nu stiu istorie, nu stiu drept, nu stiu limbi straine, o labaresc aiurea cu pseudo-materii si pseudo profesorii adunati de prin cine stie ce facultati.
Tu stii cat munceste un student la arhitectura? sau un informatician/programator, ei bine ai tai politologi o freaca toata ziua fara sa faca nimic, citeste un ziar, o carticica, domeniul lor nu le cere nimic dupa cum am mai spus si nici nu studiaza, doar faca asa niste superficialitati ridicate la rang de marii cunostinte.
pe scurt nu fac istorie cum se face la facultatea de istorie desi e importanta
-nu fac nici drept international/comunitar/constitutional asa cum face un st la drept
-nici limbi straine la nivelul de la litere
de aici nivelul si "competentele" la deduceti voi, singurul lucru la care exceleaza este gargara, mistoul, cancanul lucruri intensiv studiate si deprinse.