FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miscarea Legionara

«1282930313270»
sabin130722.12.2010 09:52

Si atunci, ca si acum, inafara de satisfactia economica, exista satisfactia data de control, de dominare. Ei sunt poporul ales, ei vor sa conduca lumea. De vreme ce obtin superioritate economica, restul vin de la sine, nu-si mai pot dori multe.

Adrian22.12.2010 09:54

Mihai

Deci bataile si abuzurile lui Manciu nu mai conteaza? Nu mai conteaza trecutul de pana la acele amenintari vebale?

Nu spuneai chiar tu ca esti de acord cu ideea cum ca profesorii i-au influentat pe studenti si i-au facut sa se opuna fortelor politiei? Ia zi-mi si mie, ce se intampla cand te opui unui politist? In cel mai bun caz te ia si de duce la sectie. Asta daca e un om si nu e vreo actiune a politiei. Daca e o actiune a politiei, 110% iti iei bataie. De aia vin jandarmii imbracati in testoase, ca sa fie pregatiti de bataie.

Nu vin imbracati asa doar pentru ca e cool.

Si daca aia s-au opus si au luat bataie, cu ce sunt mai speciali ca ultrasii din ziua de azi care o iau la fel. Ai vazut sa mearga ultrasii sa omoare pe seful jandarmeriei? Nu cred.

Doar codreanu, inocentul, a reusit, tragand la nimereala intr-o multime, sa il impuste fix in spate, fix pe omul pe care voia sa il omoare.

Nu mai conteaza ca cine avea puterea economica si intelectuala conducea si tara

Si daca conducea tara un roman evreu care era problema?

Ia zi-ne. Cum era afectata Romania in rau? Ce rautati ar fi suferit romanii crestini?

Fanatismul religios, asta imi place mie cel mai mult. "Daca aia nu-s crestini ortodocsi, sunt naspa!"

Robert

Care "lor"?

Romanilor de religie evreiasca? CUM?!

Am aratat chiar un discurs al lui Caragiale in care acesta denunta atacurile evreimii din Franta si Anglia contra statului roman, pentru ca ar "abuza minoritatile". Dar, ce sa-i faci, memoria e scurta cateodata...

Oau! Si cum ne-au atacat? Ne-au impus embargouri? Au lansat asupra noastra rachete de croaziera Tomahawk? Sau poate pentru ca au zis de noi ca suntem naspa? Stiti voi cum e aia, stiloul e mai tare ca sabia.

"Atacurile evreimii din franta si anglia" - superb!

Mihai22.12.2010 09:55
Si cand toate astea au loc sub stricta supraveghere a statului, care nu informeaza si nu educa populatia, cum iti suna? Cine a inlesnit creditarea asta absolut imbecila? Cine scrie legi, infiinteaza institutii care sa vegheze la binele cetateanului? Nu tot mizeriile umane ajunse in pozitii decisive? Programele de informare corecta a populatiei nu discrediteaza cu nimic ideea de economie de piata. Dar cand mizeriile despre care spun au de castigat, bineinteles ca dezastrul economic cauzat de sistemul asta de creditare isi pierde din importanta. Cine detine FMI, Rezervele Federale Americane, bancile internationale? Senzational! Evreii.

Nu numai ei, ca acum s-a format o elita financiara care nu mai tine cont de etnie, rasa sau religie... De fapt si-n Israel se lupta contra lor.

Intrebare pentru Alexandru, Streza si restul. Astia cu barbile de mai jos sunt anti-semiti?

sabin130722.12.2010 09:58
Fanatismul religios, asta imi place mie cel mai mult. "Daca aia nu-s crestini ortodocsi, sunt naspa!"

Incerci degeaba sa discreditezi toata discutia astfel. Romanii nu au provocat nici un conflict din motive religioase, prozelite, sau ca aia nu sunt crestini ortodocsi. Din contra, evreii isi justifica atitudinea prin religie.

Robert Aeroth22.12.2010 10:01

LOR = INDIVIZILOR.... ai nevoie de desen? :kisstogether:

Ma numai aduceti religia in discutie ca toate religiile indeamna la iubire iertare si pace( ma rog exceptand budismul) aia din clip sunt oameni religiosi care inteleg comportamentul statului Israelian. Dar de la statul Israelian pana la comunitatea evreiasca din anii 30 in Romania e ceva drum.

Statul Israel se comporta ca Germania nazista si oamenii au vazut asta. Comunitatea evreiasca din anii 30 si chiar si din prezent nu poti spune ca se comporta anti-romani sau ceva de genul vor doar sa le mearga lor mai bine...si din cate stiu toti oamenii vor asta. E ceva firesc nu sunt planuri diabolice in spate nu sunt conspiratii mondiale.

Mihai iti garantez ca daca e vorba de bunastarea proprie un evreu sau un roman ar da in propria sa etnie daca acea etnie incearca sa ii strice bunastarea.

Daca azi se trezesc evreii ca in Tora scrie ca nu ai voie sa fi in domeniul bancilor , maine o sa existe vre 10%-20% din evreii din lume care o sa devina anti-semiti.

Adrian22.12.2010 10:03

Sabine, de ce eviti intrebarile mele? Eu am pus niste intrebari mai sus si astept niste raspunsuri.

Stai tu calm ca si romanii, ca toti crestinii, au provocat sau au participat la razboaie pe motive religioase.

Si ca sa fie clar, cand am zis de fanatici religiosi, aici i-am bagat si pe evrei.

Robert

Deseneaza-mi, ca sa mor de inteleg.

Care indivizi? Nu era vorba tot de romani?

Alexandru H.22.12.2010 10:05

Sunt anti-sionisti. E o diferenta de la cer la pamant.

Antisionism =/= Antisemitism ;)

sabin130722.12.2010 10:12

Romanii au fost fanatici doar in a-si apara credinta, nu au manifestat fanatism in convertirea altora la ortodoxism, nu i-au atacat pe altii din astfel de motive. Da-mi contraargument, daca exista.

La care alta intrebare vrei sa-ti raspund? Aia cu tara romana condusa de romanul evreu? Pai daca nu exista problema generala a evreilor, cazul particular in care un roman evreu (imi suna fortat, dar asta e parere strict personala) ar conduce tara si-ar pierde relevanta. Nici in contextul asta un conducator evreu nu garanteaza talharirea tarii, dar tinand de context si de antecedente, te poti duce cu gandul la asa ceva.

Stanici22.12.2010 10:15

Da' chiar, ba, uite ca am invatat un nou termen :roman evreu. Nemapomeniti sunteti.

In zece ani, o sa se refere lumea la romani ca la romani nativi, precum indienii din america. Ca vor fi: romani evrei, romani tigani, romani secui, romani chinezi, etc. Si, supremul specimen de roman, romanul-Adrian, care va lupta impotriva romanilor nativi pe motiv ca nu sunt romani adevarati.

Robert Aeroth22.12.2010 10:19

Vorbeam de indivizi de bunastarea individuala nu de ceva colectiv. Adica nu de evrei sau romani ci de un individ de orice etnie vrei tu.

Repet NUMAI GENERALIZATI IN PLM ! Acum ai inteles?

Din cate stiu eu insemna acelasi lucru dar hai lumineaza-ma tu te rog:)

ANTISIONÃST, -Ă', antisioníști, -ste, adj., s.m. si f. Ostil evreilor. (< fr. antisioniste)

Antisemitismul denumeste o atitudine (politica socială etc.) ostilă față de evrei numai pentru faptul că sunt evrei.

sabin130722.12.2010 10:20

Adica aia din filmulet ii ataca pe sionistii care au infiintat si intretinut aceasta unealta formidabila, antisemitismul. Corect?

Adrian22.12.2010 10:31
Romanii au fost fanatici doar in a-si apara credinta, nu au manifestat fanatism in convertirea altora la ortodoxism, nu i-au atacat pe altii din astfel de motive. Da-mi contraargument, daca exista.

Pai asa e de fiecare data. Fiecare doar se apara. Acum, fie vorba intre noi, romanii nici nu puteau sa duca razboaie de expansiune sau cruciade. Impotriva cui? Polonia, Ungaria sau Turcia? Romanii au participat la cruciade impotriva turcilor. Stai tu calm. Au participat aliati cu alte state din zona.

Sabine, eu te-am intrebat care sunt interesele evreilor. Te-am rugat sa imi spui cum faceau ei rau tarii si crestinilor. Uita-te mai sus si raspunde, nu mai tot evita.

Cum? Prin ce mijloace? Prin ce actiuni?

Stanici

Vezi ca romanii-nativi nu erau crestini.

Stanici22.12.2010 10:34
Stanici

Vezi ca romanii-nativi nu erau crestini.

Sa mori tu?

Alexandru H.22.12.2010 10:36
Vorbeam de indivizi de bunastarea individuala nu de ceva colectiv. Adica nu de evrei sau romani ci de un individ de orice etnie vrei tu.

Repet NUMAI GENERALIZATI IN PLM ! Acum ai inteles?

Din cate stiu eu insemna acelasi lucru dar hai lumineaza-ma tu te rog:)

ANTISIONÍST, -Ă', antisioníști, -ste, adj., s.m. si f. Ostil evreilor. (< fr. antisioniste)

Antisemitismul denumeste o atitudine (politica socială etc.) ostilă față de evrei numai pentru faptul că sunt evrei.

Sionismul e o miscare politica ce urmarea infiintarea unui stat evreu propriu si, dupa 1948, mentinerea lui ca singura forma de reprezentare politica a poporului evreu. E un soi de nationalism modern, ce se vrea superior vechilor forme comunitare din perioada antica si medievala tocmai pentru ca ofera o identitate moderna unui popor "nomad".

De la inceput, fondatorul, Theodor Herzl, s-a confruntat cu opozitia evreilor ortodocsi care nu admiteau ideea existentei unui stat propriu. Motivul: in credinta iudaica, statul evreu va fi reconstruit de Mesia, deci orice alta constructie intermediara e impotriva religiei mozaice. Este unul din marile conflicte din istoria evreilor iar una din temele predilecte ale negationistilor e sa arate ca evreii sionisti ai lui Ben Gurion au colaborat cu Hitler impotriva evreilor ortodocsi, aflati in special in Est (Rusia, Polonia etc...). Antisionismul e deci o atitudine ostila fata de statul Israel si de nationalismul modern evreiesc.

Antisemitismul e desigur o miscare mai mult decat politica ostila fata de evrei. La baza lui sta credinta in inferioritatea poporului evreu, dar si ideea unei conspiratii milenare impotriva crestinilor, statelor nationale, arabilor etc...

Ca sa mai punctam o diferenta, antisionismul a aparut in primul rand in mijlocul comunitatii evreiesti si doar dupa aia s-a raspandit si in randul neevreilor in timp ce antisemitismul e o miscare strict neevreiasca.

Robert Aeroth22.12.2010 10:40

Bai nene chair va e asa de inteles??? Asa cum exista evrei care au vazut ororile pe care le face statul lor impotriva palestinienilor asa exista si romani care ar apara un evreu daca l-ar impusca pe CZC e complicat? Sunt aia tradatori de tara sau sunt doar oameni corecti e alta discutie dar exista asemenea oameni carora sa le pese de alti oameni.

Ma uit la discutiile astea teoretice si oarecum aberante...nimeni nu tine cont de umanitate? O sa pun asta in carca netului ca instraineaza oamenii asa ca sper ca daca aceste discutii ar fi face to face alta ar fi discutia.

Robert Aeroth22.12.2010 10:44
Sabine, de ce eviti intrebarile mele? Eu am pus niste intrebari mai sus si astept niste raspunsuri.

Stai tu calm ca si romanii, ca toti crestinii, au provocat sau au participat la razboaie pe motive religioase.

Si ca sa fie clar, cand am zis de fanatici religiosi, aici i-am bagat si pe evrei.

Robert

Deseneaza-mi, ca sa mor de inteleg.

Care indivizi? Nu era vorba tot de romani?

Frate tu tot ai zis ca vrei sa vezi sange de ungur pe cutit...si sange de roman de etnie maghiara? Pai atunci de ce nu si de evreu? Sau de ce de ungur? pai cu unii nu ai nimic si cu altii vrei sa ii omori ? pai ori suntem rasisti ori numai suntem !

Stanici22.12.2010 10:45

Eu zic sa fim.

Pai, cum, ma, Alexe, cu mine, nu?!!

Alexandru H.22.12.2010 10:45

Aici sunt de acord cu tine, Robert ;)

Mihai22.12.2010 10:54
Sionismul e o miscare politica ce urmarea infiintarea unui stat evreu propriu si, dupa 1948, mentinerea lui ca singura forma de reprezentare politica a poporului evreu. E un soi de nationalism modern, ce se vrea superior vechilor forme comunitare din perioada antica si medievala tocmai pentru ca ofera o identitate moderna unui popor "nomad".

De la inceput, fondatorul, Theodor Herzl, s-a confruntat cu opozitia evreilor ortodocsi care nu admiteau ideea existentei unui stat propriu. Motivul: in credinta iudaica, statul evreu va fi reconstruit de Mesia, deci orice alta constructie intermediara e impotriva religiei mozaice. Este unul din marile conflicte din istoria evreilor iar una din temele predilecte ale negationistilor e sa arate ca evreii sionisti ai lui Ben Gurion au colaborat cu Hitler impotriva evreilor ortodocsi, aflati in special in Est (Rusia, Polonia etc...). Antisionismul e deci o atitudine ostila fata de statul Israel si de nationalismul modern evreiesc.

Antisemitismul e desigur o miscare mai mult decat politica ostila fata de evrei. La baza lui sta credinta in inferioritatea poporului evreu, dar si ideea unei conspiratii milenare impotriva crestinilor, statelor nationale, arabilor etc...

Ca sa mai punctam o diferenta, antisionismul a aparut in primul rand in mijlocul comunitatii evreiesti si doar dupa aia s-a raspandit si in randul neevreilor in timp ce antisemitismul e o miscare strict neevreiasca.

Barosane, care esti tu barosan, imi pare rau sa te dezamagesc, dar oamenii aia barbosi de-acolo, evrei adevarati, sunt considerati ANTISEMITI de catre acei baieti pe care-i aparati voi pe-aici. Organizatii gen Anti Defamation League sau Alexandru Florian..

Astia au considerat ca e anti-semit si un supravietuitor de la Auschwitz care a indraznit sa critice statul Israel.

Nu impotriva evreilor cu barba si perciuni era Codreanu, ci impotriva acelor care se foloseau de statul roman pentru a-l spolia, cu ajutorul sclavilor autohtoni. Apropo de evrei, exista un banc:

"Cica sunt trei feluri de evrei. Aia bogati, pe nume Hershon, Gershon, Blablawitz, aia de clasa medie care traiesc in statul Israel si mai sunt evreii saraci: Popescu, Ionescu, Cosasu"...

Gluma asta e bazata pe fapte reale, ca de-aia am scris Cosasu. E vorba de scriitorul Radu Cosasu, al carui nume real nu-l stiu, dar care singur a recunoscut ca este evreu si si-a schimbat "prefixul". De ce a fost nevoie de asta?

N-am nimic cu omul, chiar e un scriitor bun si mai e si stelist.

Sau Mihail Florescu, fostul Ministru al Industriei Chimice pe vremea lui Ceausescu, sper sa nu ma insel. Si cati mai sunt...

Dar de ce a fost nevoie sa-si schimbe numele? Ce au de ascuns?

Adrian22.12.2010 10:54

Robert, nu exista romani de etnie maghiara. Cel putin eu nu am intalnit. Exista doar unguri care traiesc in Romania. Si ungurii astia nu prea au ei sentimente bune fata de romani. Cel putin, eu asa am tras concluzia pana acum. Daca ii pui sa aleaga intre Ungaria si Romania, clar ei vor alege prima varianta.

Sa zicem ca exista cativa care tin la tara asta. Doar exceptii care intaresc regula.

Diferenta intre tigani si unguri, de o parte, si evrei, de cealalta, e ca primul grup a facut si face rau romanilor. Despre evreii din Romania nu am auzit sa ucida romani, sa murdareasca imaginea Romaniei, etc. Ca subjugare economica, ca nu mai stiu ce. De unde subjugare economica cand banii pe care ii faceau evreii veneau tot in Romania?

Prieteni, asa cum a zis si Alexandru, evreii au fost primii capitalisti moderni din tara. Ei au inceput afaceri, au tras, au facut, au dres. Daca nu erau ei, erau altii, poate chiar romanii crestini.

Ce voiati sa faca? Sa nu profite de ocazii?

Vad cata ura aveti fata de evrei si la tigani si la unguri nu va uitati deloc.

dee22.12.2010 10:55

esti amuzant :-)

tu omiti un lucru, Adrian e din Ardeal, iar tu nu. Inca mai exista cicatrici neinchise in subcontientul colectiv de aici si NU, n-au legatura cu evreii. Oricum, cred ca mai braveaza si el uneori, nu lua toate textele lui ad-literam.

Frate tu tot ai zis ca vrei sa vezi sange de ungur pe cutit...si sange de roman de etnie maghiara? Pai atunci de ce nu si de evreu? Sau de ce de ungur? pai cu unii nu ai nimic si cu altii vrei sa ii omori ? pai ori suntem rasisti ori numai suntem !
Robert Aeroth22.12.2010 11:03

Adrian o sa iti prezint eu unguri care nu stiu nici macar maghiara si cu care beam eu la colt de bloc si care daca ii intrebi ce parere au despre separatistii unguri o sa iti raspunda citez " dai in plm vor sa faca stat in stat sa ii pis in freza de labagii"...

Apropo separatistii maghiari daca nu ar fi fost de etnie maghiara ar fi fost fani infocati ND si ar fi votat toti cu PRM. Si asta e valabil si invers aia care sunt rasisti la noi daca ar fi fost maghiari ar fi fost acum cei mai infocati membri in udmr...chiar nu observa nimeni lucrurile astea?

Adrian22.12.2010 11:06
Adrian o sa iti prezint eu unguri care nu stiu nici macar maghiara

Ce ungurii pulii mai sunt si aia atunci? Aia nu-s unguri, lasa-ma in pace cu prostii din astea. Vrei sa vezi unguri? Hai in Transilvania, da-te un pic prin tramvai si spune-mi daca-ti plac cotcodacelile lor zgomotoase(ca deh, daca nu stie nimeni limba, isi permit sa urle, ca nu ii intelege nimeni). Ca sa merg mai departe, poate le faci cate o vizita. Sunt curios cum ai reactiona daca ai vedea la ei in casa o poza cu ungaria mare, o harta politica, cu judetele ungariei mari, sa vezi tu numele orasului in care te-ai nascut scris in limba maghiara si pus intr-o tara care nu exista.

sabin130722.12.2010 11:06

Adriane, faci bascalie de mine? Cum prin ce metode? Prin premieri, promisiuni, santaj, mita, coruptie, intimidare etc. Interesele ti-am spus de care natura sunt: economica si politica, intre care nu se poate trage o linie de separare clara.

Inainte de toate, plamadeala sufleteasca si spirituala a romanilor nu a fost compatibila cu idei prozelite sau expansioniste.

Adrian22.12.2010 11:10

Sabine

Si ce urmari au avut faptele lor uracioase? Cum au suferit romanii? Asta intreb eu. Explica-mi si mie ce s-a intamplat. Le-au luat averile? Le-au violat fetele?

Tot imi spuneti ca voiau sa ia/ au luat puterea prin santaj/premieri/etc, dar nu imi spuneti ce au facut/voiau sa faca cu ea. Voiau sa rupa Romania in 2 si sa isi faca propria tara? Voiau sa le dea evreilor mai multe drepturi? Sa ii asupreasca pe Romani? Ce naiba voiau sa faca ca eu nu mai inteleg nimic?!

Sau voiau doar puterea, asa, de chichi.

«1282930313270»