Un articol deespre Radu Ion:
FOTO: SPORT TOTAL
PUMNUL primit de la Mihai Stoica nu l-a facut pe Radu Ion sa renunte la dragostea sa pentru Steaua
REMEMBER
"Nu ma crede nimeni!"
Radu Ion, suporterul pocnit anul trecut, pe 15 mai, de managerul Mihai Stoica, la meciul Steaua - CFR Cluj, a trecut peste socul acelui incident, iertindu-l pe Meme. El recunoaste ca evenimentul ii va ramine intiparit in minte toata viata. Fanul Stelei nu este luat in serios atunci cind spune ca nu a primit nici un ban de la Gigi Becali.
Se trezeste in fiecare zi la trei dimineata. La patru si jumatate este deja in depou la volanul autobuzului sau. Cind strazile sunt pustii si cufundate inca in intuneric, Radu Ion isi incepe traseul sau zilnic pe care il face de ani de zile, pe linia lui 139. Sfirsitul programului este la 14:30, ora la care Radu se duce acasa, darimat de oboseala.
Este un program de la care nu se abate, deoarece prefera sa fie in schimbul de dimineata decit in cel de seara. "Noaptea scapam pe la doua de la autobaza. Trebuia sa duc masina la depou, dar sa asist la tot fluxul tehnologic, cum ii spunem noi, cum ar fi curatenia", a marturisit Radu.
La finalul unei zile de munca, a gasit resurse pentru a veni la stadionul din Ghencea, pentru un scurt remember. Recunosate ca viata lui este una liniara. Serviciu, familie si, simbata sau duminica, la stadion. Om serios, cu responsabilitati, Radu Ion nu este genul de persoana care sa surprinda in vreun fel.
Anul trecut, insa, un soc i-a ravasit putin viata sa extrem de linistita. Totul s-a intimplat la meciul Steaua - CFR. "Nu m-as fi gindit niciodata ca voi fi agresat de vreun oficial al Stelei. Mihai Stoica era atunci presedinte si, practic, era cel mai mare in functie, daca nu-l punem la socoteala pe Gigi Becali. Nu m-am asteptat sa faca ce a facut. Altfel, m-as fi ferit in vreun fel. Nervozitatea excesiva l-a determinat pe Meme sa reactioneze asa.
El a spus ca l-am injurat, dar nu este asa. In plus, in galagia care era pe stadion, nu stiu cum putea sa distinga cine injura sau ce spunea respectivul. Eu, insa, l-am iertat. A trecut mult timp de atunci. Ma mai apuca, insa, fiori citeodata, cind imi amintesc cum am primit nemeritat acel pumn in plina figura...", s-a confesat Radu Ion. Acesta Neaga zvonurile aparute in presa, care sustineau ca a primit 10.000 de euro de la Gigi Becali.
"Am venit cu RATB-ul la stadion, ca am lasat autobuzul la depou. Daca aveam atitia euro, as fi venit si eu macar cu un Logan. Nu am luat nici un ban de la Becali, doar un abonament pe viata. Am credit pe casa, ca am luat-o mai de mult cu 10.000 de euro si mi-as fi achitat astfel datoria la banca, dar uite ca platesc rate in continuare. Stiu ca nimeni nu ma crede", a spus fanul stelist.
E fan Olaroiu
Schimbarea de pe banca tehnica a Stelei produsa in iarna este considerata benefica de fanul ros-albastrilor. "Oleg Protasov a fost un antrenor bun, dar cred ca Olaroiu va face o treaba excelenta. Echipa va evolua mai organizat, pentru ca lui Oli ii place fotbalul italian. Despre visul de a juca in finala Cupei UEFA, cred ca toti stelistii spera acest lucru", a afirmat Radu, dupa debutul excelent reusit de Olaroiu in Olanda.
Coechipier cu Falemi
Radu Ion nu este in nici un caz genul de suporter care vine la stadion si vede un meci fara sa se priceapa la fotbal. "Eu am jucat fotbal pina la 26 de ani. Romprim, Danubiana si Viscofil, astea sunt cele trei echipe la care am evoluat. Am fost coleg cu Falemi la Viscofil, atunci aveam 25 de ani, iar el vreo 20. Cind eram la seniori la Romprim, la juniori era mare speranta Catalin Munteanu", a spus Ion, care are acum 36 de ani.
Baiatul va fi fotbalist
Casatorit de multa vreme, Radu Ion are o fata si un baiat. Acesta din urma, desi are doar doi ani si jumatate, reprezinta marea ambitie a suporterului de a avea un fotbalist in familie. "Abia astept sa mai creasca putin, ca sa-l dau la fotbal. Sper sa aiba talent, ca sa ajunga mare jucator. Nu o sa-l dau la o echipa mare, pentru ca se stie cum se face acolo selectia. Va juca la o formatie mai mica, pentru a putea fi folosit de antrenor", a spus Ion.
Autor: Mihai Calin
Sursa:SPT