Probabil cea mai frumoasa.Daca era cea mai buna castiga de mult.Arsenal nu prea are jucatori defensivi.
Probabil cea mai frumoasa.Daca era cea mai buna castiga de mult.Arsenal nu prea are jucatori defensivi.
Ronnie
Trebuie sa inveti sa aduci si niste argumente, ca nu merge numai cu urlatul si cu **** mea.
Asta cu CL e mai tare ca Cupa Campionilor Europeni e parerea ta. Ti-am zis, Milanul din 89 ar matura pe jos cu cea mai tare echipa din istoria lui Manchester.
Dar superficialitatea gandirii tale o arati chiar tu. Si pacat ca nu iti dai seama de asta.
Liverpool a castigat Cupa UEFA, o competitie care este castigata de echipe gen CSKA Moscova, Zenit, Atletico Madrid, echipe de mana a doua a fotbalului. O Cupa UEFA nu se poate compara niciodata cu un trofeu Champions League.
Stii care e culmea culmilor?
Zenit, o echipa de mana a doua, a batut in supercupa Europei chiar pe Manchester United. 2-1, in caz ca nu iti aduci aminte, cu Zenit conducand cu 2-0.
Echipa de mana a doua indeed!
Si cica tu ma acuzi pe mine ca nu sunt obiectiv ![]()
Probabil ca si Atletico e echipa de mana a doua din moment ce a zdrobit pe inter. Probabil ca si Sevilla e echipa de mana a doua din moment ce a castigat de 2 ori consecutiv Cupa UEFA.
Cred ca si-ar tot dori Manchester sa fie echipa de mana a doua ca Sevilla ![]()
Da, Manchester a castigat mai multe trofee interne in ultimii 10 ani, si?
Ce e mai greu? O competitie europeana sau un trofeu intern?
Intr-o cupa europeana, orice greseala conteaza. In campionat, daca pierzi un meci e fix 0, ca doar campionatul e lung, 38 de meciuri, se pot intampla multe.
Eu stiu ca strugurii sunt acri cand nu ajungi la ei. Daca Manchester avea o supercupa a europei in vitrina sau o Cupa UEFA, probabil ca si tu te dadeai mare cu aceste competitii pana nu mai puteai.
p.s.
Acum, daca mergem pe judecata ta, 10-14 la trofee, ti se pare diferenta mare daca luam in considerare si banii investiti? Mult mai multi de catre Manchester. Daca baga si Liverpool banii aia, tu erai mult mai trist ![]()
Asta cu CL e mai tare ca Cupa Campionilor Europeni e parerea ta. Ti-am zis, Milanul din 89 ar matura pe jos cu cea mai tare echipa din istoria lui Manchester.
Eu sunt sigur ca Manchester din 2007-2008 matura cu Milanul din 89.
Ca Zenit a batut pe Manchester nu o face o mare echipa. Si Fulham a batut pe Manchester, si Bolton a batut pe Manchester si Southampton
a batut pe Manchester, chiar si Dinamo a condus cu 1-0 pe Manchester. Asta inseamna ca echipele astea sunt mari echipe?
O competitie europeana sau un trofeu intern?
Cand zici competitie europeana si trofeu intern la ce te referi?
Sa castigi Premier League este mult mai important decat sa castigi Supercupa Europei sau Cupa UEFA. Asta iti va spune oricine.
Pentru echipe precum Liverpool, Manchester, Real, Barca, Inter, Milan, Chelsea trofeele supreme sunt Liga Campionilor si castigarea campionatului intern. Pentru echipe precum Atletico, Sevilla Cupa UEFA sau Cupa Spaniei sunt maxim din ce pot lua.
Daca Liverpool castiga 5 UCL atunci ziceam si eu ca a facut mai mult decat United.
Acum, daca mergem pe judecata ta, 10-14 la trofee, ti se pare diferenta mare daca luam in considerare si banii investiti? Mult mai multi de catre Manchester. Daca baga si Liverpool banii aia, tu erai mult mai trist
Manchester United a scos foarte multi bani din fotbal. Ei ies pe profit an de an. Si atata timp cat echipa are si performante si iese si pe profit nu stiu care-i problema.
Problema ta este ca nu poti sa fii obiectiv, desi stii si tu ca gresesti. Stii ca sunt anumite echipe care nu pun pret pe cupa, cupa ligii. Crezi ca Alcorcon e atat de buna de a eliminat pe Real Madrid din Cupa Spaniei cu 4-0? Crezi ca daca Real Madrid vroia sa castige cu orice pret Cupa Spaniei nu ii batea pe amatorii aia de Liga 4a? Crezi ca anul trecut Manchester United nu putea sa bata pe Leeds pe teren propriu in Cupa daca vroiau cu orice pret Cupa Angliei?
Asa , sa o luam usurel , caci am forte mari de dimineata.
Ca numar de trofee in toata istoria fotbalului, Liverpool si Man Utd sunt la egalitate , cu 58 fiecare.
De la cel mai bunfundas stanga din lume/Anglia/galaxie am ajuns la vesnica problematica , si nu numai a noastra, L`pool sau United.
Vorbim de niste echipe care au dominat fotbalul in perioade diferite si din pacate nu putem compara United-ul lui Busby cu cel al lui Rooney ,sau L`pool lui Rush cu cel al lui Torres si de vina este doar fotbalul care s-a schimbat.
Incercand sa fiu obiectiv pe cat se poate, sesisez o lipsa de obiectivism in cazul tau Adriane. United chiar a fost peste L`pool de la Revolutie incoace, sa ii spun asa si nu ma refer la revolutia noastra ci la cea din fotbalul englez.
Ca numar de puncte, ca numar de trofee, United e peste.
Acum ca si investitii e posibil ca Utd sa fi investit mai mult, nu am facut o socoteala si probabil nici nu o sa o fac , ma bazez doar pe memorie si pe numele cu rezonanta transferate de cele 2 echipe.
Trebuie sa fim realisti si sa admitem ca , din pacate , fotbalul de astazi este o afacere, o afacere unde scoti 100 de milioane de euro doar din vanzarea tricourilor. Asta e adevarul si trebuie sa il admitem.
As dori doar sa subliniez ca in linii mari , ambele echipe au mers pe calitate si nu cantitate si mai ales in rare ocazii au aruncat bani multi aiurea pe geam , gen Veron.
In schimb , in vara asta mi-au placut enorm de mult transferurile celor 2 echipe. L`pool s-a orientat spre jucatori experimentati dar nu batrani , gen Poulsen, Jovanovic, in timp ce Utd s-a orientat spre tineri de perspectiva , gen Smalling sau Chicarito, insa nu pot inca sa pricep transferul lui Bebe, probabil Mosulica stie mult mai multe decat noi.
Ca a venit in discutie si Ronaldo, vreau sa lamuresc o chestiune. Ati spus ca a fost transferat dupa un amical si atat. Nu e asa. Eu cu ochii mei am vazut si cu urechile mele am auzit o relatare a lui Fergie. El spusese la un moment intr-un interviu (pe care il gasiti si pe torrentele noastre) ca il urmarise si intentionase sa il transfere pe pusti si dupa meciul amical a intrat in vestiar si au sarit toti pe el , in frunte cu Ferdinand si ii spuneau sa faca tot posibilul sa il transfere pe pustiul ala. Deci Ronaldo fusese urmarit pana sa fie transferat , dar a contat mult si parerea jucatorilor.
Astea fiind lamurite , cred ca suntem toti de acord ca Utd a fost peste L`pool in ultimii 10-20 de ani si Utd a investit mai mult decat L`pool in achizitii.
In schimb, apreciez polticile celor 2 cluburi in campaniile de transferuri, in general nu se arunca bani degeaba, gen City.
Inaintand in discutie si ajungand la problematica fundasilor stanga, imi mentin parerea si spun inca o data ca Evra e cel mai bun din lume pe postul lui.
Si pana la urma asta e o chestiune subiectiva, si de asta nu pricep eu de ce va certati.
FIECARE VEDE FOTBALUL IN MODUL SAU SI E NORMAL CA FIECARE SA VADA ALT FOTBALIST CA PE CEL MAI BUN DIN LUME PE UN POST.
Recunosc ca sunt multi tineri buni care vin din spate : Bale, Coentrao , Bastos (desi la Lyon e mijlocas, doar la nationala mai joaca fundas), Marcelo , Taiwo , Kolarov (17 milioane de lire mi se pare destul de mult. nici un alt club in afara de City nu ar fi dat banii aia ) .
Aici in discutie ar mai putea intra Belhaldj, Warnock, Clichy, A.Cole, Aly Cissokho drept cei mai buni fundasi stanga.
Sunt multi fundasi stanga buni in lume, dar tind sa cred ca Evra e peste.
De curiozitate ma uitam pe niste forumuri din Insula. Jumatate il dadeau pe Evra cel mai bun din lume. ![]()
Ronnie
Fabio Coentrao joaca la Benfica nu la Bayern.
Adrian
Bastos e mijlocas, ca a jucat la Mondiale fundas e altceva.
La Lyon joaca Aly Cissokho ca fundas stanga.
La united joaca Vidic si nu Zigic. (Zigic e atacantul lui Birmingham).
MoWeed
Nu fa tu pe viteazul, lasa oamenii sa discute ca nu isi dau in cap. ![]()
Astept contraargumente la ce am scris eu.
Va pup!
Eeee, aici nu ai dreptate.
Daca te-ar auzi Sir Matt Busby, cred ca ti-ai lua doua in freza.
Se stie clar ca daca nu se intampla nenorocirea de la Munchen , United-ul lui Busby era cea mai buna echipa din lume. Si asa cu mari pierderi a dominat totul.
Totusi sa nu generalizam si sa incurcam perioadele. ![]()
@Maye
Auzisem ca s-a transferat vara asta la Bayern, dupa Campionatul Mondial. Dar am intrat acum pe niste site-uri si vad ca nu scrie nimic, posibil sa fi picat transferul.
Eu nu cred asta. Milanul din 89 e una dintre cele mai mari echipe din istorie. O echipa aproape completa,
Manchester United a scos foarte multi bani din fotbal. Ei ies pe profit an de an. Si atata timp cat echipa are si performante si iese si pe profit nu stiu care-i problema.
Nici aici nu iti dau dreptate. Conform ultimelor statistici , United are datorii de sute de milioane.
De ce crezi ca se urla "We want Glazer out"? ![]()
Stii ca sunt anumite echipe care nu pun pret pe cupa, cupa ligii. Crezi ca Alcorcon e atat de buna de a eliminat pe Real Madrid din Cupa Spaniei cu 4-0?
B win e raspunsul.
Crezi ca anul trecut Manchester United nu putea sa bata pe Leeds pe teren propriu in Cupa daca vroiau cu orice pret Cupa Angliei?
Nu au putut anul trecut, crede-ma. Nu au fost in stare sa ii scoata pe nenorocitii aia.
@Maye
Auzisem ca s-a transferat vara asta la Bayern, dupa Campionatul Mondial. Dar am intrat acum pe niste site-uri si vad ca nu scrie nimic, posibil sa fi picat transferul.
Erau niste discutii, destul de avansate, dar a picat transferul.
Van Gaal nu a mai dat bani. ![]()
@Maye
United chiar iese pe profit, cel putin in ultimii 3-4 ani. Dar din cauza unor oameni ca Glazer care nu stiu sa mai investeasca inapoi dupa. Am citit pe niste site-uri straine mai multe statistici si United are un profit anual foarte mare.
Gandeste-te doar ca anul trecut Ronaldo a fost vandut pe aproape 100 de milioane. Cu banii astia platesti salariile jucatorilor de la prima echipa pe un an. Si nu mai spun cati bani intra in club de la sponsori, televizari, UEFA, bilete, tricouri, marketing etc.
Insa United are datorii de vreo 700 de milioane (asa aveau anul trecut, anul asta nu mai stiu). Dar e ceva normal in Europa la cluburile mari, foarte multe cluburi au. E adevarat insa ca Manchester e in top la acest lucru. ![]()
Da mai, sunt de acord.
Dar te intreb atunci: De ce se inregistreaza datoriile alea? Din cate stiu eu sunt datorii catre stat. Deci United nu a platit taxele si impozitele. Asta nu inseamna decat proasta gestiune a banului si chiar daca exista profit exista si datorii, acesta este si motivul pentru care :

Prietene,
, Zenit a batut-o pe Manchester cand conta. Sau Supercupa Europei nu conteaza? Da, stim, struguri naspa. ![]()
Povesti din alea ca "Manchester din 2007-2008 batea Milanul din 89" sa nu mai zici la nimeni, ca te faci de rusine rau de tot. Cauta si tu sa vezi ce echipa avea Milan atunci. Doar Cristiano Ronaldo sa fi facut fata in acea echipa. Restul jucatorilor nu prindeau nici primii 18.
Sa castigi Premier League este mult mai important decat sa castigi Supercupa Europei sau Cupa UEFA.
Aoleu, de cand?
Bine, mah, daca zici tu, asa e. Saracii aia de la Atletico, au muncit degeaba. Ca au castigat Cupa UEFA si Supercupa dar nu vor putea niciodata sa ia Premier League ![]()
Daca Liverpool castiga 5 UCL atunci ziceam si eu ca a facut mai mult decat United.
Mai bine zi-ne de ce nu a luat Manchester 5 CCE-uri.
Sau de ce nu a luat Manchester 5 CL-uri in anii astia cand a dominat totul.
Problema ta este ca nu poti sa fii obiectiv, desi stii si tu ca gresesti. Stii ca sunt anumite echipe care nu pun pret pe cupa, cupa ligii
Asta e, intr-adevar, o mentalitate de invingator adevarat. Probabil ca ManUtd nu pune pret prea mult pe CL daca a castigat acest trofeu de asa putine ori.
Incercand sa fiu obiectiv pe cat se poate, sesisez o lipsa de obiectivism in cazul tau Adriane. United chiar a fost peste L`pool de la Revolutie incoace, sa ii spun asa si nu ma refer la revolutia noastra ci la cea din fotbalul englez.
Ca numar de puncte, ca numar de trofee, United e peste.
Maye, si eu nu am zis tot asta? De cand banul domina in fotbal, Manchester a inceput sa mai zica cate ceva. Pana atunci erau tacuti.
Se stie clar ca daca nu se intampla nenorocirea de la Munchen , United-ul lui Busby era cea mai buna echipa din lume. Si asa cu mari pierderi a dominat totul.
Stii ce se mai stie? Se mai stie si ca, daca nu venea revolutia(aia a noastra da data asta),dinam0 spargea tot in Europa. Stii cine zice asta? Busby de dinam0, adica il muce.
Sa lasam asta cu "se stie" ca, Milanul din acea vreme era cea mai tare echipa. Interesati-va sa vedeti ce a facut acea echipa in Europa. Nu povesti din astea cu "se stie ca daca".
Manchester, alaturi de Real sunt liderii mondial in vanzarea de tricouri, aproximativ 1.5 milioane de tricouri pe sezon... daca Real si-a scos banii pe Ronaldo [100 de milioane] numai din vanzarea tricourilor cu nr 9, ma intreb cate milioane vin anual din marketing, si UNDE se duc acesti bani? De ce Manchester are datorii de 700 de milioane?!
Eu nu cred asta. Milanul din 89 e una dintre cele mai mari echipe din istorie. O echipa aproape completa,
La fel zic si eu de Manchester din 2008.
Acel 4-6-0 al lui Ferguson mi se pare incredibil. O echipa care juca fara atacanti dar cu Rooney, Ronaldo si Tevez in teren.
Atunci vedeam fotbalul complet.
Nu cred!Aici exagerezi.
Si Chelsea mi s-a parut mai buna decat United sezonul ala,mai ales in Liga,unde doar prin eliminarea lui Drogba si executia in bara a lui Terry la 11m au pierdut finala,pe care au dominat-o...
Vorbim de niste echipe care au dominat fotbalul in perioade diferite si din pacate nu putem compara United-ul lui Busby cu cel al lui Rooney ,sau L`pool lui Rush cu cel al lui Torres si de vina este doar fotbalul care s-a schimbat.
Da,asa e,dar nici nu e corect sa subestimezi performantele unei echipe dintr-o perioada,cum fac unii,ca perioada aia era nu stiu cum,etc.Ce,Liverpool era de vina ca nu era Champions League in anii'70-'80?Era cea mai tare atunci,asta conteaza.Pentru mine nu e mai presus UCL decat Cupa Campionilor...
Manchester, alaturi de Real sunt liderii mondial in vanzarea de tricouri, aproximativ 1.5 milioane de tricouri pe sezon... daca Real si-a scos banii pe Ronaldo [100 de milioane] numai din vanzarea tricourilor cu nr 9, ma intreb cate milioane vin anual din marketing, si UNDE se duc acesti bani? De ce Manchester are datorii de 700 de milioane?!
Ti-am raspuns mai sus.
Datoriile sunt catre stat.
La fel zic si eu de Manchester din 2008.Acel 4-6-0 al lui Ferguson mi se pare incredibil. O echipa care juca fara atacanti dar cu Rooney, Ronaldo si Tevez in teren.
Atunci vedeam fotbalul complet.
Oricat de mult as vrea sa iti dau dreptate, nu e asa.
Noi gandim asa, pentrui ca in 2008 constientizam ce e ala fotbalul, fata de 89,90.
Dar , noroc cu video-urile imbatranite.
O echipa cu Maldini, Costacurta, Baresi, Gullit, Rijkaard, Van Basten , Ancelotii, Donadoni cred ca e unica.
Dar ma repet, in cazurile astea subiectivismul domina, pentru ca fiecare vede fotbalul diferit.
Saracii aia de la Atletico, au muncit degeaba. Ca au castigat Cupa UEFA si Supercupa dar nu vor putea niciodata sa ia Premier League
Din pacate asta este tot ce ai inteles tu si prefer sa inchei discutia aici decat sa continuam. Simt ca as vorbi cu morile de vant daca am continua.
Noroc!
Lasa Ronnie.
Sa zici ca 4-6-0 reprezinta fotbalul complet si ca e o performanta, spune foarte multe despre cunostintele tale fotbalistice.
Eu sunt curios cat o sa te tina mentalitatea asta cu "struguri acri".
Eu imi aduc aminte de o vreme in care dinam0 castiga tot in Romania dar cum iesea in afara se facea de rusine. Probabil ca si ei aveau ca obiective doar trofeele interne.
Esti cam malitios Adriane.
United daca nu a castigat LC a ajuns in schimb pana in semifinale sau sferturi.
Deci nu s-au facut de ras.
Imi amintesc un singur accident, cel cu Benfica in grupa.
In rest nu au suferit socuri din acestea.
Nu mai fi si tu asa rau. ![]()
Asta este, nu ma pricep la fotbal pentru ca am alta parere fata de a ta.
De unde ai scos-o ca eu am zis ca s-au facut de ras? Am zis doar ca au dat-o in bara atunci cand a contat. O echipa mare nu face asta.
Eu astept sa vad ce face Manchester in acest an. Nu cred ca prea multe.
Stii ce se mai stie? Se mai stie si ca, daca nu venea revolutia(aia a noastra da data asta),dinam0 spargea tot in Europa. Stii cine zice asta? Busby de dinam0, adica il muce.Sa lasam asta cu "se stie" ca, Milanul din acea vreme era cea mai tare echipa. Interesati-va sa vedeti ce a facut acea echipa in Europa. Nu povesti din astea cu "se stie ca daca".
Daca nu cunosti perioada Busby, atunci nu vorbim , ca nu avem despre ce.
De unde ai scos-o ca eu am zis ca s-au facut de ras? Am zis doar ca au dat-o in bara atunci cand a contat. O echipa mare nu face asta.Eu astept sa vad ce face Manchester in acest an. Nu cred ca prea multe.
De aici am dedus:
Eu imi aduc aminte de o vreme in care dinam0 castiga tot in Romania dar cum iesea in afara se facea de rusine. Probabil ca si ei aveau ca obiective doar trofeele interne.
Ai incercat o comparatie intre Utd si spurcati, da ma rog...
Era vorba despre obiective, baieti. Nu am zis ca Manchester era dinam0.
Doar ca faptul ca esti tare intr-o competitie in care tu joci 38 de meciuri si rivalele tale tot 38, nu inseamna ca esti tare si intr-o competitie unde fiecare greseala se taxeaza.
O competitie europeana cere sa dai 110%. In momentul cand nu dai acest randament, ai pierdut. Sa veniti acum sa imi spuneti ca Manchester nu e interesata de aceste competitii, e o minciuna.
Daca nu era interesata, de ce s-a mai prezentat?
De ce nu a folosit rezervele impotriva celor de la Zenit in supercupa?
Dupa cum am mai zis, struguri acri.
p.s. Maye, sa inteleg ca tu ai trait perioada busby si stii cum stateau treburile in fotbalul mondial din acea vreme?
Hai sa nu exageram. In perioada aia Steaua dadea primul 11 plus cateva rezerve la nationala. Daca ii prindea pe Manchester, ii spargea pe micuti, nu?
Acum ai postat , doar ca sa postezi.
Nu a zis nimeni ca Utd nu si-a propus sa castige trofeele respective si cum am zis ca nu putem compara corect diferite echipe din perioade diferite de timp.
Dar iti inteleg subiectivismul, pentru ca in cazul unei pasiuni orice om normal este subiectiv.
Numa bine!
MUFC are datorii din cauza familiei Glazer. Malcom Glazer a scos din club 600 de milioane ca sa plateasca propriile datorii.
Ferguson a avut doar 25 de mil de transferuri in aceasta vara de aceea a luat "necunoscuti". Glazer nu doar ca nu finanteaza echipa dar scoate bani din ea...un fel de Jiji cu gura mai mica
Maye
Citeste ce a scris Ronnie. Vei vedea ca el zice ca Supercupa Europei si Cupa UEFA sunt neinteresante pentru Manchester, care are ca obiective doar CL si Premiere League.