FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

CSA, discutii generale

«1234510»
Bogdan28.09.2010 07:55
Cred ca am uitat sa trec pe Oltchim si Rulmentu Brasov la handbal.

Oltchim este singura care a tinut fruntea sus in campionatul intern. SI ele au avut niste probleme pana la acea finala de campionat curusia cand s-au nascut niste ambitii si atunci s-a format echipa actuala.

Pana atunci vreo 5 ani au stat si au crescut junioare.

In rest Zalaul ce a mai tinut pasul pana a plecat Tadici la Oltchim.

Rulmentul este o echipa in care a invest URBANUL niste bani si acum e falimentara. Au plecat jucatoarele inca de anul trecut (Neagu, Vizitiu).

Ce-mi aduc aminte de meciurile cu Zalau, Rapid Bucuresti de acum 10-15 ani. Ce handbal se mai juca pe atunci.

Si legat de ele se cam pune problema ca nu au contracandidat bun in campionat. Singurele meciuri tari le are in europa.

Costi28.09.2010 08:13
Ok, dar nu putem nici sa minimalizam lucrurile bune care s-au reusit la unele sectii.

S-au reusit prin daruirea exemplara a unor jucatori sau prin vointa incredibila a unor oameni din club, dar atat...in rest, sunt falimentari...

Intr-adevar, comparand cu fotbalul, acolo s-au obtinut niste rezultate remarcabile cu bani putini, remarcandu-se niste conducatori desavarsiti si niste sportivi de exceptie, dar atat.

Andrei*28.09.2010 08:32

bun si privatizezi sectia!dar cat te tine sa mergi la acelasi nivel de unul singur?vine x,y,z si se apuca de investit insa la un moment dat nu mai are de un' sa scoata bani din buzunar.se pune si problema castigului,nu?a cam disparut sportul "romantic"!exact cum spunea si Maye,lipsa de mediatizare si plus faptul ca sunt zeci de cluburi si clubulete la toate disciplinele duce la disparitie,mai ales intr-un oras ca Bucuresti.la baschet de exemplu vin doar cei implicati in acest sport,putini ca numar,rudele jucatorilor si ocazional 30-50 de insi care canta din pasiune.nu poti sa pui bilet de intrare ca brusc iti scade numarul de spectatori,dar o cutie pentru niste donatii macar poti sa ai.la rugby,la fel!doar cei legati direct de acest sport.unde mai pui ca in afara de fotbal,la care se pricepe cam toata lumea,putini au cultura altui sport.si mai e ceva.e normal ca intr-un oras ca Rm. Valcea unde alta ramura sportiva nu exceleaza sa fie handbalul in prim plan.este cam singura alternativa cu atat mai mult cu cat sunt si performante externe.la m.ciuc ce alt sport mai are performanta in afara de hochei?in unele zone toate energiile financiare se canalizeaza doar pe un singur lucru,pe cand in Bucuresti e ceva mai greu.uitati-va la Constanta,a disparut fotbalul si de ceva timp handbalul primeaza,sibiul are doar baschet,Oradea are polo...

Costi28.09.2010 10:29

privatizezi sectia, dar csa ramane in cd, avand si o participatie de x% venind cu numele, emblema, culorile, palmaresul, eventual ceva infrastructura deja existenta. cu banii vine privatul, care isi ia de asemenea si profitul. mediatizare ar fi, daca ai niste conducatori buni la federatie si la cluburi care, colaborand, fac lobby peste tot unde e posibil. avem enspe mii de posturi TV pe sport, sigur s-ar gasi cineva convins sa dea meciurile la TV(mai ales ca nivelul a crescut foarte mult in anumite ramuri, gen baschetul).

Adrian28.09.2010 10:32

Nu se gaseste, Costi. Televiziunile astea de sport prefera sa dea in reluare pana la nesfarsit meciuri de-ale marilor echipe Europene decat sa promoveze sportul autohton.

Cred ca am vazut pana acum Manchester City - Liverpool de fiecare data cand am dat pe Telesport, in fiecare zi. Tot acelasi meci.

Daniel-Ionut28.09.2010 10:36

Hai ca fata de sezoanele precedenta, GSP-ul a inceput sa transmita Steaua Rangers, pe Digisport, +, au inceput sa dea rugby, handbal...

red&blue_boy28.09.2010 11:20
pe Digisport, +, au inceput sa dea rugby, handbal...

Parca si baschet,chiar meciurile Stelei...

Daniel-Ionut28.09.2010 11:23
Parca si baschet,chiar meciurile Stelei...

Da, a fost transmis chiar turul cu CSM Bucuresti de catre digi.

MoWeed28.09.2010 12:59

Ideea cu privatizarea CSA-ului este una buna, dar nu stiu cati patroni ar fi dispusi sa sustina financiar o echipa de hochei, baschet, atata timp cat sporturile respective nu au acoperirea fotbalului. Cine sa vina sa sustina financiar echipele acestea cand sala nu este plina decat la derby-uri, in rest fiind dezolant de goala?

Maye28.09.2010 13:09
Cred ca am vazut pana acum Manchester City - Liverpool de fiecare data cand am dat pe Telesport, in fiecare zi. Tot acelasi meci.

Nu au alte programe. Sunt falimentari.

Maye28.09.2010 13:17
Ideea cu privatizarea CSA-ului este una buna, dar nu stiu cati patroni ar fi dispusi sa sustina financiar o echipa de hochei, baschet, atata timp cat sporturile respective nu au acoperirea fotbalului. Cine sa vina sa sustina financiar echipele acestea cand sala nu este plina decat la derby-uri, in rest fiind dezolant de goala?

Te cam contrazic la asta cu tribunele goale.

Sporturile astea, sa le zic alternative, pentru ca sunt o alternativa la fotbal, atrag din ce in ce mai multi fani si trendul e in crestere. Un destept ar profita de asta.

Care e statutul Turabo la baschet? Sponsor si atat?

Daniel-Ionut28.09.2010 13:35
Ideea cu privatizarea CSA-ului este una buna, dar nu stiu cati patroni ar fi dispusi sa sustina financiar o echipa de hochei, baschet

Asta s-a spus si la clubul de fotbal, nu?

3 cuvinte si s-a ajuns in situatia de acum, privatizare, idee buna, Gigi patron... restul e cancan.

DOMNULQ28.09.2010 14:35

Un baiat destept care investeste la handbal sa spunem un buget de 4 mil de euro,deci mult sub fotbal poate sa faca performanta si sa ajunga in primele 4- 6 echipe ale europei.Sa investesti 4 mil de euro la Steaua la handbal poate insemna imagine si performanta extraordinara ceva de genul Oltchim la fete.Ce spuneti de un club de handbal Steaua-Oltchim cu sectii la feminin si masculin care sa joace la Valcea.Culori ros-albastre sunt la ambele cluburi,Steaua este super iubita la Valcea.

Sa fie acolo un fel de Meca pentru handbalul romanesc.

Daniel-Ionut28.09.2010 14:44

Steaua-Olchim, si sa joace la Valcea?

ar fi 0 barat pentru mine, nu ar insemna nimic.

Ce legatura ar avea cu Steaua Bucuresti aceasta Steaua Olchim, sau Steaua Valcea? Ar fi un fel de Steaua Mizil, fara legatura.

Adrian28.09.2010 14:47

Pai cum, mah, acum vrei sa se mute Steaua la Valcea? Parca tu nu erai de acord cu cei de la "tara". Si parca ai protestat si cand era vorba sa ii dea MApN-ul afara pe becalioti din Ghencea.

Unii se contrazic in prostie pe aici, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca aceiasi oameni spun doar prostii.

Auzi ca Steaua-Oltchim! Chiar atat de rau am ajuns?! Chiar atat de mult isi doresc unii doar performante incat sunt dispusi si la rahaturi de astea de fuziuni?

Cu suporteri ca domnulq, nu-i de mirare ca a ajuns Steaua unde a ajuns.

Daniel Ionut

Ce a facut becalii numai privatizare nu poate fi numit.Englezii au un termen, "hostile takeover", dar si aia e la ani lumina de ceea ce a facut Gigi. Ala nu a privatizat clubu', l-a furat.

Oricum, vad ca unii de pe aici traiesc in alte tari. Daca in Romania anului 2010 voua va vine sa discutati despre privatizari ale unor sectii sportive, despre investitori care sa bage bani in niste sporturi foarte putin urmarite, aveti probleme foarte grave de perceptie. Inseamna ca nu intelegeti realitatea in care va aflati. Romania e in picaj din punct de vedere economic.

Ca investitor din Romania, sa vii sa bagi bani intr-un sport care nu prea e urmarit, e o prostie care duce la autodistrugere.

Credeti ca se desfiinteaza echipe in toate sporturile de bine ce le merge? Fiti seriosi!!!

DOMNULQ28.09.2010 15:15
Steaua-Olchim, si sa joace la Valcea?

ar fi 0 barat pentru mine, nu ar insemna nimic.

Ce legatura ar avea cu Steaua Bucuresti aceasta Steaua Olchim, sau Steaua Valcea? Ar fi un fel de Steaua Mizil, fara legatura.

1.nu este o fuziune-cum aia la baschet se numesc Turabo,la handbalse numeau MFA- Steaua oltchim este plauzibil

2.de ce la Valcea?Pentru ca acolo este un om dispus sa investeasca in handbal,care se priceape la handbal.

3.pentru ca acolo se gaseste o sala performanta dedicata si intretinuta pentru handbal.

4.pentru ca la valcea exista un public stelist avizat pentru handbal,nu este un public primitiv trait in salbaticia muntilor Apuseni

ci este un public avizat si cunoscator de handbal.

Pentru ca toate astea sa se poata intampla trebuie sa renuntam la tanchete si caschete sau macar rolul lor sa fie pur decorativ.

MM Stoica A AVUT DREPTATE-Steaua ESTE ECHIPA NATIONALA-MAI PUTIN SPUN EU PESTERILE DIN MUNTI.....

Maye28.09.2010 15:42

And then Steaua will be the new fcukin` MK Dons.

red&blue_boy28.09.2010 19:04
Ce spuneti de un club de handbal Steaua-Oltchim cu sectii la feminin si masculin care sa joace la Valcea.Culori ros-albastre sunt la ambele cluburi,Steaua este super iubita la Valcea.

Mai bine nu,decat sa isi piarda Steaua identitatea...Asa,poti sa ne spui ca ce-ar fi sa facem si la hochei un club Steaua-Miercurea Ciuc,ca baga aia bani,etc?...

f234567k28.09.2010 20:04

Daca ar prelua clubul o persoana precum Cazacu, cu suflet mare, ar trebui sa isi gandeasca strategia de doua ori inainte sa investeasca si sa nu repete greselile pe care le-a facut acesta. E drept, MFA-ul a vrut performanta imediat si a obtinut-o insa cu mari sacrificii dpdv financiar. Dintr-o echipa ce nu mai castigase titlul in Romania din 2001, Steaua s-a ridicat usor, usor. Cazacu a atras cei mai buni jucatori din Romania cu salarii foarte mari precum Sania(din ce imi aduc aminte castiga in jurul a 100.000 E), Georgescu, Stavrositu, Buricea, samd iar acest lucru i-a fost fatal tinand cont si de criza.

@DomnulQ

Nu cred ca in Romania in urmatorii 100 de ani o sa investeasca cineva 4 milioane de E anual intr-o echipa de handbal fie ea masculina sau feminina. 4-5 milioane pe an au buget echipe precum Viborg si Ciudad de Real... asta intr-o tara in care handbalul vinde foarte bine.

Andrei*28.09.2010 21:55

bun,omul de afaceri,potential investitor, e multumit de brend si aici vorbim strict de Steaua.alege rugby,cu emblema,palmares,grupe de copii,etc.infrastructura nu o pun ca n-am mare cunostinta despre vestiare dar daca ma gandesc la cum arata "tribunele" ma ia groaza.tabela nu mai zic ca aduce a evul mediu!ce profit sa iau cand bilete nu pun?televiziunea care-mi da echipa jucand transmite meciul sambata la ora 11 cand romanul e la piata iar pasionatul de acest sport este probabil prezent la stadion si cei din provincie se raporteaza la echipa lor de rugby,nu?!pai Steaua Turabo a fost pe acelasi tronson orar cu un meci de fotbal ce conta pentru Cupa Romaniei!audienta si publicitate pe masura,deci bani fix pe masura!si accepta investitorul treaba asta un an,doi,trei,cinci iar dupa ce trage linie si e pe minus spune doar asa...ia sa ramana astia cu palmares,emblema,culori si grupe de juniori ca eu vreau sa revin pe plus si ma las de sportul asta!

Costi28.09.2010 23:00

este clar ca daca te bagi in sport in momentul de fata, te bagi ca sa creezi ceva pe termen lung, sa construiesti ceva. daca vrei profit pe termen scurt poti sa ti-o sugi singur mai bine.

Tudor Niculescu a investit la baschet pentru ca e pasionat de acest sport. are bani si isi permite sa dea ceva inapoi pentru sport, pentru societate, si de ce nu pentru a-si crea o noua afacere profitabila. in momentul de fata, baschetul mi se pare ca a luat cea mai mare amploare in Romania. Avem un campionat in crestere, o conducere buna a federatiei orientata catre sport, nu catre interesele proprii. Cel putin in Bucuresti s-au construit o multime de terenuri de baschet in parcuri, arena din Politehnica este plina tot timpul, in ultima vreme gazduind concursuri la nivel european constant, s-a construit o sala de baschet(spun ca s-a construit pentru ca s-a refacut o sala veche din complexul lia manoliu, aproape de la 0) buna, rea, cert este ca s-a facut ceva pentru sport.

un pas inainte este faptul ca meciurile se televizeaza, iar digisport pare dispusa sa continue acest lucru. urmatoarul punct ar trebui facut lobby la televiziuni pentru a gasi ore mai bune de disputare a partidelor, pentru ca suporterii sa poata asista la partide intr-un numar mai mare. la rugby nu se poate pentru ca de fiecare data s-au lovit de refuzul federatiei care sustine ca ora 11 este ora rugbyului in Romania(cea mai mare imbecilitate posibila). al doilea lucru, comunicarea din partea cluburilor(de multe ori suporterii habar nu au cand are loc un meci, pentru ca nu apare pe nicaieri). salut si pe aceasta cale initiativa laudabila si munca celor de la Steaua.ro care promoveaza toate sectiile sportive ale CSA Steaua Bucuresti. al treilea lucru, cand situatia financiara ne va permite iar publicul se va obisnui sa vina la celelalte sporturi, bilete de intrare(2 lei, 3 lei, 5 lei, nu conteaza). suporterul sa fie obisnuit sa vina si sa plateasca pentru un spectacol sportiv, si sa primeasca spectacol si conditii din partea organizatorilor.

Andrei*29.09.2010 07:32

e un plus Costi ca din ce in ce mai multi practica baschetul si sper sa nu fie doar o moda treaba asta.in Romania de azi cu siguranta cei care investesc in extra-fotbal sunt pasionati de sportul respectiv.poate intr-un fel e mai bine,decat un cocalar avid de imagine pe care o poate castiga de pe urma sportului si avem un caz concret.daca imi amintesc bine,vina mea daca gresesc totusi,cei de la omnilogic au tinut ceva ani buni in spate baschetul de la Sportul Studentesc acum insa nu mai stiu nimic.romanul,in general,este nesimtit si nu vreau sa ma gandesc cati ar fi dispusi sa dea la un meci de rugby 5 lei pe intrare.raman la parerea ca deocamdata o solutie ar fi cutiile pentru donatii.cat vrei atat dai.treaba cu ora 11,ora rugbyului romanesc n-am stiut-o insa tind sa cred ca e si pe placul televiziunii.deja incepand cu ora 14 au meciuri de fotbal din campionatul angliei sau al germaniei deci...linia mi-o mentin totusi si spun ca noi nu avem inca o cultura a baschetului.vezi grecii,sarbii,spaniolii,italienii.pe de alta parte insa am vazut acum ceva timp meciul dintre paok si hcm,la handbal,jucat in grecia si la care au fost prezenti foarte putini spectatori.avem si noi deci unele lucruri pozitive pe care ar trebui sa le exploatam...

p.s. logic ca in momentul in care te implici in ceva trebuie sa ai un plan pus la punct pentru ceva ani buni.imbogatitul peste noapte ar trebui sa dispara din mentalitatea unui om de afaceri,fie el cat de mic.

Padrese29.09.2010 10:45

Pentru toti de aici care militeaza pt privatizarea Stelei - cred ca voi nu intelegeti un lucru simplu - acest club a fost creat de catre Armata Romana si trebuie sa ramana al Armatei Romane. Orice transformare in SRL e sinonim cu disparitia istoriei si mandriei de care clubul a avut si are parte. E de inteles ca in acest moment clubul o duce mai greu, in primul rand pt ca principalul mod de finantare este bugetul (care stiti f bine cum este), iar a concura cu cluburi locale ce se axeaza pe o sectie si in care Consiliul Local pompeaza bani multi este greu, dar privatizarea nu este o solutie. Un parteneriat e posibil dar oamenii nu cred ca se cam inghesuie sa mai dea bani cu toate conditiile economice actuale.

Domnul cu - anul trecut Steaua MFA a facut semifinala de Cupa Cupelor, cate televiziuni s-au inghesuit sa laude performanta asta?

Oltchim a facut finala de Liga dupa ce ani la randul au tras sa construiasca o echipa si de cateva ori erau sa se desfiinteze, sa nu mai vorbim ca au profitat la maxim si de desfiintarea Brasovului.

Daca esti asa naiv si crezi ca o echipa cu un buget de 4 mil ar putea concura cu echipele spaniole si nemtesti cu buget lejer peste 5 milioane an de an te inseli. Ca se poate intampla sa faci o semifinala de Liga sau sa iei o cupa de nivel mai jos, da, dar sa te mentii an de an in elita ar fi cam greu, ca sa nu zic imposibil.

MM Stoica A AVUT DREPTATE-Steaua ESTE ECHIPA NATIONALA-MAI PUTIN SPUN EU PESTERILE DIN MUNTI.....

Daca tu il consideri pe Mihai Stoica un om care sa poata vorbi in numele Stelei atunci este foarte trist ceea ce a ajuns acest club si stelismul in general. Steaua e considerat club national pentru ca lumea vrea sa se identifice cu succesul, iar Clubul Sportiv al Armatei Steaua a fost un club de mare succes.

DOMNULQ29.09.2010 13:53

@padrese

Scuza-ma dar gandesti precum un rapidist.Numai aia spun ca nu-i intereseaza performanta,cu spiritul care pluteste si nu trebuie sa moara.CSA Steaua a fost si din pacate este o structura sportiva tipica Europei de est din anii 47 -89.

Nu suntem unici avem fratiori si surioare-TSKA MOSCOVA vs Dinamo MOSCOVA,TSKA SOFIA VS LEVSKI SOVIA,PARTIZAN VS Steaua ROSIE BELGRAD SI ALTELE.

Steaua ca entitate sportiva trebuie sa traiasca,dar sa fie adaptata la noua realitate socio-economica.Daca nu o sa reuseasca sa se adaptaze usor -usor o sa moara sau o sa conteze din ce in ce mai putin in peisajul sportului romanesc.

Eu nu sunt legat de caschete si tanchete,iubesc Steaua pentru ce a insemnat,ce inseamna sau poate sa insemne pentrul sportul romanesc.

Realism,cinism spune-i cum vrei tu ,dar din pacate asta este realitatea nu mai o Steaua reformata si adaptata poate sa supravietuiasca.

DOMNULQ29.09.2010 14:04
Daca ar prelua clubul o persoana precum Cazacu, cu suflet mare, ar trebui sa isi gandeasca strategia de doua ori inainte sa investeasca si sa nu repete greselile pe care le-a facut acesta. E drept, MFA-ul a vrut performanta imediat si a obtinut-o insa cu mari sacrificii dpdv financiar. Dintr-o echipa ce nu mai castigase titlul in Romania din 2001, Steaua s-a ridicat usor, usor. Cazacu a atras cei mai buni jucatori din Romania cu salarii foarte mari precum Sania(din ce imi aduc aminte castiga in jurul a 100.000 E), Georgescu, Stavrositu, Buricea, samd iar acest lucru i-a fost fatal tinand cont si de criza.

@DomnulQ

Nu cred ca in Romania in urmatorii 100 de ani o sa investeasca cineva 4 milioane de E anual intr-o echipa de handbal fie ea masculina sau feminina. 4-5 milioane pe an au buget echipe precum Viborg si Ciudad de Real... asta intr-o tara in care handbalul vinde foarte bine.

Esti prea dur.Eu cred ca in 5 ani o sa apara un nebun care sa investesca macar 3 mil in Steaua.THW Kiel regina in handbal acum doi ani a avut buget cam 11 mil,nu stiu ce buget a avut Ciudad de Real,dar Viborg a avut 5 mil.cu salarii de 200 de mii,150mii cam asa.

Si la Oltchim sunt salarii de 150 mii ,deci comparabil cu viborg.Oltchim are si ea un buget de vreo 3,5 mil si gyor vreo 4 mil.

Sa fie clar performanta costa,fara bani este intamplare,cu rezultate sporadice.

«1234510»