respect Dan ! respect SUD ! respect celor ce le-a reusit coregrafia si respect celor ce s-au chinuit pentru o cauza nobila !
toata lumea vede problemele,toata lumea stie ca are o mica vina,toata lumea stie ca ar putea face ceva,dar nimeni nu face nimic !
e ca in metrou cand toata lumea moare de cald,dar nimeni nu intinde mana sa deschida un geam!Comoditatea molipsitoare a romanului...
ei! uite ca s-a facut o propunere ! pertinenta,fezabila,si chiar nu foarte dificila.totusi,un mare inconvenient:ORGOLIUL
in fiecare peluza sunt anumite probleme :
-la nord >baietilor le lipseste scanteia,au mai imbatranit,au servicii,'nevestele' trag mereu de ei si le spun 'lasa-i pe derbedeii aia,iar vrei scandal ?',nu mai exista respect intre grupari,se stie prea bine ca unele grupari sunt de o calitate indoielnica,ar mai fi si caracterul ermetic al gruparilor(se stie ca nu este foarte usor sa fi acceptat,nu neaparat intr-un grup,ci chiar in preajma lui),iar probabil cea mai mare problema ar fi ca s-au cam saturat baietii sa tot traga ca boii sa incerce sa educe asanumitul 'cetatean'.
-la sud >(si ma voi referi acum din punctul de vedere al privitorului din peluza opusa lor)
raportul specator/suporter(ca sa nu mai spunem de raportul oameni prezenti in peluza/ultrasi) este covarsitor,se confrunta mult mai des cu ideea ca sunt niste "derbedei nenorociti",nu au fost priviti intr-o lumina prea buna datorita mentalitatii 'ce dracu vor astia? nu vad si ei ca nu ii baga nimeni in seama si oricum galeria e in partea cealalta ?'
si poate ca ar mai fi de enumerat dar datorita faptului ca nu sunt un cunoscator al Sudului m-am limitat la enumerarea parerilor "din popor" !
oare este chiar atat de greu sa se renunte la orgolii si sudul sa vina langa nord ? sa ocupam partea dreapta a peluzei nord iar toti cei care vor sa incurajeze echipa,chiar daca nu fac parte dintr-un grup organizat,sa stea langa/printre suporterii cu experienta.s-a vazut deja ca ideea cu educarea peluzei nu merge,pe cand sudul,care nu a facut din aceasta idee o prioritate,a crescut in numar,acum ajungand sa fie peste multe peluze de la noi din tara!hai sa stam impreuna,sa nu mai fim atat de inchisi fata de noii veniti si sa nu incercam decat sa ne incurajam echipa de suflet si sa ne pastram spatele drept ! restul vor veni de la sine !
nu vreau sa se creada ca sunt genul "DA SA SE REUNEZE DOMNE ARMATRA ULTRAS AIA ca TARE BN ERA ATNCI", dar am vazut ca acum se militeaza pentru libertate,ce ati zice sa militam pentru UNITATE !?!?!
ps: am crescut uitandu-ma la baieti cum realizau cu migala si pasiune fie steaguri pe doua bete,fie tot felul de steaguri cat mai frumos decorate,am vazut prima oara o zvastica inainte sa merg la scoala iar inscrisurile cu 'TITAN BOYS' sau 'INTOTDEAUNA SUPERIORI' au poposit pe zidurile blocurilor cu mult inainte ca eu sa le pot descifra sau afla cine erau ei!Am mai vazut si cum plecau la meciurile cu Dinamo sute de suporteri ce se strangeau numai din TITAN(ce s-a intamplat oare cu ei???)!am si adormit spunandu-mi-se povesti cu Lacatus sau cu SEVILLA(ah ce dureros e numele asta zilele astea).
Cine mai creste astazi intr-o asa atmosfera ? adevarul e ca ce rost mai are ? televizoare estem ,calculatoare estem,prosti suntem, si la urma urmei "ce,imi da Steaua de mancare?"
Acum sunt doar o alta "scursura a societatii",un sarman stundent politehnist ce nu se va putea ridica niciodata la asteptarile unui "APARATOR AL LEGII","un alt derbedeu" care asteapta sa ii se faca iarasi pielea de gaina ca in prima zi cand a pasit in templu si o voce din spate i-a spus : "UITE TATI,ASTA E GALERIA Stelei" !
in speranta ca nu v-am plictisit si ati citit cu placere micul meu of....nu uitati : STANGETI RANDURILE !