FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dezbatere

«110111213»
strezahuzum15.12.2009 10:33

Am inteles. Bun raspuns. Totusi, absolut simbolic eu l-as alege pe Bazu. Stiu, era mai curand genul "lupului singuratic" cand razboaiele se castiga prin munca in echipa. Adevarat.

Si totusi e uimitor ce-a facut "Printul Asilor" in '41, cand si-a folosit "pilele" pentru a ajunge mai repede pe front, cand atatia altii nu stiau cum sa scape. Noblesse oblige, nu :D ?

PS : De ce naiba nu se face un film despre asii romani ? Off, cand ma gandesc ... Serbanescu, Dobran, Bazu, Milu, Darjan, Agarici, Senchea, IAR-80-uri, Mig-uri, Yak-uri ... Mai ceva ca "The Battle of Britain"

Marius15.12.2009 10:38

Noblesse oblige intr-adevar, mai ales ca Bazu putea foarte usor sa lupte in acest razboi de partea aliatilor in conditii mult mai bune decat cele din Romania.

Adrian15.12.2009 13:30
nationalizarea bunurilor private e prezentat in lucrarile lui marx despre comunism? au facut comunistii sovietici treaba asta?

interzicerea dreptului de a avea mostenire? au facut rusii treaba asta?

banca de stat care sa detina monopolul pe piata?

mai intreaba-ti profesorasul puisor si posteaza apoi raspunsurile lui aici. lenin a urmat mare parte din indicatiile teoriei marxiste, a dat gres pentru ca ea e gresita.

despre hartmann n-am urlat niciodata. pur si simplu ti-am adus atunci argumente despre care tu habar nu aveai, ti-am explicat conditiile de inferioritate infioratoare in care au luptat romanii, inclusiv Serbanescu in al doilea razbel mondial, asta in timp ce marii asi, ca numar de victorii doar, au stralucit doar in momentele de ofensiva ale armatei germane si doar impotriva aviatiilor mai putin pregatite.

iar exprimarile de tipul

Evident ca Hartmann, cu cele 352 de victorii aeriene, la cei 23 de ani pe care i-a avut la sfarsitul razboiului, e fix **** pentru ca mrs zice asa.

iti tradeaza lipsa cunostintelor si anumite lipsuri de educatie, mai ales ca nu e pentru prima data cand iti spun sa nu imi pui cuvinte in gura si sa nu rezumi in mod voit eronat ce scriu. niciodata, nici acum si nici cand am purtat precedenta discutie, nu am spus ca neamtul e fix p***, tot ce am spus e ca a fost mai slab ca Serbanescu si ca alti pilot romani, din motive enumerate de mai multe ori, acum si atunci.

parerea mea se baza pe faptul ca stiu ce avioane au zburat, stiu ce adversari au intalnit in aer, stiu perioadele in care au obtinut cele mai multe dintre victori, ca sa rezum, stiu cat tu n-o sa stii vreodata. parerea ta in schimb se bazeaza pe uichipedia. spor la citit :)

P.S. e a treia oara in care iti spun ca pariez ca nu ai citit capitalul. de fapt, pariez ca n-ai citit nicio carte despre marx. ok?

ahahhahhahhhhhhhhahaaaaaaaaaaahahahhh

Deci, logica ta becaliana spune ca, daca in comunismul stalinist au fost cele mai mici urme de marxism, atunci a fost marxism, nu? Asta vrei sa spui?

Prietene, 1+1=2. 1+2=2?

Lenin nu a dar gres deloc. Planul lui a functionat perfect. A ajuns la putere. I-a mers bine. A fost un dictatot pe care lumea nu il va uita niciodata. Nu a dat gres deloc.

Daca tu vrei sa continui pe ideea tampita cum ca Marx nu stia ce zice cand a zis ca o tara aproape medievala ca Rusia Tarista nu poate primi cu succes comunismul, e ok, nu o sa ne mai certam cu tine. E clar ca tu stii mai bine decat Marx ce voia el sa spuna.

Despre Hartmann nu ai urlat niciodata, doar ai spus prostii.

Aviatia Germana, in Rusia, nu era acasa, ca Romanii din Romania.

Yakurile si Migurile rusesti erau mult mai multe decat Mustangurile americane si eu merg pana acolo incat sa zic ca nu erau cu nimic inferioare avioanelor americane.

Lipsa ta de informatii se vede si in subiectul asta:

asta in timp ce marii asi, ca numar de victorii doar, au stralucit doar in momentele de ofensiva ale armatei germane si doar impotriva aviatiilor mai putin pregatite.

Vezi ca marii asi germani au fost asi pana la sfarsitul razboiului. Cauta o statistica pe net, vei vedea cam care sunt victoriile lor si in ce perioada.

Hartmann a fost trimis pe front la 20 de ani, in 1942(un search rapid pe net zice si luna: octombrie). La inceputul lui 1943 se termina batalia de la Stalingrad. Acum, domnule super inteligent, spune-ne si noua, de ce momente de ofensiva a profitat pustiul Hartmann?

Mai mult, in 1943, ce aviatie nepregatita se gasea in uniunea sovietica?

Te faci singur de rahat cu argumentele tale.

parerea mea se baza pe faptul ca stiu ce avioane au zburat, stiu ce adversari au intalnit in aer, stiu perioadele in care au obtinut cele mai multe dintre victori, ca sa rezum, stiu cat tu n-o sa stii vreodata. parerea ta in schimb se bazeaza pe uichipedia. spor la citit

Parerea ta se bazeaza pe povesti si impresii.

P.S. e a treia oara in care iti spun ca pariez ca nu ai citit capitalul. de fapt, pariez ca n-ai citit nicio carte despre marx. ok?

Tocmai ai pierdut pariul.

MoWeed

Vad ca ai uitat deja ca in dezbaterea precedenta tu si mrs erati tot timpul cu jigniri la adresa mea. Mai mult, v-ati si tras pe fund de la a raspunde la tot ce am intrebat eu acolo. Lasa tu, nu sterge topicul, ca nu tu l-ai facut si nici nu ai respectat tu regulile site-ului ca sa fii alb si curat si nevinovat.

@ streza

credeam ca am spus clar ca nu vorbesc de numarul de victorii. hartmann n-a zburat numai pe G-u, ei au primit prin '44 K-urile, intalnirea cu americanii a fost sporadnica si lipsita de succes.

neamtul a dat jos 300 de lagg-uri si il-uri. asta spune foarte multe.

Intalnirile sporadice cu americanii inseamna 7 mustanguri doborate de Hartmann iar LaGG-urile si Il-urile erau avioane de tot rahatul. De abia daca zburau. Asa-i mrs?

Ia zi-ne mrs la ce sfarsitul lui 44 au intrat K-urile in serviciu activ.

Ma indoiesc ca a zburat Hartmann pe k-uri mai mult de 6 luni. Oricum, timp destul pentru cele 352 de victorii, asa-i mrs?

Marius15.12.2009 16:05

citat Adrian:

Nimic din ce au facut sovieticii nu e prezentat in lucrarile lui Marx.

citat Adrian:

ahahhahhahhhhhhhhahaaaaaaaaaaahahahhh

daca in comunismul stalinist au fost cele mai mici urme de marxism

ar mai trebui de adaugat ca acele "mici urme" sunt de fapt cam toate punctele prezentate de marx in "manifest".

eu nu vreau sa mai continui nimic prietene, mai ales ca pana acum te-ai contrazis singur si ai revenit asupra unor afirmatii facute de tine de atatea ori incat ti-ai schimba complet parerea initiala. eu zic sa te mai duci la profesorul tau si sa-l pui sa-ti mai povesteasca putin.

ca sa ma refer la al doilea punct:

Aviatia Germana, in Rusia, nu era acasa, ca Romanii din Romania.

Ai idee cat a luptat Serbanescu (asta ca sa ne referim la un caz specific) pe frontul de Est si cat a luptat in Apararea Teritoriala? Binenteles ca nu.

Ai idee despre cum erau folosite Grupurile de Vanatoare germane si cele romane pe frontul de Est? Binenteles ca nu.

Ai idee despre cine si cum comanda vanatoarea rusa in timpul pana in august '44? Binenteles ca nu.

Au avut Serbanescu si Hartmann aceleasi conditii de lucru si zbor pentru a-i putea diferentia strict in baza numarului de avioane doborate? Binenteles ca nu.

Ai idee despre ce inseamna performanta la un avion de vanatoare? Binenteles ca nu, din moment ce tu poti sa afirmi ca Yak-9 nu era nimic inferior Mustangului. Afla ca Yak-ul era inferior cu 100 km/h in ceea ce priveste viteza maxima si cu vreo 3.000 de metri in ceea ce priveste plafonul operational. evident, pentru tine astea-s performante similare.

poate continuam discutia dupa ce iti mai intrebi profesorul.

Stanici15.12.2009 16:36

Auzi, bai uratule? Vezi ca ai tras discutia de la "stanga-dreapta" la pasiunea ta, zborul. Invita-ti interlocutorii sa te viziteze pe blogul ala plin cu poze cu planoare si nu mai consuma cerneala siteului aiurea. :finger:

Marius15.12.2009 16:52

n-am tras-o eu ba nasolule, doar am raspuns unei remarci... negandite :D

blogul merge bine, lumea vine, viata e roz.

Stanici15.12.2009 16:53

Deci, concluzia: sa ne pisam pe ei de comunisti.

Marius15.12.2009 17:07

nici n-am sustinut altceva.

hai ca n-o sa-i mai raspund adrianului, s-a facut destul de ras si a trecut prin atatea opinii incat imi e mila de el. scoala nu ajuta chiar de fiecare data:D

SS Lazio15.12.2009 17:20
omule in primul rand nu te mai fali cu legionarii tai, ca nu stii ce inseamna asta. Stii cine a impuscat 2 prim-ministrii in functie? prin cele mai joasnice metode? stii cine a asasinat 67 de fost deminatari? pe cel mai mare istoric al europei din acele tipuri? stii in ce mod a fost omorat Mihail stelescu? de altfel un fost legionar? omul ala a fost impuscat cu peste 15 gloante si 35 de lovituri de topor, toate astea apartin legionarilor tai.

In al doilea rand, legiunea aia era o miscare destul de obscura, un partid politic care facea doar o alta gargara decat cea traditionala, atat si nimic mai mult. Nu sunt in tara ca ti-as aratat 'puritatea' legionarilor tai, toate documentele/materialele mele sunt in tara, aici nu am decat capul cu mine.

Cat despre familia ta aia prigonita, nu stiu daca a fost mai batuta de soarta ca a mea, 11 morti in primul razboi mondial, 2 in al doilea, bunicul meu 7 ani prizonier in iadul din siberia, cand s-a intors acasa alta umilire, degradare sociala ca de a fost burghez, bunica mea care era profesoara a fost silita sa intre la cap daca nu dosarele copiilor lor erau respinse de la scoala pe motiv ca sunt parintii sunt burhezi, (aveam cam 50ha de pamant, 3 case, padure, balta etc ). In plus de asta, faptul ca in timpul razboiului a primit soldati germani a fost inca un motiv de stigmatizare, colaborare cu dusmanul, etc.

67 de demnitari, cifra este incredibilă. Se vede că ai doar capul cu tine.

IORGA A FOST ASASINAT DE KGB! Nu-mi zi mie că Traian Boieru sau cum naiba-l chema putea zbura imediat la Moscova. și, fără supărare, da , Iorga a fost incredibil , dar i-a făcut jocul curvarului ordinar, nemernic de Carol al II-lea, dând apă la moară prin comica aia de plângere, fițuica antilegionară care a dus la arestarea și BATJOCORIREA și atrocitatea cea mai mare din secolul XX, care a fost uciderea Căpitanului. Ca să nu mai vorbesc de caricatura de proces!

Să nu mai vorbesc de căpeteniile legionare asasinate. 252 de oameni uciși intru Hristos.

Să nu mai vorbesc de bătăile, umilințele de la taberele de muncă legionare!

Asta s-a produs in capitalismul românesc, e drept și in perioada dictatorială de după 38 a lui Carol, dar și inainte.

Nu a fost nimeni in țara asta mai prigonit decât legionarul.

Și ți-aș zice de apelul Căpitanului la martiraj , la iertare!

Faptă cristică cu rechinii, criminalii și ilegitimii!

Criminalii strigă criminalii! Este incredibil.

Nu gargară, prietene stelist, ci ajutor, ci tabere de muncă, biserici rdiciate, faptă voluntară, răbdare și necilintire, ci indemn la pace, indmen la rezistență, nu tapaj ci faptă. Oratoria faptei!

NU cunoști DEFEL legiunea, rămâi la ceea ce am zis eu inițial, la șablonizări, etichetări, demistificări și demonizări, și la toate minciunile colosale ce vă aburesc mințile.

A nu se ințelege că n-au existat teribilisme și-n Legiune, gen Stelescu, dar extrapolarea este incorectă și literalmente falsă!

iar apoi, de unde știi tu cât a suferit familia mea? Crezi că doar familia ta a suferit? De unde atâta ură impotriva mea?

Un bunic la canal, altul la mină, niciunul n-a făcut vreo concesie, dacă chiar suspectezi că n-am avut drame. Da, și eu am avutrude moarte pe front.

Dar despre morți, Odihnească-i bunul Dumnezeu, de ce mă obligi să fac inventarul ăsta de trist și infiorător?

Da, și când a scăpat de la mină, bunicului din partea mamei i-a fost interzis să dea la Facultate.

Și cu toate acestea, n-a fost membru de partid nimeni din neamul meu.

Crezi, nu crezi, fie ce-o fi, dar te rog fii mai obiectiv și incearcă să vezi Adevărul. Acesta e indemnul pe care trebuie să-l dau de două ori pe zi!

Doamne Ajută!

LE: Și am spus doar puține. Ironia sorții, familia mea incă speră să primească pământurile. Nu știu dacă doar eu mă voi bucura de ele, sau și ei. Nu voi face insă un lucru extraordinar că am stirpe de chiabur și că am avut și ofițeri, și invățători , și primari in familie, pentru că nu doar ei au trăit Calvarul. Eu știu să acord compasiune tuturor celor care au suferit!

Adrian15.12.2009 20:13
ar mai trebui de adaugat ca acele "mici urme" sunt de fapt cam toate punctele prezentate de marx in "manifest".

si au fost facute cum a zis Marx sau cu forta?

Prietene, ti-am mai zis si o mai zic, comunismul stalinist s-a opus inca de la infiintare marxismului prin simplul fapt ca a incalcat regula pe care tot am repetat-o. Ce a fost facut in continuare a fost fortat. Nu a fost facut cu acordul oamenilor. Nu a fost facut pentru oameni. A fost facut pentru mai mari.

Ei au comunizat populatia, aducand-o la acelasi nivel, adica saracie, dar ei au ramas la alt nivel, mult superior. Nici o diferenta intre ei si marii magnati de azi. Si aia, in timp ce criza saraceste marea masa, o duc bine merci si chiar prospera.

Marx nu a zis asta niciodata.

Comunizarea selectiva tine de leninism.

Cat despre cazul Hartmann-Serbanescu, de ce nu ne spui cate mustanguri a doborat Serbanescu fata de cele 7 ale lui Hartmann?

Cred ca lumea asteapta sa auda. Cate din cele 47 de victorii aeriene au fost mustanguri?

Le reseau pansant15.12.2009 22:01
67 de demnitari, cifra este incredibilă. Se vede că ai doar capul cu tine.

IORGA A FOST ASASINAT DE KGB! Nu-mi zi mie că Traian Boieru sau cum naiba-l chema putea zbura imediat la Moscova. și, fără supărare, da , Iorga a fost incredibil , dar i-a făcut jocul curvarului ordinar, nemernic de Carol al II-lea, dând apă la moară prin comica aia de plângere, fițuica antilegionară care a dus la arestarea și BATJOCORIREA și atrocitatea cea mai mare din secolul XX, care a fost uciderea Căpitanului. Ca să nu mai vorbesc de caricatura de proces!

Omule tu singuri de contrazici doua fraze jos, si tot tu singur tratezi 2 fapte asemanatoare complet diferit.

Tu consideri moartea lui codreanu ca fiind o batjocura, atorciteatea cea mai mare a secolului, desi capitanul vostru era responsabil ca lider de tot ce facusera legionari (asasinate, batai, violente, etc amintesc doar lucrurile rele pentru ca doar ele se pedepsesc) iar cand voi ati ucis in acelasi mod 2 prim-ministii in functie gata, tu le numesti teribilisme. Uite ca si imuscarea lui codreanu a fost un teribilism, un accident. De ce nu judeci corect faptele?

In al doilea rand, scuza ta la crimele odioase savarsite de legionarii tai, cum ca aia au defaimat legiunea si au proferat injurii la adresa capitanului si a legiunii, este de-un penibilism atroce, tu omori pe cineva ca ceva? asta e raspunsul, il omori pe om ca a scris in ziar porcarii despre tine?

Pe de alta parte, taberele de munca si bisericile nu au fost chiar asa multe si nici foarte productive, asta ca sa nu spun ca era ceva mistic, lucru acesta s-a vazut si in perioada in care ML a fost la guvernare, ca in afara de comemorari, ceremonii, parastasuri si alte festivitati in omagiul capitanului si al legionarilor morti nu a facut.

Aia cu iorga e clasica, adica iorga e principalul om care ii combatea pe legionari, din cauza lui a fost inchis codreanu si fix tocmai pe el il ratau legionarii, care aveau planuri sa impuste incepand de la carol 2 pana la ultimul om care a semnat un act anti legiune.

Nu am contestat nationalismul si credinta lor profunda, din contra o admir ca si unele calitati, printre care si cinstea, guvernul din timpul lui antonescu a fost/este singurul guvern care nu este acuzat de coruptie si furt, nici macar comunistii nu l-au putu invinui de asta, dar nu trebuie sa uiti ca legiunea si-a insusit pe nedrept multe bunuri dupa accesul la putere.

Hai sa iti mai spun ceva in legatura cu acuzele ca NU cunoști DEFEL legiunea, rămâi la ceea ce am zis eu inițial, la șablonizări, etichetări, demistificări și demonizări, și la toate minciunile colosale ce vă aburesc mințile inainte de a pleca din tara aveam 2 mari proiecte de carti, 1 viza Politica externa a Romaniei sub regimul comunist, iar al doilea Romania interbelica, cu o analiza a partidelor de dreapta.

Tu si altii ca tine mereu va credeti victime, mereu altii sunt de vina pentru voi, mereu toti sunt ignoranti, inclulti, prosti, vanduti, manipulati, etc cum se face ca doar voi ati scapat de indoctrinare? ca doar voi sunteti obiectivi si onesti?

Adriane,

tu singuri te contrazici, spui ca ceea ce deosebeste comunismul lui marx de cel al lui stalin este ca al doila a fost impus prin forta si intr-o tara saraca/neindustrializata. Daca ar fi fost instaurat legal, si intr-o tara cu o economie/industrie mai acatarii atunci ar fi fost ok, se apropia de ideea originala. Lucru care este total fals in ambele cazuri.

Vad ca tu ai o obsesie ca unii se imbogatesc iar altii saracesc, stai tu linistit, in capitalism imbogatirea unora e data de imbogatirea altora, nu de saracia lor, adica daca unii produc ace, blice si carice, trebuie sa fie x milioane de insi care sa aibe nevoie si resurse sa cumpere ace, blice si carice de la compania aia. Daca astea nu se cauta atunci aia saracesc/dau faliment, de exemplu microsoft nu te obliga sa ii cumperi lui windosu, nici nu iti cere sa stii sa umlii pe calculator, nu iti zice nimeni nimic.

Cat despre raspunsurile de la postul precedent se inscriu in aceiasi line, tu iei franturi din ce spun eu si adaugii mii de intrebari, asta nu e un argument si nici ceva care sa demonstreze superioritatea comunismului tau.

Ti-am mai spus, mi-a placut logica ta, capitalismul a dezvoltat lumea, a facut progresul asta tehnologic si stiintific, iar cand sa culeaga fructele vii tu si spui, stai nene ca acuma e bun comunismul, ca luam inventiile de la voi si conducem lumea dupa princiipile noastre, capitalismul e bun doar la munca, doar la dezvoltat. Tu iarasi scapi ceva din vedere, comunisul ala care este ceva pur teoretic, vrei sa inlocuiasca ceva palbabil real, care a aratat ca poate dezvolta/schimba lumea in cateva decenii. Tarile capitaliste cu mai mult de 50 de ani continuitate sunt cele mai prospere, cele mai dezvoltate, acolo este nr cel mai mic de saraci, asta nu iti da de gandit?

Uite SUA in 150 de ani de capitalism a ajuns prima putere din lume, tara cea mai bogata, etc, tu de ce nu ai rabdare 100-200 de ani cu capitalismul cand ti-a demonstrat in realitate ca se poate, ca are solutii, si vii cu doar cu o teorie?

Adrian15.12.2009 23:58
Daca ar fi fost instaurat legal, si intr-o tara cu o economie/industrie mai acatarii atunci ar fi fost ok, se apropia de ideea originala. Lucru care este total fals in ambele cazuri.

De ce?

Vad ca tu ai o obsesie ca unii se imbogatesc iar altii saracesc, stai tu linistit, in capitalism imbogatirea unora e data de imbogatirea altora, nu de saracia lor,

Asta e un adevar general sau un caz special?

Si cum se numesc cei care se imbogatesc din imbogatirea altora?

adica daca unii produc ace, blice si carice, trebuie sa fie x milioane de insi care sa aibe nevoie si resurse sa cumpere ace, blice si carice de la compania aia. Daca astea nu se cauta atunci aia saracesc/dau faliment, de exemplu microsoft nu te obliga sa ii cumperi lui windosu, nici nu iti cere sa stii sa umlii pe calculator, nu iti zice nimeni nimic.

Si cum produc acei cativa acele, blicele si caricele? Nu distrugand alte economii?

Evident ca producatorii mici nu fac rau. Dar aia mari?Zi-mi si mie cum produce Bechtelul autostrada asta a noastra. Nu saracind tara?

Dar de imbogatit se vor imbogati si vanzatorii de sticla la marginea soselei din zona Turda.

Cat despre raspunsurile de la postul precedent se inscriu in aceiasi line, tu iei franturi din ce spun eu si adaugii mii de intrebari, asta nu e un argument si nici ceva care sa demonstreze superioritatea comunismului tau.

Pai, normal ca pun intrebari din moment ce sunteti foarte neclari.

Mrs imi zicea mai sus ca Serbanescu e mai tare ca Hartmann ca a luptat contra mustangurilor. Asta desi Serbanescu a doborat doar 2 mustanguri!

Normal ca pun intrebari cand nu inteleg.

Ti-am mai spus, mi-a placut logica ta, capitalismul a dezvoltat lumea, a facut progresul asta tehnologic si stiintific, iar cand sa culeaga fructele vii tu si spui, stai nene ca acuma e bun comunismul, ca luam inventiile de la voi si conducem lumea dupa princiipile noastre, capitalismul e bun doar la munca, doar la dezvoltat.

Capitalismul a dezvoltat razboaie si milioane de oameni morti. A dezvoltat tari distruse si popoare exterminate. Toate in numele progresului. Si asta o sa dezvolte in continuare. Atat timp cat profitul e scopul suprem, nu se poate ajunge prea departe.

p.s. Sa nu crezi ca toate descoperirile tehnologice au fost facute pentru binele oamenilor. De pe urma alora au castigat unii bani buni.

Cel mai bun exemplu e bugetul alocat de SUA apararii, mult mai mare, enorm de mult mai mare decat bugetul pentru sanatate. Profitul e pe primul loc.

Tu iarasi scapi ceva din vedere, comunisul ala care este ceva pur teoretic, vrei sa inlocuiasca ceva palbabil real, care a aratat ca poate dezvolta/schimba lumea in cateva decenii. Tarile capitaliste cu mai mult de 50 de ani continuitate sunt cele mai prospere, cele mai dezvoltate, acolo este nr cel mai mic de saraci, asta nu iti da de gandit?

Observ ca tu continui cu ideea ca eu vreau comunismul ca sistem nou.Nu cred ca am zis asta. Poti cauta in postarile mele anterioare si vei gasi ce am zis eu ca ar trebui sa se intample in continuare.

Oricum, nu imi place ideea ta. Adica, tu zici ca nu are rost sa inlocuim ceva ce nu merge dar care exista cu ceva care ar putea merge dar nu e facut.

Eu zic ca incercarea moarte n-are. Vedem.

Tarile capitaliste cu mai mult de 50 de ani continuitate sunt cele mai prospere, cele mai dezvoltate, acolo este nr cel mai mic de saraci, asta nu iti da de gandit?

Esti sigur?

Vrei sa spui ca tarile supersarace din Africa sunt sau au fost comuniste?

Brazilia de ex, o tara cu foarte multi saraci, nu e o tara capitalista?

Nu e chiar toata lumea ca SUA sau Anglia.(si, stai linistit, sunt sigur ca si in tarile astea sunt mai multi saraci ca bogati)

Uite SUA in 150 de ani de capitalism a ajuns prima putere din lume, tara cea mai bogata, etc, tu de ce nu ai rabdare 100-200 de ani cu capitalismul cand ti-a demonstrat in realitate ca se poate, ca are solutii, si vii cu doar cu o teorie?

Daca pe teritoriul SUA treceau 2 razboaie mondiale, mai era puterea nr 1 a lumii?

Eu nu pot sa am rabdare 100-200 de ani, pentru ca nu am cum sa traiesc atat. Totusi, cred ca lumea a avut destul de mult timp rabdare cu capitalismul. Ultimii 500 de ani au fost puternic capitalisti. Cu toate astea, evul mediu inca exista in multe zone ale planetei.

SS Lazio

IORGA A FOST ASASINAT DE KGB!

Mai da-o dracului de treaba!

KGB-ul a aparut prin anii 50. Cum l-au omorat pe Iorga? S-au intors in timp sau cum?

Marius16.12.2009 06:12
Mrs imi zicea mai sus ca Serbanescu e mai tare ca Hartmann ca a luptat contra mustangurilor. Asta desi Serbanescu a doborat doar 2 mustanguri!

Am zis ca nu-ti mai raspund, esti mult prea incuiat. Niciodata n-am spus asa ceva si chiar te rog sa-mi arati unde am scris chestia asta. Creierul tau nu poate procesa anumite informatii asa ca nu faci decat sa rupi fraze din context si sa le pui cum iti convine tie.

Ce ramane in urma acestei discutii regretabile si inutile este schimbarea opiniilor tale la fiecare post si numarul fenomenal de tampenii pe care le-ai scris. Plus incapacitatea de a gandi logic.

P.S. Pele e cel mai mare fotbalist din istoria acestui sport, a marcat cele mai multe goluri.

Adrian16.12.2009 07:24
Am zis ca nu-ti mai raspund, esti mult prea incuiat. Niciodata n-am spus asa ceva si chiar te rog sa-mi arati unde am scris chestia asta. Creierul tau nu poate procesa anumite informatii asa ca nu faci decat sa rupi fraze din context si sa le pui cum iti convine tie.

Ce ramane in urma acestei discutii regretabile si inutile este schimbarea opiniilor tale la fiecare post si numarul fenomenal de tampenii pe care le-ai scris. Plus incapacitatea de a gandi logic.

P.S. Pele e cel mai mare fotbalist din istoria acestui sport, a marcat cele mai multe goluri.

Poate te-am incuiat pe tine, demonstrand din nou ca vorbesti fara sa stii. Asta se intampla cand citesti doar primele capitole din carti.

Imi pare totusi bine ca acum, la sfarsit, arati lumii adevarata fata: un ratat plin de impresii care nu stie despre ce vorbeste!

Poate ca, daca gandeai tu logic, nu te-ai fi grabit sa presupui ca Serbanescu a luptat doar impotriva americanilor. Poate nu te-ai fi grabit sa vorbesti despre Marx din moment ce nu stii nimic despre el.

Hai, desteptule, marite mrs, spune lumii cate mustanguri a doborat Serbanescu si in cate misiuni de lupta a zburat impotriva americanilor!

Sau trage-te pe cur ca o curva si ascunde-te cu coada intre picioare. Lumea oricum o sa inteleaga acelasi lucru.

Marius16.12.2009 08:15

bai nene, tu faci pe prostul?

unde am scris eu ca Serbanescu e mai tare ca Hartmann ca a luptat contra mustangurilor.? vreau un citat cu postul meu in care am spus asta.

unde am scris eu ca Serbanescu a luptat doar contra americanilor? as vrea un citat si cu treaba asta.

iar de injurat, nici macar de asta nu esti capabil s-o faci inteligent sau cu stil :)

Adrian16.12.2009 08:27

Hai frate scuteste-ma!

Ai dreptate.Serbanescu a fost cel mai bun pentru ca a zburat in conditii mai naspa ca Hartmann. Evident ca au fost mai naspa pentru ca nu a fost tot al doilea razboi mondial pentru amandoi.

Evident ca au fost aiurea si formatiile in care au zburat. Nemtii aveau aviatori buni, romanii erau slabi. Pe Hartmann l-au ajutat coechipieri de valoare, pe Serbanescu l-au ajutat incepatori.

Iar cand Hartmann zbura pe K-uri, Serbanescu folosea IAR 80. Inainte de asta erau tot pe Guri amandoi da' nu conteaza.

parerea mea se baza pe faptul ca stiu ce avioane au zburat, stiu ce adversari au intalnit in aer, stiu perioadele in care au obtinut cele mai multe dintre victori, ca sa rezum, stiu cat tu n-o sa stii vreodata. parerea ta in schimb se bazeaza pe uichipedia. spor la citit smile.gif

Tocmai am demonstrat ca nu prea stii.

@ streza

credeam ca am spus clar ca nu vorbesc de numarul de victorii. hartmann n-a zburat numai pe G-u, ei au primit prin '44 K-urile, intalnirea cu americanii a fost sporadnica si lipsita de succes.

neamtul a dat jos 300 de lagg-uri si il-uri. asta spune foarte multe.

Uite aici citatul in care tu scoti in evidenta superioritatea aviatiei americane incercand sa il faci pe Hartmann de rusine.

Asta era, bineinteles, inainte sa iti spun eu ca a doborat 7 mustanguri(4 intr-o singura iesire, daca nu ma insel). Serbanescu nu a avut prea multe misiuni impotriva americanilor. 44 din cele 47 de victorii ale sale au fost obtinute in Rusia, in timp ce zbura G-uri, impotriva acelorasi avioane care luptau cu Hartmann si in aceleasi conditii.

Asta nu spune multe?

p.s.

Daca tot vrem sa fim absurzi putem zice ca Von Richtofen a fost cel mai bun din lume din toate timpurile. Ca el pilota biplane si triplane si nici nu l-a invatat nimeni cum e cu vanatoarea. Ca atunci nu erau instructori.

Marius16.12.2009 08:42

asta spune doar ca tu nu pricepi mai nimic si ca esti mai incet la minte :)

macar recunosti ca in ultimele doua posturi ai scris tampenii, nici macar n-au mai fost fraze scoase din context.

ieri ti-am adresat o serie de intrebari la care e obligatoriu sa-ti raspunzi inainte de a putea continua discutia despre aviatie. dupa ce iti intrebi profesorasul iar el te pune la curent poate revii cu un mesaj.

Evident ca au fost aiurea si formatiile in care au zburat. Nemtii aveau aviatori buni, romanii erau slabi. Pe Hartmann l-au ajutat coechipieri de valoare, pe Serbanescu l-au ajutat incepatori.

Iar cand Hartmann zbura pe K-uri, Serbanescu folosea IAR 80.

din nou te rog sa-mi spui unde am spus eu asa ceva. sau din nou e o fabulatie? :)

Uite aici citatul in care tu scoti in evidenta superioritatea aviatiei americane incercand sa il faci pe Hartmann de rusine.

Intr-adevar, prin ce am spus acolo am incercat sa evidentiez superioritatea aviatiei americane. Am scris ulterior si diferenta dintre principalele aparate de vanatoare ale celor doua state, daca vorbeam si de modul de intrebuintare era prea mult pentru tine. Dar ca am vrut sa-l fac pe Hartmann de rusine e din nou o fantasma de a ta. Observ ca ai destul de multe :)

Serbanescu nu a avut multe misiuni impotriva aviatiei americane, a avut foarte multe. De la relocarea Grupului 9 in Apararea Teritoriului s-a ridicat de foarte multe ori impotriva bombardierelor ce veneau de la Foggia. Numarul mic de mustanguri doborate e consecinta conditiilor de inferioritate evidenta (ca numar de aparate), romanii urcand cu 50 de aparate iar americanii avand 4-5-600 in aer. eu stiu cat a zburat Serbanescu in tara. tu stii? dar hartmann? :)

De victoriile din rusia nu m-am legat niciodata, am spus doar ca alea sunt mult mai facile decat cele din apararea teritoriala. m-am legat insa, prea subtil pentru tine, de tipurile de misiuni avute pe frontul de est de cei doi si, practic, de vanatoarea romana comparativ cu cea germana.

in continuare nu ai demonstrat ca ai citit orice carte a lui marx. asta cred ca spune destul de multe.

LE: daca vrei poti sa zici si ca Luca e cel mai bun din toate timpurile si ai sanse mari sa ai dreptate, insa nu asta era discutia. comparatia hartmann-serbanescu e oarecum indreptatita pentru ca au zburat in aceeasi perioada pe aparate similare. prostia pe care o faci este ca in aceasta comparatie iei in considerare doar doua lucruri: numarul de victorii si parerea wikipediei.

Adrian16.12.2009 09:01
din nou te rog sa-mi spui unde am spus eu asa ceva. sau din nou e o fabulatie?

Scuza-ma, prin conditii tu te refereai la conditii meteo? Pai, in cazul asta, vezi ca iarna ruseasca e mai naspa ca cea din Romania.

Intr-adevar, prin ce am spus acolo am incercat sa evidentiez superioritatea aviatiei americane. Am scris ulterior si diferenta dintre principalele aparate de vanatoare ale celor doua state, daca vorbeam si de modul de intrebuintare era prea mult pentru tine. Dar ca am vrut sa-l fac pe Hartmann de rusine e din nou o fantasma de a ta. Observ ca ai destul de multe

Eu recunosc ca am exagerat aici. Niciodata nu ai incercat sa il umilesti pe neamt, recunosc. Doar ai vrut sa exagerezi performantele lui Serbanescu.

De victoriile din rusia nu m-am legat niciodata, am spus doar ca alea sunt mult mai facile decat cele din apararea teritoriala. m-am legat insa, prea subtil pentru tine, de tipurile de misiuni avute pe frontul de est de cei doi si, practic, de vanatoarea romana comparativ cu cea germana.

Pai spune-le si oamenilor de aici ce fel de misiuni erau. Pana acum tu bagi tot subtilitati si trebuie sa vin eu sa fac completari ca sa inteleaga lumea despre ce vorbesti.Ca, altfel, s-ar putea sa creada ca ai dreptate.

Asa ca, avand in vedere ca majoritatea celor de aici habar nu au cine a fost Serbanescu sau ca a fost inmormantat in Ghencea dupa ce a fost doborat de americani(o mica paranteza-Serbanescu e una dintre valorile tarii noastre si, ca toate valorile, a fost uitat de aproape toti. Nu ar strica o coroana depusa la mormantul lui din partea Stelistilor. Ca doar e militar si erou al Romaniei. ), nu ar strica sa faci completari la ceea ce zici ca sa inteleaga lumea. Lasa lenea si scrie aici tipurile de misiuni. Te rog.

in continuare nu ai demonstrat ca ai citit orice carte a lui marx. asta cred ca spune destul de multe.

Si cum as putea face asta?

Si sper ca nu ceri poze cu mine si cartile.

LE: daca vrei poti sa zici si ca Luca e cel mai bun din toate timpurile si ai sanse mari sa ai dreptate, insa nu asta era discutia. comparatia hartmann-serbanescu e oarecum indreptatita pentru ca au zburat in aceeasi perioada pe aparate similare. prostia pe care o faci este ca in aceasta comparatie iei in considerare doar doua lucruri: numarul de victorii si parerea wikipediei.

Daca vrei sa stii de unde imi iau eu informatiile despre Hartmann, Serbanescu, "Bazu" Cantacuzino, etc. O sa iti spun:

aaa.jpg

Una dintre cele mai bune reviste de aviatie din aceasta tara. Din pacate, au cam dat faliment. Cred. Ca nu mi-am mai primit nici un numar de cativa ani :)

Oricum, foarte bine facuta, poze foarte bine lucrate, informatii foarte corect adunate de peste tot. O recomand celor care o mai gasesc si sunt interesati de astfel de subiecte.

Marius16.12.2009 09:15

ei bine, cele 250 de avioane romanesti de pe frontul de est (numarul asta e valabil pentru 1941) se aflau in subordinea nemtilor. misiunile preponderente ale aviatiei de vanatoare a fost cea de insotire a Bombardamentului si Asaltului.

ori domnul hartmann & comp. ajungeau la acele cifre uluitoare de victorii ajutati mult de faptul ca unitatile nemtesti primeau majoritatea misiunilor de asigurare a superioritatii aeriene deasupra teatrului de lupta. asa se face ca un as neamt putea cobori din avion la sfarsitul luptei adunand 10 sau chiar 15 victorii intr-o misiune.

ca imaginea sa fie completa, binenteles ca si aparatele romane erau atacate de rusi in timpul misiunilor de bombardament sau atac la sol, dar vanatoarea noastra avea ca ordin protejarea aparatelor, nu angajarea adversarilor in lupta. de aceea de multe ori s-a ratat obtinerea unor victorii sigure, nu numai de catre Serbanescu, prin faptul ca romanii avariau aparatele ruse, astea erau cu se zice pe tava, gata de a fi doborate, numai ca ai nostri renuntau la loviturile decisive pentru a reveni alaturi de cei pe care ii protejau.

asta e o prima deosebire esentiala, extrem de importanta. daca vrei, am sa-ti mai spun mici detalii. :)

Adrian16.12.2009 09:38
(numarul asta e valabil pentru 1941)

Serbanescu nu a ajuns pe front prin 1942?

misiunile preponderente ale aviatiei de vanatoare a fost cea de insotire a Bombardamentului si Asaltului.

Bine zis cu preponderente. Pentru ca nu toate misiunile lor erau de insotire. Si, sincer, tot nu reusesc sa vad de ce era Serbanescu in dezavantaj.

Ce presupune o misiune de insotire?

Protejarea unor bombardiere. Pericole? Mult mai mici(din partea vanatorilor, ca de AA nu zic nimic) decat in cazul dogfighturilor. De ce? Pentru ca aviatia inamica e concentrata asupra bombardierelor nu asupra escortelor.

Nu cred ca s-a intamplat vreodata ca, la un bombing run, sa fie atacate escortele si nu bombardierele.

Marius16.12.2009 10:27

mai omule, pe bune de nu esti greu de cap.

tu sustii ca neamtul e cel mai cel pentru are "n" victorii, mult mai multe decat Serbanescu. Eu ti-am spus ca avantajul lui in obtinerea acestui scor a fost dat de tipul de misiuni efectuate. Intelegi tu ca bubi al tau dobora 50 de avioane pe luna, lucru practic imposibil pentru un Serbanescu?

trebuie sa mai spun ca primele 100 de victorii ale neamtului au fost in marea lor majoritate il-2? si mai ales de ce? pentru ca rusii plecau la atac cu valuri de avioane de asalt neprotejate, tinta extrem de usoara pentru vanatori, oricat de neexperimentati ar fi.

iar daca spui ca ai citit mult despre neamt, spune tu care e parerea lui despre profesionalismul si talentul pilotilor rusi.

si ca sa inchei, misiunea de insotire de este MULT MAI PERICULOASA decat cea de vanatoare libera sau decat un simplu dog-fight. daca intr-un duel "obisnuit" (sa spunem asa) un pilot bun poate "rupe" lupta practic oricand se afla in inferioritate, atunci cand esti "legat" de Bombardament sau Asalt nu ai voie sa abandonezi decat daca esti lovit.

diferenta e foarte mare.

LE: Acum am vazut

eu acolo am scris de momentul intrarii Romaniei in razboi si de numarul total de avioane.

Adrian16.12.2009 11:27
iar daca spui ca ai citit mult despre neamt, spune tu care e parerea lui despre profesionalismul si talentul pilotilor rusi.

Hopa. O dai pe wiki prietene?

In the first year of service, Hartmann felt a distinct lack of respect towards Russian pilots. He recalled that most Soviet fighters did not have proper gunsights, and their pilots resorted to drawing them on the windshield by hand.

In the early days, incredible as it may seem, there was no reason for you to feel fear if the Russian fighter was behind you. With their hand-painted "gunsights" they couldn't pull the lead properly or hit you

Citat din wiki. Parca tu nu citeai de acolo.

tu sustii ca neamtul e cel mai cel pentru are "n" victorii, mult mai multe decat Serbanescu. Eu ti-am spus ca avantajul lui in obtinerea acestui scor a fost dat de tipul de misiuni efectuate. Intelegi tu ca bubi al tau dobora 50 de avioane pe luna, lucru practic imposibil pentru un Serbanescu?

Serios? Asa de usor era? 50 pe luna? Da' pe Marte cate dobora?

Prietene, ca au diferit misiunile sau nu,Serbanescu si Hartmann au zburat amandoi pe G-uri si impotriva aceluiasi adversar.

Acum o sa imi zici ca Serbanescu a zburat doar misiuni de escorta, nu?

Bullshit.

si ca sa inchei, misiunea de insotire de este MULT MAI PERICULOASA decat cea de vanatoare libera sau decat un simplu dog-fight. daca intr-un duel "obisnuit" (sa spunem asa) un pilot bun poate "rupe" lupta practic oricand se afla in inferioritate, atunci cand esti "legat" de Bombardament sau Asalt nu ai voie sa abandonezi decat daca esti lovit.

Serios? Eu stiam ca ai voie sa iesi din formatie atunci cand inamicul ataca. Tocmai asta e rolul escortei. Sa intampine inamicul si sa dea bombardierelor sansa sa termine bombing run-ul, adica sa isi arunce incarcatura.

Si, cand ne gandim ca inamicul nu e interesat de vanatoare, doar de bombardiere, explica-mi tu mie cum dracu e mai periculos?

Adica inamicul are ordine clare de a ataca doar bombardierele si de a nu se angaja in lupta cu escortele si tu imi spui mie ca e mai periculos.

Prietene, e chiar mai usor sa castigi victorii asa. In timp ce inamicii sunt ocupati cu bombardierele tu ii poti da jos unul cate unul, daca esti bun. Daca nu, e destul sa tragi cateva rafale inspre ei ca sa se sperie si sa rupa atacul asupra bombardierului.

eu acolo am scris de momentul intrarii Romaniei in razboi si de numarul total de avioane.

Am inteles ce ai scris. Nu am inteles legatura.

Si am vrut sa pun in evidenta si faptul ca cei doi aviatori au ajuns pe frontul de est in acelasi timp.

Marius16.12.2009 12:08

neicusorule, de ce continui sa te faci de ras? chiar nu inteleg.

nu numai pe wiki scrie despre hartmann. e un sait, luftwaffe.cz, extrem de bine documentat, mai e un waffenhq.de si mai sunt si altele (daca tii neaparat ti le trec pe toate aici) care trateaza subiectul "asii razboiului". nu e un secret sau vreo exclusivitate a wikipediei faptul pilotii rusi erau slabi, ti-am spus asta din primele posturi.

ziceai ca esti la curent cu performantele lui. in august '43 parca a doborat vreo 45 de inamici, in octombrie parca tot ceva de genul asta. era destul de usor, lagg-ul si il-ul erau aparate inferioare iar rusii le foloseau prosteste.

iar despre tactica de lupta e ultima oara cand iti mai vorbesc deoarece esti greu de cap sau doar faci pe prostul. in vanatoare libera sau dog-fight un pilot are posibilitatea de a rupe lupta cand i se scoala lui (desigur, asta presupune diferite calitati ale pilotului, dar cei doi aflati in discutie le au). daca hartmann de exemplu nu are o zi buna, e stricat la stomac sau are probleme in dragoste si nu poate concentra si se afa intr-o situatie de inferioritate in aer, el rupe lupta aeriana si se duce la aerodrom.

daca serbanescu are o zi la fel de proasta dar insoteste un grup de bombardiere care este atacat, el nu are aceasta posibilitate. el face tot posibilul pentru a proteja aparatele pe care le are in grija. Daca are avionul apt de lupta si munitie, ruperea luptei si abandonarea bombardierelor poate fi considerata tradare.

daca vrei sa vorbim strict de misiunile identice facute de cei doi, vorbim despre misiunile JG 52 si G 9 in Apararea Teritoriala. Cat a luptat sebanescu si cat au luptat asii germani hartmann sau lipfert?

Adrian16.12.2009 12:49
iar despre tactica de lupta e ultima oara cand iti mai vorbesc deoarece esti greu de cap sau doar faci pe prostul. in vanatoare libera sau dog-fight un pilot are posibilitatea de a rupe lupta cand i se scoala lui (desigur, asta presupune diferite calitati ale pilotului, dar cei doi aflati in discutie le au). daca hartmann de exemplu nu are o zi buna, e stricat la stomac sau are probleme in dragoste si nu poate concentra si se afa intr-o situatie de inferioritate in aer, el rupe lupta aeriana si se duce la aerodrom.

daca serbanescu are o zi la fel de proasta dar insoteste un grup de bombardiere care este atacat, el nu are aceasta posibilitate. el face tot posibilul pentru a proteja aparatele pe care le are in grija. Daca are avionul apt de lupta si munitie, ruperea luptei si abandonarea bombardierelor poate fi considerata tradare.

Daca Hartmann are probleme in dragoste si rupe lupta, e urmarit de inamic.

Daca Serbanescu are o zi la fel de proasta, poate sa zboare linistit fara nici o grija ca vanatorul lui nu e o tinta pentru inamic. Doar bombardierele de langa el.

Cate misiuni de escorta a zburat Serbanescu?

Dar haideti sa vedem ceva interesant:

1.JPG

Site-ul de unde am luat lista il puteti vedea. Puteti vedea astfel ca Marius vorbeste prostii.

trebuie sa mai spun ca primele 100 de victorii ale neamtului au fost in marea lor majoritate il-2

Ei bine, daca va uitati pe poza, veti vedea ca marea majoritate despre care vorbeste Marius e reprezentata de numarul 15. Atatea Il-uri 2 a doborat Hartmann.

DOAR 15.

Acum, daca binevoiti, puteti sa vedeti si cele 80 de P-39 Airacobra americane doborate. Avioanele astea dotau aviatia sovietica.

Evident ca multi il acuza pe Hartmann ca i-a fost usor, ca nu a luptat pe frontul de vest, ca rusii erau mai slabi, etc.

Fiecare cu preferatul lui.

Azi maine o sa vina cineva sa spuna ca Ivan Kojedub e cel mai tare pentru ca el a doborat 62 de avioane nemtesti. Si cum nemtii erau toti asi...

Factorul cel mai important e omul. Pilotul!

Asii germani au obtinut multe victorii pentru ca ei au luptat in continuu pe front. Aliatii aveau obiceiul sa retraga asii lor dupa un anumit numar de victorii si sa ii trimita la invatat novici. Adica ii faceau profesori in scoli de aviatie ca sa scoata mai multi piloti.

De aceea, Kojedub, cu 62 de victorii, e "golgeterul" aliatilor.

niste fun facts:

Stalin a oferit o recompensa de 50000 de dolari pentru cel care il doboara pe Hartmann.

Neamtul era destul de usor de recunoscut pe cer. Avionul lui avea pictat pe bot o lalea neagra:

blond-knight.gif

Marius16.12.2009 16:36

he he he

eram absolut sigur ca o sa intri pe luftwaffe.cz. sa-mi zici daca vrei sa te mai invat si altceva.

ti-am mai spus ca esti total pe dinafara, nu intelegi macar expresia "a rupe lupta". asta inseamna ca te desprinzi de adversar prin diverse manevre ia el, adversarul adica, nu te mai poate urmari pentru ca tu ai rupt lupta :) in fine, e grele stiu.

tabelul ala nu inseamna absolut nimic, lagg-ul e tot un avion slab iar rusii erau piloti si mai slabi. ba chiar tabelul ala demonstreaza ce ti-am spus de la inceput, neamtul tau a doborat in majoritate vanatori ceea ce inseamna ca a executat preponderent misiuni de superioritate aeriana deasupra frontului.

iar ca sa dai jos un lagg era chiar usor din cauza motorizarii slabe.

ce spui tu despre misiunile de superioritate aeriana si insotire dovedeste ca nu ai nici cea mai mica idee despre acesti termeni iar n-am de gand sa-mi mai bat capul cu tine.

vad ca te informezi de pe forumuri :) cu baietii de pe D-13th am fost pe la muzeul aviatiei, la baza aeriana de la fetesti, sunt de gasca. saluta-i te rog din partea mea.

si acum pe bune, daca vrei sa mai afli cate ceva e de ajuns sa ma rogi frumos ;)

«110111213»