Care ai modificat ma TSKA din CSKA in titlul topicului?
Bine ca suntem noi Steaua Bucuresti si nu Bucharest sau Bukarest. Mi se pare o tampenie chestia asta.
Care ai modificat ma TSKA din CSKA in titlul topicului?
Bine ca suntem noi Steaua Bucuresti si nu Bucharest sau Bukarest. Mi se pare o tampenie chestia asta.
Lingvistic, nu e o tampenie. Ba chiar dimpotriva.
Daca unii-s tampiti, nu vad motivul pentru care ar trebui sa ne conformam.
Daniele, documenteaza-te de aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Transliterare sau crede-ma pe cuvant. E corect asa cum e acum.
@Lari: Vezi ca mai apare o data CSKA in text. Pe langa asta, eu acum sunt destul de obosit, dar multe virgule mi se par aruncate cu harletul, fara nicio noima.
Nu-i cam vechi subiectul? Are deja 3 zile, ma gandesc.
Plus de asta, e o chestie destul de sensibila, suntem siguri ca vrem scandal pe tema asta?
pt mine e nou. azi l-am vazut ![]()
A aparut deja pe forum sub forma de comentariu.
Care va uitati pe articolul asta : http://danbacila.blogspot.com/2011/05/ce-fost-odata.html
Ar merita pus pe prima pagina.
Tricolor terfelit
Cluburile mari nu se refuza. Nationala, da.
E 2011, si asa gandeste orice fotbalist cu capul pe umeri. Sau cu suficient noroc incat sa se fi transferat deja in strainatate, cu un contract semnat direct in charter, intr-un bar de striptease, sau la un sprit in restaurantul unui hotel de lux. Comisionul impresarilor a fost platit in plic. Protocolul s-a "realizat" (sa nu zic "facut", ca ar fi prea explicit). Lumea s-a simtit bine. Mult succes in continuare. Cortina se trage. Ne vedem peste 4 ani, la renegociere, cand iar o sa ne certam precum chiorii pe comisionul dat fara acte,, si apoi o sa ne impacam din nou in fata unei sticle de vin, sau mai multe.
Ce raman in urma? Antrenorii de juniori platiti cu 8 milioane de lei (vechi, ce credeati?) pe luna. Terenul ala peticit unde si acum pustii isi rup genunchii. Echipamentele jerpelite. Alocatia de hrana care de-abia ajunge pentru napolitane. Ghetele prin care intra apa, atunci cand ploua. Cantonamentele in care piticii isi dau sufletul alergand, sperand la o viata mai buna si la un frigider mai plin pentru ei si familiile lor. Italia e departe. Anglia, si mai. Spania?... hm, nu e loc.
Ramane consolarea unui post de rezerva in Divizia C. De acolo, poate cineva il remarca si il duce undeva sa joace. Daca e bun, vine B-ul. Dupa care prima Liga. De unde neaparat la Steaua sau Dinamo, daca vrei sa te vada "verii" si sa prinzi ceva afara. Dupa care, mai devreme sau mai tarziu, stai linistit, va veni si Marea Samsareala. Acum e momentul sa pupi toate icoanele si sa te rogi ca strainului ala fraier sa ii placa soiul de vin ales si protocolul, si sa dea plicul cu darul celui ce a vrut sa iti faca un bine.
N-ai ce sa faci? Asa merg lucrurile? Altfel nu se poate?
Ba se poate, domnule. Se poate, daca ti-ar pasa mai mult de Romania. Daca ai accepta convocarile, ai intra pe teren si ai da TOTUL pentru tricolor, pentru tara ta si, nu in ultimul rand, pentru copilasii aia care isi varsa plamanii sa ajunga si ei, intr-o zi, ca tine. Daca ai refuza combinatiile cu impresarii. Daca ai ajuta un pic grupele de copii si juniori in mod real, declarand intreaga suma de transfer (cu tot cu acel comision dat in plic, bani de care sunt privati cluburile formatoare). Sau daca macar ai avea decenta de a recunoaste, in ceasul al 12-lea, ca toate aceste practici mioritice nu au ce sa caute intr-un fotbal sanatos.
Sunt multi oameni din trecutul Romaniei cu care ne mandrim. Ei nu veneau cu "privatul" sa apere tricolorul. Cand plecau la razboi, mergeau zeci si sute de kilometri pe jos, pentru tara lor. Copiii si sotiile lor nu plangeau ca nu ii vor vedea cateva zile, plangeau ca probabil nu ii vor mai vedea deloc. Dormeau sub cerul liber, nu la 4 stele. Mancau ce aveau in traista, nu la carciumi fandosite. Stiau imnul pe dinafara. Isi iubeau tara. Poporul. Tricolorul. Si nu doar in spoturi publicitare.
Pentru ei, sa fii chemat sa aperi tricolorul era o onoare. O zi sfanta. In care imbracau cele mai bune haine, tineau fruntea sus si plecau la lupta. Zambind mandri ca sunt romani.
Daca voi, fostii lideri ai nationalei - da, domnilor, NATIONALEI - Romaniei refuzati lupta pentru tara voastra si va ganditi doar la binele si la confortul vostru, nimic nu se va schimba in tara asta. Mult timp de acum incolo.
chris1978
Am putea sa-l punem dar nu e prima data cand se intampla asta. Deci nu ar fi vreo stire. Lumea cunoaste situatia. Sper. Desi nu ma surprinde nimic la cat de scurta e memoria romanului de rand.
Alte pareri?
Propun ca o persoana care are timp sa faca un articol ceva mai ca lumea, nu sa punem 2 poze si sa incepem sa injuram ferefeu', pe opreasca, pe sandolina, etc
Si daca il scrie cineva, ma gandeam ca asta ar fi o poza potrivita articolului. E de aseara.

P.S. Spre sa nu fie din galeria dinamovista sau rapidista. Mie nu-mi pare cunoscut.
Merita din plin un articol despre nesimtirea FRF cu aruncatul drapelului national la gunoi.
Nu i-ar mai rabda pamantul de gunoaie !
Asa se face si la meciurile de Liga 1. Nu e doar FRF-ul bagat in rahat. Si la Liga e la fel. Nu am inteles si nu voi intelege niciodata care e problema. Vorbim de un steag. Atat. Nici macar de un banner, ca, pana la urma, cuvintele nu pot rani. Deci nici alea nu ar trebui interzise.
Cenzura ca asta nici pe vremea comunistilor nu exista.
Problema e ca virtual toti conducatorii din fotbalul romanesc sunt, pe langa corupti, hoti, nenorociti, puscariabili, lepre, analfabeti, tradatori, fosti securisti, interlopi, parveniti, si foarte, foarte prosti.
Asa se face si la meciurile de Liga 1. a.
Pai tu esti patit ![]()
eu cred ca AISS-ul ar putea chiar sa trimita un comunicat de presa referitor la faza cu mesajele si mai ales tricolorul.
Propun ca o persoana care are timp sa faca un articol ceva mai ca lumea, nu sa punem 2 poze si sa incepem sa injuram ferefeu', pe opreasca, pe sandolina, etc
http://www.ziare.com/nationala-Romaniei/st...tionala-1119194
![]()
Faza e ca nu e de condamnat FRF decat prin prisma contractarii bgs si prin cea a tacerii de dupa. In setul ala de reguli anuntate inainte de meci, se specifica clar ca E VOIE CU TRICOLORUL, dar baietii de la begese au zis ca-s sefi si s-au pisat pe noi ![]()
8.Este permisa introducerea numai a acelor steaguri tricolore confectionate din panza sau alte materiale asemanatoare, fara suportul din material plastic, metal, lemn etc.;
Faza e ca nu e de condamnat FRF decat prin prisma contractarii bgs si prin cea a tacerii de dupa. In setul ala de reguli anuntate inainte de meci, se specifica clar ca E VOIE CU TRICOLORUL, dar baietii de la begese au zis ca-s sefi si s-au pisat pe noi![]()
cu atat mai mult daca-i vorba de tzaranii de la bgs !
Mai, eu nu-nteleg la ce-ati pus articolul cu meciul de hochei pe prima pagina, ca oricum se joaca in deplasare si nici nu-l da la TV si nici n-am auzit de mari schimbari la echipa.
Mai nimerit mi se pare articolul cu Scotia-Romania de la Cupa Mondiala.