FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miscarea Legionara

«1333435363770»
Mihai23.12.2010 23:30

Voi n-ati fost cu noi in celule

de Radu Gyr

să stiti ce e viata de bezne,

sub ghiare de fiara, cu guri nesatule,

voi nu stiti ce-i omul cand prinde să urle,

strivit de catuse la glezne.

Voi n-ati plans in palme, fierbinte,

strapunsi de cutitul tradarii.

Sub cer fară stele, in drum spre morminte,

voi n-ai dus povara durerilor sfinte

spre slava si binele tarii.

In cantec cu noi laolalta

trecand printre umbre peretii,

voi n-ati cunoscut frumusetea inalta

cum dorul irumpe, cum inima salta

gonind dupa harpele vietii.

Ce-i munca de brate plapande,

ce-i jugul, ce-i ranjet de monstru,

cum scartie osul cand frigul patrunde,

ce-i foamea, ce-i setea, voi n-aveti de unde

să spuneti aproapelui vostru.

Voi nu stiti in crunta-nchisoare

cum minte speranta si visul,

cand usile grele se-nchid in zavoare,

si-n teama de groaznica lui inclestare

pe sine se vinde invinsul.

Ati stat la ospete-ncarcate

gonind dupa fast si orgoliu,

nici mila de noi si nici dor, nici dreptate,

nici candel-aprinsa si nici libertate,

doar ghimpii imensului doliu.

Asa sunteti toti cei ce credeti

ca pumnul e singura faima.

Fatarnici la cuget, pe-alaturi ne treceti,

cand noi cu obrajii ca pamantul de vineti,

gustam din osanda si spaima.

Cand portile sparge-se-or toate

si mortii vor prinde să urle,

cand lanturi si ziduri cadea-vor sfarmate,

voi nu stit ce-nseamna-nvierea din moarte,

caci n-ati fost cu noi in celule.

Indemn la luptă

de Radu Gyr

Nu dor nici luptele pierdute,

nici ranile din piept nu dor,

cum dor acele brate slute

care să lupte nu mai vor.

Cat inima in piept iti canta

ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?

Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta

cand te ridici cu-n steag, mai sus ?

Infrant nu esti atunci cand sangeri,

nici ochii cand in lacrimi ti-s.

Adevaratele infrangeri,

sunt renuntarile la vis.

Adrian23.12.2010 23:37

Robert

Ti-am adus dovezi, doar ca nu vrei sa le vezi tu. Ti-am mai zis ca e o dovada ca a fost crima si faptul ca juriul era compus din prieteni si nu oameni impartiali. Cand ai dreptatea de partea ta, nu ai nevoie de astfel de masuri de protectie, nu crezi?

Daca procurorul ala a fost moale si nu a stiut sa puna presiune cum trebuie, sa asigure un proces corect, e vina mea?

Voi nu vedeti ca legionarii arunca cu acuze in stanga si in dreapta, ca ei erau asupriti de toti.

Ei au fost asupriti si cand era Ferdinand rege si cand era Carol al doilea si si cand a venit la putere Antonescu. Toti ii asupreau pe ei, toti ii bateau si ii voiau morti.

Exista un proverb.

Cand unu' iti zice ca esti beat, il scuipi.

Cand doi iti zic ca esti beat, te duci la culcare.

Eu abia astept sa vina Mihai sa ne spuna ce motive avea regele Ferdinand sa ii asupreasca pe extremistii lui Codreanu. Probabil era si ala comunist sau agent NKVD.

Robert Aeroth23.12.2010 23:42
Robert

Ti-am adus dovezi, doar ca nu vrei sa le vezi tu. Ti-am mai zis ca e o dovada ca a fost crima si faptul ca juriul era compus din prieteni si nu oameni impartiali. Cand ai dreptatea de partea ta, nu ai nevoie de astfel de masuri de protectie, nu crezi?

Daca procurorul ala a fost moale si nu a stiut sa puna presiune cum trebuie, sa asigure un proces corect, e vina mea?

Voi nu vedeti ca legionarii arunca cu acuze in stanga si in dreapta, ca ei erau asupriti de toti.

Ei au fost asupriti si cand era Ferdinand rege si cand era Carol al doilea si si cand a venit la putere Antonescu. Toti ii asupreau pe ei, toti ii bateau si ii voiau morti.

Exista un proverb.

Cand unu' iti zice ca esti beat, il scuipi.

Cand doi iti zic ca esti beat, te duci la culcare.

Eu abia astept sa vina Mihai sa ne spuna ce motive avea regele Ferdinand sa ii asupreasca pe extremistii lui Codreanu. Probabil era si ala comunist sau agent NKVD.

Nu ai adus nici o marturie a vreunui martor nu ai adus vreo poza a obiectului x nu ai adus vreo scrisoare in care inculpatul arata intentia crimei nu ai adus decat niste declaratii din care chiar reiese ca inculpatul a fost in legitima aparare. CASE CLOSED!

Iti spun eu ce motive avea : dorea sa isi pastreze puterea el si toti politicienii de la acea vreme ! Asta este singura motivatie a unui om politic.

Mihai bunicamiu a fost cu ei in celule app 20 de ani si nu odata a recunoscut ca a fost un mare fraier. Ca daca ar putea da timpul inapoi nu ar mai face puscarie pentru nimeni si pentru nimic ar sta acasa cu familia lui si si-ar vedea copii crescand.

Cat despre poezii eu zic sa le lasam asa ca sa nu iti zic ca sunt propaganda (ca aia pe care o facea Paunescu pentru ceasca).

Pe la cuiburi se aduna, noapte buna.

Adrian23.12.2010 23:51
Nu ai adus nici o marturie a vreunui martor nu ai adus vreo poza a obiectului x nu ai adus vreo scrisoare in care inculpatul arata intentia crimei nu ai adus decat niste declaratii din care chiar reiese ca inculpatul a fost in legitima aparare. CASE CLOSED!

Holly ****! Tu chiar nu ai citit ce am scris eu.

1. Omul stia sa foloseasca pistolul. Nu era novice. Stia sa traga si sa omoare.

2. L-a impuscat in spate pe un om despre care ne spune ca il ataca. Cum poti ataca pe cineva cu spatele? Desi nu e imposibil, mie mi-e greu sa cred ca Manciu a incercat sa il doboare pe Codreanu printr-un ushiro mawashi geri.

3. Dintr-un grup de oameni, l-a impuscat mortal fix pe cel despre care a declarat(a recunoscut asta) ca il voia mort. Si l-a impuscat fix in spate.

4. Legitima aparare a fost justificata de domnul codreanu doar prin faptul ca a fost injurat de catre Manciu cu cateva minute inainte sa-l omoare.

5. Codreanu a fost plecat timp de 2 luni din oras si s-a intors pentru a merge la tribunal, acolo unde stia ca o sa fie Manciu.

6. Coincidenta sau nu, fix cand a mers la tribunal, Codreanu si-a luat pistolul cu el. Toti mergem cu pistolul la tribunal, nu?

E prea tarziu ca sa stau sa ma mai gandesc dar, daca ma uit din nou peste caz, o sa iti mai arat alte dovezi.

Pentru mine, oricum, cea mai importanta e fix judecata cazului. Judecata a avut loc la Turnu Severin, desi crima a fost facuta la Iasi. La judecata juriul a fost compus din prieteni/simpatizanti ai grupului Cuza-Codreanu. Ce alte dovezi mai vrei?

Inca o data te intreb: Daca esti nevinovat, ai nevoie de un juriu compus din prieteni?

Le reseau pansant23.12.2010 23:57

Superb interviul cu acel domn, oare de ce nu sunt intervievati toti cei care au avut de indurat infernul comunist in celule zeci de ani, de ce apar doar o data la zeci de ani pentru cateva minute la televizor.

PS: voi ce sanctiune credeti ca primeste iarasi doamna Voda pentru emisiunea asta si pentru abominabila fapta de a invita un legionar?

Robert Aeroth24.12.2010 00:04
Holly ****! Tu chiar nu ai citit ce am scris eu.

1. Omul stia sa foloseasca pistolul. Nu era novice. Stia sa traga si sa omoare.

2. L-a impuscat in spate pe un om despre care ne spune ca il ataca. Cum poti ataca pe cineva cu spatele? Desi nu e imposibil, mie mi-e greu sa cred ca Manciu a incercat sa il doboare pe Codreanu printr-un ushiro mawashi geri.

3. Dintr-un grup de oameni, l-a impuscat mortal fix pe cel despre care a declarat(a recunoscut asta) ca il voia mort. Si l-a impuscat fix in spate.

4. Legitima aparare a fost justificata de domnul codreanu doar prin faptul ca a fost injurat de catre Manciu cu cateva minute inainte sa-l omoare.

5. Codreanu a fost plecat timp de 2 luni din oras si s-a intors pentru a merge la tribunal, acolo unde stia ca o sa fie Manciu.

6. Coincidenta sau nu, fix cand a mers la tribunal, Codreanu si-a luat pistolul cu el. Toti mergem cu pistolul la tribunal, nu?

E prea tarziu ca sa stau sa ma mai gandesc dar, daca ma uit din nou peste caz, o sa iti mai arat alte dovezi.

Pentru mine, oricum, cea mai importanta e fix judecata cazului. Judecata a avut loc la Turnu Severin, desi crima a fost facuta la Iasi. La judecata juriul a fost compus din prieteni/simpatizanti ai grupului Cuza-Codreanu. Ce alte dovezi mai vrei?

Inca o data te intreb: Daca esti nevinovat, ai nevoie de un juriu compus din prieteni?

Sunt un pic cam obosit de 2 noaptea dar hai sa incercam ceva: eu o sa fiu judecatorul si o sa iti demonstrez cum gandeste un judecator

1. fi serios asta e ceva de-a dreptul stupid

2. poate a inchis ochii si a tras nu a vazut ca ala a incercat sa fuga, nu am de unde sa stiu fara ceva concret

3. hahaha asta e dovada? numesc asta coincidenta spunei soarta daca vrei.

4. nu dragul meu omul are niste antecedente cu CZC deci este credibila afirmatia ca in momentul acuzei si-a pierdut firea.

5. mama ce dovada....poate l-a rugat un amic sa vina sa vada nu's ce mare branza

6. ma daca il detinea legal poate sa il ia si cand merge la curve

7. abea astept sa imi arati acele dovezi pana acum ai adus doar niste supozitii nu niste dovezi. fa diferenta intre dovada si supozitie.

Alexandru H.24.12.2010 00:08
Superb interviul cu acel domn, oare de ce nu sunt intervievati toti cei care au avut de indurat infernul comunist in celule zeci de ani, de ce apar doar o data la zeci de ani pentru cateva minute la televizor.

PS: voi ce sanctiune credeti ca primeste iarasi doamna Voda pentru emisiunea asta si pentru abominabila fapta de a invita un legionar?

Eu as da sanctiuni idiotilor care precizeaza la televizor ca aruncatul de la etaj e solutia propice pentru a forta guvernul sa mareasca salarii/pensii, nu unei femei care vorbeste cu oameni interesanti, fie ca sunt legionari, comunisti, liberali sau conservatori.

Le reseau pansant24.12.2010 00:14
Eu as da sanctiuni idiotilor care precizeaza la televizor ca aruncatul de la etaj e solutia propice pentru a forta guvernul sa mareasca salarii/pensii, nu unei femei care vorbeste cu oameni interesanti, fie ca sunt legionari, comunisti, liberali sau conservatori.

Eu nu sunt in tara, asa ca nu urmaresc ce se intampla, am vazut astazi drama omului acela, din dicutiile dupa sait, asta m-a facut curios sa intru pe saitul unui ziar sa citesc 2 minute stirea respectiva. Oricum eu am o parere f proasta despre presa de la noi.

Tot azi dupa peste 5 luni am intrat pe saitul prosport sa vad ce se mai intampla pe la club si prin fotbalul nostru si cand colo ce sa vezi, interviu cu o curva care ce spunea: "cand i-am supt-o lu Mutu am avut orgasm" !

Alexandru H.24.12.2010 00:34
Eu nu sunt in tara, asa ca nu urmaresc ce se intampla, am vazut astazi drama omului acela, din dicutiile dupa sait, asta m-a facut curios sa intru pe saitul unui ziar sa citesc 2 minute stirea respectiva. Oricum eu am o parere f proasta despre presa de la noi.

Tot azi dupa peste 5 luni am intrat pe saitul prosport sa vad ce se mai intampla pe la club si prin fotbalul nostru si cand colo ce sa vezi, interviu cu o curva care ce spunea: "cand i-am supt-o lu Mutu am avut orgasm" !

N-ai prins esentialul... cele 9 pozitii de sex oral. ;)

Adrian24.12.2010 05:54

Robert.

1. LOL!

Cum sa zici ca asta e ceva stupid. Asa cum am mai spus, Codreanu facuse scoala militara. Faptul ca stia sa foloseasca o arma, spune ca el nu a tras chiar la intamplare in respectivul grup.

Un om care nu stie sa foloseasca arma, cand e atacat, trage inspre sau in primul sau cel mai aproape atacator. E ceva reflex. In niciun caz nu trage dupa un baiat aflat cu spatele la el. De ce? Pentru ca ala nu e o amenintare. Iar Codreanu sustinea ca se simtea amenintat. De cine? De Manciu care era cu spatele la el? Cum il putea ameninta ala?

De asemenea, intr-un caz din asta, incerci sa pui capat cat mai repede conflictului printr-o mutare decisiva. Adica, primul care sare la tine, l-ai impuscat mortal si gata, le-ai trimis celorlalti semnal ca nu glumesti.

Cum sa fie ceva stupid diferenta intre a stii sa folosesti un pistol si a nu stii sa folosesti un pistol?

Intr-un caz din asta, cu legitima aparare vs. crima cu premeditare, cunostintele de manuire ale unei arme sunt esentiale.

2. Nu exista! Dupa cum am spus la punctul 1, codreanu avuse facuta scoala militara. Oricat de prost sa fii, asta e o regula pe care nu o uiti si o inveti repede: cand te ataca cineva, tot timpul stai cu ochii pe el.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca coincidenta e de-a dreptul amuzanta. Nu exista asa ceva.

3.Am bagat coincidenta mai sus. Nu cred in existenta ei. La judecata, coincidenta chiar nu tine.

4. Nu, omul nu are antecedente cu CZC, pentru ca Manciu nu a pus niciodata mana pe Codreanu. Ca el ii conducea pe jandarmii aia, aia e altceva. Prin simplul fapt ca Manciu nu a pus niciodata mana pe Codreanu, asta iar ne spune ca el nu reprezenta o amenintare. Amenintare erau oamenii lui Manciu. Cand mai multi tipi te ataca, ii impusti pe ei, nu pe baiatul care sta in spatele lor si rade sau fuge altundeva.

5. Iar vorbim de coincidente. Nu crezi ca sunt prea multe coincidente pana acum? Un juriu de oameni obiectivi l-ar fi condamnat foarte usor pentru atatea coincidente mai ales ca exista si declaratia lui cum ca l-ar fi omorat pe manciu.

6. Din ce stiu eu, in tribunal nu este voie cu arme. Nu cunosc legile de acum 80 si ceva de ani dar in ziua de azi e ilegal sa intri la judecata cu arma la tine.

7. Ma scuzi, dar eu nu am anchetat cazul. Mi-e greu sa aduc dovezi fizice pentru ca nu pot. Mi-e imposibil sa fac asa ceva. Nu sunt nici in Bucuresti, nu lucrez nici in domeniu si au trecut si aproape 90 de ani de atunci. Eu cred ca ce am prezentat pana acum atat eu cat si Alex ar fi oricand destul pentru a-l condamna pe ucigas.

Robert Aeroth24.12.2010 09:26
Robert.

1. LOL!

Cum sa zici ca asta e ceva stupid. Asa cum am mai spus, Codreanu facuse scoala militara. Faptul ca stia sa foloseasca o arma, spune ca el nu a tras chiar la intamplare in respectivul grup.

Un om care nu stie sa foloseasca arma, cand e atacat, trage inspre sau in primul sau cel mai aproape atacator. E ceva reflex. In niciun caz nu trage dupa un baiat aflat cu spatele la el. De ce? Pentru ca ala nu e o amenintare. Iar Codreanu sustinea ca se simtea amenintat. De cine? De Manciu care era cu spatele la el? Cum il putea ameninta ala?

De asemenea, intr-un caz din asta, incerci sa pui capat cat mai repede conflictului printr-o mutare decisiva. Adica, primul care sare la tine, l-ai impuscat mortal si gata, le-ai trimis celorlalti semnal ca nu glumesti.

Cum sa fie ceva stupid diferenta intre a stii sa folosesti un pistol si a nu stii sa folosesti un pistol?

Intr-un caz din asta, cu legitima aparare vs. crima cu premeditare, cunostintele de manuire ale unei arme sunt esentiale.

2. Nu exista! Dupa cum am spus la punctul 1, codreanu avuse facuta scoala militara. Oricat de prost sa fii, asta e o regula pe care nu o uiti si o inveti repede: cand te ataca cineva, tot timpul stai cu ochii pe el.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca coincidenta e de-a dreptul amuzanta. Nu exista asa ceva.

3.Am bagat coincidenta mai sus. Nu cred in existenta ei. La judecata, coincidenta chiar nu tine.

4. Nu, omul nu are antecedente cu CZC, pentru ca Manciu nu a pus niciodata mana pe Codreanu. Ca el ii conducea pe jandarmii aia, aia e altceva. Prin simplul fapt ca Manciu nu a pus niciodata mana pe Codreanu, asta iar ne spune ca el nu reprezenta o amenintare. Amenintare erau oamenii lui Manciu. Cand mai multi tipi te ataca, ii impusti pe ei, nu pe baiatul care sta in spatele lor si rade sau fuge altundeva.

5. Iar vorbim de coincidente. Nu crezi ca sunt prea multe coincidente pana acum? Un juriu de oameni obiectivi l-ar fi condamnat foarte usor pentru atatea coincidente mai ales ca exista si declaratia lui cum ca l-ar fi omorat pe manciu.

6. Din ce stiu eu, in tribunal nu este voie cu arme. Nu cunosc legile de acum 80 si ceva de ani dar in ziua de azi e ilegal sa intri la judecata cu arma la tine.

7. Ma scuzi, dar eu nu am anchetat cazul. Mi-e greu sa aduc dovezi fizice pentru ca nu pot. Mi-e imposibil sa fac asa ceva. Nu sunt nici in Bucuresti, nu lucrez nici in domeniu si au trecut si aproape 90 de ani de atunci. Eu cred ca ce am prezentat pana acum atat eu cat si Alex ar fi oricand destul pentru a-l condamna pe ucigas.

1. inseamna ca trebuiesc arestati toti care au facut Armata , ca si aia stiu sa manuiasca arma. asta nu e dovada e o presupunere

2. iar presupui fara ceva concret

3. ha ha ha mai documenteaza-te !

4. adica dupa tine seful mafiei este nevinovat ca ala doar conduce afacea nu pune el mana :shifty: cam asta e logica ta....

5. nici un juriu din lume nu te poate condamna pentru ceva ce nu se poate demonstra. coincidente pana la dovada contrarie !!

6. ok deci ii poti da o amenda:)))

7. ma bucur ca in sfarsit ai recunoscut ca nu poti sa demonstrezi ca este vinovat. practic asta iti spun eu de un secol. nu poti demonstra nimic end of discution

Adrian24.12.2010 10:03

1. Prietene, poate ca tu nu intelegi cum functioneaza treburile astea. E foarte important intr-un astfel de caz sa stii daca acuzatul stia sau nu sa foloseasca arma. Pentru ca, daca stia, atunci faptul ca a impuscat victima direct in spate nu mai poate fi o coincidenta. Un om care stie sa foloseasca o arma, nu trage la nimereala.

2. Nu, tu presupui. Tu presupui ca un om care a declarat public ca vrea sa il omoare pe altul, a tras la nimereala, omorandu-l doar pe cel pe care voia sa il omoare.

3. La judecata, coincidenta chiar nu tine. Documenteaza-te tu.

4. Comparatia e penibila. Manciu nu era seful mafiei. Daca e ceva, atunci Codreanu era cel aflat de partea cealalta a legii. Sau poate ca tu procedezi altfel. La tine, daca vine politia sa te aresteze, tu scoti pistolul si ii impusti.

5. Tu vad ca nu pricepi un lucru: CRIMA A FOST DEMONASTRATA!

Nu exista nici o indoiala. Codreanu l-a impuscat pe Manciu.

Ceea ce trebuia demonstrat e legitima aparare, lucru care nu a fost demonstrat. Tu trebuia sa argumentezi legitima aparare dar nu ai adus nici un argument pentru a sustine asta. Doar imi tot spui ca nu a fost demonstrata crima. Cum nu a fost demonstrata crima cand codreanu a si recunoscut ca l-a impuscat pe manciu?

6. Nu ii da nimeni amenda, il baga la puscarie pentru asta. Iar codreanu, ca avocat, trebuia sa stie lucrul asta.

7 Iar intelegi ce vrei tu. Ti-am zis ca mi-e greu sa aduc DOVEZI FIZICE, adica glontul, pistolul folosit, etc. Asta nu inseamna ca nu se poate demonstra vinovatia lui Codreanu din textul si relatarile altor oameni.

Daca luam la misto, atunci nu mai continuam discutia asta, ca nu are rost.

Tu nu ai adus nici macar un argument ca sa arati legitima aparare dar respingi orice argumente aduse de noi doar pentru ca ai vazut tu un proces in care s-a procedat nu stiu cum.

Alexandru H.24.12.2010 10:25
Observandu-mă la Curtea cu jurati, in fata presiunii raspunsurilor mele, ati avut. o indoiala o indoială ingrozi­toare pentru dv., care sustineati acuzarea.

Această indoială am vazut-o cum se naste si cum creste si dv., care n-ati incetat o clipă să mă priviti, ati simtit că intelegeam !...

V-am urmarit gandurile. Cand ati vazut in instanță acea subredă sobă de bucatarie, abia potrivită pentru a prepara un pranz frugal... ati inteles că nu s-au petrecut acolo, si că nu se puteau petrece inspaimantatoarele atrocități de care vă pregateati să mă acuzati. Nu este asa că v-a speriat mica mea sobă de bucatarie, singură in vastul dv. pretoriu ? Nu este vorba de teama la care se gandesc unii, ci ele cu totul alta, care vă face cinste...

Ati asteptat ca expertii să facă dovada de care aveati nevoie, mai mult decat oricand. Ce ati fi gandit dacă aș fi savarsit indiscretia, eu care nu pot distinge un cubitus de un radius, să intreb dacă micile fragmente osoase, despe­recheate, care se pare că au fost gasite in magazia mea (de altfel deschisă tuturor), nu apartineau cumva unor fiinte decedate cu mai bine de 5 sau chiar 65 de ani inainte de a mă fi nascut eu ? Știti foarte bine, pentru că ati fost la Gambais, că de la vilă pană la cimitirul care este accesibil tuturor, nu sunt decat 150 de metri... Juratii n-au crezut... De ce mi-ati evitat privirea ? Adio, domnule ! Povestea noas­tră comună se va termina fară indoială maine. Mor nevino­vat si cu constiinta impacata Primiti, impreună cu respectele mele, urarea ca si constiinta dv. să fie tot atat de im­pacata.."

Asta este scrisoarea pe care un celebru ucigas in serie, Landru, a adresat-o procurorului dupa aflarea sentintei (executie). Observati, va rog, remarcile cu privire la coincidente (Ce ati fi gandit dacă aș fi savarsit indiscretia, eu care nu pot distinge un cubitus de un radius, să intreb dacă micile fragmente osoase, despe­recheate, care se pare că au fost gasite in magazia mea (de altfel deschisă tuturor), nu apartineau cumva unor fiinte decedate cu mai bine de 5 sau chiar 65 de ani inainte de a mă fi nascut eu ?) ori credinta intr-o eroare judiciara (De ce mi-ati evitat privirea ? Mor nevino­vat si cu constiinta impacată). De-altfel, pe asta s-a bazat si apararea avocatului: am vandut mobila victimelor dar nu eu le-am ucis, au disparut toate dar in lipsa cadavrelor nu vad de ce s-ar spune ca eu le-am omorat, s-au gasit oase dar e clar ca provin din alta parte etc... Nimeni nu l-a vazut pe Landru omorand pe cineva (spre deosebire de Codreanu care a fost vazut) si totusi juratii francezi l-au condamnat la moarte...

Robert Aeroth24.12.2010 12:47

Ce comparatii tampite...niste cazuri care nu au legatura intre ele nici ca fond nici ca nimic.

1. scrie unde? ai martori care spun ca era codreanu lucid si calm cand a savarsit fapta?

2. eu nu presupun nimic doar iti arat ca nu ai nimic palpabil pentru a face dovada actului.

3. sa mori tu?

asta este ca sa iti demonstrez ca exista coincidenta

3. Continutul constitutiv:

3A. Latura obiectiva:

- elementul material - se poate savarsii printr-o actiune sau inactiune de ucidere din culpa. În acest caz nu avem o infractiune violenta, premeditata sau prin cruzimi ci o conduita gresita a autorului intr-o situatie periculoasa (conducerea unui autovehicul, manuirea unui agregat). Daca faptuitorul s-a folosit insa de aceste instrumente pentru a produce moartea persoanei, nu va mai opera incidenta acestui articol.

- urmarea imediata - moartea persoanei. Daca nu se produce aceasta urmare, incadrarea juridica a faptei va fi de vatamare corporala din culpa.

- legatura de cauzalitate - ea trebuie intotdeauna stabilita, astfel incat sa se cunoasca in concret fapta care a dus la acest rezultat. Nu va exista legatură de cauzalitate daca intre actiunea faptuitorului si urmarea imediata s-au interpus factori externi.Totodata nu va exista legatură de cauzalitate daca faptuitorul, in momentul savarsirii faptei, nu-și putea reprezenta urmarile faptelor sale (caz fortuit).

3B. Latura subiectiva:

- forma de vinovatie - culpa simpla sau cu prevedere.

4. comparatia avea rostul ca tu sa intelegi ca nu trebuie neeaparat sa faci cu mana ta ca sa te faci vinovat de ceva...da acu tu ai inteles fix o ****

5. nu prietene a fost demonstrat ca el a tras cu pistolul, a fost demonstrat ca din acea cauza a murit ala si ca ala avea niste antecedente cu codreanu dar astea nu demonstreaza crima ! crima inseamna dpdv juric :

Art. 17. - Trasaturile esentiale ale infractiunii

Infractiunea este fapta care prezinta pericol social, savarsita cu vinovatie si prevazuta de legea penala.

Infractiunea este singurul temei al raspunderii penale.

Art. 18. - Pericolul social al faptei

Fapta care prezinta pericol social in intelesul legii penale este orice actiune sau inactiune prin care se aduce atingere uneia dintre valorile aratate in art. 1 si pentru sanctionarea careia este necesara aplicarea unei pedepse.

Art. 181. - Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni

Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.

În cazul faptelor prevazute in prezentul articol, procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute in art. 91.

Art. 19. " Vinovatia

Vinovatie exista cand fapta care prezinta pericol social este savarsita cu intentie sau din culpa.

1. Fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:

a) prevede rezultatul faptei sale, urmarind producerea lui prin savarsirea acelei fapte;

b) prevede rezultatul faptei sale si, desi nu-l urmareste, accepta posibilitatea producerii lui.

2. Fapta este savarsita din culpa cand infractorul:

a) prevede rezultatul faptei sale, dar nu-l accepta, socotind fara temei ca el nu se va produce;

b) nu prevede rezultatul faptei sale, desi trebuia si putea sa-l prevada.

Fapta constand intr-o actiune savarsita din culpa constituie infractiune numai atunci cand in lege se prevede in mod expres aceasta.

Fapta constand intr-o inactiune constituie infractiune fie ca este savarsita cu intentie, fie din culpa, afara de cazul cand legea sanctioneaza numai savarsirea ei cu intentie.

Art. 191. - Conditiile răspunderii penale a persoanelor juridice

Persoanele juridice, cu exceptia statului, a autoritătilor publice si a institutiilor publice care desfăsoară o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat, răspund penal pentru infractiunile săvarsite in realizarea obiectului de activitate sau in interesul ori in numele persoanei juridice, dacă fapta a fost săvarsită cu forma de vinovătie prevăzută de legea penală.

Răspunderea penală a persoanei juridice nu exclude răspunderea penală a persoanei fizice care a contribuit, in orice mod, la săvarsirea aceleiasi infractiuni.

Art. 174. " Omorul

Uciderea unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Tentativa se pedepseste.

Art. 175. - Omorul calificat

Omorul savarsit in vreuna din urmatoarele imprejurari:

a) cu premeditare;

b) din interes material;

c) asupra sotului sau unei rude apropiate;

d) profitand de starea de neputinta a victimei de a se apara;

e) prin mijloace ce pun in pericol viata mai multor persoane;

f) in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu sau publice ale victimei;

g) pentru a se sustrage ori pentru a sustrage pe altul de la urmarire sau arestare, ori de la executarea unei pedepse;

h) pentru a inlesni sau a ascunde savarsirea altei infractiuni;

i) in public, se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Tentativa se pedepseste.

Art. 176. - Omorul deosebit de grav

Omorul savarsit in vreuna din urmatoarele imprejurari:

a) prin cruzimi;

b) asupra a doua sau mai multor persoane;

c) de catre o persoana care a mai savarsit un omor;

d) pentru a savarsi sau a ascunde savarsirea unei talharii sau piraterii;

e) asupra unei femei gravide;

f) asupra unui magistrat, politist, jandarm ori asupra unui militar, in timpul sau in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu sau publice ale acestora,

g) de către un judecător sau procuror, politist, jandarm sau militar, in timpul sau in legătură cu indeplinirea indatoririlor de serviciu sau publice ale acestora,

se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Tentativa se pedepseste.

Art. 177. " Pruncuciderea

Uciderea copilului nou-nascut, savarsita imediat dupa nastere de catre mama aflata intr-o stare de tulburare pricinuita de nastere, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Art. 178. - Uciderea din culpa

Uciderea din culpa a unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitati, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Cand uciderea din culpa a unei persoane este savarsita de un conducator de vehicul cu tractiune mecanica, avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala sau care se afla in stare de ebrietate, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta savarsita din culpa, de orice alta persoana in exercitiul profesiei sau meseriei si care se afla in stare de ebrietate.

Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute in alineatele precedente se poate adauga un spor pana la 3 ani.

Art. 179. - Determinarea sau inlesnirea sinuciderii

Fapta de a determina sau de a inlesni sinuciderea unei persoane, daca sinuciderea sau incercarea de sinucidere a avut loc, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Cand fapta prevazuta in alineatul precedent s-a savarsit fata de un minor sau fata de o persoana care nu era in stare sa-si dea seama de fapta sa, ori nu putea fi stapana pe actele sale, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani

6. nu intra la nici o puscarie , circumstante atenunate (batut de jandarmi in trecut, se temea pt viata lui etc etc etc etc)

7. in plm ti-am adus codu penal tu ai adus niste ipoteze si niste supozii .

Intrebarea nu este DACA A FACUTO sau CUM A FACUTO ? ca se stie el recunoaste ! INTREBAREA ESTE ERA LUCID IN ACELE CLIPE? CARE ERA STARE LUI PSIHICA IN MOMENTUL FAPTEI ????

Daca tu imi poti demonstra mie ca starea lui psihica era ok avand in vedere ca nu exista expertize ale unor psihiatri a unui individ care a murit de zeci de ani.......Inseamna ca esti viitorul johnny cochran

Robert Aeroth24.12.2010 12:55
Asta este scrisoarea pe care un celebru ucigas in serie, Landru, a adresat-o procurorului dupa aflarea sentintei (executie). Observati, va rog, remarcile cu privire la coincidente (Ce ati fi gandit dacă aș fi savarsit indiscretia, eu care nu pot distinge un cubitus de un radius, să intreb dacă micile fragmente osoase, despe­recheate, care se pare că au fost gasite in magazia mea (de altfel deschisă tuturor), nu apartineau cumva unor fiinte decedate cu mai bine de 5 sau chiar 65 de ani inainte de a mă fi nascut eu ?) ori credinta intr-o eroare judiciara (De ce mi-ati evitat privirea ? Mor nevino­vat si cu constiinta impacată). De-altfel, pe asta s-a bazat si apararea avocatului: am vandut mobila victimelor dar nu eu le-am ucis, au disparut toate dar in lipsa cadavrelor nu vad de ce s-ar spune ca eu le-am omorat, s-au gasit oase dar e clar ca provin din alta parte etc... Nimeni nu l-a vazut pe Landru omorand pe cineva (spre deosebire de Codreanu care a fost vazut) si totusi juratii francezi l-au condamnat la moarte...

Cum plm sa compari un caz cu un criminal in serie care nu recunoaste fapta gasit cu oasele in propria magazie cu un caz despre unu care a fost batut de jandarmi si apoi din Dumnezeu stie ce motive l-a omorat pe jandarmul x, si nu numai ca recunoaste fapta dar pledeaza pentru panica de moment....deci plm unde vezi prietene comparatia?

a ca zici tu ca a fost suficient pt juratii aia sa il gaseasca vinovat......pfoaaa pai ce treaba are asta ? fi serios aici discutam despre cu totul altceva si v-am postat codu penal mai studiati legi nu idei si supozitii si abrambureli. concret tati dovezi ceva? voi veniti doar cu n supozitii....plm

Adrian24.12.2010 13:22

1. Daca codreanu nu era lucid, atunci bagam alte povesti, nu legitima aparare. Daca nu era lucid, atunci omul inseamna ca avea probleme, era dereglat, trebuia internat la spitalul de nebuni.

Comportamentul sau a aratat, insa, o foarte clara premeditare.

A spus ca vrea sa il omoare; a plecat pentru 2 luni la munte; a revenit fix in ziua procesului; a venit la tribunal, unde stia ca o sa fie victima, avand la el un pistol, desi e interzis cu arme in tribunal; l-a impuscat pe manciu in spate motivand ca s-a simtit amenintat doar pentru ca a fost injurat si pentru ca a auzit pe cineva zicand ca l-ar lua la palme.

Daca Codreanu era atat de speriat de manciu, nu venea el la tribunal, fix la procesul lui Manciu. Un om speriat, nu isi da intalniri cu ceea ce il sperie. Decat daca e masochist. Sau daca are ca scop infruntarea temerilor si rezolvarea problemei.

2. Eu vorbesc mandarina? Cum nu am nimic palpabil cand insusi codreanu recunoaste ca l-a impuscat in spate? Cum nu am nimic palpabil cand martorii spun ca l-au vazut impuscandu-l?

Tu inca nu pricepi ca se dovedise deja ca Codreanu l-a omorat?

Mai mult de atat, toate dovezile si toate argumentele date de mine, de Alex si de altii arata ca a fost crima cu premeditare.

Tu, se pare, nu vrei insa nicicum sa iti bagi bine in cap faptul ca CODREANU L-A IMPUSCAT PE MANCIU! Nu inteleg de ce tot refuzi sa vezi asta.

Art. 19. " Vinovatia

Vinovatie exista cand fapta care prezinta pericol social este savarsita cu intentie sau din culpa.

1. Fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:

a) prevede rezultatul faptei sale, urmarind producerea lui prin savarsirea acelei fapte;

Acolo se incadreaza fapta. Codreanu a declarat clar ca il voia mort si a facut tot ce a trebuit pentru a obtine acel rezultat.

Tu tot imi vorbesti despre starea lui psihica. Pai, atunci hai sa zicem acelasi lucru despre toti criminalii. Stii tu cu exactitate ce stare psihica avea Ted Bundy cand a comis crimele alea? Poate ca nu era in apele lui. Poate ca avea personalitate multipla si doar una din personalitatile alea era criminalul, restul erau pasnice.

Ce facem acum? Il achitam si pe asta?

Tu, ca om care incearca sa arate ca Codreanu era in legitima aparare, nu ai reusit sa arati acest lucru. Tot imi spui mie sa demonstrez ca el nu era nebun sau mort de frica. Pai demonstreaza tu ca el era mort de frica. Cum demonstrezi? Ca a zis avocatul lui ca i s-a urcat sangele in cap?

De unde stii tu ca nu i s-a urcat sangele in cap de nervi?

De unde stii ca de frica?

Poate ca l-a vazut pe Manciu cum radea de el, s-a enervat(ca doar a si recunoscut ca era nervos pentru ca l-au injurat) si l-a impuscat in spate. Asta inseamna ca trebuie achitat? Asta inseamna ca a fost in legitima aparare? Nu. Asta doar inseamna ca are probleme psihice. Si, daca are probleme psihice, il bagi undeva la racoare ca sa nu mai poata face rau nimanui.

Dar, din pacate, juriul a fost format din prieteni de-ai lui Codreanu, oameni care stiau verdictul inca dinainte ca procesul sa inceapa. Asta e doar o alta dovada ca a fost vorba de crima cu premeditare. Codreanu stia ca o sa scape asa ca l-a impuscat pe ala in spate. Iar comportamentul sau din anii care au urmat s-a inscris exact in acelasi tipar.

Codreanu si miscarea lui i-au ucis pe toti cei care s-au pus in calea lor.

Asta cu "s-au predat la ordinele lui Codreanu imediat dupa ce au savarsit crimele" sunt dovezi ca el stia despre ce voiau aia sa faca. Sunt dovezi ca el era seful lor. Dupa cum am mai zis, el avea puterea sa ii faca sa se predea la politie stiind ca vor face ani buni de puscarie dar nu ii putea opri de la comiterea asasinatelor. Asta e o gluma proasta.

Iar motivatia asta cum ca "legionarii au raspuns" e la fel de amuzanta. Pai, daca tu vrei sa arati lumii ca esti curat si corect, pui la cale sa ii dai in cap celui despre care zici ca te persecuta? Cine face asta?!

Legionarii ori erau oameni bolnavi ori foarte prosti.

p.s.

despre unu care a fost batut de jandarmi si apoi din Dumnezeu stie ce motive l-a omorat pe jandarmul x, si nu numai ca recunoaste fapta dar pledeaza pentru panica de moment.

Esti in eroare. Manciu nu l-a batut niciodata pe Codreanu. Manciu nu a pus mana pe Codreanu.

Codreanu a spus ca vrea sa il omoare pe Manciu pentru ca a facut rau studentimii, nu pentru ca l-a batut.

Ca sa nu mai vorbim de faptul ca l-a impuscat in spate. Iar un om care se afla cu spatele la tine nu are cum sa fie o amenintare. In afara de vorbele lui codreanu, care spune ca s-a simtit amenintat pentru ca a fost injurat cu ceva timp inainte, nimic nu dovedeste "panica de moment" despre care vorbesti.

Pentru Codreanu, Manciu nu reprezenta o amenintare.

Si daca nu ar fi planificat sa il omoare, tot era vorba de omor din culpa. Si asta ar fi dus tot la cativa ani de inchisoare pentru cornelush. Bineinteles, daca ar fi fost judecat de un juriu impartial. Dar cum el a fost judecat intre prieteni, ma mir cum de nu au pus aia pe familia victimei sa ii plateasca daune lui codreanu.

Robert Aeroth24.12.2010 16:11

Bai nene eu am inteles foarte clar ca l-a impuscat dar tu nu poti intelege niste concepte juridice. Nu dau 2 bani pe supozii si lucruri spuse doar asa ca suntem noi baieti destepti si stim noi ce a fost acolo. VINO IN PLM CU DOVEZI nu cu abureli pe care le tot repeti. Nu poti demonstra crima.

Intelegi conceptul juridic de crima? vezi ca e postat de mine mai sus !

Intelegi conceptul juridic de constrangere morala? vezi ca e postat de mine cateva pagini inapoi !

Intelegi ce inseamna sa demonstrezi starea lui psihica in acele momente? Intreaba un psiholog si o sa iti detalieze cu schema ca sa intelegi.

Intelegi ce inseamna sa aduci dovezi? Sti tu d'alea cu care dovedesti ca e ca tine...Nici o instanta din lumea asta nu merge pe deductii sau pe logica sau pe idei ca era el nu's cum

adu tati dovezi clare.

Si inca ceva cauta doar documentele avute la dispozitie de jurati la acel proces. Nu veni mie cu vreo scrisoare in care recunoaste fapta da la vreo 5 ani dupa sau chestii de genul.

Nu tati cu ce aveau aia la proces tu fa un caz pe acele dovezi si repet daca tu reusesti sa arati intentia de crima cu premeditare.....baga-te la drept o sa fi un zeu printre avocati;)

Da pana atunci numai veni cu idei si cu bla bla bla :console:

Ca dovada cat intelegi din legislatie...daca are un moment de panica in care simte ca viata ii este aparata poate sa iti crape capu cu o lopata...mai ales daca acum o luna tu l=ai jucat in picioare cu nu's ce motiv;)

p.s. daca avea probleme psihice scapa si mai usor (ce avocat esti tu?iti faci singur cazul praf)

Robert Aeroth24.12.2010 16:55

Nu stiu ce o sa inteleaga unii din asta dar eu zic ca se potriveste perfect la acest topic

http://www.youtube.com/watch?v=3wDDt_J678w

Adrian24.12.2010 17:55

Nu eu trebuie sa aduc nene dovezi ca el era speriat atunci. El trebuie sa aduca dovezi. El trebuie sa aduca dovezi ca sanatatea lui era pusa in pericol. Pentru ca lumea a vazut doar cum el l-a impuscat pe Manciu. Lumea nu i-a citit gandurile, nu i-au simtiti sentimentele si trairile ca in Razboiul Stelelor. Doar au vazut cum Corneliu Zelea Codreanu l-a impuscat in spate pe Manciu. Atat. Asta inseamna crima.

Acum, daca Codreanu vrea sa scape, sa arate ca era rupt de frica atunci. Eu nu trebuie sa demonstrez asta. Si nici procurorul nu trebuie sa demonstreze asta. Pentru ca procurorul probabil ca avea si un dosar medical de-al lui Codreanu, dosar in care zicea ca nu sufera de paranoia, nu e debil mintal, nu are nu stiu ce fobii(sau ca are) pe langa starea fizica.

Arata-mi tu ca el era rupt de frica. Daca nu, atunci nu era rupt de frica si a facut totul cu premeditare.

Tu am impresia ca nu intelegi ce trebuie sa faca un procuror si ce trebuie sa faca un avocat al apararii. Avocatul apararii trebuie sa il apere pe vinovat, sa arate ca a fost in legitima aparare. Nu procurorul trebuie sa demonstreze asta. Procurorul, cu dovezile aratate de mine pana acum, l-ar putea baga linistit la racoare cu conditia ca cazul sa fie judecat de oameni corecti, nu prieteni de-ai lui Codreanu.

MoWeed24.12.2010 18:28

@Robert, Adrian, Alexandru

Nu credeti ca va invartiti in jurul cozii?

Este clar ca nici unul din voi nu va veti schimba parerea. Atunci de ce insistati sa repetati discutia care ati avut-o acum 2 zile?

Robert Aeroth24.12.2010 19:44
Nu eu trebuie sa aduc nene dovezi ca el era speriat atunci. El trebuie sa aduca dovezi. El trebuie sa aduca dovezi ca sanatatea lui era pusa in pericol. Pentru ca lumea a vazut doar cum el l-a impuscat pe Manciu. Lumea nu i-a citit gandurile, nu i-au simtiti sentimentele si trairile ca in Razboiul Stelelor. Doar au vazut cum Corneliu Zelea Codreanu l-a impuscat in spate pe Manciu. Atat. Asta inseamna crima.

Acum, daca Codreanu vrea sa scape, sa arate ca era rupt de frica atunci. Eu nu trebuie sa demonstrez asta. Si nici procurorul nu trebuie sa demonstreze asta. Pentru ca procurorul probabil ca avea si un dosar medical de-al lui Codreanu, dosar in care zicea ca nu sufera de paranoia, nu e debil mintal, nu are nu stiu ce fobii(sau ca are) pe langa starea fizica.

Arata-mi tu ca el era rupt de frica. Daca nu, atunci nu era rupt de frica si a facut totul cu premeditare.

Tu am impresia ca nu intelegi ce trebuie sa faca un procuror si ce trebuie sa faca un avocat al apararii. Avocatul apararii trebuie sa il apere pe vinovat, sa arate ca a fost in legitima aparare. Nu procurorul trebuie sa demonstreze asta. Procurorul, cu dovezile aratate de mine pana acum, l-ar putea baga linistit la racoare cu conditia ca cazul sa fie judecat de oameni corecti, nu prieteni de-ai lui Codreanu.

Chiar alex i-a postat declaratia. Evidance number 1 :kisstogether: spune clar ca ala la agresat in trecut si ca l-a amenintat ca urmeaza un nou episod, Codreanu fiind constrans s-a panicat(chiar tu ai dat citatul in care spunea ca isi facea scenarii in minte ).

Asta a fost asa ca sunt baiat finutz dar nu trebuie sa demonstrez eu nimic pentru ca judecatoria statului roman l-a gasit nevinovat deci nu doar ca ti-am adus o dovada clara(ma rog alex a adus) dar se confirma exact ce spuneam inca de la inceput.

Ca voi sa puteti face afirmatia Condreanu este un criminal pt ca l-a omorat pe manciu trebuia sa aduceti niste dovezi concrete care sa demonstreze acea afirmatie.

Eu doar am fost corect si am corectat greseala. Cautati-va alt exemplu de crima a lui Codreanu si spuneti domne Codreanu a fost criminal pt ca l-a omorat pe x si eu o sa zic da asa e pentru ca asa e. Pana atunci va doresc Craciun Fericit !

p.s. folosind logica ta de mai sus ca nu l-a agresat manciu direct inseamna ca nici codreanu nu i-a omorat pe altii pt ca nu a fost el direct :hmmm:

Ma rog sper ca ati sesizat greseala si ca nu o sa mai insistati cu ea.

p.p.s. am trecut pe la judecatori mai mult ca tine Andriane stiu exact ce se intampla p'acolo si ce trebuie sa faca un procuror. te-am pupat :*

Marius24.12.2010 20:46

de Radu Gyr

Nici tu n-ai fost cu ei acolo, asa ca aici suntem pe picior de egalitate. Apoi, nu m-am "autodenuntat" in niciun caz, dar daca exprimarea a fost prea ambigua si nu ai inteles iti mai spun odata - nu m-a interesat in mod deosebit ML si de aceea cam tot ce am citit despre aceasta organizatie a fost cu legatura spre alte teme. Ce ai scris tu si restul pe forum, am citit, am citit si nu m-a convins.

Tot ca o opinie personala, dupa ca am citit 40 si de pagini, iti spun ca mie imi pari, dar doar pe topicul asta, un fel de agent de recrutare al ML. Absolut toate postarile tale pe aceasta tema se impart in doua categorii, pentru mine - ironii sau rautati mai mult sau mai putin gratuite adresate celor ce nu au aceeasi parere cu tine si defensiva dusa uneori pana la absurd (cum ar fi sa motivezi o crima premeditata cu legitima aparare). Plus PR la greu.

Insa pentru ca te apreciez si pentru ca nu vreau sa "ma cert" pe net, mai ales cu un prieten, n-am de gand sa mai intru pe acest thd sau sa mai comentez.

Marius24.12.2010 20:51

Uitasem sa mentionez ca sunt extrem de amuzanti avocatii si procurorii care afla legile de pe google. Si redactate gresit :)

strezahuzum25.12.2010 07:49

Intre atatea dispute si citate, si puncte de vedere, era cat pe ce sa uit ..

Sarbatori fericite, tuturor !

Adrian25.12.2010 11:42
spune clar ca ala la agresat in trecut si ca l-a amenintat ca urmeaza un nou

Pacat ca ala nu l-a agresat. Da' probabil ca trebuie sa credem toate minciunile bagate de oricine, nu?

pentru ca judecatoria statului roman l-a gasit nevinovat

Nu, prietenii lui l-au gasit nevinovat.

Tu imi dai declaratia unui criminal drept doavada suprema ca ala s-a panicat. WRONG!

Ai zis ca ai trecut prin tribunale si pe la judecatori. Crezi ca aia ii cred pe criminali pe cuvant?

Dovezi pentru crima cu premeditare:

1. L-a impuscat in spate.

2. Si-a adus pistol cu el la tribunal.

3. S-a ascuns si a revenit doar in ziua procesului venind direct la tribunal, acolo unde stia ca e Manciu.

4. A declarat altor oameni ca vrea sa il omoare.

si una in plus, care nu s-a luat in considerare, dar pe care o putem lua noi:

5. Juriul a fost format din prietenii lui iar cazul a fost judecat la Turnu Severin, nu la Iasi.

Daca astea 5 puncte nu prezinta clar un plan de a-l ucide pe Manciu si de a scapa, nu stiu ce poate sa fie.

Dovada pentru legitima aparare:

1. Ca a zis Codreanu ca s-a simtit amenintat pentru ca l-au injurat aia. Senzational! In cazul asta, ar trebui sa ascultam si cuvantul victimei, sa ne zica Manciu daca l-a amenintat sau nu. Dar stai, Manciu era mort! El nu se mai putea apara. Codreanu l-a acuzat ca l-a amenintat, ca i-a pus viata in pericol, fara sa aduca vreun argument, iar mortul, prin tacerea sa, a confirmat spusele lui Codreanu, nu?

Codreanu a acuzat de coruptie o institutie a statului si a impuscat un reprezentant de-al ei. Dar de adus argumente pentru a arata coruptia, nu a adus. Unde in lume poti tu sa impusti un politist si sa scapi, motivand doar ca te-a injurat si, astfel, te-ai simtit amenintat?!

Data viitoare cand mai treci pe la judecatori, du-te si zile treburile astea, ca sa rada un pic de tine

p.s.

Iar o dai cu comparatii aiurea. Manciu nu era gangster, nu era Al Capone. Nu mai compara tu un om al legii(despre care nu s-a dovedit ca ar fi corupt sau ca ar fi comis abuzuri in servici) cu un criminal. Ca, daca Manciu voia sa ii faca felul lui Codreanu, il putea aranja in puscarie, izolat, nu in fata unui tribunal, intre multi si foarte multi martori.

Daca Manciu il voia mort pe Codreanu, trebuia sa aibe un motiv. Care era motivul?

Nu era.

In schimb, codreanu avea motive pentru a-i omori pe cei pe care i-a omorat. El a planificat respectivele crime, a complotat, a fost complice si chiar daca nu a apasat pe tragaci, e la fel de vinovat ca cei care au comis acele crime.

Mai treci pe la judecatorie si mai vorbeste cu oamenii de acolo. Te vor lamuri ei.

«1333435363770»