FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miscarea Legionara

«18910111270»
Robert Aeroth10.08.2010 14:43

inzaghi problema cu evreii de fapt nu a fost o problema niciodata, doar ca nu au fost acceptati si pe unde s-au dus nimeni nu ii lasa sa faca mai nimic. Au facut si ei ce a mai ramas mai exact camatarie, asa au inceput ei sa faca bani. Si apoi au trecut la alt nivel adica banci. Nu le poti reprosa ca au vrut sa le fie si lor bine. Cat despre faza cu studentii evrei e alta problema complicata cum mai multe cauze si ulterior mai multe efecte(majoritatea foarte nefavorabile pentru evrei , vezi holocaustul).

inzaghi4ever10.08.2010 15:08
inzaghi problema cu evreii de fapt nu a fost o problema niciodata, doar ca nu au fost acceptati si pe unde s-au dus nimeni nu ii lasa sa faca mai nimic. Au facut si ei ce a mai ramas mai exact camatarie, asa au inceput ei sa faca bani. Si apoi au trecut la alt nivel adica banci. Nu le poti reprosa ca au vrut sa le fie si lor bine. Cat despre faza cu studentii evrei e alta problema complicata cum mai multe cauze si ulterior mai multe efecte(majoritatea foarte nefavorabile pentru evrei , vezi holocaustul).

Vrei sa spui ca nu au stiut sa se faca acceptati,nu ca nu au fost acceptati! Ei nu se duceau ca oaspeti intr-o tara,veneau cu pretentii de stapani sau hai,cel putin,egali indiferent de situatie cu natiunea gazda,fara respect fata de cei care ii primisera.Tu ori esti naiv ori ai niste surse foarte proaste de unde te-ai informat,ma faci sa rad jur:))))) "nimeni nu ii lasa sa faca mai nimic si au facut si ei ce a mai ramas,camatarie si dupa aceea banci"...saracii,nu e de ajuns ca sunt natia care are cel mai mare talent de a se victimiza in toate imprejurarile,se mai trezesc si altii sa le planga de mila!

Faza cu studentii e clara,nu e nimic complicat,era urmarea directa a invaziei de evrei galitieni,rusi si germani ce au dat iama in Romania si au primit cetatenie si drepturi egale cu romanii inca dinainte de a trece granita in Romania.Avand bani logic ca au putut sa isi trimita odraslele la facultate si sa ocupe toate functiile mai importante din economie,administratie,invatamant etc,in timp ce vajnicii nostri politicieni,in cea mai mare proportie le erau vanduti.Toate astea in timp ce romanul tinut in saracie de unde sa poata sa isi trimita copiii la facultate,cand majoritatea aveau cativa copii in familie si statul nu ii ajuta cu nimic,de aici proportiile dezastruoase in universitati intre studentii romani si jidani.

Holocau$tul(din afara Romaniei,in Romania nu a fost niciun Holocau$t,cum ne-a acuzat tovarasul elie wiesel in 2004 si bagat pe gat de politicienii nostri tradatori gen nastase si basescu) a devenit o mare afacere in ziua de azi,pana si din moartea a milioane(spun ei)de conationali a lor jidanii scot profit(inca o dovada ce le arata caracterul).Cea mai "tare" faza cu holocau$tul e ca in comparatie cu alte mari genociduri din istorie,e singurul care in ziua de azi in mai toate statele in care functioneaza "democratia si libera exprimare" NU ARE NIMENI VOIE SA IL NEGE FIIND PASIBIL DE PUSCARIE!!! Dar holocaustul romanilor,razbunarea jidanilor,genocidul romanilor dintre 1944-1965(plus masacrele din 1940 de la pierderea Basarabiei si Bucovinei,cand bande de jidani inarmati au macelarit 42 de mii de soldati si ofiteri romani in retragere),cauzat de jidanii comunisti in frunte cu alde pauker,Walter roman si toata sleahta ce au ajuns la putere cu tancurile sovietice in spate,de ce nu este adus la lumina tuturor?De ce nu invatam in scoli de el asa cum ar trebui?De ce nu sunt pedepsiti cei vinovati direct de el(cam greu,caci acum copiii vinovatilor sunt prin israel) plus colaboratorii lor? Cum sa faci procesul comunismului punand in fruntea comisiei pe Tismaneanu(fiul jidanului comunist din elita pcr de dupa 1944,Tisminetki)?! In schimb holocau$tul lor e sfant,nimeni nu are voie sa se atinga de el,esti pasibil de puscarie daca faci asta.Exista comisii peste comisii de monitorizare si combatare a antisemitismului(termen gresit pe deasupra)...pentru ce?ce atata importanta pe ei?cu ce sunt mai presus de alte natii care au suferit genociduri in istorie(mai ales cele care au suferit de pe urma lor,cel mai bun exemplu fiind chiar noi romanii)?!incredibil cat se pot victimiza(asta in timp ce masacreaza civili in Gaza si Liban)!

Robert Aeroth10.08.2010 17:07

Da ma am surse foarte proaste , bunicul meu fost legionar, care doar a facut 20 de ani de puscarie la Ogna Sibiu. Ce treaba are fasia Gaza cu evreii din Romania ?:))) Nu apar pe nimen dar cand te aud cu faze de genul evrei au facut si nu's ce pfff. Parca esti obsedat de o ideologie interbelica, evreii, jidanii cum vrei tu sa le zici au stat uniti si si-au pastrat religia si obiceiurile d'asta nu au fost acceptati....oau ce crima groaznica nu?

A ca ce fac unii evrei azi cu fasia Gaza si cu profitul dp urma holocaustului....unde dracu ai vazut padure fara uscaciuni? ce crezi ca evreii nu au idioti ? dar nu poti generaliza si nu poti acuza pe cineva ca s-a nascut intr-un fel punct.

Vrei sa fi nationalist-legionar? Adapteaza-te la anul 2010, unde cei mai mari dusmani ai tarii sunt la Cotroceni. Daca e sa merg pe logica ta, fara sa le de-a romanii voie evreii nu ar fi venit da? Atunci du-te si fa miting contra lui Base si altor politicieni minunati.

Practic tu acuzi evreii pentru 2 motive: 1 nu au vrut sa renunte la obiceiuri si 2 vezi tu doamne ce nenorociti ca si-au trimis copii sa fie educati si ca vor ce e mai bun pentru ei....oau ce nenorociti

strezahuzum10.08.2010 17:38

@inzaghi

Eu zic sa iei threadul asta si pe cel cu Romania cap-coada si sa mai inveti cate ceva. Gasesti raspunsul la toate chestiunile alea care te framanta pe tine, incepand cu numarul studentilor evrei in 1921 si terminand cu numarul evreilor comunisti sau al comunistilor evrei. Si vezi ca mai exista un thread numit "Sugestii literare", unde mai gasesti si alte surse in afara de "Saptamana rosie" a lui Goma. Daca esti capabil si dispus sa faci efortul, desigur.

Robert Aeroth10.08.2010 21:46

Streza vrei sa il pui sa citeasca? :blink:

Frate cum poti sa ii ceri asa ceva? E mult mai simplu sa traiesti din auzite prin diverse grupuri de "neo-legionari" =))) si sa vi sa suferi pe site ca e bine informat :wanker:

Mihai11.08.2010 08:25
Da ma am surse foarte proaste , bunicul meu fost legionar, care doar a facut 20 de ani de puscarie la Ogna Sibiu. Ce treaba are fasia Gaza cu evreii din Romania ?:))) Nu apar pe nimen dar cand te aud cu faze de genul evrei au facut si nu's ce pfff. Parca esti obsedat de o ideologie interbelica, evreii, jidanii cum vrei tu sa le zici au stat uniti si si-au pastrat religia si obiceiurile d'asta nu au fost acceptati....oau ce crima groaznica nu?

A ca ce fac unii evrei azi cu fasia Gaza si cu profitul dp urma holocaustului....unde dracu ai vazut padure fara uscaciuni? ce crezi ca evreii nu au idioti ? dar nu poti generaliza si nu poti acuza pe cineva ca s-a nascut intr-un fel punct.

Vrei sa fi nationalist-legionar? Adapteaza-te la anul 2010, unde cei mai mari dusmani ai tarii sunt la Cotroceni. Daca e sa merg pe logica ta, fara sa le de-a romanii voie evreii nu ar fi venit da? Atunci du-te si fa miting contra lui Base si altor politicieni minunati.

Practic tu acuzi evreii pentru 2 motive: 1 nu au vrut sa renunte la obiceiuri si 2 vezi tu doamne ce nenorociti ca si-au trimis copii sa fie educati si ca vor ce e mai bun pentru ei....oau ce nenorociti

Nu te supara, dar nu ai inteles nimic. Nu are nimic nimeni cu ideea ca un grup etnic sa se educe si sa-si pastreze obiceiurile. Dimpotriva. Problema e ca daca un grup etnic face totul pentru a indeplini primele doua deziderate, atunci inseamna ca si celelalte grupuri etnice au acaceleasi drepturi, nu? Si atunci, inevitabil, se intra in conflict. Mai ales cand exista discrepante mari intre cele doua grupuri etnice.

In cazul Romaniei, grupul majoritar, are ca atuuri dreptul istoric, dreptul moral si dreptul majoritatii, dar ii lipsea cu desavarsire mijlocul economic. Ori la ceilalti, era invers. Si daca suntem de acord ca ambele au drepturi egale, atunci de ce mijloacele economice au prioritate inainaintea dreptului istoric sau moral?

De ce sangele varsat de-a lungul anilor, sacrificiile, trebuie sa fie pus la egalitate cu UN MIJLOC, care da dreptul de stapanire? O tara nu este o societate comerciala, unde numarul actiunilor da drept de decizie. Mai ales o tara ca Romania, unde populatia majoritara a suferit pentru a putea sa aiba dreptul la autodeterminare?

In ceea ce priveste faptul ca un grup etnic, minoritar, refuza integrarea in majoritate, nu inseamna decat un singur lucru: ca nu vor sa faca parte activ din acea tara si cum nu e nici corect sa plece, sa conduca acea tara, nu? De ce minoritatea turca nu renunta la obieceiuri, limba si nationalitate, dar totusi sunt integrati si apartin patrimoniului german?

Nu pentru ca n-ar vrea sa conduca ei Germania, ci pentru ca, prin disciplina, ordine si fara sovaiala, Germania i-a educat in ideea de Patrie Comuna mai presus de toate. Din cate stiu si sunt sigur de asta, niciodata Romanii nu au spus altceva minoritatilor, ba dimpotriva. Dar voi cu gura voastra ati spus ca evreii sunt o comunitate inchisa si mi se pare corect si normal sa fie asa, daca ei considera ca e bine.

Dar atunci, de ce romanii nu au voie sa fie asa?

@streza

Faptul ca ma intrebi ce legatura are ca esti roman cu o intrebare, dovedeste ca vrei sa fii atat de obiectiv incat ai luat-o in partea ailalta. Normal ca totul trebuie privit, IN PRINCIPAL, din prisma noastra, a romanilor. E absolut normal: asa fac evreii nu? Privesc prin prisma lor. Asa fac si americanii si francezii si nemtii. Cum spunea generalul Weygand: "Razboiul trebuie gandit in primul rand prin ce vrea Franta, nu aliatii sau dusmanii!".

In legatura cu comunismul evreiesc sau mai bine zis internationalismul ( globalizarea, cum ii zice azi), va voi aduce situatia dinainte WWII in Franta, sa vedeti cum au stat lucrurile.

Imi pare rau sa ti-o spun draga Catalin: esti un cetatean exceptional, un european de nota 10, dar un roman jalnic. Si asta desi Romania e prima ta datorie.

Robert Aeroth11.08.2010 10:40

Normal ca intra in conflict. Istoria umanitatii este o insiruire de conflicte.

Asta cu dreptul istoric,moral sau dreptul economic sunt cele mai mari vrajeli ever. Orice individ vrea binele lui si evreii fiind straini au facut ce fac toti straini toate grupurile mici cand sunt in "pericol" se strang ca un arici si se solidarizeaza unii cu altii, asta fac si acum maghiarii , fara sa incerc sa apar pe unii sau pe altii dar nu ii poti acuza pe evrei pentru ca au facut ce au facut cum nu ii poti acuza pe ungurii pentru ca au facut ce au facut, greseala apartine celor care i-au lasat. Imi place istoria foarte mult deci nu are rost sa veniti la mine cu filozofii ,ideologii sau pareri personale ca niciodata nu le puteti argumenta, maxim le poti folosii ca motivatie.

Si ca sa iti raspund la intrebare 2 motive: primul romanii nu sunt minoritate:))

in sua romanii fac exact ce fac evreii in Romania si in spania la fel

si motivul 2 suntem prea needucati ca sa fim solidari, ca sa fim uniti. sper in schimb ca macar stelistii sa dam dovada de asa ceva si sa NU mearga nimeni la meci luni :excl:

Mihai11.08.2010 12:40

Pai tocmai asta spun si eu si cred ca si mesajul Miscarii: greseala nu e a lor, ci a noastra! Ei au tot dreptul sa fie uniti si sa-si apere interesele, asa cum are si MAJORITATEA.

Daca dreptul istoric si moral ar fi vrajeli cum spui tu, ne-asteapta o lume minunata si dreapta...

strezahuzum11.08.2010 12:57
Dar voi cu gura voastra ati spus ca evreii sunt o comunitate inchisa si mi se pare corect si normal sa fie asa, daca ei considera ca e bine.

Dar atunci, de ce romanii nu au voie sa fie asa?

In primul rand "romanii" sau "evreii" nu sunt grupuri monolitice, care impart o singura minte, un singur set de valori, o singura religie, samd. Au existat evrei berechet care au respins ideea de comunitate inchisa, in Romania, Germania, sau in alte tari. Se considerau cetateni romani/germani/whatever care intamplator aveau alta religie fata de majoritate. Evreii germani care doreau sa se integreze au inventat si un slogan, daca nu ma insel : "Berlinul e Ierusalimul nostru !". Alti evrei s-au inrolat si au luptat in Armata romana (voluntari sau mobilizati) pentru interesele Romaniei.

Romanii sunt si ei liberi sa fie cum ii taie capul, comunitate inchisa/deschisa, cat timp nu incalca dreptul altora de a fi la fel. Asta e subiectul de care tot fugi si in jurul caruia ne invartim de cateva pagini incoace. Toate textele alea transcrise de tine aici fie propaga mitul responsabilitatii colective si sufera de pacatul generalizarii (adica TOTI evreii sunt de vina pentru ceea ce au facut sau n-au facut o parte din ei) fie doresc asimilarea benevola sau fortata a altor etnii.

Stiai de exemplu ca dupa 1920 statul roman a inchis toate scolile in limba ucraineana din Basarabia ? Nu e o realitate deloc placuta si eu insumi am avut dificultati in a accepta idei complet contrare hagiografiei atat de raspandite la noi, dar pana la urma n-ai cum sa o ocolesti. Statul roman a dus si el o politica de asimilare a minoritatilor etnice in perioada interbelica, ducand, dupa cum ziceai si tu mai sus la conflicte intre etnii. Si uite asa se intra intr-un ciclu de provocari, de raspunsuri de ambele parti, de escaladare, care in final duce mai intai la abuzurile unor evrei din vara lui 1940 si la deportarile in Transnistria din ordinul lui Antonescu in 1941 - 1942.

Ce uita mai toata lumea in ciclul asta nesfarsit de acuzatii si contraacuzatii e ca mai de fiecare data aia mici si nevinovati sunt cei care ies mai pagubiti.

@streza

Faptul ca ma intrebi ce legatura are ca esti roman cu o intrebare, dovedeste ca vrei sa fii atat de obiectiv incat ai luat-o in partea ailalta. Normal ca totul trebuie privit, IN PRINCIPAL, din prisma noastra, a romanilor. E absolut normal: asa fac evreii nu? Privesc prin prisma lor. Asa fac si americanii si francezii si nemtii. Cum spunea generalul Weygand: "Razboiul trebuie gandit in primul rand prin ce vrea Franta, nu aliatii sau dusmanii!".

Err. E ceva gresit in a dori sa fii obiectiv ? Faptul ca sunt roman nu ma face sa-mi pun ochelari de cal, da. Si nici nu ma face sa ma consider mai destept/mai prost/mai bun/mai rau/mai <whatever> decat evreii, ungurii, turcii, rusii, nemtii sau papuasii de prin insulele Pacificului.

Robert Aeroth11.08.2010 13:02

Streza greseti un pic. Ok facem apel la sociologie se numeste teoria grupurilor (nu mai stiu sigur cine a emiso de aia nici nu am vrut sa apelez la ea pana acum) ideea este ca un grup mare de oameni nu poate avea coeziune nu poate actiona ca un grup mic,care la nevoie se strange ca un arici si nu permite altora patrunderea. Este o chestie de sociologie 100%. Cautati teoria grupurilor in sociologie, imi pare rau ca nu mai stiu autorul.

Robert Aeroth11.08.2010 13:09

Am gasit ceva cu ajutorul google http://www.psih.uaic.ro/~sboncu/romana/Cur...iala/Curs11.pdf

este destul de vag dar sper sa va ajute in linii generale sa va raspunda la intrebari

inzaghi4ever11.08.2010 13:55

robert aeroth:

Tot respectul pentru bunicul tau,daca e adevarat ceea ce mi-ai spus, ca doar nu ne cunoastem personal,asa si eu pot spune ca am avut neamuri in Legiune(din pacate nu detin informatii de genul,desi poate am avut,pana la urma au fost cateva sute de mii de legionari si frati de cruce in perioada interbelica si foarte multi in zona mea,Buzau-Vrancea).

Comparatia cu Gaza am facut-o "asa ca fapt divers" intre meseria victimizarii si comportamentul lor cu alte neamuri(in cazul asta,arabii din Palestina). A sta uniti si a iti pastra religia si obiceiurile e un lucru de laudat,dar nu o faci in maniera agresiva in care au facut-o ei,nu te comporti cu poporul care te-a primit in tara lui(bine,primit fara sa vrea)in modul in care au facut-o,trebuie sa ii respecti si lui obiceiurile si religia si traditiile,dar cum sa respecte jidanii(care traiesc dupa Talmud,si presupun ca stiti ce scrie in el) religia noastra,cand marea lor ura e crestinismul si de aici,logic,crestinii!

Stai linistit,nu traiesc in 1930,sunt mai mult decat constient ca situatia e schimbata,si eu si camarazii mei,care spre deosebire de voi ducem o lupta de 10 ani nu pe internet si pe forumuri ci acolo unde trebuie,in strada,in scoli,peste tot unde putem luptam sa trezim romanii din amorteala asta care ne distruge,o lupta care ne costa destul de mult,dar,Tara e mai importanta ca toate,dar e clar ca voi nu puteti intelege asta,voi "obiectivilor" pana si in privinta faptului ca v-ati nascut romani si datoriei pe care o aveti ca romani in fata Romaniei si a neamului romanesc!"In fata tarii,legionarul se prezinta nu cu drepturi cetatenesti ci cu sacre datorii" Ce bine ar fi sa gandeasca toti romanii asa...sau macar o mare parte(inclusiv de ex tu si streza)!

"Cine-au indragit strainii

Manca-i-ar inima canii,

Manca-i-ar casa pustia

Si neamul nemernicia. "

Eu zic ca te-am respectat,daca incepi cu prostii de atacuri din astea gen"cum sa il pui sa citeasca?" incheiem orice discutie."Neo-legionari?"...tu sigur ai avut bunicul legionar?Atunci de ce nu ii continui lupta?Nu te-a invatat nimic sau nu ai vrut sa inveti nimic de la el? Nu exista neo-legionari bai gogule,Legiunea va ramane aceeasi intotdeauna,doctrina legionara la fel! Nu face tu comparatii din astea ieftine,neo-nazi\neo-legionari!

ps:

streza:"Err. E ceva gresit in a dori sa fii obiectiv ? Faptul ca sunt roman nu ma face sa-mi pun ochelari de cal, da. Si nici nu ma face sa ma consider mai destept/mai prost/mai bun/mai rau/mai <whatever> decat evreii, ungurii, turcii, rusii, nemtii sau papuasii de prin insulele Pacificului."

Sunt roman si, ca roman mă socot buricul pamantului. Că dacă n-aș fi roman, n-aș fi nimic. Nu mă pot imagina francez, englez, german. Adică nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam. Sunt roman prin vocatie. Tot ce gandesc devine romanesc.

Petre Țutea

Robert Aeroth11.08.2010 16:54

Prietene, nu sti nimic despre mine sau despre ce am facut eu asa ca nu iti da cu parerea. cand va aud ca luptati ca nu's ce pfoa unde erati ma durilor acum 2 ani cand ii alergam pe aia din garda maghiara la Cluj? du-te prietene si "continua lupta" cu camarazii tai aia de 10 ani (inseamna ca tu la 9 ani erai pe baricade) .

Auzi la el ca au fost agresivi evreii=)) daca erau romanii agresivi in bucovina nu mai comentai atat. Numai luptatori peste tot,cand colo ioca....

Istrate Robert Marian fost membru Fratria.

Mihai11.08.2010 20:11
In primul rand "romanii" sau "evreii" nu sunt grupuri monolitice, care impart o singura minte, un singur set de valori, o singura religie, samd. Au existat evrei berechet care au respins ideea de comunitate inchisa, in Romania, Germania, sau in alte tari. Se considerau cetateni romani/germani/whatever care intamplator aveau alta religie fata de majoritate. Evreii germani care doreau sa se integreze au inventat si un slogan, daca nu ma insel : "Berlinul e Ierusalimul nostru !". Alti evrei s-au inrolat si au luptat in Armata romana (voluntari sau mobilizati) pentru interesele Romaniei.

Romanii sunt si ei liberi sa fie cum ii taie capul, comunitate inchisa/deschisa, cat timp nu incalca dreptul altora de a fi la fel. Asta e subiectul de care tot fugi si in jurul caruia ne invartim de cateva pagini incoace. Toate textele alea transcrise de tine aici fie propaga mitul responsabilitatii colective si sufera de pacatul generalizarii (adica TOTI evreii sunt de vina pentru ceea ce au facut sau n-au facut o parte din ei) fie doresc asimilarea benevola sau fortata a altor etnii.

Stiai de exemplu ca dupa 1920 statul roman a inchis toate scolile in limba ucraineana din Basarabia ? Nu e o realitate deloc placuta si eu insumi am avut dificultati in a accepta idei complet contrare hagiografiei atat de raspandite la noi, dar pana la urma n-ai cum sa o ocolesti. Statul roman a dus si el o politica de asimilare a minoritatilor etnice in perioada interbelica, ducand, dupa cum ziceai si tu mai sus la conflicte intre etnii. Si uite asa se intra intr-un ciclu de provocari, de raspunsuri de ambele parti, de escaladare, care in final duce mai intai la abuzurile unor evrei din vara lui 1940 si la deportarile in Transnistria din ordinul lui Antonescu in 1941 - 1942.

Ce uita mai toata lumea in ciclul asta nesfarsit de acuzatii si contraacuzatii e ca mai de fiecare data aia mici si nevinovati sunt cei care ies mai pagubiti.

Err. E ceva gresit in a dori sa fii obiectiv ? Faptul ca sunt roman nu ma face sa-mi pun ochelari de cal, da. Si nici nu ma face sa ma consider mai destept/mai prost/mai bun/mai rau/mai <whatever> decat evreii, ungurii, turcii, rusii, nemtii sau papuasii de prin insulele Pacificului.

E clar ca un grup etnic nu are o gandire de monolit. Si departe de mine gandul de a arunca o vina generala asupra unei intregi etnii: nu pot uita de Nicolae Steinhard, care desi "jidanas" ca sa-l citez pe el, se mai considera si roman si cu "simpatii legionare" , ca sa-l citez in continuare.

Asa cum romanii care-si vand demnitatea si cinstea pe bani sunt o gramada. Cat despre asimilarea minoritatilor, repet, e absolut normal. Fiecare tara face asta.

Nimeni nu face procese de intentii zecilor de etnii asimilate de marile Imperii... Nimeni nu le acuza de holocaust! De ce sunt romanii?

A fi roman bun nu inseamna sa te crezi mai destept sau mai bun ca altul, dar sa aperi interesul semenilor tai si al sacrificiiilor neamului inaintea altor interese.

Nu exista obiectivitate. Intreaba orice sociolog.

greenyes11.08.2010 20:45
Prietene, nu sti nimic despre mine sau despre ce am facut eu asa ca nu iti da cu parerea. cand va aud ca luptati ca nu's ce pfoa unde erati ma durilor acum 2 ani cand ii alergam pe aia din garda maghiara la Cluj? du-te prietene si "continua lupta" cu camarazii tai aia de 10 ani (inseamna ca tu la 9 ani erai pe baricade) .

Auzi la el ca au fost agresivi evreii=)) daca erau romanii agresivi in bucovina nu mai comentai atat. Numai luptatori peste tot,cand colo ioca....

Istrate Robert Marian fost membru Fratria.

Cu tot ce ai zis in acest comentariu m-ai bagat total in ceata.

Cum masa poate unul care se crede roman sa gadeasca asa nu stiu?????

Pai pe "pe acei evrei", si sunt cam majoritari, ii doare in cur de restul natiilor, dovada e ceea ce au facut in trecut, fac si vor face. Orice evreu care are tupeul sa scaota in evidenta, sa spuna adevarul despre adevaratele intentii ale "aceolor evrei", nu stiu cumn se face dar gura ii este inchisa pentru totdeauna.

Cum masa poti sa comapri ce fac romanii din diaspora cu ce fac minoritarii la noi, mai ales maghiarii???? Pai romanii din ucraina nu au drepturi la limba materna, scolile sunt inchise pe capete, etc, ce sa mai vorbesc de romanii din Timocul sarbesc si cel bulgaresc. Romanii din Timocul sarbesc sunt vanati de extremistii sarbi la tot pasul, drapelul ne-a fost incendiat cu ocazia unei sarbatori romanesti, o biserica darmata, etc, etc....

Cum masa puteti sa ganditi, romani fiind, teoretic, in halul asta. Ai spus ca ai fugari pe unguri prin Cluj, si ma bucur...dar toate ideiile exprimate in ultimele posturi se bat cap in cap cu ce zici ca le-ai facut ungurilor cu ganduri antiromanesti....

Ca romani ar trebui sa ne apram drepturile neamului, ele ar trebui ds fie inainte drepturilor minoritatilor...dar nu frate...ce masa aveti fratilor???? sau poate chiar nu suntem frati de neam si asta explica multe!!!!

Robert Aeroth11.08.2010 20:51

Greenyes eu niciodata nu am avut nimic cu ungurii sau cu alte etnii eu am avut ceva cu separatisti (care din inamplare erau unguri). Cat despre ce spun este foarte simplu romanii din ucraina nu pot pentru ca nu ii lasa ucrainienii pe cand la noi ungurii si evreii pot pentru ca ii lasam noi, mai pe scurt NOI suntem vinovatii ! Cand base apare langa lazlo tokes sau cum s-o scrie si sta ca un catelus nu poti sa vi sa imi spui mie ca fac si dreg ungurii, daca erau "trasi de maneca" la timp nu se ajungea aici end of story. poti sa vi cu cate discursuri patriotice vrei, ne-am facuto cu mana noastra ca am fost prosti.

Personal i-am admirat pe evrei pentru ce au reusit sa faca si nu doar in Romania, avem de invatat de la ei ! Iti dau un sfat:cunoaste-ti dusmanul.

greenyes11.08.2010 22:24
Greenyes eu niciodata nu am avut nimic cu ungurii sau cu alte etnii eu am avut ceva cu separatisti (care din inamplare erau unguri). Cat despre ce spun este foarte simplu romanii din ucraina nu pot pentru ca nu ii lasa ucrainienii pe cand la noi ungurii si evreii pot pentru ca ii lasam noi, mai pe scurt NOI suntem vinovatii ! Cand base apare langa lazlo tokes sau cum s-o scrie si sta ca un catelus nu poti sa vi sa imi spui mie ca fac si dreg ungurii, daca erau "trasi de maneca" la timp nu se ajungea aici end of story. poti sa vi cu cate discursuri patriotice vrei, ne-am facuto cu mana noastra ca am fost prosti.

Personal i-am admirat pe evrei pentru ce au reusit sa faca si nu doar in Romania, avem de invatat de la ei ! Iti dau un sfat:cunoaste-ti dusmanul.

La faza cu vina noastra iti dau dreptate dar trebuie sa nu uitam la cum s-a ajuns aici pentru ca din nefericire cine a ajuns sa ne reprezinte, si cine le-a dat nas minoritarilor nu prea au treaba cu neamul romanesc. Cine a decis pentru noi dupa 89? ilici (la origini tigan amestecat cu evreu), Petre roman, - tacsu comunist notoriu,daca nu ma insel nkvd-ist, brucan - evreu comunist, mugur isarescu - evreu (de curand ne-au ingropat cu fmi-ul, el si ai lui, romani sau nu), iar lista poate fi foarte lunga de romani cu radacini straine de neamul romanesc si care se comporta ca atare, la care se adauga cozile de topor din popor, astia intrand in categoria tradatorilor de neam.

Ideea este ca astia, indiferent de natia lor, s-au manifestat pur anti Romania. Sa fii roman nu inseamna automat sa fii doar nascut in Romania. A fi roman e mult mai mult.

Ce ma deranjeaza pe mine: daca le dadeam peste bot la unguri sau evrei, "acelora dintre ei", se gaseau oameni ca strezahuzum si ca multi altii (vezi si reactia "romanilor" dupa mesajul afisat de baietii de la Sud ungurilor, cand ungurii erau in tara si se pisau pe noi, cu jandarmii langa ei) ca vezi d-le ce calai suntem.

Din pacate romanul a fost inzestrat cu bunatate, dar prea multa, suntem prea toleranti, prea .... iar cand am iesit din acest tipar s-au gasit de fiecare data romani de bine sa ne arate cu degetul. Uite ce fel e atacat Maresalul Antonescu pentru ca a avut curajul sa se duca peste dusamn in casa anticipand ca daca dusamnul nu e mort o sa revina mai puternic si o sa ne distruga. Timpul i-a dat dreptate dar Maresalul inca e atacat pentru ca a indrazanit sa faca pentru apararea tarii ci alte natii "razboince" fac doar pentru a se extinde, ataca pe altii la ei in casa. Aia is mari si tari, luptatori; noi cand ne-am dus peste dsuamn in casa pentru ca intai a intrat dusmanul peste noi, suntem criminali si mai stiu eu ce. Asta e problema!!! Asta eu nu pot sa inteleg!!!!

Ca tot suntem pe topicul Miscarii Legionare. Sunt dovezi care atesta faptul ca Miscarea Legioanra a luptat impotriva raului neamului romanesc, indiferent daca erau de natura romanesca sau straina, mai mult, i-a sprijinit pe unii dintre ei (au sprijinit studentii evrei) si uite cum e atacata Legiunea!!!!????? Pai daca Miscarea Legioanara facea ce au facut horty si ai lui in Ardeal cu romanii nostri, cu taranii fara aparare, cu copii, cu mamele insarcinate, daca faceau ce au facut evreii in Basarabia, si dupa in puscariile comuniste...ce masa se intampla????? Eram zburati ca neam de pe pamant, de catre "romanasii" care ii plang mai mul pe evrei si alte minoritati decat drama neamului romanesc?????

Din nefericire cei 75 de ani de comunism asta au facut, ne-au denaturat ca natie. Asta e pierderea cea mai mare pe care o deplang si cei care au supravietuit inchisorilor comuniste, pierdere identitatii nationale, mai presus de orice pierdere materiala, fizica sau de alta natura.

Din fericire pentru mine mi-a dat Dumenzeu sansa ca in ultimii ani sa identific dusamnul neamului romanesc si multi dintre ei, chiar foarte foarte multi isi au radacinile in regimul criminal comunist de care inca nu am scapat, referitor la cei cocotati la putere.

CUm spunea si Mihai. Din nefericire neamul romanesc a fost condus in marea majoritatea a timpului de interesele fortelor externe iar cand un roman adevarat, ca Mihai EMinescu, ca Maresalul Anontescu, ca Zelea Codreanu, a luat fraiele neamului in mainile proprii, nu stiu cum masa se face dar toti au sfarsit nu ca eroi, desi pentru romanul care-si cunoaste trecutul, ei sunt eroi, ci ca niste cirminali- Maresalul Anontescu, ca un extremist - Zelea Codreanu, ca un curvar sifilitic, etc - Mihai Eminescu. Si iar nu stiu cum se face dar toti acesti mari romani au fost omorati de forte straine neamului romanesc.

Si da, Romania de astazi nu-si cunoaste dusmanul desi este calarit de acest dusman de 75 de ani.

Robert Aeroth11.08.2010 22:32

Uite eu asta chiar nu suport sa aud. Cum plm sa spui ca Antonescu e erou national? cand el s-a dus la Hitler si i-a ingropat pe legionari? Doamne fereste Antonescu a fost militar de cariera, l-a durut in cot de poporul roman. Una din cele mai mari nedreptati posibile a fost ce a facut Antonescu legiunii. Pentru mine Antonescu va ramane un tradator(ca dovada fara suportul legiunii l-au impuscat comunistii)

greenyes11.08.2010 22:45
Uite eu asta chiar nu suport sa aud. Cum plm sa spui ca Antonescu e erou national? cand el s-a dus la Hitler si i-a ingropat pe legionari? Doamne fereste Antonescu a fost militar de cariera, l-a durut in cot de poporul roman. Una din cele mai mari nedreptati posibile a fost ce a facut Antonescu legiunii. Pentru mine Antonescu va ramane un tradator(ca dovada fara suportul legiunii l-au impuscat comunistii)

Pai si eu consider ca Antonescu a gresit in ceea ce priveste Miscarea Legioanra si nu pot sa inteleg cum s-a ajuns aici. Dar am citit pana acum in doua carti de memorii legionare ca Maresalul si-a cerut iertare realizand greseala facuta. Fiind inchis in aceeasi inchisoare cu detinutii legionari, cei din urma au venit la dansul si l-au imbarbatat inainte de asa zisul proces. In cartea lui Ioan Ianolide, Intoarcerea la Hristos, este redat acest episod. Maresalul se caieste dar un membru legionar ii atrage atentia ca a sa cainta e tardiva, raul fiind deja consumat.

In ciuda raului pe care Maresalul l-a facut Miscarii, el este respectat si de catre legionari pentru ca tot ce a facut a facut pentru tara.

Tare sunt curios care ar fi fost relatia dintre Maresal si Miscare daca Zele Codreanu nu ar fi fost asasinat la ordin strain, modul in care a fost asasinat, fiind un ritual masonic. Numai Dumnezeu stie!

Robert Aeroth11.08.2010 22:48

Codreanu niciodata nu ar fi putut lucra cu Antonescu. Era un singur capitan;).

Si ca Antonescu si-a cerut scuze dupa....e ca si cum te omor eu pe tine si dupa ma duc la familia ta si imi cer scuze....

greenyes11.08.2010 23:00
Codreanu niciodata nu ar fi putut lucra cu Antonescu. Era un singur capitan;).

Si ca Antonescu si-a cerut scuze dupa....e ca si cum te omor eu pe tine si dupa ma duc la familia ta si imi cer scuze....

Pentru mine e o mare dilema cum a fost posibila prigoana legioanra intreprinsa de Antonescu. Copii de 12 14 ani aufost batuti, torturati doar pentru ca faceau parte din Fratiile de cruce. Pentru mine e un mare mister si semn de intrebare.

Greseala lui Antonescu e imensa, dar omul asta a facut totul pentru neamul sau. Din pacate pentru tara, Romania a fost privata in lupta sa contra comunismului de 1 milion de legionari gata oricand sa moara in lupta. Din pacate marea lor majoritate au murit in puscariile comuniste, multi fiind deja inchisi de pe timpul lui Antonescu.

De ce Antonescu este considerat si astazi criminal de razboi, daca nu reprezinta nimic pentru neamul romanesc, singura lui crima (fiind acuzat in nici un caz de crimele comise impotriva legionarilor) fiind cea impotriva dusmanului comunist de la rasarit????

Robert Aeroth11.08.2010 23:05

Antonescu era militar il durea in cot de legionari si de popor si asta s-a vazut. Unde e socul ca a batut copii? S=au si pe aia i-au batut evreii? Fi serios marele idol Antonescu era doar o jigodie tradatoare.Toti care se dau adepti ai ML si vin cu "Antonescu erou national" ma faceti doar sa rad.

Cand spui ca nu a facut rau poporului roman nu ii incluzi si pe legionari in popor sau ei erau chinezi?

Parerea mea este ori cu Antonescu ori cu ML nu exista cu ambii.

strezahuzum12.08.2010 07:18

@greeneyes

Nu-mi bat capul cu prostiile debitate de tine, ca de copy/paste-uri sunt satul. Oricum m-am lamurit cat de "credibil" esti cand te plangeai de zor ca nu gasesti filmul ala cu Odessa in flacari, ca cenzura, kaka-maka, si pe urma mi-a luat 5 minute de cautari pe google ca sa-i dau de urma. Si moca, pe deasupra.

As aprecia insa daca nu ai mai poci numele altor useri, recte subsemnatul.

Mihai12.08.2010 07:33

Antonescu si Miscarea Legionara...

Iata un subiect interesant. Indubitabil, marea greseala a vietii lui Antonescu a fost ceea ce a facut cu Miscarea Legionara. La fel de indubitabil este si faptul ca a fost un roman patriot, cu o mentalitate sanatoasa a asupra ceea ce ar trebui sa insemne Romania.

Parerea mea este ca Antonescu ar fi coabitat cu Corneliu Zelea Codreanu, daca cel din urma ar fi trait. Pe ce ma bazez. Intr-o discutie cu dr. Serban Milcoveanu, legionar si apropiat al Capitanului, acesta a spus ca CZ Codreanu i-ar fi declarat lui Antonescu ca ar colabora cu acesta intr-un eventual guvern, daca Maresalul ar fi condus tara.

Sa nu uitam ca viziunea lor despre tara era oarecum asemanatoare. Mai mult, am o declaratie de la Mircea Bulgarea, legionar și veteran de razboi in care spune ca Antonescu este unul dintre cei mai mari romani.

Intr-adevar, el a intrat in conflict cu Horia Sima, dar pentru aceasta ii consider responsabili pe amandoi.

Marea greseala a lui Antonescu s-a nascut tocmai din taria sa de caracter si orgoliul sau: nu putea accepta sa fie contrazis. Ori in coabitare cu un alt inflexibil precum Sima, era clar ca nu va tine mult.

Din pacate, a cazut prada tentatiei de a asculta de cei care ii spuneau ce voiau sa auda: s-a inconjurat de oameni din fostul regim, plus ca deja agentii comunisti erau peste tot, in acest sens punand la cale si executand uciderea lui Iorga si Madgearu.

Am citit un material pe tema asta in revista Istorie si Civilizatii, a academicianului Florin Constantiniu, in care se demonstreaza clar ca era atat in interesul Rusiei cat si al Germaniei ca Miscarea Legionara sa nu fie la putere, in acest sens invrajbind cele doua tabere.

greenyes12.08.2010 10:00
@greeneyes

Nu-mi bat capul cu prostiile debitate de tine, ca de copy/paste-uri sunt satul. Oricum m-am lamurit cat de "credibil" esti cand te plangeai de zor ca nu gasesti filmul ala cu Odessa in flacari, ca cenzura, kaka-maka, si pe urma mi-a luat 5 minute de cautari pe google ca sa-i dau de urma. Si moca, pe deasupra.

As aprecia insa daca nu ai mai poci numele altor useri, recte subsemnatul.

Afla stimabile ca la momentul respectiv acest film chiar nu putea fi gasit pe net. Asta se intampla in anul 2008. L-am cautat disperat, mi-am pus si prietenii straini sa-l caute si nu l-au gasit. Cautand si tot cautand m-am convins ca e interzis si mi-a ramas in cap acest fapt.

Mare mi-a fost surprinderea cand ai recomandat link-ul respectiv dar in acelasi timp m-am bucurat ca pot sa-l vad. Ca intampalrea asta iti da apa la moara ma lasa rece.

Frate daca tu esti roman, dar refuzi totul care este de parte romanilor, refuzi eroii neamului, sau ii improsti asa subtil cu noroi, nu accepti surse romanesti dar te inchini la cele straine, ori esti de rea credinta, ori esti spalat pe creier.

Pe mine ma doare sufletul de neamul meu si numai atat mai ales ca la noi minoritatile au drepturi ca in nici alta tara din lume. Cand mai pui si ca minoritarii astai s-au dat la crime impotriva noastra, atatat din randul ungurilor cat si al evreilor, si cand vad pe unii "romani" ca le plangg de mila imi vina sa turbez.

«18910111270»