Purtatorul de cuvint al Jandarmeriei Bucuresti, Marius Militaru, a explicat că incidentele de la Italia-Serbia, intrerupt din cauza violentelor fanilor oaspeti, nu s-ar putea petrece la marele derby, pentru că fortele de ordine vor fi in alerta
"Am analizat imaginile din Italia si am ramas stupefiat, discutam cu colegii si priveam cum au intervenit carabinierii, erau debusolati. Reactia lor a fost una disproportionata s-au ingramadit intr-un colț de tribuna Huliganismul a fost stirpit in țările civilizate si s-a vazut, carabinierii erau siderati de ce se intimpla
Am mai vazut astfel de evenimente si in Romania, intr-o formă mult mai agresiva
Ei au intervenit prea incet, reactia lor a fost intirziată la ce se intimpla acolo si la riscul care exista.
Dinamo-Steaua e un meci cu grad ridicat de risc, e singurul derby al campionatului.
Avem 500 de jandarmi care vor asigura ordinea. Există multe riscui, dar ne vom lua masuri. În ultimii trei ani am evitat contactele intre galerii, si de această dată vom face la fel. Vom avea si un detasament de cavalerie pe strazi", a spus Militaru la sportro.