"În 1902 familia Ion Zelinski-Paduraru trece in Moldova romaneasca iar aici Ion Zelinski Paduraru consideră că este cazul să-si modifice numele dupadatina strabună si ca urmare devine Ion Zelea Codreanu."
Mi se pare genial ca tu nu poti sa accepti ca un Cosasu, ca tot l-ai adus in discutie, si-a schimbat numele din aceleasi considerente.
O fi vrut omul sa se integreze, sa nu faca vecinii fractura de limba intr-o discutie, ca el poate mai sunt si altii.
Pentru mine, ML daca mai vorbiti despre ea, a fost o Armata de fanatici care a facut mai mult rau decat bine. Iar cand vad, Mihai, cu cata ardoare incerci sa convingi pe toata lumea ca negrul e de fapt gri si ca rosul e verde nu pot decat sa ma bucur ca nu mai exista.
N-am vreo problema cu faptul ca tu esti simpatizant de-al lor, cum nu am cu Alex ca e german sau cu dee ca e unguroaica, atata timp cat fiecare isi vede de treaba lui. Din pacate, din ce observ, tu ai o multime de idei preconcepute si preferi ca, in anumite cazuri, sa judeci nu individul ci apartenenta lui la un anumit grup etnic. E pacat.
Deci Cosasu si-a schimbat numele intr-unul romanesc pentru a-si aduce aminte de originile sale romanesti!? Furate de cine?
Da' Mel Gibson n-o fi facut fractura de limba cand a zis Maia Morgenstern? ...
N-am nimic cu Radu Cosasu, dimpotriva. Am aratat, printr-un exemplu, ca multi din ei au preferat sa foloseasca tactica brevetata de niste nenorociti din neamul lor, in loc sa fie deschisi si sinceri, asa cum au fost destui evrei.
Cand esti sub suspiciune, nu te ascunzi si mai mult ca sa-ti dovedesti curatenia sufleteasca si bunele intentii.
Cu alte cuvinte, nu numai ca nu s-au dezis de cei care au facut un imens rau tarii( sper ca aici esti de acord), dar in unele privinte, le-au comportat modul de actiune....
Am scris clar, in ciuda incercarilor lipsite de fairplay ale catorva de pe-aici, ca NU consider ca exista culpa generala si ca NU toti evreii sunt la fel, cum nu sunt toti ungurii sau toti romanii.
Daca nu stii unde, pune mana si cauta. Vezi ce-am scris de Nicolae Steinhardt, care era EVREU, vezi cine e Vasile Marin pentru Legiune, a carui nevasta era EVREICA...
Dar nu. Preferi sa te scalzi in caldura oferita de exprimari ca: "observ ca tu ai o multime de idei preconcepute si preferi ca, in anumite cazuri, sa judeci nu individul ci apartenenta lui la un anumit grup etnic". Esti perfect, mama ce pozitie de "mijloc" ai...
Preconceptia este la cei care isi inchipuie ca legionarii sau simpatizantii sunt/erau niste fanatici si cand auziti din gura lor ceva sar ca arsi.
Daca si din ce-am scris eu rezulta ca tratez evreii la gramada, in aceste 40 de pagini reiese ca sunt un fanatic care condamna mase de oameni doar pentru ca apartin unei anumite etnii, atunci inseamna ca am un poster cu Stalin pe perete in casa.
Daca cei care au compus Miscarea Legionara erau fanatici, care au facut rau mai mult decat bine, iti urez sa te bucuri in continuare de urina domnului Oierul pe clubul Steaua, precum si de "respectul" clasei politice.
Iti mai doresc sa incerci tu sa schimbi lucrurile organizand simpozioane, discutii, talk-showuri, care isi vor arata cu siguranta rezultatele, intr-un timp scurt si foarte scurt. Astfel, clasa corupta conducatoare( politicieni, oameni de afaceri, media), se va simti amenintata de dezbaterile tale si va renunta de buna voie, la toate avantajele pe care au trudit zeci de ani care sa le obtina si vei rezolva problema saraciei in Romania..
Aaa. si sa nu uit: in primavara, sa te vad in peluza, incurajand ECHIPA...
Alexandru
Te rog inceteaza cu inventiile, e pacat. Stiu ca nu crezi in Dumnezeu, dar minciunile raman tot minciuni si intr-o zi te vor prinde din urma.
Arata-mi pe text unde am scris eu ca toti evreii au furat sau ca toti au adus comunismul. Vrei sa-ti reamintesc, istoricule, ce spunea Constantin Argetoianu, mason si dusman al legionarilor:
"Aproape fiecare Evreu a fost in acei ani un agent al Moscovei Pentru faptul că guvernul Sovietelor era aproape exclusiv in mana coreligionarilor lor, Evreii din Romania au văzut in comunism posibilitatea de a se instăpani si asupra tării noastre si s-au pus pe lucru".
Problema e ca tu si altii cand auziti de legionari, intra in functiune prejudecatile: '"fanatici", "violenti", "antisemiti", "bau-bau" si interpretati orice vorba a unui ca mine dupa preceptele alea.
Cand zic "aproape toti", voi va ganditi: "a, pai asta e legionar. De fapt vrea sa zica toti, dar zice aproape ca sa nu se prinda fraierii"...
Chiar esti atat de obtuz incat nu poti crede ca sunt oameni care nu vad totul in alb si negru?