FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miscarea Legionara

«1343536373870»
Robert Aeroth25.12.2010 12:36

Da sa numai compar un om al legii cu un mafiot =)))) ca nu exista oameni ai legii care sa fie niste bulangii mai ales daca e jandarm.....nuuu deloc doamne fereste jandarmii sunt cei mai mari aparatori ai legii ei nu fac deloc abuzuri

Sigur esti suporter stelist? Ai fost vreodata pe un stadion ? Daca asa se poarta ei cu suporterii oare cum se comporta cu cei luati in arest...

Sti ce patesti daca ajungi in duba? Eu stiu, daca te intereseaza cand mai vi in Bucuresti iti povestesc la o bere cum e cu jandarmeria asta;)

Ok chiar nu imi mai pasa crezi ce vrei ! Am incheiat orice discutie pe tema asta.

http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/19946/

Adrian25.12.2010 13:51

Deci, dupa logica ta, toti jandarmii sunt niste criminali, nu?

greenyes26.12.2010 13:17

Badia Traian Trifan a deschis calea spre sfintenie. O evocare a mentorului generatiei 1948

Este scris in Sfanta Biblie: Iată iți pun in față Viata si binele, Moartea si raul: Alege! Iată cele două vointe, care intr-un permanent conflict iși dispută stapanirea asupra omului. Omul caută viata si binele, dar sfarseste de multe ori in moarte si rau. Omul lupta infruntă ispita si moartea. Omul " Dumnezeu S-a dat pe sine Pildă si Model, pentru cei ce vor să se elibereze din robia pacatului si teama de moarte implorand binecuvantarea cereasca caci toată darea cea bună si darul desavarsit de Sus este. Și Marturisesc: Sunt robul 1036.

Acestea sunt cuvintele Badiei Trifan, cum ii placea să i se spună si ne ingaduia noua celor mai mici să-i spunem. Era doctor in drept, ofiter in Armata fost prefect al Judetului Brasov in perioada 1940-1941, care, pentru credinta lui in Dumnezeu si dragostea de Țara a fost condamnat 16 ani inchisoare si a executat 22 de ani.

Îl pomenim astazi pentru a sterge rugina uitarii, pentru a ne ruga pentru sufletul lui, pentru a marturisi si noi, cei care l-am cunoscut c-a fost un erou al cinstei si demnității, exemplu de viață, ce mergea numai pe caile indicate de onoare si pentru că el a fost un Îndreptar de viață spirituala in batalia cu fortele intunericului si pentru că el este cel care a spus puterii comuniste: Sunt rob si robul n-are voință.

Și-l mai pomenim pentru faptul că el este intemeietorul acelei scoli care a deschis calea spre sfintenie: Valeriu Gafencu, Ion Ianolide, Anghel Papacioc, Marin Naidin, Nicu Mazare, Virgil Maxim, si câți inca toti sunt ucenicii ce-au luat lumina de la Badia Trifan.

Fiu de țăran din Lancram, urmează scoala la Sebeș Alba, apoi la Blaj, Sibiu, Brasov. Urmează scolile la stiinte juridice, iar apoi pleacă in razboi (primul razboi mondial) sub Austro-Ungari iar după razboi se stabileste la Brasov. Fiind prieten cu Ionel Mota, intră in Miscarea Legionară si se daruieste cu toată fiinta lui, alaturi de generatia de la 1922, luptei pentru afirmare identității nationale, a adevarului si dreptății.

În perioada 1940-1941 avea să fie numit prefect al Judetului Brasov. După rebeliunea facută de Antonescu este condamnat la 16 ani temniță grea si trimis la Aiud.

Problema ce se punea la ora aceea a supravietuirii, caci cei 10, 15, 20 de ani condamnare trebuiau executati. Pentru legionari, nu exista reeducare sau gratiere. Ideea Badiei Trifan a fost: Drumul Crucii, Drumul jertfei lui Hristos. Calea spre Dumnezeu este singura care ne va scoate la liman. Și astfel s-a format grupul sufletistilor sau al Biblistilor, cum li se spunea. El, Badia Trifan, prin daruire totala prin jertfă totala prin propriul exemplu " mediatie, post, rugaciune " a format la Aiud cohorta de sfinti. Eu sunt calea, adevarul si viata, suferintele n-au mai contat. Crucea trebuia dusă si Golgota suferintelor a fost dusa caci tot badia Trifan i-a spus lui Ion Gavrilă Ogoranu: Brazii se frang, dar nu se indoiesc.

Începuse razboiul in 1942. Cei condamnati eram trimisi pe front, pentru reabilitare. Badia Trifan a spus raspicat: Pe front merg, dar nu am ce reabilita. Față de neam nu am gresit cu nimic. Un exemplu de mare demnitate. Aici apare figura lui impunatoare, cum spunea cineva: darz, aspru, parea figura unui Dac coborat de pe Columna lui Traian. De altfel era placut la vorba ca si la suflet. Mereu cu sufletul pe față, mereu cu vorbă buna prezenta lui aducea pace si intelegere. Cand era vorba insă de a lua o atitudine devenea aspru, darz ca o stancă si nu facea rabat de la nici un principiu. Apara adevarul, cinstea, onoarea si credinta in Dumnezeu.

Pus in lanturi, a mers mai departe pe Drumul Golgotei. Cine ii putea intelege zbuciumul, cine ii putea patrunde sufletul? Gandurile lui sunt adevaruri care te conving că a fi crestin este in primul rand a te supune poruncilor lui Dumnezeu. Prin aceasta iți gasesti libertatea. Robul 1036 devine liber, iși gaseste mantuirea.

Sursa: http://foaienationala.ro/badia-traian-trif...atiei-1948.html

Le reseau pansant26.12.2010 14:29
În perioada 1940-1941 avea să fie numit prefect al Judetului Brasov. După rebeliunea facută de Antonescu este condamnat la 16 ani temniță grea si trimis la Aiud.

asta arata nota neobiectiva in care este scris articolul, ma rog conflictul legionari-Antonescu.

In rest, Sarbatori fericite si multa santate Marius, imi pare rau ca nu ti-am raspuns la solicitarea respectiva, dar nu stiu ce sa iti spun, nu trec prin cele mai bune momente, de aceea am preferat o "tacere" mai lunga, iti voi explica in detaliu candva.

Mihai

Mihai04.01.2011 14:04

Un film exceptional, acum e on-line. Portretul luptatorului la tinerete:

@Marius

Cred ca niciodata pe acest forum nu am atacat sau ironizat pe cineva, ci doar am raspuns cand se spuneau aberatii foarte evidente.

Si da, ma recunosc un agent de recrutare. Sunt agentul memoriei sfintilor inchisorilor, partizanilor din munti si a celor care au murit fara proces si fara judecata, ucisi de regimurile vremurilor.

Adrian04.01.2011 15:59
Sunt agentul memoriei sfintilor inchisorilor, partizanilor din munti si a celor care au murit fara proces si fara judecata, ucisi de regimurile vremurilor.

Deci esti si pentru aia omorati de legionari. Good to know.

Mihai04.01.2011 18:25
Deci esti si pentru aia omorati de legionari. Good to know.

Eram sigur ca te arunci cu capul inainte...Pai cei care au facut ce-au facut la Jilava cu acei 64 de criminali, aflati in acheta LEGALA, n-aveau nicio functie in stat, erau cetateni oarecare, deci nu regimul i-a ucis. In rest, doar englezisme din partea unui autodeclarat patriot, pe un topic numit... "romanism"

Adrian04.01.2011 19:35

Sa inteleg ca iar negi crimele facute de legionari odata veniti la putere? Ok. Nu are rost sa mai comentam.

Sunt curios cum o sa negi, de exemplu, uciderea lui Iorga. Aia a fost tot in urma vreunui proces?

Stai linistit, nu trebuie sa raspunzi, ca stiu ce urmeaza sa zici. Totusi, e curios ca acum ataci patriotismul meu. Sau esti patriot doar daca esti legionar?!

Alexandru H.04.01.2011 19:58

Iorga a fost omorat de bolsevici deghizati in legionari asa cum in penitenciarul Pitesti s-au implicat legionari deghizati in bolsevici... :whistle:

Robert Aeroth04.01.2011 20:22

O dati in penibil cu atacurile indirecte la adresa lui Mihai.

Hai sa va dau eu o tema de discutie

http://www.romanianjewish.org/ro/index_fcer2_07.html

http://www.romanianjewish.org/ro/antisemit...romania_02.html

Le reseau pansant04.01.2011 20:32
Sa inteleg ca iar negi crimele facute de legionari odata veniti la putere? Ok. Nu are rost sa mai comentam.

Sunt curios cum o sa negi, de exemplu, uciderea lui Iorga. Aia a fost tot in urma vreunui proces?

mai fratioare dar tu alta replica nu mai ai, adica alta decat traditionala- crimele facute de legionari? tu doar atata stii despre Miscarea Legionara? ca vad ca toata ziua bati apa-n piua cu crimele facute de legionari, nu le-a negat nimeni, nu le-a ascuns nimeni dar pana la urma e penibil ca la orice chestiune legata de legionari sa pagi placa cu crimele.

Uite ca romanii, (stramosii italienilor) au comis crime si grozavii mai mari de mii de ori de cat au facut legionarii, ca aia au torturat si omorat cu milioanele, au facut sute de mii de sclavi, i-au tratat in conditii inimaginabile, au exploatat si furat bogatiile apoape intregii lumi cunoscute in vremea lor.

Tu cand vorbesti de romani si de Roma, atata spui, ati comis la crime cu nemiluita, doar la atata te limitezi?

In afara de crimele legiunii, tu altceva mai stii despre ei? intelegi macar de ce au recurs la asemenea gesturi? sau tu stii doar clisee din astea media-"crimele legiunii", "legionarii l-au ucis pe Iorga".

Alexandru H.04.01.2011 21:03
O dati in penibil cu atacurile indirecte la adresa lui Mihai.

Hai sa va dau eu o tema de discutie

http://www.romanianjewish.org/ro/index_fcer2_07.html

http://www.romanianjewish.org/ro/antisemit...romania_02.html

Vrei sa facem concurs de invective antisemite? :ce_oameni:

Cei care intretin site-ul ala sunt niste obsedati, indivizi inclinati sa vada in jur numai conspiratii impotriva poporului ales. Din punctul asta de vedere, Bnai Brith seamana destul de mult cu legionarii. E un motiv in plus pentru care nu le-as frecventa siteurile: e prea dificil sa accepti sa le citesti in nota proprie, cea a sentimentului de persecutie.

Daca tot clameaza ca nu evreii de azi l-au omorat pe Iisus, ar trebui sa accepte ca nici noi, contemporanii, nu am participat la fenomenul numit Holocaust, deci acea vina eterna e inutil aruncata asupra noastra.

Robert Aeroth04.01.2011 21:11

Tocmai ca eu vreau sa arat ca asa diferenta intre legionari si unii evrei nu e deloc asa de mare...

Si cei mai indarjiti sustinatori ai legionarilor dar atat si cei mai anti-antisemiti evrei se comporta atat de asemanator desi sunt in tabere opuse si arunca cu mocirca unii in altii.

Gasesc foarte interesant ca de obicei extremistii care se ataca unii pe altii sunt de cele mai multe ori exact la fel.

Adrian04.01.2011 21:38
mai fratioare dar tu alta replica nu mai ai, adica alta decat traditionala- crimele facute de legionari? tu doar atata stii despre Miscarea Legionara? ca vad ca toata ziua bati apa-n piua cu crimele facute de legionari, nu le-a negat nimeni, nu le-a ascuns nimeni dar pana la urma e penibil ca la orice chestiune legata de legionari sa pagi placa cu crimele.

Uite ca romanii, (stramosii italienilor) au comis crime si grozavii mai mari de mii de ori de cat au facut legionarii, ca aia au torturat si omorat cu milioanele, au facut sute de mii de sclavi, i-au tratat in conditii inimaginabile, au exploatat si furat bogatiile apoape intregii lumi cunoscute in vremea lor.

Tu cand vorbesti de romani si de Roma, atata spui, ati comis la crime cu nemiluita, doar la atata te limitezi?

In afara de crimele legiunii, tu altceva mai stii despre ei? intelegi macar de ce au recurs la asemenea gesturi? sau tu stii doar clisee din astea media-"crimele legiunii", "legionarii l-au ucis pe Iorga".

LRP

Pai daca doar atat au realizat. Asta cu comertul legionar si alte feluri de propaganda sa le-o spui iubitorilor de Gigi, ca si asta a facut case si a platit curentul electric.

Au facut legionarii ceva bun pentru tara asta? Ce? Ca au luptat o mana din ei impotriva comunistilor dupa 45? pfff... fix mana aia e reprezentativa pentru intreaga miscare. Asa ar trebui sa nu condamnam nici comunismul, ca si acolo a fost o mana de oameni care chiar au muncit pentru tara si popor, nu doar pentru ei insisi.

Tot ce au facut, legionarii au facut pentru ei, nu pentru romani sau Romania. Asa ca scuteste-ne cu povestile astea lacrimogene cu "doar cu asasinarea lui Iorga ai ramas?". Ca da, doar cu aia am ramas, pentru ca si ei doar cu alea au ramas. Au ucis cat a trait codreanu, au ucis mai mult dupa ce a murit asta. In rest, doar SF-uri: "Antonescu a lucrat cu comunistii impotriva legionarilor", "Darwin era evreu", "Cel care l-a omorat pe Iorga era comunist sub acoperire", etc.

p.s. Credeam ca stii istorie, parca asa te dadeai mare. Ce facem acum? Comparam o miscare din secolul XX cu un stat de acum 2000 de ani? Legionarii au fost niste criminali. Ei nu au dus razboaie, ei au facut asasinate. Ei nu au luptat fata in fata cu adversarul, pe campul de lupta, ei au impuscat oameni prin paduri si gari. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca Romanii au si construit cate ceva.

Robert Aeroth04.01.2011 21:55

De acord cu Adrian comparatia dintre romani si legionari este sa zicem nepotrivita. Cat despre ce au facut legionarii...da chiar ce au facut pana la urma legionarii? Ca daca ma gandesc din punctul asta de vedere mai multe au facut comunistii :crazy:

Le reseau pansant04.01.2011 22:12
Credeam ca stii istorie, parca asa te dadeai mare. Ce facem acum? Comparam o miscare din secolul XX cu un stat de acum 2000 de ani? Legionarii au fost niste criminali. Ei nu au dus razboaie, ei au facut asasinate.

eu spre deosebire chiar stiu istorie, lucru demonstrat atat aici pe sait cat si in societate dar tu de 3 ani pe forumul asta spui doar clisee, nimic concret sau documentat, izovart din studii etc.

Comparatia nu era una ideologica, ci doar de principiu, tu cand vorbesti despre ei la fel spui?

Vad ca tot spui de atentate, tu stii cine au fost primii care au facut atentate in Romania? cine a omorat oameni politicii cum ar fii un ministru de justitie si 2 senatori?

Robert Aeroth04.01.2011 22:23
eu spre deosebire chiar stiu istorie, lucru demonstrat atat aici pe sait cat si in societate dar tu de 3 ani pe forumul asta spui doar clisee, nimic concret sau documentat, izovart din studii etc.

Comparatia nu era una ideologica, ci doar de principiu, tu cand vorbesti despre ei la fel spui?

Vad ca tot spui de atentate, tu stii cine au fost primii care au facut atentate in Romania? cine a omorat oameni politicii cum ar fii un ministru de justitie si 2 senatori?

Iti raspund eu cu mare placere un comerciant evreu. Astept acum sa aud ce concluzie tragi din asta.

Alexandru H.04.01.2011 22:33
Iti raspund eu cu mare placere un comerciant evreu. Astept acum sa aud ce concluzie tragi din asta.

Ca sa fim mai exacti, primul asasinat in Romania (considerand ca Romania ca stat incepe din 1862) are ca autor un individ necunoscut. E destul de amuzant totusi ca acelasi individ necunoscut si-a facut aparitia si prin perioada legionara, cand tot omora istorici, sociologi si oameni politici sub culorile legionare, el nefiind unul ci, dupa cum am mai spus, un necunoscut. ;)

Robert Aeroth04.01.2011 22:45
Ca sa fim mai exacti, primul asasinat in Romania (considerand ca Romania ca stat incepe din 1862) are ca autor un individ necunoscut. E destul de amuzant totusi ca acelasi individ necunoscut si-a facut aparitia si prin perioada legionara, cand tot omora istorici, sociologi si oameni politici sub culorile legionare, el nefiind unul ci, dupa cum am mai spus, un necunoscut. ;)

Imi pare rau sa iti dau vestea da ala nu a omorat 2 senatori si un ministru. Si din cate stiu asasinat nu e tot una cu atentat :-?

Alexandru H.04.01.2011 22:47
Imi pare rau sa iti dau vestea da ala nu a omorat 2 senatori si un ministru. Si din cate stiu asasinat nu e tot una cu atentat :-?

Primul asasinat politic din istoria Romaniei ca stat s-a petrecut in 1862. Victima: prim-ministrul Barbu Catargiu. Autor: necunoscut. ;)

Robert Aeroth04.01.2011 22:50
Primul asasinat politic din istoria Romaniei ca stat s-a petrecut in 1862. Victima: prim-ministrul Barbu Catargiu. Autor: necunoscut. ;)

Asa si unde m-ai contrazis?:))

Cred ca esti obosit si nu ai fost pe faza

Intrebarea initiala era: cine a omorat oameni politicii cum ar fii un ministru de justitie si 2 senatori?

Raspunsul meu a fost : un comerciant evreu.

Alexandru H.04.01.2011 22:57

Ah, nu te contrazisem pe tine, ci pe LPR, care intrebase de primii care au facut atentate in Romania, probabil cu gandul de a-i incrimina pe evrei. Din pacate, saracul Max Goldstein nu a fost primul... onoarea ii revine romanului necunoscut, aprig purtator de flinta ;)

Robert Aeroth04.01.2011 22:59

Eh atunci poate si acest necunoscut era evreu de unde sti tu? Daca ma gandesc mai bine era ungur...ce zici Adriane?

Mama ce am putut eu sa gasesc:)))))

http://www.zelea-codreanu.com/

studiati atent poza si spuneti acum ca ML nu a fost anti-seminta

Iar niste material interesant.

http://miscarea.net/horia-sima-omul-nou.htm

Le reseau pansant04.01.2011 23:13

Alexandru

Ideea era de atentate in ideea unei ideologii asa cum spun toti ca este cazul ML, ori natura atentatului asupra lui Barbu Stirbei a fost mai multa una personala.

Ceea ce vroiam sa spun este ca, desii in numele idealurilor comuniste, primul atentat in adevaratul sens al cuvantului a fost facut de evreii comunisti nimeni nu spune nimic si nimeni nu spune ca evreii comunistii/ partidul comunist a avut o ideologie sinucigasa, asta cu atat mai mult cu cat in anii 20 cam in toate tarile evreii comunisti au facut atentate.

Sa recapitulam, comunistii organizeaza atentate cu un scop politic/ideologic precis, ei nu au pecetea de "atentatori", legionarii au facut exact acelasi lucru-pt asta toti, inclusiv cei care adera in prezent la ideologia lor sunt anatemizati pentru acele atentate.

Judecati voi daca e drept sau nu, eu nu am facut decat sa expun 2 situatii, nu am judecat in niciun fel.

Robert Aeroth04.01.2011 23:15

STATUL MAJOR LEGIONAR

Unitatea de conducere legionară formată din:

1) - gradele legionare

2) - functiunile legionare

ȘEFUL STATULUI MAJOR LEGIONAR ERA CORNELIU ZELEA CODREANU.

NOTĂ':

a) Un grad legionar putea să nu aibă nici o functiune (de exemplu, Corneliu Georgescu, comandant legionar al Bunei Vestiri, nu avea nici o functiune)

b) Au fost si exceptii (persoane cu functii in Miscare, dar fară grad) (de exemplu, gen. Gh. Cantacuzino-Granicerul, membru in Senatul Legionar, avea functia de sef al Partidului Totul Pentru Țara dar nu avea grad; Sterie Ciumetti, cu functia de secretar al Capitanului si casier central, nu avea grad etc.)

1) GRADELE LEGIONARE erau cadrele tinere legionare de conceptie si executie remarcate de CORNELIU ZELEA CODREANU; legionarii cu merite deosebite in decursul activității legionare.

Singurul care le putea acorda aceste gradari era Corneliu Zelea Codreanu, in acest scop existand "Condica de grade".

Gradele legionare (infiintate in 1932 de Corneliu Zelea Codreanu):

- Instructor legionar - ajutor;

- Instructor legionar;

- Comandant legionar - ajutor;

- Comandant legionar;

- Comandant legionar al Bunei Vestiri (cel mai inalt grad legionar)

2) FUNCȚIUNILE LEGIONARE :

- sefii de judete,

- sefii de regiuni,

- sefii de sectoare ale Bucurestiului,

- seful Corpului Muncitoresc Legionar,

- seful Corpului Studentesc Legionar,

- seful Frățiilor de Cruce,

- sefa Cetățuilor,

- seful Partidului Totul Pentru Țara

- seful Asociatiei "Prietenii Legiunii",

- secretarii si consilierii Capitanului,

- seful Serviciului Juridic Legionar,

- seful Corpului Mota-Marin,

- seful Corpului Rasleti

etc.

Singurul care numea in functii era CÂPITANUL.

«1343536373870»