Baieti, am si eu cateva nelamuriri si cum in mod evident nu am ce face in noaptea asta, m-am gandit sa le discutam impreuna; mai stiti, poate iese ceva bun din chestia asta.
1. Toata lumea l-a condamnat pe suporterul care a intrat pe teren, pe drept cuvant; ok, poate el era prost, baut, drogat, trimis de jj. Intrebarea mea este cine erau ceilalti care au sarit in apararea lui si de ce? Omul tocmai datuse dovada de o marlanie extraordinara, atacand portarul unei echipe pana la urma prietene, care a acceptat sa joace cu noi intr-o clipa de srabatoare (noul sezon, venirea lui Hagi, etc). Cine sunt cei care au sarit si de ce? Sunt ei adevarati suporteri, au facut ei ce e bine pentru echipa, sau doar pentru orgoliul neandertalian, ca sa aiba ce povesti cu baietii? Chiar l-as ruga pe unul dintre cei care au fost acolo sa ne explice si noua/mie de ce a facut asta.
2. Cand acest topic a inceput, Bogdan l-a deschis cu un apel la unitate. Unde e idealul asta? Ce s-a intam,plat in seara asta a fost groaznic, pentru ca a fost prima data de cand vin eu pe stadion cand suporterii Stelei s-au injurat intre ei. In seara asta am stat la tribuna I (de obicei stau la a II, deci sunt samantar, nu pricep spiritul de galerie, etc, etc, cum se vor grabi sa spuna imediat copii care au ani mai putini decat am eu de stadion); ei bien, tribuna I a injurat in seara asta tribuna a II!!! Nu e posibil asa ceva. Credeti-ma ca am impietrit si desi imi venea sa ii bat pe toti cei din jur (imi venea, sa nu credeti ca sunt smarandescu, sa si pot), totusi ii si intelegeam. Ei percepeau ca, galeria Stelei e mai interesata sa il injure pe jj decat sa sustina echipa. Eu stiu ca, galeria a incercat sa transmita 2 mesaje diferite, de sustinere catre echipa si de blam catre jj, dar nu stiu daca a reusit. Cum se va rezolva problema asta?
3. De cand sunt suporterii Stelei asa divizati?; in 120 de pagini ale acestui topic (le-am citit pe toate, nu inseamna ca trebuie sa postez de fiecare data cate 3 cuvinte, sa fiu in treaba), am intalnit incredibil de multe referinte de acest gen. Suporterii sunt fie din galerie, fie cetateni, iar cei din galerie sunt fie ultrasi, fie samantari fomisti care vin acolo ca e mai ieftin; nordul sunt mai tari, sudul sunt neatarnati, etc, etc. Fratilor, treziti-va! Suntem toti stelisti, toti simtim la fel, numai ca ne manifestam altfel. De ce aceste categorisiri, de ce unii sunt buni si unii rai, de ce unii inteleg "fenomenul" si altii nu si viceversa?
Fara a face referire la vremuri apuse, stiti ca era o vreme in care tot stadionul canta; cei care aveti suficienti ani in stadion stiti si cand. Si asa ajung la ultima problema care vroiam sa o prezint in acest mesaj:
4. De ce nu e galeria Stelei unita? De ce avem 7,10, 20, nu stiu cati lideri; merg de mult in deplasarile bucurestene si sunt mereu in Ghencea. Fara suparare, ca suntem intre noi, Rapid si cainii sunt mai organizati decat noi si din pacate asta sa vede. Inainte sa sara 10 pusti ca sa ma duc la ei daca nu imi convine, va spun doar atat: aceasta e ce am observat eu, opinie personala. Daca voi vedeti altfel, daca voua vi se pare ok ca in galerie sa se cante 2,3 scandari in acelasi timp, plus inca una la tribuna II si una la Peluza Sud, va respect parerea. Eu intreb insa simplu: de ce nu putem avea un singur lider, cum am avut atata timp, unul care se ne dirijeze si sa ne organizeze?; bineinteles ca el nu poate fi un factotutum, dar e oare asa de greu pentru liderii diferitelor factiuni sa lase la o parte orgoliile, pentru binele Stelei? Sau poate voi priviti problema altfel; eu zic ca ar merita discutata.
Si ca sa nu se oboseasca unii dintre voi cu presupunerile, va lamuresc de pe acum: am 24 de ani, stau pe stadion la tribuna a II, sunt stelist de cand ma stiu, il urasc pe jj, dar iubesc mai mult Steaua. Merg in deplasari, dar in cele bucurestene, am stat si eu la politie (dupa meciul cu Poli), mi-am mai luat pulane pe spate si pumni printre blocuri, dar nu frecvent. Deci stiu cate ceva despre galerie, desi nu sunt parte integranta a ei (galerie in sensul de peluza)
Eu cred ca am ajuns, ca si suporteri ai Stelei, intr-un moment greu: suntem divizati, vanati de gabori, avem mai multe suspendari ale terenului decat partide cu public. Nu credeti ca ar trebui sa facem ceva?
Catalin