Cu o seara inainte de meciul cu Sevilla m-am uitat la niste casete cu derbyurile din sezonul 98-99 (ultimul al meu de altfel in tara). Apoi mi-am pus si meciul cu Valencia de acasa 3-4, in care a dat Adi Ilie 2 goluri pt ei. Tot timpul ma uit cu placere la meciurile pe care le am pe casete, mai ales cand sunt asa departe. Ce era: O peluza organizata si bine condusa, puternica, in care toti cantau pana ragusau. Nu ma refer aici la dedesubturi, la ce fura sau ce nu fura Jean , etc...In fine, surprize destule, majoritatea neplacute uitandu-ma la meciul cu Sevilla. Cantat, incredibil de slab, coregrafii bazate pe idei excelente, care au esuat din cauza unor idioti, plus jocul Stelei care are din ce in ce mai putin legatura cu ceea ce ar trebui sa fie traditia si istoria Stelei.
ma rog...in opinia mea, asa de la distanta singura solutie la ora actuala este sa se treaca peste toate probelemele din trecut si sa va uniti din nou intr-o singura peluza. La ora actuala. Nici Nordul, nici Sudul nu o duc bine la ora actuala , nu incape indoiala. Sa presupunem ca baietii de la Sud revin, ei vor lua locurile din N, multor asa zisi cetateni, samantari etc. La randul lor, ar scapa si ei de multimea de samantari care ii inconjoara la Sud. Stiu ca sunt orgolii si divergente din trecut, insa si ultrasii din S si din N sunt baieti despteti care trebuie sa realizeze, ca asta nu e un moment in care ar trebui sa stea separati. La inceput si eu am fost adeptul a doua peluze, insa aceasta separare ar trebui sa se faca atunci cind una din peluze e atat de plina de ultrasi in care nu mai e loc si de altii, pe cand la noi situatia pare total diferita. E doar o parere personala si nimic mai mult
Cei ce plang ca au fost injurati ca nu canta ar trebui sa nu mai vina in peluza. simplu. la asemenea specimene care rup hartii, panze si iau coregrafia la misto nu li se poate explica intr-un mod politicos si metaforic ce sa faca. O statie puternica poate ajuta situatia actuala, insa nu e nici pe departe cauza decaderii peluzei. Nici pe vremea lui Marin, nici a lui Jean nu aveam statie. doar la un derby sau doua mai venise Jean cu o statie. Lumea stia cantecele si cei ce se duceau in peluza stiau ca asta e datoria lor si asta le pleacea sa faca la meciuri.
Apropos de cetateni si coregrafii, am vazut si le echipe gen Barca sau Real, unde 99.9% din stadion sunt cetateni, coregrafii realizate si reusite pe tot stadionul. mai e vorba si de atitudinea si mentalitatea romaneasca atunci cand vine vorba de coregrafiile stricate de la noi din peluze...
Si ca tot am mentionat Barca si Real, sper sa nu ajungem si noi ca ei in privinta spectatorilor, unde grupurile ultras numara cateva zeci sau sute de insi in spatele unei porti, inconjurati de mii si mii de spectatori linstiti care parca se duc la teatru. Prefer o echipa italiana de serie C cu 5000 de spectatori dintre care 4000 sunt ultrasi...
oricum, multa bafta si sa speram ca se gaseste rapid o solutie pentru curatirea peluzei.