FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Juniorii Stelei

«18910111214»
Lari28.01.2011 07:11

Cu toate că fotbalul romanesc suferă atunci cand vine vorba de portari de calitate, după Ciprian Tatarusanu, Steaua propune alte două nume pentru marea performanță: Valentin Alexandru Cojocaru, in varstă de 15 ani, si Ionuț Radu, care are 13 ani. Ei au fost promovati deja la echipa a doua a clubului din Ghencea datorită calităților lor, dar si gabaritului impresionant pe care il au la aceste varste. ProSport a mers in Ghencea si a stat de vorbă cu cei mai promițători portari care cresc in Academia Stelei.

Trei lovituri de la 11 metri aparate in finala cu Dinamo!

Valentin Alexandru Cojocaru are o poveste foarte interesanta Este fiul fostului arbitru Ispas Cojocaru, iar in Ghencea a ajuns in anul 2007 de la marea rivală a roș-albastrilor din "Ștefan cel Mare". Usor timid, Valentin iși incepe dezvaluirile: "Steaua m-a remarcat in meciul direct dintre cele două echipe rivale, iar apoi, la scurt timp, am ajuns in Ghencea. A fost visul meu să ajung aici", si-a inceput tanarul goalkeeper povestea. Se remarcă la loviturile de la 11 m. Spre exemplu, anul trecut, in finala dintre Steaua si Dinamo, tanarul portar al roș-albastrilor a aparat consecutiv trei executii de la 11 metri, contribuind decisiv la victoria echipei sale după executarea loviturilor de departajare. Multora le-au venit in minte imaginile cu Duckadam din finala Cupei Campionilor, cand a aparat patru lovituri de departajare.

Leo Strizu l-a promovat

Cojocaru are o inaltime impresionantă pentru varsta sa. La numai 15 ani, el masoară deja 1,93 metri. Nu e repezit in declaratii, dar e sigur de ceea ce spune: "Nu e prea frumos să vorbesc eu despre mine, nu-mi place să mă laud singur, dar in doi-trei ani imi propun să ajung la prima echipa La Steaua II am fost promovat anul trecut de domnul Leo Strizu, iar acum activez sub comanda domnului Liță Dumitru. Chiar dacă majoritatea colegilor mei sunt mai mari ca mine ca varsta nu-mi este teamă să mă bag la absolut toate suturile lor", ne-a spus acesta.

Poartă 46 la picior

La 15 ani, Valentin Alexandru Cojocaru are un fizic impunator pentru cei 15 ani ai sai. Pe langă faptul că are 1,93 m, tanarul goalkeeper poartă la picior numarul 46. "Nu pot să nu observ că vă uitati la piciorul meu. M-am obisnuit să fiu privit astfel, pentru că port numarul 46 la pantofi. Oricum, nu sunt un baiat suparacios", a declarat juniorul.

Ionuț Radu: "Idolul meu e Tatarusanu"

La randul sau, Ionuț Radu este un tip la fel de modest, fiind convins că intr-o zi va ajunge si el in echipa mare a Stelei. "Eu acum sunt mic si trebuie să mai am rabdare. Trebuie să o iau pas cu pas. Am doar 13 ani, chiar dacă vă uitati la mine că port 44 la picior si am 1,83m. Cat timp Macelaru a fost plecat in cantonament cu prima echipa am avut sansa să ajung si eu la Steaua II. Cine este idolul meu? Evident, Ciprian Tatarusanu. Îl urmaresc cu mare atentie cand evoluează si sper ca intr-o zi să-i calc pe urme", a incheiat Ionut

Valentin Alexandru Cojocaru, 15 ani, 1,93 m

2005 - declarat cel mai bun portar la turneul organizat de AS TEAM

2008 - declarat cel mai bun portar de la "Cupa Hagi"

2009 - declarat cel mai bun portar la lotul Municipal, lot care a participat la un turneu in Serbia

Actualmente component UNDER 16

Ionu Radu, 13 ani, 1,83m

Ionuț Radu este si el unul dintre cei mai promițători juniori ai Stelei. A ajuns in Ghencea in urmă cu doi ani, lucrand cu profesorul Ion Gabriel. Actualmente este rezervă la Steaua II, sub comanda lui Liță Dumitru

ProSport

caseta_portari.jpg

pytycrys28.01.2011 07:58

Ionut Radu a fost coleg cu mine la FC Viitorul,inainte sa plece la Steaua . Un portar de nota 10, modest, la locul lui si foarte ambitios. Merita!

ebonyc28.01.2011 12:00

Si eu sunt entuziasmat cand vad sange proaspat, de Ion Radu nu auzisem pana acum, dar ma molesesc cand vad ca nu i se acorda nicio sansa lui Cezar Lungu si este adus acest Stanca. Nu vedeti ca nici macar in cantonament nu a luat pe cineva de la echipa a 2-a, doar pe Macelaru ca era nevoie de al 3-lea portar.

Daniel-Ionut29.01.2011 07:38
Adrian29.01.2011 09:42

dinam0 iar ne da **** in ceea ce priveste promovarea tinerilor. Vad ca rahatul ala mic de rafael stanescu e promovat in ultimul hal si de presa si de caini. Si ala nu e nici macar pe jumatate la fel de talentat si bun ca Lazar, care sta deampixu prin Liga secunda.

Macar daca i-ar vinde odata pe toti aia tineri si sa desfiinteze echipa a doua, sa ajunga toti la echipe tari si sa vina sa ne bata, ca altceva nu-mi doresc.

Steaua are 986283659 de antrenori secunzi pe care isi permite sa ii plateasca cu salarii destul de mari dar nu isi permite sa plateasca antrenorii de la copii si juniori. Ce sa mai zicem?!

Le reseau pansant29.01.2011 10:34

Par seriosi baietii astia, si dupa cum vorbesc si dupa cum arata, mie nu mi-au lasat impresia de terminati din aia care s-au dus la fotbal doar pentru bani si femei.

Cat imi doresc sa fie promovati la echipa mare amandoi, sa ajunga un fel de Casillias sau Kahn, dar de Steaua din 90 incoace a dat doar 2,3 jucatori asa ca mari sperante nu sunt.

red&blue_boy29.01.2011 15:35

Slabe sperante sunt ca la Steaua actuala sa se creasca niste tineri de mare valoare...

Cand pot sa ne aduca fratii Oierul niste jucatori,dupa ce sa mai stam sa crestem tineri?...

bogdinho'12.02.2011 19:48

Ma uit cu stupoare si vad cum Timisoara , Craiova , chiar si Rapid , Dinamo au scos din propria pepiniera jucatori valorosi gen (Torje , Costea , Gaman , Alexe , Ionita sau Liviu Ganea) , iar la Steaua nu am vazut unul singur , un singur junior gen Ilie Dumitrescu care sa fi promovat si sa se impuna la prima echipa...

Inca o data se vede ca toate ramurile genalogice sau mai bine zis zoologice ale lui Ciobi misuna intotdeauna prin club...

Este o lipsa totala de profesionalism in Ghencea , clubul mai traieste doar cu numele , atata timp cat Ciobi va ramane patron...

Edit : plotoagelor , afara din Ghencea...

Daniel-Ionut27.02.2011 08:47

Roș-albastrii au inceput să caute talente in Africa si l-au achizitionat la echipa secundă pe Kounta Diop Faye

Oficialii Stelei speră ca fotbalistul nascut la 21 decembrie 1992 in Thiès să calce pe urmele ivorianului crescut de CFR Cluj si vandut cu patru milioane de euro in Rusia, la Kuban Krasnodar.

Exemplul Lacina Traore, fotbalist descoperit intam­­plator pe o stradă din orasul Abidjan, capitala Coastei de Fildes de catre presedintele celor de la CFR Cluj, Iuliu Muresan, i-a ambitionat si pe oficialii din Ghencea să sondeze piata africană in cautare de tinere talente.

9.jpg

După cateva luni de cautari, stelistii l-au gasit pe Kounta Diop Faye, un senegalez de 18 ani care poate evolua atat ca mijlocaș ofensiv, cat si ca varf.

Africanul a intrat deja in programul echipei secunde si a fost cazat in caminul Academiei de Fotbal a clubului din Ghencea.

În functie de evolutiile pe care le va avea in acest retur sub comanda lui Liță Dumitru, Faye ar putea fi cooptat din vară in lotul echipei mari.

Africanul face parte dintr-o familie de fotbalisti. Unul dintre fratii sai, Mahfally Faye (24 de ani), este unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei ASC de Santhiaba din Senegal, in timp ce un alt frate, Cheikh Bamba Faye (29 de ani), este si el jucator profesionist.

E al doilea senegalez din istoria Stelei

Kounta Diop Faye, a carui poză a aparut deja si pe site-ul oficial al roș-albastrilor, este cel de-al doilea jucator din Senegal care e legitimat la Steaua.

5.jpg

Precedentul jucator din fosta colonie franceză a fost fundasul Gora Tall, adus in urmă cu un an la cererea lui Mihai Stoichiță.

Tall a intrat in istorie ca fiind strainul care n-a jucat nici un minut in tricoul Stelei, el bifand doar patru aparitii la satelitul" din Liga a II-a.

Sursa: Click

Maye27.02.2011 08:51

Nu mai pune bai Daniele stiri de astea, ca iar vin unii si spun ca la Steaua vin numai negrii.

MoWeed27.02.2011 08:54

De obicei, jucatorii tineri isi rateaza carierele la Steaua din cauza faptului ca n-am mai avut de mult timp un antrenor care sa aiba curajul sa ii joace. Asa ca pot sa ii caute peste tot pe glob...

Le reseau pansant27.02.2011 11:43
Nu mai pune bai Daniele stiri de astea, ca iar vin unii si spun ca la Steaua vin numai negrii.

si care e problema ta daca vin unii si spun ca la Steaua vin numai negrii, e cumva neadevarat?

Eu vreau ca Steaua sa fie formata numai din jucatori romani, nu tigani, nu negrii nu alte natii, e vreo problema?

Maye27.02.2011 17:05

Nu e nicio problema. Da` chiar nici una.

Daniel-Ionut27.03.2011 08:46

Rezultatele grupelor de copii si juniori:

Steaua Grupa 2001 (grupa II valorica)

Steaua " CSS2 6-6

Steaua: Baciu, Berbec, Cazan, Costache, Carciumaru, Dobrovat, Popescu.

Au mai jucat: Constantin, Culda, Dicu, Grigore, Marin.

Antrenor: Remus Ivanescu

Steaua Grupa 2001 (grupa I valorica)

Steaua " Dinamo 1-2

Steaua: Achiriloaie, Ardelean, Mateescu, Cata, Stanila, Stefan, Gheorghe.

Au mai jucat: Iordanescu, Mizdrescu.

Steaua Grupa 2000 (grupa I valorica)

Steaua - Dinamo 5-1

Steaua: Burlacu, Nae, Toma, Mitracu, Dumitru, Ivan, Magureanu, Mohammad.

Au mai jucat: Petrisor, Petreus, Bonteanu, Georgescu, Bobaru, Stan.

Steaua Grupa 2000 (grupa II valorica)

Steaua - Pregresul 3-0

Steaua: Boltinescu, Breen, Holdean, Goia, Ivan R, Serban, Ivan A, Dicu

Au mai jucat: Maioreanu, Obedeanu, Magdalena, Negreu, Stancu

Juniori B

Steaua - CS Smart Fotbal School Ionescu 1-0

Steaua: Cojocaru, Iordache, Jitaru, Radu, Popa, Szotyori, Neacu, Dedu, Penciu, Braga, Patrascu

A marcat: Dedu min 72.

Au mai jucat: Gradinaru si Stanciu.

Antrenor: Lucian Mezei Steaua Grupa 1998

Rapid - Steaua 0-6

Steaua: Poiana, Ciulica, Buliga, Radulescu, Balan, Dobre, Ciochina, Vasilica A, Ontel, Trandafirescu, Mirea.

Au mai jucat: Constantin, Raduca, Taban, Zaharia, Vasilica M, Mehedinteanu.

Au marcat: Ontel(2), Trandafirescu, Mirea(2), Dobre.

Antrenor: Ionescu Corneliu.

Steaua Grupa 1999

Steaua - Dinamo 2-1

Steaua: Lupescu, Ion, Baciu, Badea, Ghetu, Obreja, Ilie, Guna, Merloi, Sava, Marincuta.

Au mai jucat: Vigheciu, Petre, Costache, Pal, Bomentean.

Au marcat: Guna, Merloi.

Antrenor: Ionescu Corneliu.

ebonyc27.03.2011 10:54
si care e problema ta daca vin unii si spun ca la Steaua vin numai negrii, e cumva neadevarat?

Eu vreau ca Steaua sa fie formata numai din jucatori romani, nu tigani, nu negrii nu alte natii, e vreo problema?

Daca toate cluburile gandeau asa ca tine nu auzeai azi de Messi. Intre timp romanul Stegaru inca pacaleste fotbalul la echipa a 2-a si mai e pus si la fiecare articol pe siteul oficial al Stelei. Tie iti mai pasa de ce negrii vin la Steaua cand unii romani nu au niciun drept sa evolueze la echipa asta? Negrii astia care vin sunt extracomunitari, romanii nostri sunt extrafotbal.

Daniel-Ionut30.03.2011 10:13

Din lotul echipei nationale de juniori U17 care s-a calificat la Campiontul European din Serbia face parte si un fotbalist de la Academia de Fotbal Steaua.

Este vorba despre Iulian Rosu, care joaca pe postul de mijlocas central sau mijlocas stanga. In meciul decisiv pentru calificare, castigat de Romania in fata Ungariei cu scorul de 2-1, Iulian a marcat golul doi al echipei noastre dupa o executie fabuloasa a unei lovituri libere obtinute tot de el. "Suntem fericiti pentru aceasta calificare. Ii multumim lui Dumnezeu ca a fost alaturi de noi!", a declarat Rosu imediat dupa meci.

ebonyc11.04.2011 15:34

Steaua Juniori A

Steaua - Dinamo 4-2

Steaua: Cojocaru, Morari, Apostol, Stefan, Orbu, Lungu, Lupes, Rosu, Enache, Dumitru, Stanciu

Au mai jucat: Vartej, Puscas, Florea, Olar, Calin

Au marcat: Rosu, Lupes, Lungu, Dumtru

Antrenor: Uzunea Dumitru

Steaua Juniori B

Steaua - Dinamo 1-0

Steaua: Vartej, Cristea, Jitaru, Radu, Popa, Aldea, Neacsu, Gheorghe, Razdan, Braga, Patrascu

Au mai jucat: Gradinaru, Manea

A marcat: Gradinaru

Antrenor: Mezei Lucian

Steaua Juniori A

Steaua - Concordia Chiajna 2-0

Steaua: Cojocaru, Ciocianu, Apostol, Orbu, Morari, Lupes, Puscas, Rosu, Dumitru, Codin, Enache

Au mai jucat: Florea, Petcu, Lungu si Stanciu

Au marcat: Puscas si Lungu

Antrenor: Uzunea Dumitru

Steaua Juniori B joi 7.04.2011

Steaua - Concordia Chiajna 2-1

Steaua: Cojocaru, Iordache, Jitaru, Radu A, Popa, Szotyori, Neacsu, Dedu, Razdan, Braca, Patrascu C.

Au mai jucat: Mares, Pastrcu C.

Au marcat: Razdan si Mares

Antrenor: Mezei Lucian

Daniel-Ionut18.06.2011 17:28

Șefii Stelei au reusit, in cele din urma să-l convingă pe Iulian Rosu să semneze prelungirea, unul dintre cei mai talentati juniori din Romania. Tanarul in varstă de 16 ani refuzase initial să ramană in Ghencea, fiind tentat de oferta celor de la Auxerre.

Francezii l-ar inclus insă tot in sistemul echipelor de juniori, astfel că mijlocasul a preferat să continue cu Steaua. În primă faza sefii "roș-albastrilor" ii oferise un salariu lunar de 1.500 de lei, neagreat insă de jucator. Au urmat alte negocieri, si internationalul U17 a semnat prleungirea. Durata contractului n-a fost insă facută publica

Iulian Rosu a fost unul dintre remarcatii nationalei U17, reusind să impresioneze in preliminariile CE U17, dar si la turneul final. Anul trecut, Iulian Rosu a efectuat un stagiu de pregatire de zece zile la celebra "La Masia", "fabrica de juniori" a echipei lui Guardiola, insă nu a fost oprit in lot de antrenorii catalani.

bogdinho'19.06.2011 09:58

L-am vazut jucand la nationala U-17 in timpul Europeanului si nu mi s-a parut cine stie ce. Poate si tactica a fost de vina , a fost o autobaza totala.

In concluzie , nu m-a impresionat.

Daniel-Ionut30.06.2011 05:55

Pustiul de 17 ani, care a semnat primul contract din cariera lui, spune că se va bate pentru titularizare in echipa mare chiar din urmatorul cantonament, in care se va pregati sub comanda lui Levy.

Pe lingă Mihai Costea, Tatu, Gabi Matei, Dorinel Popa si celelalte achizitii, Steaua a reusit să mai semneze cu un fotbalist in această vara Se numeste Iulian Rosu, are doar 17 ani si a facut parte din echipa natională Under 17 la Campionatul European. Desi era in curtea clubului de multă vreme, Rosu nu avea contract parafat cu gruparea din Ghencea. Saptamina trecută a semnat o intelegere pe doi ani, iar ieri a acceptat un dialog despre trecutul, prezentul, dar mai ales viitorul sau in tricoul roș-albastru.

- Iulian, de ce ai semnat abia acum un contract cu Steaua?

- Cei de la Steaua mi-au propus incă de anul trecut să semnez o intelegere, insă atunci am refuzat pentru că mă gindeam să plec in strainatate.

"M-au dorit Auxerre si Chelsea"

- Pai, aveai oferte?

- Da, au fost discutii cu Auxerre, dar si cu Chelsea. Atunci am gindit asa: «Prefer să plec in strainatate, nu semnez cu Steaua. Îmi doresc să plec afară deoarece acolo pot ajunge mai usor la un nivel mare». Impresarul meu, Cristian Morosan, a negociat cu cele două formatii, dar apoi m-am razgindit pentru a ramine in Ghencea.

- Și cum de te-ai razgindit?

- Pentru că m-a convins si pe mine, si pe tatal meu omul de la Steaua care a discutat cu mine, domnul Teia Sponte. Mi-a prezentat un proiect interesant, mi-a spus lucruri serioase si frumoase in ceea ce priveste viitorul Stelei si statutul meu la această echipa M-a convins si am semnat. sunt extrem de satisfacut că am un contract la 17 ani.

- Spuneai că anul trecut gindeai că doar in strainatate poti ajunge la un nivel ridicat.

- Acum sunt convins că si la Steaua pot ajunge fotbalist mare. Oricum, eu m-am simtit bine la Steaua si pină acum. Cel mai mult am progresat intre 11 si 17 ani, cind am lucrat cu domnul Ion Toma si cu domnul Dumitru Uzunea, apoi si cu Leo Strizu la echipa a doua.

"Am semnat ca să ramin, nu ca să fiu imprumutat"

- Echipa mare a Stelei inseamnă altceva ca presiune, concurență, pregatire.

- Da, stiu asta. Dar eu n-am semnat ca să fiu imprumutat sau să fiu trimis la echipa a doua. O să merg acum cu echipa mare in al doilea cantonament si voi incerca să mă bat de la egal la egal cu ceilalti din lot. Totul depinde de mine, nimeni nu joacă in locul meu ca să depind de altcineva, dacă eu voi convinge antrenorul că sunt bun, atunci voi evolua.

- Pe ce post iți place să joci?

- În spatele virfului, dar si ca mijlocaș de bandă in stinga sau in dreapta. Totusi, cel mai bine mă simt ca al doilea atacant.

- Ai vreun model in actuala echipă a Stelei?

- Îmi plac Tanase si Radut Îmi pare rau că a plecat Marinescu, era un alt fotbalist pe care il apreciam! sunt constient că va fi o concurență dura dar sunt gata să mă inham la o muncă titanica

Copil de mingi cu Real Madrid

Aflat in curtea Stelei din 2000, Iulian Rosu a fost copil de mingi la cel mai de prestigiu meci pe care roș-albastrii l-au jucat in Romania după 1990. La Steaua - Real Madrid 1-4, in octombrie 2006, Iulian Rosu, care atunci avea doar 12 ani, s-a aflat pe marginea terenului, in calitate de copil de mingi.

"Va fi o experiență fantastică pentru mine să fac parte din lotul echipei mari a Stelei. Sper să fac față si usor-usor să-mi cîștig un loc in această mare echipă a Romaniei" (Iulian Rosu)

"Nivelul Ligii 1 va creste mult in anii care vin. Torje, Tanase, Alexe, Gardos Gaman vor progresa, iar generatiile Under 19 si Under 17 vor exploda si o să vedeti ce fotbalisti buni vor veni din spate" (Iulian Rosu)

11 ani e perioada pe care Iulian Rosu a petrecut-o in curtea clubului Steaua, el fiind adus de tatal sau la pustii roș-albastrilor de la virsta de 6 ani si jumatate

Ronnie30.06.2011 06:01

Saracul, semna cu Chelsea si in 4-5 ani isi gasea fara probleme o echipa-n ligile inferioare-n Anglia. Acum, Dumnezeu cu mila.

ebonyc30.06.2011 06:52

Ce vrajeala o fi bagat Sponte despre "viitorul frumos al Stelei"...

Saracul, semna cu Chelsea si in 4-5 ani isi gasea fara probleme o echipa-n ligile inferioare-n Anglia. Acum, Dumnezeu cu mila.

Chiar crezi ca a refuzat sa mearga la Chelsea?

ebonyc03.07.2011 20:20

Lazar iar nu a fost retinut in lot.

Adrian03.07.2011 21:50

Noa bine!!!

Daca baiatul nu are pile sau relatii cu sfatuitorul Teia, cum sa fie bagat in seama?

Nu vreau sa zic de rau de Iulian Rosu dar Lazar a dus in spate echipa a doua. Rosu nu a prea aratat nimic cat a jucat la Steaua 2. Ca a facut treaba(fie vorba intre noi, nu prea multa!) la nationala de juniori, aia nu conteaza. Ca in campionat nu va juca impotriva unor juniori si nici alaturi de juniori.

Dar macar bine ca a fost luat Bejan. Oricum, la inchidere, e peste Bicfalvi cu mult.

Lazar cred ca va pleca. Cel mai probabil la Viitorul Constanta. Ca, din cate stiu, Hagi a fost primul care l-a bagat in seama, de atunci de cand a venit la Steaua ca antrenor. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca am inteles ca si Vlad Rusu e in discutii cu Viitorul, deci e clar ca Hagi e cu ochii pe copiii de la Steaua II.

Imi pare rau de el dar, la fel ca Szekely sau alti jucatori, a avut ghinionul sa ajunga acum la Steaua.

Din moment ce MM si l-a adus pe Dorinel Popa iar Gigi l-a luat pe Bajenaru, era destul de clar ca Lazar nu va fi retinut. Putea sa dea 10 goluri si 40 de pase decisive in pregatirile astea ca tot nu reusea ceva intr-o echipa unde pilele conteaza, nu valoarea.

PLM!

La 12.50 am postat treaba de mai sus. Acum, la 9:17, dovada:

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/Liga-...iitorul-8433931

Prosportul anunta cum Hagi doreste stelisti. Am avut dreptate la asta.

red&blue_boy04.07.2011 06:52

Pacat de Lazar,ca n-a primit o sansa.

Sper ca el si ceilalti sa aiba la Constanta un "viitor" mai bun .

«18910111214»